Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hei, ønsker bare å advare alle om at de må sjekke boksen med mark når de kjøper den, om det er mark i det hele tatt oppi. Kjøpte en boks med mark fra G-sport og tok den med på tur uten å sjekke. Når jeg så skulle bruke marken så fant jeg ingen og bare jord.

Annonse
Guest Srx (Ron)
Posted

Fra mark er du kommen til jord skal du bli :mrgreen:

Akkurat det samme som å sjekke eggepakken det :cool:

  • Like 1
Posted

Har opplevd flere ganger å ha fått dau mark, men aldri en tom boks med bare jord, i alle fall ikke rett i fra butikken. Har derimot ved en anledning (eller to) opplevd å finne tomme markbokser i kjøleskapet, men da har jeg funnet marken igjen sammen med pålegget og i grønnsaksskuffen nederst i kjøleskapet :lol::roll: Kan være lurt å feste lokket skikkelig...

Posted
Har derimot ved en anledning (eller to) opplevd å finne tomme markbokser i kjøleskapet, men da har jeg funnet marken igjen sammen med pålegget og i grønnsaksskuffen nederst i kjøleskapet

Jeg har fått forbud mot å sette mark og maggot i kjøleskapet nettopp pga dette :-P

Posted

Jeg har fått forbud mot å sette mark og maggot i kjøleskapet nettopp pga dette :-P

jussst presis ja - det har jeg også :) De småkrypene kommer seg ut av de tynneste hullene og det anses visstnok som veldig uappetittlig å finne mark i lag med matvarene :) Spesielt når man oppdager det først når man tømmer kjøleskapet..

yttergangen er en grei plass til markkoppen har jeg funnet ut..

Posted

Det er ingen problem å skaffe seg sitt eget lager av mark. Ta en vanlig ti liters plastbøtte og legg ca. en tomme vanlig jord eller blomsterjord i bunnen. Fyll den så med mose av den typen som vokser i plenen. Legg mose og et tynt lag hvetemel lagvis i bøtten. Pass på at innholdet i bøtten alltid er fuktig og du vil ha en fantastisk markbiotop. Marken spiser det råtnende hvetemelet og vokser seg raskt stor og fet. Du mater marken med hvetemel som drysses ned i mosen med jevne mellomrom.

Men du må selvfølgelig grave opp mark fra bakken og ha opp i bøtta. Dette gjør du når du har tid om sommeren, og avhengig av hvor mye du samler og hvor mye du bruker så kan du ha mark tilgjengelig på kort varsel hele året.

  • Like 2
Guest Srx (Ron)
Posted

Det er ingen problem å skaffe seg sitt eget lager av mark. Ta en vanlig ti liters plastbøtte og legg ca. en tomme vanlig jord eller blomsterjord i bunnen. Fyll den så med mose av den typen som vokser i plenen. Legg mose og et tynt lag hvetemel lagvis i bøtten. Pass på at innholdet i bøtten alltid er fuktig og du vil ha en fantastisk markbiotop. Marken spiser det råtnende hvetemelet og vokser seg raskt stor og fet. Du mater marken med hvetemel som drysses ned i mosen med jevne mellomrom.

Men du må selvfølgelig grave opp mark fra bakken og ha opp i bøtta. Dette gjør du når du har tid om sommeren, og avhengig av hvor mye du samler og hvor mye du bruker så kan du ha mark tilgjengelig på kort varsel hele året.

Har også hatt markbøtte. Brukte en stor murebalje.

I utgangspunktet har jeg bare hadt jord oppi. Av og til hevet ett muggent brød, dårlige salatblader, litt surmelk. Det meste som råtner og forsvinner fort egentlig.

Og som kansje ikke er så grisete å grave i :-P

I grunn og bunn bare å passe på at det ikke blir minusgrader i baljen (ikke for varmt heller) og at det er fuktig.

Posted

Fra mark er du kommen til jord skal du bli :mrgreen:

Akkurat det samme som å sjekke eggepakken det :cool:

Mulig det, Srx, men jeg får aldri eggene til å sitte på kroken allikevel ;)

Det er ingen problem å skaffe seg sitt eget lager av mark. Ta en vanlig ti liters plastbøtte og legg ca. en tomme vanlig jord eller blomsterjord i bunnen. Fyll den så med mose av den typen som vokser i plenen. Legg mose og et tynt lag hvetemel lagvis i bøtten. Pass på at innholdet i bøtten alltid er fuktig og du vil ha en fantastisk markbiotop. Marken spiser det råtnende hvetemelet og vokser seg raskt stor og fet. Du mater marken med hvetemel som drysses ned i mosen med jevne mellomrom.

Men du må selvfølgelig grave opp mark fra bakken og ha opp i bøtta. Dette gjør du når du har tid om sommeren, og avhengig av hvor mye du samler og hvor mye du bruker så kan du ha mark tilgjengelig på kort varsel hele året.

Det er ikke mange årene siden marken ble levert i små esker med tips om mating og oppbevaring. Husker jeg fylte en spiseskje en gang i blant. Rart ikke flere utvider hobbyene sine til å omfatte mer enn det tradisjonelle som f.eks fluebinding. Så enkelt, så lettvint og så givende!

:)

  • 3 weeks later...
Posted

Tidligere bodde jeg i et område som var preget av landbruk og da var det ikke noe problem å finne mark, også bra med mark på egen eiendom, men nå har jeg "bygget mitt hus på fjell" og den matjorda jeg har er ikke tykkere enn at plengresset finner fotfeste. Dyrking av egen mark blir da eneste fornuftige muligheten. Hver eneste mark jeg finner, uansett hvor, blir tatt med hjem og matet.

Hjemme hos min gamle mor er det fortsatt godt med mark så skulle beholdningen bli liten så er det bare å ta seg en tur.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy