Gå til innhold
haage

Helsport Ringstind Light 2... noen bedre?

Anbefalte innlegg

Vurderer sterkt å svi av litt feriepenger på et nytt 3-sesongs telt, og valget peker i retning av Helsport sitt Ringstind Light 2.

Mine krav/tanker er:

- det skal være nokså lett, dvs ikke særlig over 2kg men helst under.

- det skal være noenlunde billig, helst ikke mye over 2k men har litt slingringsmonn for det rette teltet.

- det skal kunne tåle litt juling, i tilfelle man blir uheldig med været.

- størrelsesmessig synes jeg det skal kunne romme 2 personer med litt bagasje, så da blir et vel et litt romslig 2pers eller litt lite 3pers.

- kan helst kjøpes på en fysisk butikk i Oslo-området, eventuelt en norsk nettbutikk, siden jeg er for utålmodig til å skulle vente lenge fra jeg har kjøpt til jeg har det i hus og klart til tur, foruten av eventuell reklamasjon med sinte utbrudd i retningen av "teltet er defekt, gi meg et nytt" blir enklere/raskere enn hvis butikken ligger langt over havet.

Forvillet meg så inn på XXL sine sider for et par dager siden og så at de hadde Ringsting Light 2 til 2200kr og det skal på papiret oppfylle alle mine krav. Når jeg så sjekket på Helsport sine sider og hos noen flere nettbutikker, så begynte det å bli litt variasjoner i tallene de oppgir.

Helsport sier at mål pakket er 12x42cm og vekt ca 1,70kg, XXL sier også at mål pakket er 12x42 men at vekten er 1,6kg. Skittfiske og Amfibi er enige med XXL, men Outnorth sier at mål pakket er 11x42 og vekt 1,4kg. XXL oppgir at det er 2011 versjonen og de bruker de samme produktbildene som er å se på Helsport siden og vektforskjellen er innenfor 10%, mens de andre ikke oppgir hvilken årsmodell det er snakk om.

Har Helsport gjort teltet tyngre i 2012 modellen?

Er det ingen 2012 modell og XXL/Skittfiske/Amfibi har funnet ut at Helsport overdriver tyngden?

Er teltet hos Outnorth 2012 modellen og der har Helsport kuttet 2-300gr?

Burde jeg slutte å tenke så hardt på sånt pirk og spart meg 1300kr og bare kjøpt Nordmarka 2 selvom det veier et sted mellom 600-900gr mer (pluss 240gr i plugger), er litt lavere og smalere, tar litt mer plass pakket, har ikke like fancy navn på stoffene i ytter- og innerteltet, er ikke med i Pro-serien til Helsport og er derfor ikke like bra bankers bra telt som Ringstind?

Burde jeg bare løpt og kjøpt Ringstind Light 2 fordi det er et superfantastiskkongebra telt og til bare litt over to lapper så er det et særdeles godt kjøp?

Er Outnorth på bærtur når det gjelder vekt og mål pakket, mens XXL, skittfiske og amfibi har de riktige tallene og Helsport sine sider bare oppgir litt for mye vekt slik at folk blir gledelig overrasket når de oppdager at teltet er lettere enn forventet?

Finnes det andre bedre telt? Da enten bedre kvalitet, lavere vekt, lavere pris, eller andre slike kjekke egenskaper, uten at det blir nevneverdig mer av de kjipe egenskapene (dårligere kvalitet, høyere vekt, høyere pris, etc).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjekket vekt på en haug med Helsport telt på XXL da jeg skulle kjøpe telt, alle veide mer en angitt (optill 2-300g)

Endte opp med å kjøpe Nordheim TY-2 på G-sport, veier 2100g(som angitt) koster 3000, men fik prutet ned til 2500.

Veldig fornøyd med teltet bortsett fra lite yttertelt, men det er det på Ringstind teltene også. Dette er ikke noe problem når man er alene, men er man 2 kan det nok bli litt lite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til den prisen du har fått oppgitt vil du neppe angre mye på et Helsporttelt. Jeg har nylig tatt i bruk mitt Ringstind Light 2 i vår. Er godt fornøyd. Jeg er 190cm høy og 100+ kroppsmasse. God plass og god høyde i innerteltet var viktige kriterier for meg. Vekten på min kjøkkenvekt viser ca. 1,9kg med plugger og alt som er i posan.

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vekt på det er vel 1,7 plugg plugger og repkit så vidt jeg husker. 1,4 høres ut som vekt for en manns versjon. Så vidt jeg husker ble det gjort noen endringer på lufting til 2012 modell så det skulle være noe bedre egnet for helårsbruk. Mulig det da veier litt mer enn forgående år.

