Jump to content

awesomevicc

+Sponsor
 • Posts

  277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

awesomevicc last won the day on February 27 2017

awesomevicc had the most liked content!

1 Follower

About awesomevicc

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Moi

Recent Profile Visitors

3,620 profile views

awesomevicc's Achievements

 1. Kom over denne siden litt tilfeldig. Her står beskrivelsen av noen av fiskevannene nær meg, med henvisning til parkering og hva slags fisk en av forfatterne har fått. Her er det også mulig å kjøpe fiskekort. Men, det står ingenting om hvem disse pengene går til. Fiskekort i disse vannene kan også kjøpes på Inatur.no. Noen som vet noe mer?
 2. Lokale jeger og fiskeforeninger er gull, mange har introjakt slik at man kan få prøvd forskjellige typer jakt med folk som har litt peiling. En av våre lokale forening har introjakt på reinsdyr, elg, hjort, rådyr, rype, rugde (og en gang and da det var storm på rypefjellet). Så finner man ut litt hva man egentlig liker, og terskelen er kanskje litt lavere på å prøve alene. Eller så blir man kjent med folk og kanskje kan være med dem.
 3. I løpet av vinteren/våren har jeg hatt 5 dager på jaktprøve og en håndfull treningsturer som går i samme tempo. Det kommer en jaktprøve til helga også. Jeg har kledd meg relativt likt alle dagene og det har egentlig funket utmerket. Temperatur på morgenen var nede i 15minus den ene dagen, ellers har det vært noen minusgrader, og noen dager godt over null i solen. - Ullstilongs(varierte mellom en litt "tykk" fra Kari Traa og en tynn fra Norrøna etter hvor kaldt det var meldt) - Skibukse i litt tykk soft shell - BH i ull med tynne stropper over ryggen - Ulltrøye - Fjellreven Keb jakke - Ullvang ullgenser som pausegenser, men som ofte ble tatt på mot slutten av dagen når energien ebbet ut og sola gikk. Denne startet jeg også dagen med når gradestokken viste 15 kalde. Jeg har ikke vært for svett, ei heller veldig kald. De to beste grepene tror jeg har vært å kle meg varmt på underdelen og ha BH i ull som hadde tynne stropper over ryggen, der mesteparten av fuktigheten befant seg. Takk for tips dere som har bidratt
 4. Jeg endte opp med å blokke ut skiskoene OG kjøpe noen nye, syntetiske lette. Har ikke turt å bruke Alfaskoene siden..
 5. Dalane er ganske fritt for snø nå. Fine turer her også
 6. Et av mange spørsmål i min skikarriere. Jeg har fått meg et eksemplar av Åsnes Finnmark 54. Til dem kjøpte jeg en Mohairfell og la ut på eventyr i preparert løype med litt nysnø, uten å smøre, glide eller impregnere. Resultatet var null glid, hverken fremover eller bakover. For en noobie som meg var det egentlig likegreit. Så kjøpte jeg et slikt Swix sett med glider, cleaner og skinbooster og fulgte oppskriften. Klippet til fellen også. Og la ut på nytt eventyr, denne gangen i et gammelt scooterspor og nysnø. Jeg hadde glid, alle veier. Fremover og bakover. Jeg kavet og kavet. Så noe har jeg jo måttet gjøre feil? Noen som har tips eller forslag? Jeg har ikke impregnert fellene, men trodde det kun hadde noe å si for gliden...
 7. Jeg fikk tak i et par nye skisko på Finn, Alfa Guard Adwance. Har god erfaring med Alfa fra før av og kjøpt jaktstøvler uprøvd (men samme størrelse som et par andre fjellstøvler jeg har) som passet perfekt. Disse nye skoene føltes gode, men etter en kort skitur har jeg store gnagsår på innsiden av ankelen/hælen. Er det håp for disse skoa? Noe jeg kan gjøre annerledes? Hadde en passe tykk ullsokk, alt som vanlig😅
 8. Gleder meg til fremtidens overskuddsmateriellsalg.
 9. Jeg har den Jervenduken med primaloft, usikker på hvilken av de, men kjøpt på utsalget i Odda. Har brukt den til å pakke meg og frysepinnen av en pointer i på jaktprøver. Har brukt det som sitteunderlag, lagt over som en dyne, eller sittet "inni" for ly og litt varme. Ikke helt funnet den beste måten for denne innpakkingen enda, men har satt pris på den i pausene. Jeg har Jervenhiet med innerpose, men i og med duken også kan varme meg tar jeg med den istedenfor. Med erfarent turfølge ble duken brukt som tarp på sikkert den våteste dagen i året, genialt.
 10. Dette gjelder ikke mine ben 🤣 Neida, men dette skal jeg teste ut! For har virkelig aldri prioritert å kle bena. Takk skal du ha! Det med å ikke gå seg svett har ikke fungert her heller, da kommer jeg jo ingen vei! 😅
 11. Takk for svar! Har tenkt litt mer på dette, og tenker at om jeg kan holde et jevnt tempo utenom slipp, så rekker jeg som regel å kle av meg før mitt slipp og kle på meg etter mitt slipp. Må uansett kle av og på pointeren... Jeg svetter lite på bena, så er overkroppen som er mitt problem.
 12. I desember 2020 kom et nytt tilskudd til familien, en pointer ved navn Pi. Leo ble plutselig storebror og etter litt overbevisning ble lillesøster tatt inn i varmen. Pi skal bli en jakt- og prøvehund, og har i løpet av høsten vært på en håndfull jaktprøver og jaktdager. Hun har blitt premiert på høyfjell, men vi har ikke lykkes å felle fugl for henne enda. Dette året skal brukes på hundetrening, kondistrening og leirdueskyting for å være klar for jaktsesongen 2022. Pi er min første fuglehund og læringskurven har vært bratt! I romjulen måtte vi si farvel til Leo, han ble 5,5 år. Han begynte å få plager etter magedreiningen han hadde for halvannet år siden, og sammen med noen forholdsvis store atferdsproblemer, lot vi han slippe. Han har lært meg utrolig mye ❤️ Heldigvis har vi Pi å holde på med, spennende tider fremover!
 13. Takk for svar, skal sjekke ut alternativene. Må legge til at de skikkelige pausene er ikke noe problem, da kan jeg bytte trøye og ta på mer klær. Det er når aktiviteten går fra 0 til 100 og tilbake igjen, UTEN at sekken skal tas av.
 14. Jeg har alltid svettet mye ved aktivitet, hjelper ikke at jeg nå er mer utrent og tyngre enn før heller. Det siste der jobbes med. Men jeg trenger tips til bekledning på vinterturer. Jeg skal gå en del jaktprøver er planen. Da er det tidvis mye aktivitet, men enda mer rolig gåing, ståing og venting. Jeg fryser fort, men blir like fort varm og gjennomsvett. Noen tips? Til vanlige turer der jeg er i bevegelse hele tiden pleier jeg å ha en ulltrøye eller netting + Fjellreven Keb om det ikke regner, ellers skalljakke (med skalljakke opplever jeg å bli gjennomvåt av min svette uansett hvor godt den holder ute regnet). Er det pause kan jeg hive på meg ullgenser. Problemet på disse jaktprøvene er at det blir mye av og på med genser om man skal kle på/av seg for hver gang man stopper opp litt.
 15. Er smalere ski mer lettstyrte i terreng? Skikkelig noobie på dette. Jeg tok en kikk på Fischer og må innrømme at jeg ikke klarer å finne riktig modell (var jo flere som heter Crown) eller hvilke ski som har stålkanter eller ikke.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy