Jump to content
IGNORED

Skal kjøpe mitt 1. telt!


Springvill
 Share

Recommended Posts

Trenger litt hjelp før jeg skal kjøpe mitt første telt!

Det skal brukes året rundt og mye om vinteren, blant annet på Finmarksvidda og Hardangervidda. Teltet bør ha stormmatter. Har tenkt til å kjøpe ett 2-mannstelt (hund+menneske eller 2 mennesker).

Har sett mye på Helsport sine. Er blitt veldig interessert i Stortinden 2 og Fjellheimen x-trem camp 2. Førstnevnte får jeg for 3.700 hos XXL og sistkommende for 3.200 hos KomplettFritid. Men jeg skjønner ikke helt hva som er forskjellen på de to teltene bortsett fra farge og at Stortinden veier bittelitt mindre. Har en følelse av at Fjellheimen er et litt større telt med større fortelt og høyere takhøyde, stemmer dette?

Er det noen som har noen erfaringer med disse to teltene? :)

Link to comment
Share on other sites

De er vel ikke så ulike men Stortinden har litt meindre fortelt. Du kan jo og se på Storsylen Extrem 2+. Veier vel omtrent det samme som Fjellheimen. Det gir noe bedre plass inne, 2 manns telt er som regel litt trange til 2 mann, hvertfall om vinteren. Det har ikke kjempestort fortelt men har litt ekstra bredde inne samt at det er kuppelkonstruksjon så det står av seg selv og veggene blir brattere så man får mer plass med ok høyde.

Pris sjekket jeg ikke. Ellers finnes det en haug av telt fra andre merker. Dog får du jo Helsport til bra priser på XXL og andre steder for tiden.

Link to comment
Share on other sites

Heisann!

Kan jeg spørre deg hvorfor du ønsker stormmatter?

Slik jeg ser det er stormmatter kun et hinder for ventilasjon sommerstid og ekstra vekt. Vinterstid kan en like gjerne legge snø opp mot kanten. Veit stormmatter har sine tilhengere og det kan jo være at en av de har fortalt deg at du bare ha stormmatter. Isåfall: Nei, det trenger du ikke.

Om du går bort fra stormmatter kan Helsport Fjellheimen 3 camp være et svært bra alternativ.

Hvorfor 3 camp? Fordi den gir god plass til 2 personer - også på vinteren. De teltene du nevner vil knapt ha plass til to personer. Den nyeste utgaven (etter 2011) av Fjellheimen 3 Camp har dessuten et mye bedre ventilasjonssystem.

Jeg har en eldre utgave av dette teltet selv og er kjempefornøyd.

Takhøyde er kjekt å ha - på vinteren skal det mye til for at en klarer å holde innerteltet helt kondensfritt. Da er det kjedelig når en skaper snøvær hver gang en er borte i taket med hodet.

:)

- LM

Link to comment
Share on other sites

Lars Monsen anbefaler stormmatter vinterstid... nuff said.

Litt mer seriøst. Ta deg en tur innom xxl, gjerne på et tidspunkt med få kunder. Så får du sikkert prøve å sette opp teltet. Mye lettere å danne seg et inntrykk på den måten.

Jeg kunne aldri ha kjøpt et telt jeg ikke har prøvd å sette opp på egenhånd og føle hvordan plassen er innvendig.

Link to comment
Share on other sites

Stormmatter er diskutert før men.... Det er mange dager i året som er kalde og trekkfulle samtidig som det ikke er snø. Flere enn de varme dagene faktisk. Men her jo innerteltet mye og si også. Har man innertelt med mye netting i så ville jeg nok satset på stormatter eller minimum at teltet gikk godt ned til bakken.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Stortinden 2 er altfor trangt til 2 personer vinterstid, hvor skal du gjøre av kokeapparatet? Innerteltet er jo bare 120 cm. bredt. Når det gjelder vintertelt kan du trekke fra en person, altså 2-manns til en person, 3-manns til 2 personer osv. Det bør være 30-40 cm. mellom liggeunderlagene for sikker fyring. Når det gjelder stormmatter så er nesten bare norske telt som har dette, så nødvendig er det ikke. Det kan være kjekt å ha, men ikke teltet må ikke ha det...

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg har en god del erfaring fra fjellene i indre Troms april/mai-månedene med telt, og jeg må si at så fort som været skifter der har jeg satt veldig stor pris på stormmattene rundt teltet. Mitt telt er et svalbard 6 camp fra Helsport i rødt og gult, og de fargene får teltet til å virke utrolig lyst og fint, selv om det er uvær ute.

Generelt for de fleste telt er at du kan trekke fra èn i oppgitte personer. Altså - om du skal ha plass til 2 personer og noe bagasje bør du gå for et 3-mannstelt. Ellers har fjellheimen x-trem ganske god takhøyde, og ser ut som et bra telt. 3-personersutgaven veier nesten 4 kilo med plugger (300 gram mer enn 2-personer), og enda litt mer om du skal ha med lange snøplugger - noe som kan være absolutt nødvendig vinterstid.

Link to comment
Share on other sites

Med fare for å spore av (hehe):

Ja, stormmatter er et tilbakevendende tema :)

Overnattet på Hardangervidda i kuling i et Hilleberg Nallo 3 GT (Hillebergs svar på Helsport Fjellheimen 3 Camp). Det gikk fin-fint og teltet stod fjellstøtt, selv om oppsettet krevde litt planlegging mtp vinden.

Slik jeg ser det er vel den eneste store fordelen med stormmatter på barmark - hvor en kan legge stener, etc på mattene. Vinterstid holder det med snø i massevis. Litt snodig sånn sett at de fleste "norske" telt for 3-sesongsbruk er uten stormmatter, mens vinterteltene er med...

Denne tråden argumenterer vel mest mot stormmatter. Er verdt en titt om du er litt i tvil.

Det finnes nok en haug med andre tråder her inne om temaet.

En idé kan være å låne et telt uten stormmatter og prøve det selv på vinteren.

- LM

Link to comment
Share on other sites

Hei Springvill!

Det er lett å gå seg vill i jungelen av telt.

Mange har gode spekker, og kan gi inntrykk av fantastisk kvalitet.

Det som er viktig, er at du stiller de krav du må ha for det bruksområdet du er utsatt for.

Du setter lista høgt, med hardangervidda og finnmarksvidda vinterstid.

Det er noe jeg synes du bør tenke over ved valg av telt til slike forhold:

- Det må tåle ekstrem vind.

- Det må tåle snøfall.

- Det må være romlig, med god høgde.

- Det må ha stenger på 10mm eller mere.

- Det må være av god kvallitet, stoff og søm.

- Det bør ha stormmatter, gir flere muligheter til forankring.

- Og, kanskje mulighet til oppvarming.

Dette er kritereier mange her på forumet er inneforstått med, men det diskuteres om stormmatter er nødvendig.

Jeg har fått blåst bort telt uten stormatter på finse, i beste sendetid, og det var ikke spessielt morsomt.

Det var skare og hardpakket snø, og vanskelig å pakke omrking teltet.

Hadde vi hatt stormmatter, ville det gitt flere muligheter til forankring.

Jeg har et fjellreven ekspedisjonstelt som er laget i begrenset antall.

Dette teltet er en kopi av en iglo.

Teltet er laget for en grønlands-ekspedisjon og en sydpol-ekspedisjon, og jeg fikk et av disse.

Teltstengene er 14mm alu.

Det er 6 buer.

Teltbunnen har enorm tykkelse.

Jeg kan legge meg oppe på teltet uten at det senker seg.

Slik kvaliteter er ikke nødvendig, spessielt når teltet veier 6kg.

Det er mange her inne med gode erfaringer, så les de du er best tjent med i forhold til ditt bruksområde.

