Gå til innhold
 • Bli medlem

Styrkfjose

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg er "kun" 175 høy. Før hadde jeg et telt med samme takhøyde som Rondane Light. ( 90 cm ). Dette var hovedgrunnen til at jeg byttet det ut med Fjellheimen 3 camp ( 110 cm ). 20 ekstra cm takhøyde utgjør himmel og hav i forskjell. Det avhenger selvsagt av hvor mye tid du tilbringer i teltet. Men om det er mye regn og du skulle ligge værfast er Fjellheimen et MYE bedre alternativ.
 2. Om du ønsker mye telt i forhold til pris anbefaler jeg deg å ta en titt på [Hidden Content] Brukte selv dette teltet på hardangervidden i fjor sommer. Teltet er litt smalt for 2 personer, men det går greit. Takhøyden er også litt lav. Hadde teltet slått opp flere netter da det blåste stiv kuling uten antydninger til problemer. Opplevde også store mengder nedbør, men teltet holdt seg helt tørt invendig. Så kort opsumert. Litt liten plass Tåler vind Tåler regn 2,3 kilo BILLIG
 3. Om du skal ha plass til 2 personer + bagasje og samtidig ikke ha vekt over 2 kilo er dette er godt alternativ [Hidden Content] Prisen er jo selvsagt skyhøyt over det du la som krav. Fikk mitt til 4999 på XXL. Oppgitt vekt i følge helsport er 1950 gram. Da jeg tok nøyaktig kontrollmål viste vekten 1951 gram. Ikke verst
 4. Skal gå samme turen 19 juni, kan gi en tilbakemelding før juli om du vil?
 5. Kjøte denne på xxl i dag til 4999. Jeg elsker å prute [Hidden Content] Gleder med til å prøve det, litt skeptisk siden duken virker så tynn, men de sier det skal være solide saker
 6. Den så ganske grei ut. Ikke så alt for høy vekt heller. Litt merkelig måte å beskrive kapasiteten på. 6 x 3500 mAh. Betyr dette bare rett og slett 21000 mAh? Hvor lang tid bruker du på å lade den opp via normalt strømnett? Hender jo jeg paserer en og annen turisthytte på mine turer.
 7. Hei. Kom over denne i VG i dag. [Hidden Content] Jeg går ofte lange turer i fjellet, kan fort gå 2 uker før jeg har tilgang på strøm. Har prøvd diverse portable sol celle ladere før med ganske dårlig resultat. Det siste året har jeg byttet ut laptop med nettbrett. Her sparer jeg vekt og de trekker langt mindre strøm. Men må fremdeles begrense bruken av nettbrett langt mer en jeg ønsker. Noen som har kjennskap eller erfaringer til lignende produkter som vist ovenfor. Gjerne med enda større kapasitet, 8000 mAh er for lite for mitt bruk over en 2 ukers periode.
 8. 2000 kroner for et liggeunderlag er langt langt langt unna mitt budsjett Trenger ikke å være oppblåsbart, eller ta liten plass / pakkvolum. Det som betyr noe er lav vekt.
 9. Noen som kan anbefale meg et liggeunnderlag som er bra og lav i vekt. Har i dag Bamse Extreme som veier hele 700 gram. Finnes det noen underlag med lav vekt, helst under 200 gram som kan anbefales? Liggeunderlaget vil kun brukes sommerstid.
 10. Lars Monsen anbefaler stormmatter vinterstid... nuff said. Litt mer seriøst. Ta deg en tur innom xxl, gjerne på et tidspunkt med få kunder. Så får du sikkert prøve å sette opp teltet. Mye lettere å danne seg et inntrykk på den måten. Jeg kunne aldri ha kjøpt et telt jeg ikke har prøvd å sette opp på egenhånd og føle hvordan plassen er innvendig.
 11. Takker for mange gode svar. Mulig jeg legger turen innom Finse.
 12. Tenkte meg en 2 ukers fottur i sommer. Etter en uke i fjellheimen forventer jeg å pasere Haugastøl. Noen som vet om det ligger en butikk der slik at jeg kan få kjøpt påfyll av nødvendig proviant og kansje noen pils til bålkosen?
 13. Ved normal år åpner turistforeningen alle broene på Hardangervidden 1 juli.
 14. Ja og nei. Første bud er og ha en god sekk som er laget for mye vekt. Selv går jeg som regel på oppmerkede ruter jeg kjenner fra før, så risikoen for skade er liten. Om jeg bestemmer meg for å ta en liten avstikker i form av en lokal fjelltopp etc lar jeg sekken ligge igjen i "bunn". Har en sekk der jeg kan ta av sidelommene og montere disse om til en dagstur sekk. Da bestiger jeg toppen kun med denne, og har kun med nødvendig utstyr i tilfelle tåke, nødsituasjon etc. Ca 6 kilo.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.