Gå til innhold

andersno

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  635
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

andersno vant dagen sist 1. september 2015

andersno hadde mest likt innhold!

Om andersno

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Så er Forollhogna beseiret igjen, 10 år etter forrige gang. Denne gang sammen med min kone som slet seg opp den siste kneika, men opp kom vi. Føltes nok som en større utfordring etter fylte 70 enn da jeg var 60
 2. Våkna i dag til et fantastisk flott novembervær, nesten slik jeg husket oktoberdagene fra barndommen - blå himmel og så pass mange minusgrader at myrene bærer. Herlig! Løsningen ble naturlig vis å droppe treningsstudio og tredemølle til fordel for en tur i nærmaka - dvs Strindamarka/Estenstadmarka. Og som så ofte før ble det Liaåsen; Gikk opp over Tomset og Ramdalen til Liaåsen, men varierte tilbaketuren ved å gå over Austlimyra hvor jeg fulgte en nyanlagt skiløype som går langs kanten. Kanskje likebra, jeg har opplevd å stå i myr til over kneet nede ved Austlitjønna. Det var herlig å kunne gå over alt uten å tenke på å skli eller skitne seg til i søla og sola var så lav og i mot at det var nesten umulig å se enkelte ganger. Fra utsiktsplassen i Ramdalen fikk jeg et bilde av snødekte fjell vestover. Tror det kan ha vært Hemneruten. På "toppen" ble det tid til en clementin og en pause, men det var så mye rim på benkene at pausen ble tatt stående. God utsikt både mot Skarvan og Sylan. Alt i alt en herlig tur før lunsj. Av og til er livet topp! Kulda setter sine spor Er det Hemneruten? Utsikt fra Liaåsen mot skarvan Tynt islag på Austlitjønna
 3. Liaåsen revisited(for n-te gang) Yr skiltet med OBS-varsel fra midt på dagen i dag så jeg startet forholdsvis tidlig. Gikk opp om Tomset og Ramdalen i strålende solskinn, men med temmelig frisk vind. Fint å gå og lite folk ute så tidlig. Vel oppe på Liaåsen ble det en clementin(jo, jula er like rundt døra) og litt drikke før returen via Styggdalen. Og akkurat da jeg var ferdig med Styggdalen kom regnet. Stilte meg under en gran og fikk på regnjakka som heldigvis lå i sekken. Vel hjemme etter 13 km og litt under 3 timer var jeg god og svett - ikke særlig behagelig å gå i regntøy med hetta over hodet - men alt i alt en herlig tur. Strålende sol i starten, men vindfullt. Fin utsikt mot Leira fra Ramdalen. Litt spennende å stå på stupet og fotografere. Men så kom regnet.
 4. Tok en tur i nærmarka før middag i dag. Gikk opp til Lomtjønna og via Styggdalen og Nymånen heimover. Til tross for gråvær og litt yr ble det ca 13 km og vel 400 høydemeter så svetten kom frem mens jeg stressa heimover med tanken på ventende fårikål.
 5. I dag ble en liten tur i nærmarka; Estenstadmarka. Gikk hjemmefra og opp til Styggdalen, derfra opp på Månen som i utgangspunktet er et utsiktspunkt, men hvor krattskogen er i ferd med å ta overhånd. Se bildet som er tatt oppe på Månen. Flott å kunne strekke ut etter glatte steinurer i Jotunheimen. Fikk en skikkelig regnbyge, men hadde heldigvis med regnklær så turen gikk helt hjem.
 6. Etter et mislykket forsøk på å gå fra Glitterheim til Glittertind lørdag, var tiden kommet for en tur fra Brimi Fjellstugu i retning Søre Koppe på søndag før retur til Trøndelag. Herlig terreng å gå i fra starten, men etter hvert ble det litt brattere og pulsen steg mens svetten silte. Etter ca 1 1/2 time var vi ved Steinbui ved Kopptjørni og fikk litt mat i kroppen. Tåka hang nedover og Søre Koppe ble droppet til fordel for en tur opp på bandet sør for toppen. Det var greit å komme opp dit, men da vi prøvde å følge stien sørover over noen lavere topper fant vi fort ut at steinene var temmelig sleipe etter som laven var godt oppbløtt av regnet i det siste. Vi burde ikke vært spesielt overrasket etter som det var samme problem som sammen med tåka stoppet oss på vei opp til Glittertinden dagen før, men stilen oppover sto nok ikke til 20. Det var litt trøblete å finne en god plass å krysse bekken fra Kopptjørni etter at den nærmet seg fossen så vi måtte litt opp før vi fant noen passende steiner, men turen nedover gikk ellers greit så det var en tilfreds gjeng som satte seg i bilene og dro nordover. I det første bildet skjuler Glittertinden seg i tåka(helt oppe til høyre?) Bilde to er et tilbakeblikk mot Tesse og Brimi Fjellstugu og det siste viser turgjengen på vei oppover.
 7. I går ble det en tur opp på Eidemstuva i Agdenes. Kjempeflott vær og fine forhold med lite blautmyr. Det var første gang der oppe så vi bommet på nedturen da vi bestemte oss for å følge de røde T-ene. De førte ikke tilbake til parkeringen hvor bilen sto Fantastisk utsikt med bare 164 meter over havet og denne gangen hadde heller ikke "den bedre halvdel" noe å utsette på terrenget eller kondisen. Alt i alt en alle tiders tur. Bildet er fra turen oppover og vi ser Garten i bakgrunnen. Storfosna helt til venstre.
 8. Så ble det en sykkeltur igjen. Denne gangen hjemmefra og opp til Trongsundet ved utløpet av Selbusjøen. Turen gikk over Bjørkmyr, ned til Nidelva ved Tillerbrua og videre gjennom Klæbu og opp Egganbakkan før det ble en frisk utforkjøring ned til Svean. Derfra fulgte jeg en gammel vei på østsiden av Nidelva frem til Springfossbrua og over på vestsiden, fulgte en sti opp til inntaksdammen ved Hyttfossen og leide sykkelen over på østsiden igjen. Derfra opp til fylkesveien ved Trongfossbrua og fulgte fylkesveien frem til Brøttem hvor jeg svingte inn på veien som er merket med Brungmarka. Hadde dessverre ikke tid til å kjøre over på Brungmarksiden, men det skal jeg gjøre i løpet av sommeren. Legger ved et par bilder tatt fra Springfossbrua, det andre viser utsikten nedover elva, legg merke til jettegrytene på venstre side. Det første bildet er tatt i motsatt retning opp mot Hyttfossen.
 9. På mandag ble det en ny tur opp på Liaåsen og som vanlig tok det ca 3 timer for hele runden. På veien opp over Bjørka ble jeg oppmerksom på et helikopter som tydeligvis drev å fraktet et eller annet opp i marka. Tenkte på at det kunne ha noe å gjøre med antenneparken oppe på Liaåsen, og det holdt stikk; Da jeg var nesten oppe oppdaget jeg at helikopteret var i ferd med å sette ned en antenneseksjon med 2 personer hengene i seksjonen. Rakk ikke å ta noe bilde mens de hang der, men fikk et bilde mens de holdt på å ferdigmontere seksjonen. Håpet på et ytterligere seksjonsløft, men ble skuffet. I går ble det en sykkeldag; Først syklet jeg en tur ned til Solsiden hvor det var åpning av den nye Strindheimtunnlen for deretter å sykle om Charlottenlund og Dragvoll hjemover. Selv om jeg ikke hadde syklet på et par måneder, fikk jeg ikke nok, og etter middagen tok jeg en ny runde og denne gangen ble det en liten Jonsvannsrunde(dvs via Solbakken bru og Bratsberg). Ingen store opplevelser, men jeg fikk tatt et bilde av Jonsvannet fra en annen vinkel enn det bildet jeg tok på Liaåsen dagen før. Jeg klarte meg greit helt hjem, men må innrømme at frokosten i dag ble inntatt stående
 10. Menkanskje du også skulle referert en vitenskapelig undersøkelse av dette forholdet lenger ned i bloggen? Konklusjonen var: " Conclusions: The high-top shoes were more effective in reducing the amount and rate of inversion than the low-top shoes. Depending upon the loading conditions, high-top shoes may help prevent some ankle sprains." Hele rapporten kan lastes ned herfra: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1323436/pdf/jathtrain00001-0040.pdf
 11. Etter noen dager med turorientering i Estenstadmarka med kliving over og rundt vindfall og gjennom tett kratt ble det i dag er rask formiddagstur til Solemsvåttan (423 moh) som ligger på grensa mellom Trondheim og Malvik kommuner. Gikk opp fra Tjønnstugu i litt kjølig og grått vær sammen med kone og familie. Skulle prøve gåstaver for første gang, og ble positivt overrasket; Fikk større skyv oppover og balansehjelp nedover. Som det fremgår av bildet, var det temmelig disig, men allikevel herlig med en tur uten vindfall- og krattutfordringer.
 12. Til Topps sesongen fortsetter. I dag var vi et familielag som startet forholdsvis tidlig etter å ha feiret nasjonaldagen; Min kone, hennes bror med kone og datter og medbragt hund; En italiensk mynde som jeg umiddelbart omdøpte til "Kenguruen". Og turmålet var Vassfjellet som med sine 710 moh er det høyeste fjellet i nærområdet. Vi startet fra Rønningsgjerdet oppe i lia ovenfor Melhus sentrum - men en "omtenksom" grunneier hadde sperret parkeringsplassen og satt opp et stort Parkering Forbudtskilt. Vi ønsket jo ikke å tråkke noen på tærne, så vi fant oss et lite smutthull på kommunal grunn. Fint å gå fra starten, men etter hvert ble det noe mer fuktig, og vi hadde stor glede av de utlagte vandringene over myrene. Og dette var årets første sommerdag her i Trøndelag så vi fikk fort frem svetten selv om antrekket raskt ble kortarmet. Første rast ble ved Loddbekken, et idyllisk lite sted med benker nede ved bekken. Neste rast ble ved Vassfjellhytta som dessverre ikke var åpen denne helg - men neste helg derimot! Videre opp bratta mot veien fra Kvål silte svette, og når vi kom opp forsto vi fort at dette var helga da trønderne benyttet varmen til turgåing - et jevnt sig av folk oppover og nedover. Vinden var såpass frisk at vi etter hvert tørket opp, men temperaturen var slik at det aldri var noe alternativ å ta på jakkene igjen. Utsikten på toppen var som vanlig fantastisk og jeg kunne plukke ut både Snota i Trollheimen og Sylmassivet i motsatt retning. Matpakkene var fortært allerede på turen opp, så det ble med en kort kafferast på toppen. Turen nedover igjen var adskillig lettere, og med unntak av et par fall som så verre ut enn det var, kom vi velberget ned til bilen etter en 7-timers tur i fantastisk sommervær. Måtte sommeren vare lenge!
 13. Som nevnt lenger oppe, var det i dag starten for årets "Til Topps", et årlig arrangement i Trondheimsområdet hvor det er satt ut postplakater på 7 forskjellige topper i Trondheim og næliggende kommuner. Jeg valgte å gå til Øyfjellet i Melhus kommune og sammen med kone, svoger og svigerinne tok vi stiene inn fra Bjønnabakken. Herlige stier å gå på, mykt underlag og tørt og fint. Det ble en tur på i underkant av 5 km hver vei og underveis fikk vi sett resultatet av vinterens stormer, vindfallet var omfattende. Mendet var fint ryddet langs stiene så det var greit å komme frem. Også i denne marka var det mye folk i finværet, og gledeligst av alt var alle ungene som var med på tur ut i nærmarka. Flott at det kommer turfolk etter oss! http://www.fjellforum.no/gallery/image/2668-/
 14. andersno

  Nærturer

  Bilder fra turer i nærområdet
 15. Velkommen tilbake til våren Amelie. I dag var det starten for "Til Topps" hvor Geitfjellet var en av de 7 toppene så det var ikke så rart at det var mye folk der oppe.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.