Det finnes faktisk merkevare du bør gå for, slik er det bare.

Mvh

PEREK

Link to comment
Share on other sites

Angående stormmatter, skjønner at jeg ikke må ha det, men vil gjerne ha det. Tipper at jeg kjøper et sommertelt snart også, så da blir dette teltet brukt vinterstid med pulk.

Skjønner nå at jeg bør vurdere ett større telt, så da blir det nok Fjellheimen x-trem camp 3. Det veier 3,5 kg uten plugger, så det er jo overkommelig.

Takk for mange svar!

Link to comment
Share on other sites

Vær obs på at det kan være litt vanskelig å få stramma opp Fjellheimen-teltene skikkelig vinterstid uten skikkelige vinterplugger. Har hatt et titalls netter i et vanlig Fjellheimen camp 3 i vinter, og ville aldri i livet brukt penger på et slikt selv. En av tingene jeg er misfornøyd med, er teltets evne til å holde seg stramt i skikkelig vind. Dette er nok sannsynligvis bedre på x-tremversjonen.I tillegg synes jeg det er alt for mye mas å slå opp og ned dette teltet alene, spesielt i vind blir det mye bannskap. Dette, pluss at det å komme seg inn og ut av et tunneltelt med lav og upraktisk anrettet inngang med full vinterbekledning ikke er noe gøy, gjør at jeg rett og slett misliker hele konstruksjonen. At det er et kvalitetstelt er det nok ingen tvil om, men for meg er hovedløsningene for tungvint og irriterende.

Link to comment
Share on other sites

j0lsrud, jeg tar poenget ditt :) Men jeg mener jeg så en og annen skikkelig vinterplugg på den videoen der. Siden trådstarter sier han/hun vil bruke pulk er det vel ikke et problem. Følte bare for å dele mine frustrasjoner med dette teltet.

Link to comment
Share on other sites

Guest PaperCut

Det er ikke lett å velge telt, men hvis du setter pris på takhøyde ville jeg sett litt ekstra på selvstående kuppeltelt.

Selv har jeg et Exped Auriga til soloturer, og selv uten stormmatter tåler det ganske formidabelt med vind. Til to personer med kokemuligheter må du nok opp på et 3-mannstelt, og da er det evt Exped Venus III som gjelder. Vekten er en ulempe, men takhøyde og plass koster vekt.

Når det gjelder stormmatter, så har jeg hatt lite behov for det. På vinteren bruker jeg snø, og i de andre 3 sesongene har mitt Auriga fungert flott i stiv kuling til tross for større vindfang enn tunneltelt.

Pris- og kvalitetsmessig tror jeg Exped havner et sted mellom Helsport og Hilleberg.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Ser det er noen tilbud på Sportnett. Et North Face telt bl.a på salg

Hidden Content

Ser jo rimelig stabilt ut selv om det ikke har stormatter hele veien rundt. Dog får du jo 4,5 kilo i dra på. Til 3 ser det litt trangt ut men til 2 burde det være bra plass.

Da er du dog oppe i samme vekt som f.eks Helsport Svalbard 3 som er en kombi mellom tunnel og kuppel. Er det jeg har som ekstremtelt. Det blåser ikke ned hvertfall.

Link to comment
Share on other sites

Hei Springvill!

Mange gode svar her på forumet.

Men igjen, du skal fremdeles bevege deg på hardanger- og finnmarksvidda vinterstid.

Dette kan by på ekstreme utfordringer, selv for erfarende fjellvandrere.

Prisen du betaler kan bli ganske dyr, så jeg hadde vurdert sikkerhet.

Soveposen og teltet er de viktigste sikkerhetfaktorene på slike turer, og bør være i orden.

Selv standard telt av god kvalitet kan blåse i filler på slike turer, og da har du bare spaden og soveposen igjen.

Helt greit, men lite bekvemt.

