Gå til innhold
haage

Helsport Ringstind Light 2... noen bedre?

Anbefalte innlegg

Vurderer sterkt å svi av litt feriepenger på et nytt 3-sesongs telt, og valget peker i retning av Helsport sitt Ringstind Light 2.

Mine krav/tanker er:

- det skal være nokså lett, dvs ikke særlig over 2kg men helst under.

- det skal være noenlunde billig, helst ikke mye over 2k men har litt slingringsmonn for det rette teltet.

- det skal kunne tåle litt juling, i tilfelle man blir uheldig med været.

- størrelsesmessig synes jeg det skal kunne romme 2 personer med litt bagasje, så da blir et vel et litt romslig 2pers eller litt lite 3pers.

- kan helst kjøpes på en fysisk butikk i Oslo-området, eventuelt en norsk nettbutikk, siden jeg er for utålmodig til å skulle vente lenge fra jeg har kjøpt til jeg har det i hus og klart til tur, foruten av eventuell reklamasjon med sinte utbrudd i retningen av "teltet er defekt, gi meg et nytt" blir enklere/raskere enn hvis butikken ligger langt over havet.

Forvillet meg så inn på XXL sine sider for et par dager siden og så at de hadde Ringsting Light 2 til Skjult lenke - logg inn for å se den og det skal på papiret oppfylle alle mine krav. Når jeg så sjekket på Helsport sine sider og hos noen flere nettbutikker, så begynte det å bli litt variasjoner i tallene de oppgir.

Skjult lenke - logg inn for å se den sier at mål pakket er 12x42cm og vekt ca 1,70kg, Skjult lenke - logg inn for å se den sier også at mål pakket er 12x42 men at vekten er 1,6kg. Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den er enige med XXL, men Skjult lenke - logg inn for å se den sier at mål pakket er 11x42 og vekt 1,4kg. XXL oppgir at det er 2011 versjonen og de bruker de samme produktbildene som er å se på Helsport siden og vektforskjellen er innenfor 10%, mens de andre ikke oppgir hvilken årsmodell det er snakk om.

Har Helsport gjort teltet tyngre i 2012 modellen?

Er det ingen 2012 modell og XXL/Skittfiske/Amfibi har funnet ut at Helsport overdriver tyngden?

Er teltet hos Outnorth 2012 modellen og der har Helsport kuttet 2-300gr?

Burde jeg slutte å tenke så hardt på sånt pirk og spart meg 1300kr og bare kjøpt Skjult lenke - logg inn for å se den selvom det veier et sted mellom 600-900gr mer (pluss 240gr i plugger), er litt lavere og smalere, tar litt mer plass pakket, har ikke like fancy navn på stoffene i ytter- og innerteltet, er ikke med i Pro-serien til Helsport og er derfor ikke like bra bankers bra telt som Ringstind?

Burde jeg bare løpt og kjøpt Ringstind Light 2 fordi det er et superfantastiskkongebra telt og til bare litt over to lapper så er det et særdeles godt kjøp?

Er Outnorth på bærtur når det gjelder vekt og mål pakket, mens XXL, skittfiske og amfibi har de riktige tallene og Helsport sine sider bare oppgir litt for mye vekt slik at folk blir gledelig overrasket når de oppdager at teltet er lettere enn forventet?

Finnes det andre bedre telt? Da enten bedre kvalitet, lavere vekt, lavere pris, eller andre slike kjekke egenskaper, uten at det blir nevneverdig mer av de kjipe egenskapene (dårligere kvalitet, høyere vekt, høyere pris, etc).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sjekket vekt på en haug med Helsport telt på XXL da jeg skulle kjøpe telt, alle veide mer en angitt (optill 2-300g)

Endte opp med å kjøpe Nordheim TY-2 på G-sport, veier 2100g(som angitt) koster 3000, men fik prutet ned til 2500.

Veldig fornøyd med teltet bortsett fra lite yttertelt, men det er det på Ringstind teltene også. Dette er ikke noe problem når man er alene, men er man 2 kan det nok bli litt lite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Til den prisen du har fått oppgitt vil du neppe angre mye på et Helsporttelt. Jeg har nylig tatt i bruk mitt Ringstind Light 2 i vår. Er godt fornøyd. Jeg er 190cm høy og 100+ kroppsmasse. God plass og god høyde i innerteltet var viktige kriterier for meg. Vekten på min kjøkkenvekt viser ca. 1,9kg med plugger og alt som er i posan.

:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vekt på det er vel 1,7 plugg plugger og repkit så vidt jeg husker. 1,4 høres ut som vekt for en manns versjon. Så vidt jeg husker ble det gjort noen endringer på lufting til 2012 modell så det skulle være noe bedre egnet for helårsbruk. Mulig det da veier litt mer enn forgående år.

Til 2 pers er det nok litt trangt, ihvertfall over mange dager. Fin takhøyde på midten men det skrår jo mye ellers. Med bare en bue er det lit mindre vindstabilt enn f.eks Fjellheimen 2, men det tåler ganske mye.

Pris og vektmessig er det dog av de beste lettvektsvalg. Det finnes ikke så mange alternativer til dette her hjemme som ikke er vesentlig dyrere F.eks Hilleberg Anjan 2 eller Akto.

Da må man se på sider i USA f.eks. Men da er det jo vanskelig å se på telt fysisk så klart. (Få det kjapt i hus går fint. UPS Express så har du det på døra innen 2 døgn.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du skal ha plass til 2 personer + bagasje og samtidig ikke ha vekt over 2 kilo er dette er godt alternativ

Skjult lenke - logg inn for å se den

Prisen er jo selvsagt skyhøyt over det du la som krav. Fikk mitt til 4999 på XXL.

Oppgitt vekt i følge helsport er 1950 gram.

Da jeg tok nøyaktig kontrollmål viste vekten 1951 gram. Ikke verst :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det teltet du har valgt ut er et veldig godt telt til den prisen, men kunne du heller tenke deg ett nytt helsport ringstind superlight 1-2 telt kan du sende meg en pm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skitt fiske har Ferrino Lightent som kom godt ut i test, og Amfibi har Coleman-telt i den kategorien.

Vet at G-sport og Intersport også har lette en/tomannstelt til tusenlappen, men ser ingen på nett nå, kanskje fysisk i butikk?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du ønsker mye telt i forhold til pris anbefaler jeg deg å ta en titt på

Skjult lenke - logg inn for å se den

Brukte selv dette teltet på hardangervidden i fjor sommer.

Teltet er litt smalt for 2 personer, men det går greit. Takhøyden er også litt lav.

Hadde teltet slått opp flere netter da det blåste stiv kuling uten antydninger til problemer.

Opplevde også store mengder nedbør, men teltet holdt seg helt tørt invendig.

Så kort opsumert.

Litt liten plass

Tåler vind

Tåler regn

2,3 kilo

BILLIG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1,992kg veier mitt 2011 Ringstind 2 Light.

Det inkluderer repp.sett, alle plugger, pakkposer og reservedeler til teltstang som er med ved kjøp.

Til mine korte soloturer med hund så er det helt perfekt.

Skal du "vandre" over flere dager å telte for å sove om natten så er Ringstind perfekt, lav vekt og lite pakkvolum er da viktig...

Skal du derimot gå et lite stykke for å slå opp telt ved et vann eller noe for å være der noen dager, så vil det være mer fornuft/comfort å kjøpe noe med mer takhøyde, fortelt og litt mer vekt...

Al til sin bruk.

Mener også at Ringstind 2 Light er i minste laget for to voksne personer, det går, men kjedelig trangt å bli værfast i styrt-regn i 10timer vil jeg tro..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det teltet du har valgt ut er et veldig godt telt til den prisen, men kunne du heller tenke deg ett nytt helsport ringstind superlight 1-2 telt kan du sende meg en pm

Hei! Kom over dette forumet siden jeg er på utkikk etter telt jeg også. Hadde funnet et Ringstind Superlight på Finn.no, men så gikk det før jeg fikk sukk for meg. Så hvis du selger et Ringstind Superlight 1- 2 så er jeg kjempeinteressert i å kjøpe det. Ta kontakt på 908 39 226, da internettilgangen min er veldig ustabil. På forhånd takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.