Jump to content

Polardego

Aktiv medlem
 • Posts

  441
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Polardego

 1. Etter at vi har fått to barn planlegger vi et litt større telt. Får rabatt på Fjellheimen 4 Camp og Fjellheimen Trek 4 Camp. Forstår jeg rett at Trek 4 Camp er en litt nedskalert versjon og 4 Camp er en utgått modell? 4 Camp veier 700 gram mindre, men jeg vet ikke hvilket jeg skal gå for. I tillegg til familieturer og fisketurer på sommeren så kommer det til å bli brukt på rypejakt på høsten og da kan det også komme sne og blåse en del. Er Camp mer egnet til det?
 2. Er på utkikk etter en bæremeis, har sett på flere modeller, men det er vanskelig å finne rygglengde på nett. Det er nesten bare Bergans sine som har det. Må kunne justeres mellom 160 og 175 cm. Bergans har en meis som har ganske kort rygglengde, men den er for liten. Har sett litt på Deuters modeller, men finner ingen rygglende på de. Noen som vet?
 3. Er også fornøyd med Norrøna Hjerkin, Sitter bra på ryggen og er ikke i veien når man skyter.
 4. Har slitt ut et par Salomon XA 3D Ultra Pro Mid, veier litt over 400 gram. Har gått i to døgn med de i relativt tøft høyfjellsterreng med sekk på 25 kg pluss, dagsetapper på rundt to mil, det gikk helt. Hadde med Crocs for å krysse elver. Funka bra. Har også fjellvandret med de nordsverige med tung sekk. Gikk fint. Har sprunget med de, jaktet fjellrype, alt funker. En fantastisk allroundsko, kombinerer ofte med OR lettvektsgamasjer. Problemet er bare at de slites altfor fort. Begynner å lekke der stortå og lilletåa starter. Noen som har forslag til andre alternativer?
 5. All kultur er også bare fornøyelse.
 6. Det er vel for tidlig å spørre om noen har testa? På mål og spesifikasjoner virker det som en bra jaktski.
 7. Slutter aldri å forundre meg over folk som mener at en rettstats prinsipper kan brytes for å straffe snøscooterkjøring. Finnes utrolig mange eksempler på det bare i denne tråden. Synd at vi bor i et fungerende demokrati som tar hensyn til alle borgeres behov og ikke bare dine behov?
 8. Jeg må absolutt ikke gjøre noe som helst som du forlanger Jeg sikter til ønsket om å overvåke scooterførere på måter som hadde gjort Erich Honecker stolt, ikke noe som allerede er gjort. Hvis man ser bort i fra at lokaldemokratiet blir oversett da.
 9. Det virker som at dere vil sette alle rettprinsipper i et demokrati til side for å fremme saken. Hensikten helliggjør middelet? Hva med at forsvaret får fullmakt til å trene på scootere som kjører utenfor løypene med Bellhelikoptre utrustet med MG3?
 10. Er egentlig fornøyd med tingenes tilstand her i Finnmark. Vil jeg ha fred for motorlyd, feks når jeg skal jakte ryper så finnes det plenty med områder for det. Har jakta veldig mye ryper om vinteren og det har ikke hent mange ganger at jeg har blitt forstyrra av snøscootere. Samme når jeg vil traske litt med fjellskiene, da finnes det stille områder for det. Skal jeg gå med skatingski så er scooterløypene fine til det. Noen dager vil man ha mer med seg og rekke over flere fiskevann. Da er det bare å laste isbor, ski, ved osv osv i den doble rekkasleden og følge løypene. Får plass til lagstelt også hvis jeg skal overnatte komfortabel. Synes ordningen vi har i Finnmark er genial, ønsker ikke mer frislepp her. Eneste at løypene i de forskjellige kommunene kunne har vært bundet bedre sammen. Feks. Alta, Porsanger, Nordkapp, Måsøy og Kvalsund. Etter at det ble en løype mellom Kvalsund og Porsanger så har det blitt mindre trafikk i mine nærområder.
 11. Mine Salomon Xa Pro 3D Mid 2 Gtx holdt tett i ca. 6-700 km i varierende terreng, også på vinteren. Sprang en del på stier og lyngmark med de, det funka de bra til. Brukte de bl.a. på fjellvandring i høyfjellet i Nord-Sverige med en sekk på bortimot 30 kg, savnet ikke mer støtte, men mesteparten av turen gikk på sti. Synes det var suverene sko så lenge de holdt tett. Vurderer nå Inov-8 Roclite 286, men er litt usikker på hvordan de på størrelsen siden de er unisex. Blir muligens for smale? Noen her som har erfaring?
 12. Alle snøscooterne i Finnmark forurenser mindre enn en tur med DC-10 fra Tromsø til Kirkenes. For å ikke snakke om skipstrafikken. Man burde heller forby aller former for fornøyelsesturer med fly og skip. Kun godstransport og jobbrelatert tillatt. Det ville virkelig fått ned utslippene!
 13. Heving av stafferammen? Ikke rart ungdommen stikker fra kontrollene, er jo snakk om en månedslønn allerede.
 14. Har Bergans Trollhetta 95 med to ekstra sidelommer, den er på grensa til å være for liten til de lengste turene, eller til jakt når man har med seg en dagstursekk, telt og sovepose. Synes også bærekomforten på den blir for dårlig over ca 27 kg. Har en Norrøna Hjerkin 40L som dagstur- og jaktsekk, brukes når min treningssekk på 18 liter blir litt for liten.
 15. Takk for tips! Kjøpte Titanversjonen. Har brukt den i ca 10 dager i sommer og er godt fornøyd, men den oppdaget at partiet med oransje plast under brenneren var smeltet så mye at jeg måtte skjære bort litt for å få brenneren til å passe ned i kokekaret igjen. Har også oppdaget at man får plass til en gassboks av merket Jetboil eller Primus, men ikke GoGas. Ikke bekymret for kulda, har en Whisperlite når gradestokken blir blå
 16. Tenkte å skaffe meg en Jetboil, men er litt usikker på hvilken variant jeg skal gå for. Vil ha en med elektronisk tenner. Hvilke brukererfaringer har folket og hva anbefales? Finnes det versjoner som er bedre enn andre i kulda, eller er det gassavhengig? Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
 17. Anbefaler Flourcarbonfortom, tåler mer slitasje enn vanlig nylon. Dessuten kan man gå opp i dimensjon i forhold til vanlig nylon siden den er langt mindre synlig for fisken.
 18. Tapene må faktisk dokumenteres av myndighetenes representanter. Sent from my LT26w using Tapatalk 2
 19. At noe ikke er unikt betyr ikke at det er vanlig. Det finnes gråtoner her i livet
 20. http://nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.10937037 "Ved Bávtajohka sørvest for Karasjok har disse reineierne mistet minst 30 av reinsdyrene sine i løpet av ett døgn. Det er én jerv og muligens også en gaupe som har vært og forsynt seg, skriver avisa Sagat." - Dette er vel ikke så veldig unikt, det unike er at det er dokumentert i tide før ravn og andre åtseletere har gjort sitt.
 21. Rovdyra spiser vel bare en liten del av det de dreper? Spesielt gaupa vil ha ferskt kjøtt. SNO i Finnmark har dokumentert jerv som har drept titalls rein i en flokk under en snøstorm uten å ha spist mange munnfuller kjøtt.
 22. Den formen for kondisjons og utholdenhetstrening du finner mest givende og i tillegg til det styrketrening med fokus på kjernemusklatur og muskler du bruker få å ta deg fram i fjellet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy