Gå til innhold
 • Bli medlem

El Gringo

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  952
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om El Gringo

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ser man det...takk skal du ha!
 2. Jeg gir meg ikke med maset mitt om denne veien over fjellet fra Imsroa til Åstdalen....er det noen som vet om den har åpnet enda NÅ?!
 3. Er det noen som vet om den er åpen nå?!
 4. Man må visst bare være tålmodig i vår. Men takk for svar!
 5. Hallo! Er det noen som vet omtrent når Birkebeinerveien fra Åstdalen og over fjellet til Imsroa åpner for sommersesongen? Eller når omtrent den pleier å åpne?
 6. Se det ja! Mitt insekt ligner jo virkelig på hestebremsen på bildet. Kanskje vi skal konkludere med at det er en hestebrems, da. Ellers synes jeg at insektene jeg fotograferte på toppen av Kverninghøgda minner om reinbremsen på bildet ditt. Jeg ser imidlertid at min antatte reinbrems er svart på oversiden av bakkroppen, ikke lys/gul. Én ting er hvertfall sikkert...det er mye stygt som flyr rundt i Rendalen på varme sommerdager!
 7. Jeg vet de kan ligne på humler, men jeg synes de er en del blassere i fargen. Dessuten har jeg aldri sett humler oppføre seg slik før, altså sverme rundt i flokk på ett sted.
 8. Det var jo en artig liten krabat du hadde bilde av der, men jeg synes ikke den er spesielt lik insekt på bildene mine. Du nevner reinbrems. På toppen av Kverninghøgda i Rendalen Østfjell i sommer kom jeg over en liten sverm med humle-lignende insekter. To av dem var i det "romantiske hjørnet", og slo seg ned på bakken en liten stund, og da fikk jeg tatt bilde av dem. Jeg legger ved bildet her. Ser ikke dette ut som reinbrems? Jeg så ikke reinsdyr på turen, men det er jo en betydelig bestand av reinsdyr i Rendalen Østfjell, så da skulle en vel tro at det kan finnes reinbrems der også.
 9. Jeg synes også mitt insekt ligner på det som påstås å være hestebrems på bildene fra Google-bildesøk. Ved hytta vår er det ikke hest i mils omkrets, men det kan kanskje være hestebrems der likevel? Disse insektene pleier å dukke opp på hytteverandaen på varme dager hver eneste sommer.
 10. Er ikke så sikker på at det er en blomsterflue heller. Jeg har sett mange blomsterfluer, og de er gjerne litt mindre, lysere og mindre hårete, dessuten oppfører de seg litt annerledes.
 11. Nei, tror ikke dette er noen geithams
 12. Hallo! En varm sommerdag på hytta i Rendalen kom 2-3 insekter av denne typen (se vedlagt bilde) flygende. De var veldig store, og vanskelige å ignorere, men det virket egentlig ikke som de var interesserte i å suge blod. Jeg har tenkt at det kanskje er en slags klegg, men får det ikke helt til å stemme. Er det noen som kan identifisere dem?
 13. Takk for et raskt - og meget godt - svar!
 14. Hallo! Jeg sitter og planlegger noen rusleturer på Hedmarksviddene for neste år. Akkurat denne biten av Hedmark fylke er temmelig ukjent for meg, og det hadde vært greit å vite hvilke veier som er kjørbare (med en personbil man er glad i), og hvilke som ikke er det. Veiene jeg lurer på er: * Birkebeinerveien fra RV3 nær Imsroa over fjellet til Åstdalen * Veien fra RV3 til Myklebysjøen * Veien til Søndre Messeltsætra * Veien til Nordre Messeltsætra * Veien til Gåla sæter Bonusspørsmål: Er noen av disse veiene, eller deler av dem, vinterbrøytet? Jeg er takknemli
 15. Hei! Er det noen som vet cirka når på høsten veien til Dørålseter pleier å bli stengt?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.