Gå til innhold
Atomsilda

Har vinteren kommet for godt på høyfjellet?

Anbefalte innlegg

Ja,ja...nå ser jeg snøen har lagt seg skikkelig ved Sognefjellshytta og faktisk helt ned til Fondsbu. Trist, men det måtte vel bare skje! Tøft for oss toppsamlere nå. Likevel, jeg håper nå på mildere vær igjen slik at jeg kan få tatt meg en tur til fots før skiene må fram!

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ingen fare. En dag eller to med plussgrader, så smelter det meste. Det er enda tidlig på høsten, så det kommer sikkert mildere perioder. "Erfarne fjellfolk" gikk Urdadalsryggen lørdag og det var angivelig nesten ingen snø. Det som kommer nå blåser av toppene og ryggen. :wink:

Ikke pakk bort fjellstøvlene enda!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg var en tur i Sunnmørsalpene i helgen, godt snødriv på toppene der også. Måtte avbrytede siste meterene både søndag og mandag pga snøstorm, 2-3 cm på allerde drivvåt steinur er ikke en god kombinasjon.

Men dog - høstfjell og nysnø kan være veldig riktig så fint:

post-6830-133474660438_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

ein gledeleg link du la inn, atomsilda. :-)

måtte det berre snø ein meter eller to i løpet av dei neste dagane, så får me ein fin base å bygge på. steike kor mange fine skiturar det då kan bli i løpet av hausten/vinteren/våren...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hold motet oppe - se mulighetene. Det er mange fine skitopper man kan hygge seg med. Jeg håper snøen kommer kjapt og legger seg som en kompakt hinne over stein og ur. Bra for knærne - fint for skiene. Til inspirasjon - bilder fra skitur til Tomashelleren i romjula 2006:

Christin :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om vinteren har kommet for godt i storfjellet så håper jeg jo på en parallellopplevelse til fjorårets høydepunkt, toppovernattinga på Gravdalstind fra 31.oktober til 1.november. Spesielt det å komme ut av teltet og få en rein og kritthvit tindeverden i perfekt vær slengt i ansiktet, det var sterk kost :lol: Etterhvert starta soloppgangen og satte fyr på hele greia. Fantastisk! Jeg hadde mange flotte toppturer i 2008, men den natta og morran på Gravdalstind tok nok prisen, makan!!! :lol: Måtte det gjenta seg på en ny topp i år...

Det som er så forbaska med høsten er at det stort sett bare er nedbør og/eller gråvær. Ingenting er som en perfekt høstdag med høstfarger og reine snøtinder under en plettfri skarp blå himmel, men de dagene er så i mindretall at høsten ikke kan konkurrere med våren som interessant årstid for toppturer.

Men uansett så skal det ikke mye til før det smelter endel snø. Har noen flotte toppturminner fra midten av oktober for både 3 og 4 år siden, og da var det bare nysnø fra rundt 2000 moh, ellers stort sett bart. Det kan jo bli sånn i år også, men tendensen fra i fjor betyr kanskje det motsatte. Uansett så gleder jeg meg, det viktigste er at det kommer en ny godværsperiode som den i midten av september.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er ser ut til at trønderne er nærmere skiføret en jotnene. Kjørte over en bar Valdresfly med tørr asfalt kl 10.30 i dag.

Legger ved noen bilder fra en tur fra Memurubu til SV Stygghøbreatind i går. Det meste av snøen blåser av ryggene og samler seg i dalene.

post-2487-133474660468_thumb.jpg

post-2487-133474660481_thumb.jpg

post-2487-133474660493_thumb.jpg

post-2487-133474660504_thumb.jpg

post-2487-133474660515_thumb.jpg

post-2487-133474660524_thumb.jpg

post-2487-133474660864_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så ut til at du fikk en flott tur, Busken. Det er spådd mere snø utover i uka og i helga, så det kan nok hende at du traff akkurat. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.