Det er mange gode telt påmarkedet, men en produsent du burde vurdere er Terra Nova Quasar.

De har mange varrianter.

Dette er etter mitt syn de beste standard helårsteltene på markedet, de er av meget god kvallitet.

Ja, det koster.

Jeg har ikke noen fordeler for å anbefale disse teltene, men prøvet de.

Jeg har et telt som ligner en bunkers, men disse ligger ikke langt etter.

De leveres ikke med stormmatter, men det kan bestilles.

Du har godt telt i 10 år, da skal du velge det du er mest sikker på.

Gode telt:

Terra Nova

NorthFace

Crux

Bibler (enduks)

Marmot

Red Fox (se nermere på)

Hilleberg (kan få stormatter mot betaling)

Helsport

Etc......

Velg telt etter hva du kan forvente av vær, da vil du ha noe igjen av turen.

Ikke spar på god mat, pippipmat løser ikke turen.

Å innrette seg på vinterturer er viktig, det skal være bekvemt.

Sko.............................!

Være tørr uansett, og posen skal ikke bli våt. Da sliter du.

Pakk posen inn i vanntett embalasje, og ruller ikke ut før teltet er satt opp.

Velg en pose varmere enn du forventer av temperatur, da kan du lufte ut fukt på riktig måte (igjennom hals/hode)

Lykke til Springvill!

Mvh

PEREK

Link to comment
Share on other sites

Siden du planlegger en lang tur alene bør du legge stor vekt på at du klarer å sette opp teltet ditt alene i sterk vind. Noen videoer kan illustrere eksempler. Helsport Fjellheimen:

Klippsløsningen til Hilleberg tunneltelt er det jeg mener er lettest å sette opp alene i sterk vind. Her representert ved Soulo:

Jeg ville også vært opptatt av vekten på vinterteltet. Et telt jeg ville sett på er Hilleberg Jannu.

Hidden Content

Teltet er litt lite for høye personer, men har et vell av funksjoner som andre telt i samme vektklasse ikke har.

- Ekstremt vindstabilt

- Lett å sette opp alene i sterk vind (samme løsning som Soulo)

- Selvstående utenom abbasid (fordel hvis du skal flytte litt på teltet)

- Kuppeltelt tåler mye mer snø (tung snø høst og vår), og gjør at du kan forlate teltet oppslått i flere situasjoner

- Ekstremt gode luftemuligheter. Kondens er noe av det viktigste å unngå på langtur.

Ulemper:

- Tar noe lengre tid å sette opp

- Litt liten plass (spesielt for høye personer)

- Har ikke stormmatter (kan se behovet på barmark i høst- og vårhalvåret, spesielt på Nordkalotten, der ofte snøfattig, frossen mark kombinert med sterk vind er mer vanlig). Jannu er nok likevel et av teltene uten stormmatter som fikser slike forhold best.

Link to comment
Share on other sites

I videoene over er det verd å merke seg at Fjellheimen utsettes for mye større vindlast enn Soulo. Flyet blåser vinden ned på bakken, mens propellen som blåser på Soulo gir lite last de nederste 10-20cm. Forskjellen ser man tydelig når teltene ligger flate før oppslåing. Vindhastighet og -volum ser også ut til å være større fra flyet enn propellen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kallen
   Heisann! Kjæresten og jeg har nettopp kjøpt oss telt og turutstyr, og vi skal begi oss ut på vår første tur. I den anledning lurer vi på om det finnes noen gode (og lett tilgjengelige) teltplasser i byfjellene i Bergen? Vi har sett litt på området rundt Storevatnet ved Stoltzekleiven; og dette virker aktuelt da det ikke er i drikkevannsområdet eller i Fløyenområdet.
    
   Vi har ikke bil, og er da avhengig av beina, buss eller tog.
   Har dere andre tips til teltplass eller erfaring med telting ved Stoltzen?
    
   Takk  
  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: 
   Hidden Content


   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy