Jump to content
IGNORED

Avliving av fisk


Bifrost
 Share

Recommended Posts

Eg har alltid beundret og kanskje vært ein smule misunnelig på Lars Monsen, med tanke på fiskeoppleveser han får gjennom sine turer i villmarka.

Men ofte har eg stusset litt når han avliver fangstene sine. Han holder ofte fisken slik at når han kakker den med knyttnevnen, treffer han kun fisken lengst framme ved nese/munn. Fisken blir nok svimeslagen etter et par slag på denne måten, men må nå være betre og slå den direkte i sentralsystemet så kranium og hjerne vert ramma og rask hjernedød oppstår.

Hadde eg for eksempel skulle slått/bedøvd(med klubbe) juleslaktet på denne måten som Lars Monsen, hadde det blitt eit spetakkel på gården. Men og sameligne ein sau mot ein fisk vert nok litt dramatisk...

Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på.

På havet vert fisken eg fiskar kun bløgga, med unntak av laks og kveite som får seg eit kakk eller to i skolten før stikking, kvifor det har blitt slik har eg ikkje peiling på, men slik er det berre.

Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt?

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Srx (Ron)

Lars Monsen sitt opplegg synes jeg rett og slett er teit og dumt. Flirte godt da han ikke klarte å ta livet av gjedda :cool: .

Jeg bruker bestandig å bløgge fisken. Blir som med slakt det, kjøttet blir bedre om det får blødd ut.

Bruker også ofte å snu kniven og kakke fisken i hauet med knivskaftet i tillegg.

Link to comment
Share on other sites

Lars Monsen og gjedda han "måtte" ta med kniven er eit døme på ein merkelig metode, hehe :P Var nok for og skape litt action runde det heile.

Husker godt gamle påstander fra gamlingene om at laksen måtte ein for guds skyld ikkje bløgge, då forsvant nemlig rødfargen i kjøttet. Alt kjøtt som er blødd skikkelig ut blir mykje betre ja.

Kniven er fin til kakking :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Pikachu

Uansett, på fjellet går eg altid med ein liten priest som er flittig i bruk, og fisken er ganske bedøvd etter eit par slag med denne og klar for stikking. Småfisk knekk eg nakken på.

Andre som har tenkt på dette når ein ser Lars Monsen i aksjon, eller er det bere eg som ser dette og stusser litt?

:)

Ser ikke vitsen i å stusse over Lars Monsen sine avlivingsmetoder. Et velrettet knyttneveslag i hodet avliver en ørret meget effektivt. (Ps! Det hender at mennesker slår hverandre ihjel med ett enkelt knyttneveslag mot hodet...)

Lars Monsen, jeg og mine turkompiser gidder ikke å bære rundt på ei spesialkølle til å slå ihjel fisken... Dersom man ikke klarer å knerte den med knyttneven kan man jo bare gripe fatt i nærmeste stein!

Link to comment
Share on other sites

Guest Srx (Ron)

Nåja, har selv forsøkt å slå ihjel storørreter med knoken en gang jeg hadde det travelt. En gang slo jeg en ørret på litt over 2kg ihjel trudde jeg. Pakke den i fiskeveska. Ett par minutter etterpå levde ele fiskeveska. Den var bare svimeslått.

Jeg synes det mest bare ser teit ut, tåpelig machotriks. Ørret bør bløes tom for smakens skyld.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy