Gå til innhold
  • Bli medlem

bmoses

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bmoses

  1. Stiller meg bak Larsdx. Ring lokalnyhetene der du bor, her i Troms er de alltid interessert i den type ting. Og det du sa om å spille på å være jente er lurt - henvend deg til merker som produserer utstyr spesialtilpasset for kvinner og si at du kan gi utstyret deres en skikkelig hardtest mot å få det gratis f.eks. Om du klarer å få spalteplass i noen nisjemagasiner som Villmarksliv e.l. vil du sikkert svømme i sponsorutstyr. Men jeg tror en eksponeringsfront retta mot lokale aviser og tv vil være en naturlig plass å begynne. Lykke til!
  2. Ypperlig. Stapping av telt altså, den var ny for min del. Jeg som har brettekanter i klesskapet og alt, får se hvordan det går
  3. Hei. Sist jeg var på tur, blåste det ganske kraftig når jeg skulle slå sammen teltet og gå videre. Jeg endte opp med å måtte bruke sekk, matpose, sovepose osv. for å holde teltet nede mens jeg bretta det sammen. Jeg lot pluggene stå i på den langsiden vinden kom fra mens jeg bretta det sammen. Det hjalp, men det var fortsatt et styr uten like og jeg følte jeg falma en del i blinde. Noen som har noen gode tips til hvordan dette gjøres enklest mulig? Å slå leir på mindre vindutsatte plasser er et tips jeg ikke trenger
  4. j0lsrud, jeg tar poenget ditt Men jeg mener jeg så en og annen skikkelig vinterplugg på den videoen der. Siden trådstarter sier han/hun vil bruke pulk er det vel ikke et problem. Følte bare for å dele mine frustrasjoner med dette teltet.
  5. Vær obs på at det kan være litt vanskelig å få stramma opp Fjellheimen-teltene skikkelig vinterstid uten skikkelige vinterplugger. Har hatt et titalls netter i et vanlig Fjellheimen camp 3 i vinter, og ville aldri i livet brukt penger på et slikt selv. En av tingene jeg er misfornøyd med, er teltets evne til å holde seg stramt i skikkelig vind. Dette er nok sannsynligvis bedre på x-tremversjonen.I tillegg synes jeg det er alt for mye mas å slå opp og ned dette teltet alene, spesielt i vind blir det mye bannskap. Dette, pluss at det å komme seg inn og ut av et tunneltelt med lav og upraktisk anrettet inngang med full vinterbekledning ikke er noe gøy, gjør at jeg rett og slett misliker hele konstruksjonen. At det er et kvalitetstelt er det nok ingen tvil om, men for meg er hovedløsningene for tungvint og irriterende.
  6. bmoses

    Dun vs fleece

    Ikke for å krangle, men så fremt det ikke pøser ned, er en sinnsyk vind eller under -20 grader er jeg uenig i det. I sånne forhold hopper i alle fall jeg over rasten uansett. Å ta av skalljakka for å slenge på en genser under er ikke mye jobb og tar heller ikke særlig med tid. Og hvorfor stresse på tur? Men det er klart at alle er forskjellige og vi alle er like skråsikre på at det er en selv som gjør det beste. Og jeg ser jo helt klart fordelen med å slippe å ta av jakka, men å kjøpe egne plagg for det er det bestefadern ville kalt "å bruke latmannspenger".
  7. bmoses

    Dun vs fleece

    Jeg ser at det er mange dyre alternativer her. Hva med en god ullgenser under skalljakka? Ull beholder 80 % av sin isolerende effekt selv når det er gjennomvått. Tar litt plass og veier litt ekstra gjør det jo, men det føler iallefall jeg at det er verdt. Det er ikke mer enn et hekto eller to det er snakk om. Nå er ikke jeg noe særlig til gramjeger da. Som det er nevnt tidligere her er en god skalljakke som dekker rumpa og hals+hode godt verdt hver ei krone. Denne kombinasjonen, med netting under, har holdt meg varm i årevis vår/sommer/høst i de to nordligste fylkene. Hadde denne kombinasonen i senest i helga i -4 og en plagsom vind og det var nok for meg. Kan vel være verdt å nevne at jeg ikke er en frossenpinn.
  8. Hehehe, nei, var ingen "katastofeporsjon" eller noe av de andre greiene der. Så ut som en vanlig pakke Real bare grønn embalasje. Luktet normalt når den var ferdigkokt også.
  9. Tenker mest på om underlaget sklir rundt på teltduken. Å bruke såpass tunge liggeunderlag sommerstid blir litt mer luksus enn jeg er villig til å bære, så tenker nok på vinteren. Det jeg bruker nå er stort sett reinskinn og bamse ekstrem, det kan bli litt aketur om det er ujevnt under teltet.
  10. Er ikke meninga å overta tråden her, men hvordan er det med Exped Synmat UL og friksjon? Ser for meg at man fort kan skli rundt om i teltet på litt ujevnt underlag - noen erfaringer?
  11. En venn av meg hadde med seg stridsrasjonene til forsvaret på tur en gang, de var gått ut med et år eller to-tre. Pakkene var steinharde og hadde ingenting luft i seg. Han fikk sjau.
  12. Om man kan få noe bilder på innsiden også, slipper man bære med seg voksenlitteratur på langtur.
  13. Hei. Jeg er på leting etter ny 3-sesongspose. Har søkt så godt jeg klarte på forumet, uten å finne tilfredstillende svar på det jeg lurer på. Maks vekt på soveposen er 1,1-1,2 kg og gjerne et lite pakkvolum. Den vil bli brukt mye både i skog og på vidde. Jeg bor i Nord-Norge og farter rundt både i kystnære strøk og på innlandet hvor det kan bli minusgrader i august. Ligger stort sett i telt, men om været og mygga tillater det sover jeg under åpen himmel. Posen trenger ikke å være vanntett. Siden budsjettet mitt er som det er, blir de beste dunposene naturligvis ikke aktuelle. Har sett på ME Titan 450 og Ajungilak Sphere Spring. Noen erfaringer med disse to, eventuelt andre som passer kravene? En ting jeg vurderer er også å kjøpe en innerpose av silke. Derfor kan komforttempen gjerne være litt høy på selve soveposen om vekta og prisen gjør opp for dette. Silkeposene veier rundt 200 gram og koster vel fra ca. 500,- og oppover. Kan det dannes kondens ved bruk av silkeposene, eller skjer det kun ved bruk av vanlige poser inni termoposer? Jeg har aldri prøvd lakenposer av noe slag, så om noen har erfaringer å dele rundt dette setter jeg pris på det. På forhånd takk for svar!
  14. Mygga er som regel ganske intens midt på sommeren der i området. Slå leir på odder i stedet for nede ved elva hvor det er mye myr, så slipper dere unna det værste. Fisket skal være bra ut fra hva jeg har hørt, mye harr i elva og mye flott ørret i vannene omkring. Det minst folksomme området er lengst sør. Om dere er interessert, er første episode av Monsens Nordkalotten 365 en kanotur gjennom Anarjohka. Lenge siden jeg så det der, men det er sikkert noen ok tips å ta med seg. Det ligger gratis på NRK nett-tv. God tur
  15. Valpen vil vel tygge på det meste ja, får prøve å venne han til å tygge på kun én leke og ta den med. Erik78, at jeg er bekymret handler enkelt å greit om at jeg ikke har erfaring med hund i telt. Å klippe klørne riktig er selvsagt noe jeg skal prøve så godt jeg kan, og har da også trua på at det skal gå helt fint!
  16. Ser for meg at den handles inn ganske fort den der multimaten, liten og nett var den jo også. Hehe, norsketim, det er vel litt på grunn av sånne øyeblikk vi vil ha med bikkja på tur
  17. Sier meg enig i anbefalingen av Åsnes Amundsen. Jeg har kjørt mye slalom tidligere, og nedoveregenskapene er derfor helt uvante for meg og jeg føler ikke jeg kan si noe om dette. Tar vel noen sesonger å venne seg av med slalomstilen. Uansett, skiene har akkurat passe spenn for meg - jeg glir når jeg skal og får feste fra kortfellen når det kreves. I skog har jeg blitt overrasket over hardførenheten i skiene, jeg går rett over alt som er av småkratt, steiner, knekte trær og stålis uten at det har blitt en eneste ripe i sålen. Kan for øvrig nevne at jeg ferdes i den type terreng du nevner. Jeg bruker manuell BC-binding til og er kjempefornøyd. Når kompisen står med kniven i sin autobinding for å fjerne is, kan jeg slappe av et minutt ekstra
  18. Takk for gode svar! Likte den multimat ved første øyekast, så bra ut. Men den får bikkja bære Vil ikke ha bikkja i yttertelt, enkelt og greit fordi jeg planlegger å kjøpe Hilleberg Unna som ikke har yttertelt Til de riktig kalde vinterturene blir det nok et annet telt så det er bedre plass til både bikkje, utstyr og meg. Både klipping av klør en uke før tur og evt filing var gode ideer, får bare prøve meg frem og satse på det beste!
  19. Hei. Jeg skal gå til anskaffelse av både hund og nytt telt med det første. Jeg har aldri hatt med meg hund i telt tidligere, og lurer mest på om man må forvente at klørne fra bikkja vil skade teltduken? Er ikke spesielt interessert i at telt til tusenvis av kroner skal bli lekk etter noen netter med bikkja inni. Ettersom jeg får en valp vil jeg jo måtte venne han til teltlivet og litt romstering er nok ikke til å unngå. Er ofte ute i sikkelig grisevær på vinteren og skal ikke ha den typen hund som gladelig ligger ute/i yttertelt når 40 kalde og 20 m/s river i teltduken. Er det eventuelt spesielle ting man må ta hensyn til ved klipping av klør o.l? At bikkja skal sove med sokker på er jo ikke aktuelt mtp blodtilførsel. Om noen erfarne folk har noe å dele her, setter jeg pris på det!
  20. bmoses

    Nybegynner i fiske!

    Alltid lurt å fiske seg "gjennom" et vann rent geografisk og variere hvor dypt du lar sluk/spinner synke. Innosen fra en elv kan ofte være en god plass å begynne, men også plasser hvor det skapes naturlig strøm i vannet er etter min erfaring bra. For eksempel i et smalt sund mellom en øy og land, eller mellom inn- og utos. Generelt er det prøve og feile-metoden som gjelder, spesielt med tanke på når, hva og hvordan det fiskes. Husk å variere innsveivnga og legge inn små rykk i ny og ne.
  21. Hva er dette egentlig, planlegger du å bo i skogen/bygge hytte? Hvis det bare er normal tur du planlegger, er det etter min mening alt for mye på lista di. Du har riktignok fått med deg "alt" jeg tar med meg på tur, men ganske mye mer også
  22. Kan trygt anbefale Sail Racing Pole Down. Den har holdt meg svært varm i den type temperaturer du blir å møte. Hetta isolerer utrolig godt, og det er mange gode løsninger.
  23. På atlas.no kan du se flyfoto av stort sett hva du vil, inkludert Skandinavia. Kvaliteten er riktignok varierende og noen plasser sperrer skyer totalt for sikten, men det fungerer greit. Ellers anbefaler jeg Google Earth for å få oversikt over høydemetre o.l.
  24. Laksefjordvidda vest for Tanadalen vil passe bra. Der kan du velge fritt om du vil sove i telt eller traske mellom de mange åpne hyttene og gammene som er der. Det eneste er at det er utsatt for vær og vind både sommer som vinter, og på sommerstid er mygga overalt. Svært lettgådd og oversiktlig terreng er en fordel. Det er en skogsvei som går inn mot Mohkejavri som åpner 20. juli. Har du med kano må du nok regne med mange bæringer. Pasvikdalen vil vel etter alle solemerker også passe deg bra, der er det sju hytter som står åpent for alle og enhver. Litt tyngre å bevege seg langs land enn på Laksefjordvidda med mye steinrøyser og den slags, men utmerkede forhold for kanopadling. Her er det lett tilgjengelig, og Ellenvatnet er populært for sitt gode fiske. Det er derimot ikke langt du skal før du er alene. I Finland er Enaresjøen og alt nord for den utmerket kano-terreng, og en tur derfra til Neiden er svært høyt på min egen liste av kanoturer i framtida. Dette kan kanskje bli vel mye for en ettåring, men det finnes uttallige enklere turer i dette området. Ellers er Stabburselva flott å padle i, både motstrøms og medstrøms. Lite stryk og få høydemeter gjør det til en familievennlig affære, så lenge du holder deg langt unna den skremmende canyonen Rávttošavži som ligger 20 km fra Porsangerfjorden. På alle disse plassene troner villmarksfølelsen du lengter etter øverst! Du tenker på Muddus Nasjonalpark, der var Monsen innom i Nordkalotten-serien sin, men han måtte levne bikkja pga forbudet. Det er bjørneland framfor noe på nordkalotten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.