Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. feb. 2024 i alle områder

  1. Dette er det jeg hadde anbefalt en kompis i din situasjon: * 5-25 9 fots stang, finnes mye forskjellig som er bra i forskjellige prisklasser. Daiwa, Shimano, Berkley, Lawson, alle har gode stenger i forskjellige prisklasser. Og det merket som er best på dyre stenger er ikke nødvendigvis like flinke med billige stenger men det meste er stort sett greit. Beastmaster er en fin stang. * 2000-2500 str snelle, jeg liker Shimano sine best. Miravel er en prisgunstig, lett og meget god snelle. * 0.10 eller 0.12mm multifilament snøre, feks Fireline * 0.25mm monofilament til fortom, hvis du gidder. Sluker: * Sølvkroken Classic 12g, Kopper og Rød + Sølv med røde prikker. * Sølvkroken Aura Flake 12g, Grønn, Sølv og Svart. * Møresilda 22g, Sølv og Blå + Kopper og Rød + Sølv og Rød. * Atomsilda 20g, Svart og Rød + Sølv og Svart Spinnere: * Blue Fox Vibrax 8g, Kopper m/Røde Prikker + Sølv m/Røde Prikker + Svart m/ Røde Prikker * Mepps Aglia 4.5 gram, Kopper m/Røde Prikker, Sølv m/Røde Prikker * Mepps Black Fury, 4,5 gram, Farge BL/G * Panther Martin har også en del gode spinnere. Spesielt 7 grams spinnerene de har men mye utsolgt i Norge. Små sluker og spinnere kan ofte være veldig effektivt, men noen ganger kan fisken også stå langt fra land og da hjelper det veldig hvis du har muligheten til å sette på en 20-22 grams sluk slik at du kan fiske langt ute og dypt.
    2 poeng
  2. Det ble en flott tur på vidda over Rjukan denne helgen. En runde på ca 25 km blant annet innom Ormetjønn, Store Sandvatn og Fagerhaugtjønn. Lørdag bydde på mye tåke, isregn og veldig lite sikt. Ikke de aller beste forholdene. Værmeldingen viste sjanse for sol på søndagen, så da ble det slått leir tidlig. Hvorfor bruke den resterende mila+ ned til Krossobanen i dårlig vær når man kan gjøre det i finvær neste dag? 😁 Været innfridde så til de grader i dag, og jeg innså at det er på tide å pakke solkremen igjen. Noe lettere solbrent på nesetuppen. Drømmedag i fjellet! Nytt for turen var Vorn SR10 hoftebag til å dra pulken med. Denne blir foretrukket valg fremover. Stort og solid hoftebelte, og fortsatt plass til å ha de viktigste tingene i nærheten, uten at man blir svett på ryggen som med en sekk. Det gikk helt fint å gå uten skulderstroppen også. Prøvde også ut en ny Rett i koppen variant (Lasagne-pasta). Likte det nye formatet som ikke tar opp supermye plass i sekk/pulk! Stemningsbilder:
    2 poeng
  3. Tidlig februartur i Femundsmarka. Rute; Feragen - Ljøsnavollen - Nordre Håbu- Søndre Håbu - Nedre Muggsjøen/Muggsjølia - Grunnhåbua - Nordvika - Synnervika. Turen gikk så å si helt utenfor skuterspor utenom over Feragen og Femunden. Føret var relativt dårlig med lite hold I snøen og desverre en god del skare som tok knekken på hundelabene/beina. Første etappe over Feragen.Trivelig så lenge slengesporet varte. 3.5km til Ljøsnavollen...Da var det bare å legge på langfeller.Første natt i tregrensa ovenfor Ljøsnavollen og nedfor Storviglen. Første natt I nytt telt.Klargjøring til dagens strabasiøs. Polposer er bare genialt. Tror ikke det er mulig å få gnagsår med polposer.Pakke ned Camp.turkameraten klar for en ny dag.Føret er ingen høydare. Grått, løst og generelt bare tungt. Her er vi rett ovenfor tregrensa med viglene på siden av oss.Framme ved Nordre Håbu. Føret er tungt så etappene blir ikke så lange. Selen har vært teipet siden ny for å unngå at stroppene sklir. Måtte justere å teipe den opp på nytt.Fyr i ovnen å avslapping i Nordre Håbu.Været viser seg fra en bedre side. På vei mot Søndre Håbu.Storviglen titter opp av tåken.Søndre Håbu. Speider utover Nedre Muggsjøen. Flenskampen til høyre.Desverre er føret til hund relativt dårlig. Det ligger hele tiden en liten tynn skare i de øverste lagene av snøen. Dette sliter hardt oppover leggen på voffen.Solen er på vei ned å det samme er temperaturen. Har bare mobilkamera desverre. Vigelmassivet bader seg i dagens siste sol. Kveldens Camp. Så å si klar himmel, muligheter for alt mellom -20 og -30 denne natta. Ligger rundt 1.7km fra Muggsjølia.Snøsmelting på gangVindstille, -25, tørking av klær/hundeutstyr så blir det litt rim på ytterteltet.Teltsjefen. Koste seg gjennom natta med to nalgene-varmeflasker i posen. Desverre er tilstanden relativt dårlig på beina så ser ikke frem til denne dagen ute. Det er også kaldt.Rim er vakkert.Pakking av Camp. Vindstille og noe rundt -20.På vei nedover lia mot Grunnhåbua. Tungt føre..voffesen klarer til slutt ikke å holde følge. Han svømmer konstant.Grunnhåbua. Å komme seg hit har kostet opp til flere mini-twix, mars og milkway 😅Inspiserer beina på Faun, han har begynte å blø samt mangler veldig mye pels. Det er ganske kaldt å jeg blir bekymret for frostskader. Stapper han nedi jervehiet og pulken. På dette tidspunktet er pulken tung og føret håpløst. De siste kilometerne ned til Nordvika blir en strabasiøs tur. Brunskinnet veier rundt 27kg 😅Siste dagen ble en lang og slitsom. Men jeg ville ikke slå opp Camp for å ha enda en dag til med kaving i snøen samt en hund med dårlige bein. Her er det straka veien til Synnervika. Val
    1 poeng
  4. Ah, dei kan ikkje eg bruke, får vondt i akilles. Det er så ulikt korleis føter er, at det er nesten vanskelig. Men Crispi er i alle fall breie nok til mine "andeføtter".
    1 poeng
  5. Akkurat Det blir nok at jeg bestiller hjem Crispi Future XP og Lundhags Abisku Expedition.
    1 poeng
  6. Mulig jeg har en "Crispifot", men jeg har Alfa Walkqueen og de er super.
    1 poeng
  7. mener jeg måtte tvinge den i en bestemt posison før den entret hullene, måtte bruke ganske mye makt selv med bøylen i skrustikka, så å få gjort godt nok til at det holder i felt ser jeg på som vanskelig.
    1 poeng
  8. Jeg har og kjøpt Baltoro. Har bare så vidt fått testa den med litt vekt i sekken. Synes den kjentes veldig god ut. Burde sikkert pakka den enda fullere, og gått litt lengre med den for å få en skikkelig test.
    1 poeng
  9. Takk dette var veldig oversiktelig og informativt for en nybegynner! Tusen takk!
    1 poeng
  10. Jeg har syklet med sekk i mange år men etter å ha vert i en sykkelulykke (knekt krageben) for noen år siden så er jeg mye mer skeptisk til å gjøre det. For det første så er det ubehagelig å sykle med sekk, sammenlignet med å sykle uten. Men det er også en risikofaktor med tanke på at det er ekstra vekt høyt oppe hvis du skulle komme utfor en ulykke, som vil medføre høyere sannsynlighet bruddskader. Så i stedet for å sykle med sekk så ville jeg ha vurdert feks en sykkelveske eller et godt bagasjebrett som du kan feste hele sekken til. Sykkelvesker pleier også å være mer vanntette enn ryggsekker, og gir bedre stabilitet på sykkelen ettersom tyngdepunktet blir lavere. Du har også noen konvertible sykkelvesker som feks https://www.evoride.no/produkt/looxs-sykkelveske-ryggsekk/ som kan tas av og brukes som sekk. Finnes sikkert også mange andre.
    1 poeng
  11. Hare, helt sikkert 2 ved siden av hverandre, og 2 bak hverandre. Potene kan bli ganske store.
    1 poeng
  12. Jepp. Men det fungerer ikke dårligere på kortere turer fordet om. Veldig enkelt å ha kontroll på hvor mye drivstoff man har med, og hvor mye man har igjen. Man kan ta med akkurat det man trenger av drivstoff, og slipper halvfulle gassbokser og den slags. Jeg ser jo på forumet at færreste bruker opp en gassboks før de begynner på en ny, for det er alt for tungt/volumiøst å bære med seg den påbegynte boksen + en ny… Og da ender man opp med mange påbegynte bokser. Jeg skjønner ikke helt hvorfor man må være vekke mange dager før flytende drivstoff gir mening. Det gir ikke mening for min del. Skal man ha ett kjapt kaffekok ett par ganger for dagen, skal man steke biff eller pannekaker til familien, eller skal man koke gryterett? Skal man tørke ett vått telt? Er det øs pøs regnvær, eller sol? Skal alt bære i sekk, eller har man kajakk, kano, pulk? Vil man ha brenneren ferdig montert uten slange? Hva slags brenner(e) har man? Mange faktorer spiller inn. Men uansett, om man allerede har en brenner for flytende drivstoff er det jo ikke noe poeng i å kjøpe en gassbrenner egentlig. Den kan jo brukes til alt. (Men når ungene skal være kokker, så er gass enklere for dem).
    1 poeng
  13. Veldig mange. Utvalget av brennere er bedre. På langturer varer drivstoffet lengre, og man kan tørke mer i teltet. Drivstoffet er billigere, og det er enkelt å kjøpe en ekstra flaske tennvæske på en hvilke som helst nærbutikk, bensinstasjon, campingplass eller marina i forbifarten. Til bruk i pulk, kano og kajakken er det godt med en solid kassebrenner, som faktisk tåler å bli trakket på og mistet i sjøen. Tennvæske (og til en viss grad bensin), er mindre eksplosivt. Mindre fare ved lekkasje. Gass og rødsprit er jo det som er mest ulykker med. På kortere turer kan man ta med det drivstoffet man trenger. Bare fyll opp brenneren eller utvalgt fuelflaske, i stedet for å ta med en halvfull gassboks pluss en som man begynner på når den andre er tom. Og sist, men ikke minst: En brenner med flytende drivstoff fungerer til alt, og er noe jeg MÅ ha. Så da har jeg aldri hatt noen grunn til å kjøpe en gassbrenner med ett smalere bruksområde. Er det vekt som er viktig er det rødsprit brenner som er lettest, inntil man trenger en viss mengde drivstoff, da er det parafin/bensin som er lettest. I overgangen der er det ett visst område gass gir mer kokt vann for grammene, forutsatt at man begynner med fulle gassbokser. (Kilde: Postcasten uteliv). Så for meg er det kun èn grunn til gassbrenneren. Og det er at det er enklere for ungene å bruke, og derfor jeg kjøpte denne.
    1 poeng
  14. Det hun sa. Vær også obs på overstramming av flip-locken. Endte med knekt flip-lock for meg og permanent Gorillatape på staven i ønsket lengde (Åsnes Nansen)
    1 poeng
  15. Hva er deres frokost til langturer på vinter? Her er en kort film fra min personlige favoritt!
    1 poeng
  16. Hei igjen! Jeg gjennomførte turen min i sommer! Det var den mest fantastiske og minnerike turen jeg nok mest sannsynlig vil oppleve på denne jord. Turen var en oppdagelsesferd fra dag 1, akkurat som jeg ville ha det. Vil dere høre mer om turen så hør på podcasten "uteliv" 1. mars. Ellers har dere spørsmål skal jeg svare her!! mvh Pål Atle
    1 poeng
  17. Kun en liten lokal tur i dag, i 10-15cm nysnø som ligger oppå den gamle frosne snøen, så var greit å gå. Kjekt å få brukt beina litt igjen i motbakker. Kom over masse rådyrspor som jeg begynte å følge, og plutselig over en kolle spratt det opp flere rådyr og løp avgårde, tror vi skvatt like mye alle sammen Var ganske surt og kaldt på toppene i vinden dag, selv bare med 4-5 kuldegrader. Ble 6,4km på 2 timer.
    1 poeng
  18. Et nytt tilskudd til tråden og melk-entusiastene: Dette lille miraklet er å finne på asiatiske matbutikker. Den er det nærmeste jeg har kommet en ekte smak av melk - samt den har en høyere fettprosent enn de som er basert på skummet melk. 💪
    1 poeng
  19. Jag gick igenom en god del vanliga livsmedel med avseende på energitetthet når jeg planla langtur for noen år siden. Nå blev det sån att jag alltid spiste havregryn till frukost, men till lunsj byttet jeg det vanlige knekkebrödet mot fröknäcke. Det har en tetthet på ca 500kcal/100 gram och smakar voldsomt mye bedre. Borde passe till frokost og! Gick 22,5 km per dag i hundra og noen dager og veide bare 0,5 kg mindre ved slutten enn ved starten (182 cm, 79kg). 4000-4200 kcal per dag tror jag.
    1 poeng
  20. Til frokost spiser jeg stort sett frokostblanding med tørrmelk - men med varmt vann i. Ikke grøt-konsistens, for da får jeg ikke i meg nok. Varierer typen frokostblanding for å ikke gå lei, men Axa God Dag Frukt er favoritten. Lunsj: knekkebrød eller polarbrød med div pålegg, nøtteblanding til mauling underveis.
    1 poeng
  21. Jeg har noen ganger laget ferdig hjemme en slags frokostblanding av lettkokte havregryn, litt brunt sukker, noen hasselnøtter som har fått ett par sekunder i en kjøkkenmaskin, noen rosiner og tørrmelk. Og muligens annet jeg kan finne på å legge til og fordelt dette i porsjonsposer . Om morgenen hadde jeg valget. Enten tømme den i spiseskålen som den er , sette til litt vann og spise den som en frokostblanding . Eller gi den ett oppkok på primusen og spise den som en grøt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.