Til 2 pers er det nok litt trangt, ihvertfall over mange dager. Fin takhøyde på midten men det skrår jo mye ellers. Med bare en bue er det lit mindre vindstabilt enn f.eks Fjellheimen 2, men det tåler ganske mye.

Pris og vektmessig er det dog av de beste lettvektsvalg. Det finnes ikke så mange alternativer til dette her hjemme som ikke er vesentlig dyrere F.eks Hilleberg Anjan 2 eller Akto.

Da må man se på sider i USA f.eks. Men da er det jo vanskelig å se på telt fysisk så klart. (Få det kjapt i hus går fint. UPS Express så har du det på døra innen 2 døgn.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du skal ha plass til 2 personer + bagasje og samtidig ikke ha vekt over 2 kilo er dette er godt alternativ

http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Pro/Fjellheimen_Superlight_3_Camp

Prisen er jo selvsagt skyhøyt over det du la som krav. Fikk mitt til 4999 på XXL.

Oppgitt vekt i følge helsport er 1950 gram.

Da jeg tok nøyaktig kontrollmål viste vekten 1951 gram. Ikke verst :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det teltet du har valgt ut er et veldig godt telt til den prisen, men kunne du heller tenke deg ett nytt helsport ringstind superlight 1-2 telt kan du sende meg en pm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skitt fiske har Ferrino Lightent som kom godt ut i test, og Amfibi har Coleman-telt i den kategorien.

Vet at G-sport og Intersport også har lette en/tomannstelt til tusenlappen, men ser ingen på nett nå, kanskje fysisk i butikk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du ønsker mye telt i forhold til pris anbefaler jeg deg å ta en titt på

http://www.xxl.no/vi...-2-telt-1037133

Brukte selv dette teltet på hardangervidden i fjor sommer.

Teltet er litt smalt for 2 personer, men det går greit. Takhøyden er også litt lav.

Hadde teltet slått opp flere netter da det blåste stiv kuling uten antydninger til problemer.

Opplevde også store mengder nedbør, men teltet holdt seg helt tørt invendig.

Så kort opsumert.

Litt liten plass

Tåler vind

Tåler regn

2,3 kilo

BILLIG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1,992kg veier mitt 2011 Ringstind 2 Light.

Det inkluderer repp.sett, alle plugger, pakkposer og reservedeler til teltstang som er med ved kjøp.

Til mine korte soloturer med hund så er det helt perfekt.

Skal du "vandre" over flere dager å telte for å sove om natten så er Ringstind perfekt, lav vekt og lite pakkvolum er da viktig...

Skal du derimot gå et lite stykke for å slå opp telt ved et vann eller noe for å være der noen dager, så vil det være mer fornuft/comfort å kjøpe noe med mer takhøyde, fortelt og litt mer vekt...

Al til sin bruk.

Mener også at Ringstind 2 Light er i minste laget for to voksne personer, det går, men kjedelig trangt å bli værfast i styrt-regn i 10timer vil jeg tro..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det teltet du har valgt ut er et veldig godt telt til den prisen, men kunne du heller tenke deg ett nytt helsport ringstind superlight 1-2 telt kan du sende meg en pm

Hei! Kom over dette forumet siden jeg er på utkikk etter telt jeg også. Hadde funnet et Ringstind Superlight på Finn.no, men så gikk det før jeg fikk sukk for meg. Så hvis du selger et Ringstind Superlight 1- 2 så er jeg kjempeinteressert i å kjøpe det. Ta kontakt på 908 39 226, da internettilgangen min er veldig ustabil. På forhånd takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Trollhatten
   Helsport Trolltind Superlight 2 er et lett kuppeltelt som er lett å sette opp. Det rommer plass til en vandrer på 190 cm (på diagonalen).
    
   Som telt flest ligger  man inne i en gul katakombe og ser ingenting av den flotte naturen på utsiden (eller grizzlyen som kommer i firsprang). Jeg liker å kikke ut, så jeg fikk en lokal båtkalesjemaker til å sy inn båtkalesjevinduer som har 0,4 mm tykkelse.
    
   Vekten økte kun med 195 gram og endte på en totalvekt på 1550 gram med stenger og alt. Det ble totalt 7 vinduer på ytter og innerduk.
    
   Det 7.ende vinduet ble sydd inn utenfor mesh-nett ventilen. Det går fint å se igjennom, pluss at man sparer noen gram på sy inn vindu på innerduken..
   Vinduene er sydd inn med doble sømmer. Det kan og vurderes om de skal legges tynn dobbeltsidig tape mellom vindu og duk for ekstra vanntetthet.
    
   Når man pakker sammen teltet er trikset å legge alle vinduene oppå hverandre som en stabel med pannekaker, rulle sammen, og dytte inni teltposen. Da får ikke vinduene knekk.
   Hilsen fra Varangervidda!
    

  • Av friluftspappa87
   Tur rapport fredag 9.9.18
   Vær: mye regn (Orange flomvarsel)
   Temp: ca 5-8 grader natt. Høy luftfuktighet.
    
   Utstur:
   Bergans 4076 kuppeltelt. 
   Røst stormkjøkken
   Div soveposer, liggeunderlag. 
    
   Turen:
   Jeg ville ta.med guttungen på sin første tur  
   Vi reiste ca i 14 tiden med sykkel. Fikk han med til å hjelpe med å pakke å prøve å åpne teltet kvelden før skden vi visste det skulle regne mye. 
    
   Før turen var han ligg overtrøtt så idet jeg pakket sekken og sykkelen ble han veldog vanskelog å ha led å gjøre så jeg visste jeg kom til å glemme noe. Da vi nesten var fremme på teltplassen kom jeg på det. Fyr til kjøkkenet. Det nye skolekjøkkenet har ikke selv tenning. Jeg ville ikke la utstyret ligge igjen ute i regnet så syklet tilbake til butikken (2-3km med 50-60kg sykkelvogn i styrtregn) 
   Jeg satt opp teltet ganske fort å la merke til at guttungen hadde sovnet. La ut liggeunderlag å sovepose, kledde av han lktt og la han inne o teltet.
    
   Han våknet opp kjempe fornøyd med det faktum vi lå i teltet i skogen. 
    
   Vi spiste litt og leste litt sammen. Fikk spise godteri å se litt på Netflix.
    
   Så gikk vi en tur ut å plukket litt sopp til maten, fant et magasin forsvaret hadde mistet og gikk hjem til teltet å lagde middag. Det regnet som bare det hele tiden, den turen ut hadde vi noenlunde opphold før turen tilbake. Da begynnte det veldog igjen.  
    
   Vi lagde middag og hadde det veldig koselig frem til 9 tiden hvor vi begge to sovnet. Det ble noe fukt mellom dukene og viss man tok på duken.men det regnet ekstremt. Vi lå veldig trygt i forhold til drenering, men det var oversvømmelser over alt det kunne bli det. Samt det å leke med kommentarene i teltet på kvelden var jo kjempe gøy han hadde det så gøy at han ikke ville sove, men etter noen runder med leking og at han prøvde å banke meg (leking) så ble vi enig om at han er sterkest og at vi skulle sove 
    
   Vi våkne samtidig ca i 7 tiden. Kokte opp havregrøt å litt kaffe og en sjokolade bit og hadde en veldig fin fronost. Vi orket ikke ligge i sovepose på morningen soden vi hadde det nokså varmt i teltet 
    
   Vi pakket ned sammen, han hjalp med alt han kunne, og da vi kom hjem måtte han vøre med å vaske ting, henge opp telt og alt utstyr. Kan like gjerne lære dem det med en gang tenker jeg. 
    
   Lagde turen kort med vilje og elstra koselog for å så et lite tur-frø. Han skryter av turen overalt. Han fikk lage blåbær syltetøy, fant militære sin pistol mener han, sovet ute osv så dette blir det mye mere av.
    
    


  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av UTE avdelingen
   Varm sommer der fjellvann og snø gir god nedkjøling. Flelktur til fiskevann, fisk på kroken. Husky møter sau.... og mye annen moro! Bli med på tur!
  • Av kevinslotten
   Vurderer på nyåret å gå til innkjøp av superlight telt. Må ha 2 stk, ett til meg å kona + ei lita jente, og ett til 2 stk gutter som blir 8 og 10 år. Kan ha ett 4 mannstelt, men da blir det ikkje søvn.
   Så var det jo hvor stor plass er det i teltene til liggeunderlag slik att di ikkje blir brettet opp langs siden. Teltene som vurderes er helsport reinsfjell superligt. Någen som har prøvd disse teltene som kan si sin anbefaling hvor romslig dem er. Kan man gå til 2 manns telt til 2 gutter?  Vi pleier å sove i hengekøye, men det er begrenset med trær på fjellet.
   .https://www.xxl.no/helsport-reinsfjell-superlight-3-tremannstelt-bla/p/1137167_1_style
    
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.