Gå til innhold
  • Bli medlem

CHLOFK

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om CHLOFK

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, jeg er helt ny når det kommer til innlandsfiske, har fisket mest langs svaberg ut i havet. I sommer skal vi på ferie til området rundt Sunnmørsalpene/Ålesund. Det blir en del dagsturer og toppturer, men vi har veldig lyst til å planlegge overnattinger i nærheten av fiskevann. Vi sover i telt, kan fint gå inn til fiskevannet. Har med fullt utstyr til hiking. Word dokumentet under beskriver reiseruten vi planlegger. Takknemlig for alle tips og råd. Ålesund.docx
  2. Takk dette var veldig oversiktelig og informativt for en nybegynner! Tusen takk!
  3. Hei, jeg har tenkt å forsøke meg på litt innlandsfiske i sommer. Skal på norgesferie. Gjorde litt research for 2 år siden og landet på Shimano Beastmaster som en god fiskestang. 3 - 14, 8' for ørretfiske. Kom aldri så langt at jeg fikk kjøpt fiskestangen. Har prøvd å lese meg litt opp, men det er så utrolig mye informasjon der ute og forskjellige fiskestenger. Tar gjerne imot gode råd og tips.
  4. Telefonen er touch basert som er ekstremt smertefullt i minusgrader når man tar av votten. Den dør også etter 1 ut5 minutter i seriøse minusgrader. Inreach mini koblet til telefonen gir GPS funksjon så det har jeg alltid uansett
  5. Hei, har vært en del på hytte til hytte med ski og ønsker å prøve med telt nestegang. Spørsmålet mitt faller på GPS for en tur på 3 - 5 dager. Jeg har allerede en Garmin Inreach Mini, men føler behov for noe mer sikkert i tilfelle whiteout. Har sett litt på Garmin 66i vs Garmin inReach explorer +. Er det noen her som har erfaring eller anbefaler én av disse? Noen andre bedre forslag?
  6. Gode tilbakemeldinger her og kjempebra med bilder! Det finnes så lite på nett og youtube i vintervær med dette teltet. Særlig norske forhold. Alle bruker disse store ekspedisjons Hilleberg teltene. Jeg tenkte å bruke Ultamid med innertelt som nødly på Hardangervidda når jeg går hytte til hytte. Jeg var mest redd for at den åpne løsningen langs kantene kom til å blåse masse snø inn. Det skjer sikkert til slutt i de rette forholdene uansett, men jeg får grave og bygge og tette igjen så godt det lar seg gjøre. Hvis andre her har flere erfaringer med teltet sommer som vinter så er det bare å kjøre på. Men det er gode kilder på sommer/vår/høst der ute, men ikke vinter.
  7. Hei, jeg har et HMG Ultamid 2 telt som jeg tenkte å prøve ut på vintertur på ski. Er det noen som har noe erfaring med dette teltet på vinterstid i vind og snø?
  8. Har sett litt rundt, Annapurna er så tung. Er det bedre med en ME K7 eller en Gasherbrum mtp varme og vekt? Gasherbrum koster ekstremt mye...
  9. Trenger en dunjakke til pauser når man går på ski over Hardangervidda eller liknende. Står mellom Thorium og Annapurna. Bruker Acclima lightwool + doublewool polo. Har også en ullgenser jeg kan ta utenpå der igjen før dunjakken kommer på. Thorium virker lettere mtp vekt, men den virket ikke like tykk og varm som den litt tyngre Annapurna. Er det noen som har erfaring med disse jakkene?
  10. Jeg har et HMG Ultamid 2 telt som er veldig godt egnet i vind og storm samtidig som det ikke veier mye. Kan eventuelt ta det med på ekstra, eller bytte det ut med jervenduken. Får nok høre fra følget at det ikke er populært med telt når man skal på "hytte til hytte" unødvendig vekt osv...
  11. Dette var veldig interessant å lese om turen og erfaringen din. Jeg har sikret meg omtrent alt som er nevnt i DNT videoen over om tur fra hytte til hytte på vinteren. I stedet for vindsekk så har jeg skaffet en Jervenduk Hunter med 60g primaloft vattering. Garmin mini 2 som SOS. Planen ville da vært å grave hvis det lar seg gjøre. 3 sesongs sovepose + Thermarest skumgummi underlag + jervenduken + tøyet man har på seg. Men du får meg til å tenke her. Det skal nok bli ganske vanskelig å smelte vann i slikt vær som du beskriver hvis jeg ikke får gravd snøhule. Poenget med tråden er er jo å pakke så forsvarlig men samtidig lettest mulig. En pulk med et godt telt ++ er såklart det aller lureste. Hvis jeg går på ekstreme steder som vidda så er kanskje pulk en must uansett. Jeg ser for meg at med mitt utstyr på den turen du beskriver så måtte jeg nok ha trykket på SOS på Garmin, forsøkt å skaffe ly og plantet meg godt i jervenduken.
  12. Hei, ser etter en skibukse som kan brukes på hytte-til-hytte-turer. Har en Fjellreven Keb G 1000 som jeg bruker fra før. Den fungerer fint, men blir jo våt hvis det snør mye eller man graver seg en rasteplass i snøen. Noen gode forslag? Bør jeg skaffe nye bukser eller legge til et vanntett skall over Keb?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.