Gå til innhold

JorgenKn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om JorgenKn

 • Bursdag 15. mai 1987

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

981 profilvisninger
 1. Hvis noen forsøpler feks populære steder som Sognsvann i Oslo blir jo dette ryddet opp raskt av kommunen, men langt inn i Oslomarka (og andre steder) hvem er det som tar ansvar og virkelig rydder skikkelig opp der?
 2. Oi oi, her var det flere gode tips takk! Spesielt Svalbard High Pro kan virkelig være noe. God liggelengde på 240cm bør løse problemet med våt sovepose ja. Noen hundre gram mer en kaitum 3 gt, men til halv pris. Tar gjerne imot flere tips og erfaringer
 3. I fjor så fikk jeg god hjelp til å velge et 3-sesongs telt for 2 personer + hund og kjøpte et Hilleberg Nallo3 som jeg er storfornøyd med. Nå er jeg på jakt etter et vintertelt / regnværs telt med større plass til noe kortere turer. Nallo-teltet har 160cm bredt innertelt, lite fortelt, og skråtak ved forenden. Mine kriterier: - Stort fortelt. - Minimum 160cm bredt innertelt - To rette vegger i innerteltet. (jeg sliter med at soveposen blir våt i fotenden) - Litt lettvekt. I tillegg til at teltet skal transporteres på sykkel og i pulk vil det også bli noe bært i sekk. Bruksområdet er kun Oslomarka. Altså i skogen. Så ekstremtelt er utelukkende. Telt jeg har vurdert: Hilleberg Kaitum 3GT (4kg) + God bredde i innerteltet (185cm) + Stort fortelt + 2 fortelt + Lett vekt - Mulig vanskelig å finne teltplass. (5meter langt) - Dyreste jeg har vurdert Hilleberg Kaitum 3 (3,4kg) + God bredde i innerteltet (185cm) + 2 fortelt + Lett vekt - Ikke stort fortelt - Mulig vanskelig å finne teltplass. (4,3meter langt. Men kortere enn GT-modellen) - Veldig dyrt Helsport Dovrefjell (4kg) + Stort fortelt + Lett vekt + Gode luftemuligheter + God liggelengde (245cm) - Kanskje litt smal bredde (160cm) Lavvo jeg har vurdert: (har ingen erfaringer med Lavvo) Tentipi Oilivin Combi (3,4kg) + Veldig lett vekt + Mulig å ta ut innerteltet (+enda lettere vekt) - For liten lavvo til vinterbruk? - Ingen mulighet å fyre bål - Mulig vanskelig å finne teltplass Helsport Varanger 4-6 (6,2kg) + God pris + Veldig stort + Mulig å ha bål - Alt for tungt til å bære i sekk! - Må kjøpe innertelt til myggsesongen - Mulig vanskelig å finne teltplass Helsport Nordmarka 6 (6,1kg) ++ Veldig billig + Mulig å fyre bål - Alt for tungt til å bære i sekk! - Ingen mulighet å kjøpe innertelt til myggsesongen - Mulig vanskelig å finne teltplass Alle tips og erfaringer mottas med takk
 4. Jeg har hatt samme problem som deg og har løst problemet med kontakten mellom inner og ytterduk ved hodeenden ved å klipse fra hverdandre dukene. Så bruker jeg en plugg på innerduken og en plugg på ytterduken. Da blir den veldig bra. Ikke voldsom vektøkning heller synes jeg. Mtp luftingen så var helt klart din løsning bedre. Hvordan har du festet de ekstra bardunene på teltet? Hva slags kit er det du har kjøpt til hodeenden?
 5. Hei. Har 4-5 dager fri til uken som jeg trenger turtips til. Tenker maks 5 timers bilkjøring fra Oslo og mulighet for å gå en runde sånn at man kommer tilbake til parkeringsplassen på vei hjem igjen. Overnatting vil foregå i telt. Aller helst på høyfjellet uten snø. Noen som har noen tips?
 6. Her var det flere gode tips, takk takk. Grimner: Blir en sosial helg på han iværtfall
 7. Her er min foreløpig liste. Hvis noen har noen synspunkter på den så vil jeg gjerne høre dem. Spesielt om det kan gjøre sekken lettere Ellers er jeg er veldig usikker på hva jeg skal ha med av mat...
 8. Dette var første gang jeg var med og vi deltok i hundegruppa. Selv om vi hadde med telt (men sov ikke sælig lenge) og var inne 3t og 45min før tiden, var vi likevell veldig fornøyd over egen innsats. Så frister veldig å delta til neste år også! Og da med enda høyere ambisjoner!
 9. Da endte jeg opp med en WM Summerlite kjøpt av en annen her på forumet. Virker som en skikkelig kvalitetspose. Takk for gode råde alle sammen.
 10. Her var det mange gode innspill borgern: Smale bredden var jeg ikke klar over, men er ikke røslig så det hadde ikke vært noe problem. Hvis jeg feks bruker en lakenpose som varmer 5grader, kan man si at posen går ned i 5plussgrader da? Og om man itillegg bruker superundertøy, kanskje 0? Walle: Jeg må innrømme at de soveposene lå et godt stykke over mitt budsjett. Summerliten hørtes interissant ut, for da kan man kanskje velge noe enklere liggeunderlag om sommeren. Takk
 11. Takk for svar. Hvis noen har noen fler tips, tar jeg gjerne imot dem også OST: Joda, sant nok. Men lettere pose trengs også på generelt grunnlag.
 12. Hei. Jeg har idag en Mammuth kompakt 3sesongs pose som veier 1,5kg og fungerer egentlig yppelig til mitt bruk. Derimot nå i forbindelse med marka24 jeg skal være med på, tenkte jeg kanskje å kjøpe meg en lettere en. Gjerne dun. Har sett litt på Mammuth Sphere UL Summer (400g) og ser at denne har en komfort på 10grader. Bør jeg generelt bruke lakenpose i en slik en? Bruker dere alltid lakenpose? Har hørt at om man ligger uten noe som helst på kroppen skal det vist danne ett fettlag inni soveposen som ødelegger varmeisolasjonen. Stemmer det? Har dere forslag til andre lette soveposer type 400-800g og maks 4000kr? Aller helst norske butikker eller norske nettbutikker da jeg trenger den rimelig kjapt. Takk for svar.
 13. Jeg ringte Helsport nå og de sa de skulle sende to nye barduner og plugger med en gang. Strålende service Ellers sa de at dette var nytt på 2015 teltet....
 14. Takk for svar. Jeg har prøvd flere vinkler på pluggene også uten at det endret så mye. Kan det likevell ha noe å si? Noen som har dette teltet som vet? Personlig synes jeg de få ekstra grammene med flere barduner ikke gjør noe, så blir mest sannsynlig den løsningen om det ikke skulle dukke opp en løsning.
 15. Hei. Jeg har nylig kjøpt med dette teltet og har lagt merke til at bardunene foran på sidene av teltet henger to og to sammen. Hvorfor det? Ser at ingen av videoene på youtube har det. Mulig teltet mitt er en ny versjon. Problemet med dette er at jeg synes det er vanskelig å i det heletatt få avstand mellom inner og ytterduk akuratt der. Ved å kjøpe 2 barduner og 2 plugger til, kan problemet løses. Men trengs det virkelig modifikasjoner på et helt nytt telt? Hvordan løser dere dette? Her er det jeg mener:
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.