Jump to content

haage

Aktiv medlem
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by haage

 1. Føler at en slik praksis med villedende markedsføring blir fort å ligne på forsøk å lure kunder. At HektaPåTur driver (etter mitt syn) uetisk og muligens ulovlig gjør at de havner i listen over butikker jeg ikke kommer til å handle hos.
 2. Utfra hva jeg kan se i prishistorikken på prisguiden.no så har de hatt den soveposen til "før-pris" i totalt én uke det siste året
 3. Capture One Express er kun for henholdsvis Fujifilm og Sony. De har også Capture One For Sony/For Fujifilm/For Nikon til €11 i måneden/€149 perpetual license, men hvis du vil ha full Capture One Pro for mer enn én produsent så koster det €24 i måneden/€349 perpetual. Kunne ikke se at de hadde noen egne varianter for hverken Canon, Olympus, Pentax, m.fl.
 4. haage

  Klatrekurs alene

  Kursholdere pleier å ha et minimum antall deltakere totalt, men hver deltaker kan godt være alene. Å gå alene uten at man kjenner noen av de andre fra før er nesten bare bra, siden man er nødt til å bli litt kjent med de andre på kurset og ikke kan holde seg til gamle kjent. Kan bli fine klatrevennskap av slikt.
 5. Petzl Calidris kunne kanskje vært et alternativ? Den er ganske bred over ryggen, og er visst lagd for komfort og bigwall-klatring.
 6. XXL har åpningsfest, og har tilbud på blant annet Bergans Helium 55 til 799,- (Moss, Tune, Fredrikstad og på nett) og Merrell Accentor Sport GTX til 499,- (Moss og på nett).
 7. Har en eldre utgave og jeg synes den er veldig fin. Har aldri har brukt den i så mange minusgrader som den skal tåle, så det verste problemet jeg har opplevd med den er at den har vært litt for varm. Tror ellers at det er vanskelig å slå den kombinasjonen av pris, vekt og temperatur.
 8. Massdrop har Camp Nano og Photon Wire sekspakninger til henholdsvis ca 290kr og 320kr, inklusive porto til Norge, så da skal det bli ingen toll eller mva siden det går under 350kr-grensen.
 9. Har en Svalbard flex1 bukse, ser ut til å være samme modell de selger ut nå, og jeg synes den er superdigg! Hvis du er i beite for en softshellbukse, så er den et bra valg! Ikke minst til den prisen! Falketind har jeg ikke prøvd, men virker som at den er nokså lik Svalbard. Hovedforskjellene ser ut til å være lommeplassering, innstramminger ved ankel, og så sier norrøna at Falketind er den letteste flex1-buksen dems, noe som ser ut til å stemme hvis man sammenligner performance-tallene.
 10. Også samme pris for buksa i "denimite blue" i størrelser M, L, XL, og XXL. "Caviar/Electric Blue", "Electric Blue", "Forest Green", og "Space Blue" er kun tilgjengelige i størrelse XXL
 11. MassDrop har Primus OmniFuel med brenselsflaske til ca 850kr, under halvveis av hva Prisjakt viser. (Dette er prisen uten porto, den vet jeg ikke hva kommer på, men tipper vi $20 porto så bikker det tusenlappen med en tier).
 12. MassDrop har Black Diamond karabinere til 3 for $15, pluss porto. Du kan velge mellom 6 forskjellige typer som du vil. (Jeg bestilte 2x3stk, kostet knappe $40 med porto, så ca 310kr eller 52kr per karabiner) De har også Black Diamond Distance Z & Distance FLZ gåstaver til henholdsvis $60 og $80, pluss porto. (Min bestilling på Distance FLZ kom på rett over $90 med porto, eller ca 710kr, vanlig pris ser ut til å være 1000-1400kr)
 13. Hvis du skal ta et bilde av noe/noen som har sterkt lys bak seg, så kan du bruke blits for å gi subjektet litt mer lys.
 14. I tillegg så har Gsport/Gmax følgende i vilkårene: "PRISMATCH gjelder mot lokale, konkurrerende butikker i de byene du finner en G-SPORT butikk eller et G-MAX-varehus" Hvilket innebærer at de ikke trenger å matche prisene hos seg selv andre steder i landet, men jeg har opplevd at det er avhengig ekspeditøren hvorvidt de faktisk håndhever den regelen.
 15. haage

  haage

 16. Var på jakt etter et enkelt belte for litt siden, og hadde sett for meg superenkelt webbing med plastspenne slik som noen ganger følger med på noen turbukser..... Sjekket flere XXL og G-Sport/G-Max, var innom sportsnett og nettsidene til fjellsport, oslosportslager og en god del andre, fant ingenting som passet mine krav. De fleste var altfor dyre, jeg nektet å betale flere hundrelapper for et såpass enkelt produkt. Så kom billigsjappa-fra-kina til redning! Noen andre selgere der har flere farger som koster en knapp dollar mer. Ellers kan du søke på "nylon belt" og du får opp en del forskjellige stiler. Forsendelsen brukte litt tid, men til ca $5 og med gratis porto, så bestilte jeg meg noen ekstra.
 17. Stakk bortom, var ikke helt imponert over utvalget, virket å skulle bli så mye mer utifra event-bildene, kan også hende at jeg gikk glipp av en del siden jeg ikke var der før litt etter lunsjtid..... men det ble en ny shiny på meg, gitt!
 18. Jeg vurderer sterkt å dra dit og se om fristelsen tar overhånd, ble jo enda mer fristet da jeg leste på fjasbroksiden dems at mye av klærne var i størrelse L fordi det er gjerne den størrelsen en bruker når man er rett nord for 180cm lang.... men kanskje jeg burde koordinere med bankkontoen og forventede regninger først.... gud så voksen jeg har blitt
 19. Fra her: Kjenner at jeg har lyst på en del av stæsjet de har til salgs der, men kan ikke med god samvittighet påstå at jeg trenger det Hadde jo unektelig vært kjekt med et nytt klatretau siden det gamle begynner å bli litt gammelt (men det fungererer jo fortsatt helt fint), frister å kjøpe stegjern til rabattert pris (men når skal jeg få brukt de liksom?), hadde jo vært kjekt å oppdatere turbuksene/-trøyene til sommeren (men så har jeg jo allerede opptil flere par liggende i kommoden), etc Ikke bare lett å være hekta på shineys når økonomisk fornuftighet trenger seg inn....
 20. haage

  Rapelering

  Hvis du har også tenkt deg å drive med klatring og vil spare deg noen hundrelapper, og ikke har tenkt deg noen kjempelange rapeller hvor mengden metall som kan ta imot friksjonsvarmen har mye å si, så kan du like gjerne bruke taubrems av typen ATC/bug eller lignende. Her er forresten en liten sammenligning av en del av de forskjellige variantene. Alternativt, hvis du fremdeles har lyst på en åtter så har jeg et par som ikke har sett særlig action som jeg kunne solgt for en billig penge.
 21. haage

  Telt som gave

  Kan hende Helsport sin Pro-serie er tingen. Helsport Fjellheimen Camp ser ut til å være en bra kombinasjon av størrelse, vekt, og slitestyrke (because dog). Hvis det, mot formodning, skulle bli noe trøbbel med teltet så har de kongebra kundeservice. (Etter å ha revet et hjørnefeste ved å telte på skrånende bakke, så mailet jeg dem for å spørre om pris på reparasjon og fikk "dette tar vi på garantien" til svar. Raskt gikk det og!)
 22. Nescafe sin Brasero er den beste instant/frysetørka kaffen jeg har smakt.
 23. Oppfyller ikke damemodell-kravet, men North Face sin Himalayan parka sparker rumpe. Ellers har jeg hørt bra ting om Mountain Equipment sine Annapurna (herremodell) og Cho Oyu (damemodell), og Mountain Hardwear sin Absolute Zero (kun herremodell).
 24. Ifølge Oslo-føreren så er det 17 ruter der, stort sett grad 4-6. Ti av dem er naturlig sikret, seks er boltet, og én er blandet. Føreren forteller at det er noe løst der, spesielt på venstre side av klippen, og at "hjelm anbefales, særlig for sikrer".
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy