Gå til innhold

bmoses

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Stiller meg bak Larsdx. Ring lokalnyhetene der du bor, her i Troms er de alltid interessert i den type ting. Og det du sa om å spille på å være jente er lurt - henvend deg til merker som produserer utstyr spesialtilpasset for kvinner og si at du kan gi utstyret deres en skikkelig hardtest mot å få det gratis f.eks. Om du klarer å få spalteplass i noen nisjemagasiner som Villmarksliv e.l. vil du sikkert svømme i sponsorutstyr. Men jeg tror en eksponeringsfront retta mot lokale aviser og tv vil være en naturlig plass å begynne. Lykke til!
 2. Ypperlig. Stapping av telt altså, den var ny for min del. Jeg som har brettekanter i klesskapet og alt, får se hvordan det går
 3. Hei. Sist jeg var på tur, blåste det ganske kraftig når jeg skulle slå sammen teltet og gå videre. Jeg endte opp med å måtte bruke sekk, matpose, sovepose osv. for å holde teltet nede mens jeg bretta det sammen. Jeg lot pluggene stå i på den langsiden vinden kom fra mens jeg bretta det sammen. Det hjalp, men det var fortsatt et styr uten like og jeg følte jeg falma en del i blinde. Noen som har noen gode tips til hvordan dette gjøres enklest mulig? Å slå leir på mindre vindutsatte plasser er et tips jeg ikke trenger
 4. j0lsrud, jeg tar poenget ditt Men jeg mener jeg så en og annen skikkelig vinterplugg på den videoen der. Siden trådstarter sier han/hun vil bruke pulk er det vel ikke et problem. Følte bare for å dele mine frustrasjoner med dette teltet.
 5. Vær obs på at det kan være litt vanskelig å få stramma opp Fjellheimen-teltene skikkelig vinterstid uten skikkelige vinterplugger. Har hatt et titalls netter i et vanlig Fjellheimen camp 3 i vinter, og ville aldri i livet brukt penger på et slikt selv. En av tingene jeg er misfornøyd med, er teltets evne til å holde seg stramt i skikkelig vind. Dette er nok sannsynligvis bedre på x-tremversjonen.I tillegg synes jeg det er alt for mye mas å slå opp og ned dette teltet alene, spesielt i vind blir det mye bannskap. Dette, pluss at det å komme seg inn og ut av et tunneltelt med lav og upraktisk anrettet inngang med full vinterbekledning ikke er noe gøy, gjør at jeg rett og slett misliker hele konstruksjonen. At det er et kvalitetstelt er det nok ingen tvil om, men for meg er hovedløsningene for tungvint og irriterende.
 6. bmoses

  Dun vs fleece

  Ikke for å krangle, men så fremt det ikke pøser ned, er en sinnsyk vind eller under -20 grader er jeg uenig i det. I sånne forhold hopper i alle fall jeg over rasten uansett. Å ta av skalljakka for å slenge på en genser under er ikke mye jobb og tar heller ikke særlig med tid. Og hvorfor stresse på tur? Men det er klart at alle er forskjellige og vi alle er like skråsikre på at det er en selv som gjør det beste. Og jeg ser jo helt klart fordelen med å slippe å ta av jakka, men å kjøpe egne plagg for det er det bestefadern ville kalt "å bruke latmannspenger".
 7. bmoses

  Dun vs fleece

  Jeg ser at det er mange dyre alternativer her. Hva med en god ullgenser under skalljakka? Ull beholder 80 % av sin isolerende effekt selv når det er gjennomvått. Tar litt plass og veier litt ekstra gjør det jo, men det føler iallefall jeg at det er verdt. Det er ikke mer enn et hekto eller to det er snakk om. Nå er ikke jeg noe særlig til gramjeger da. Som det er nevnt tidligere her er en god skalljakke som dekker rumpa og hals+hode godt verdt hver ei krone. Denne kombinasjonen, med netting under, har holdt meg varm i årevis vår/sommer/høst i de to nordligste fylkene. Hadde denne kombinasonen i senest i helga i -4 og en plagsom vind og det var nok for meg. Kan vel være verdt å nevne at jeg ikke er en frossenpinn.
 8. Hehehe, nei, var ingen "katastofeporsjon" eller noe av de andre greiene der. Så ut som en vanlig pakke Real bare grønn embalasje. Luktet normalt når den var ferdigkokt også.
 9. Tenker mest på om underlaget sklir rundt på teltduken. Å bruke såpass tunge liggeunderlag sommerstid blir litt mer luksus enn jeg er villig til å bære, så tenker nok på vinteren. Det jeg bruker nå er stort sett reinskinn og bamse ekstrem, det kan bli litt aketur om det er ujevnt under teltet.
 10. Er ikke meninga å overta tråden her, men hvordan er det med Exped Synmat UL og friksjon? Ser for meg at man fort kan skli rundt om i teltet på litt ujevnt underlag - noen erfaringer?
 11. En venn av meg hadde med seg stridsrasjonene til forsvaret på tur en gang, de var gått ut med et år eller to-tre. Pakkene var steinharde og hadde ingenting luft i seg. Han fikk sjau.
 12. Om man kan få noe bilder på innsiden også, slipper man bære med seg voksenlitteratur på langtur.
 13. Hei. Jeg er på leting etter ny 3-sesongspose. Har søkt så godt jeg klarte på forumet, uten å finne tilfredstillende svar på det jeg lurer på. Maks vekt på soveposen er 1,1-1,2 kg og gjerne et lite pakkvolum. Den vil bli brukt mye både i skog og på vidde. Jeg bor i Nord-Norge og farter rundt både i kystnære strøk og på innlandet hvor det kan bli minusgrader i august. Ligger stort sett i telt, men om været og mygga tillater det sover jeg under åpen himmel. Posen trenger ikke å være vanntett. Siden budsjettet mitt er som det er, blir de beste dunposene naturligvis ikke aktuelle. Har sett på ME Titan 450 og Ajungilak Sphere Spring. Noen erfaringer med disse to, eventuelt andre som passer kravene? En ting jeg vurderer er også å kjøpe en innerpose av silke. Derfor kan komforttempen gjerne være litt høy på selve soveposen om vekta og prisen gjør opp for dette. Silkeposene veier rundt 200 gram og koster vel fra ca. 500,- og oppover. Kan det dannes kondens ved bruk av silkeposene, eller skjer det kun ved bruk av vanlige poser inni termoposer? Jeg har aldri prøvd lakenposer av noe slag, så om noen har erfaringer å dele rundt dette setter jeg pris på det. På forhånd takk for svar!
 14. Mygga er som regel ganske intens midt på sommeren der i området. Slå leir på odder i stedet for nede ved elva hvor det er mye myr, så slipper dere unna det værste. Fisket skal være bra ut fra hva jeg har hørt, mye harr i elva og mye flott ørret i vannene omkring. Det minst folksomme området er lengst sør. Om dere er interessert, er første episode av Monsens Nordkalotten 365 en kanotur gjennom Anarjohka. Lenge siden jeg så det der, men det er sikkert noen ok tips å ta med seg. Det ligger gratis på NRK nett-tv. God tur
 15. Valpen vil vel tygge på det meste ja, får prøve å venne han til å tygge på kun én leke og ta den med. Erik78, at jeg er bekymret handler enkelt å greit om at jeg ikke har erfaring med hund i telt. Å klippe klørne riktig er selvsagt noe jeg skal prøve så godt jeg kan, og har da også trua på at det skal gå helt fint!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.