Gå til innhold

Andreas2

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  108
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Kljåen utenfor sesong?

  Høres bra ut! Tar en sjekk med DNT eller Turistkontoret i Hemsedal, men spørs vel om det er masse liv der i romjula.
 2. Jeg har tenkt meg en tur inn til Kljåen i Hemsedal over nyttår som utgangspunkt for skiturer i området. Hytta er selvbetjent, men så står det på sidene til DNT at hytta er "stengt" mellom 15. oktober og 15. februar. Dette med åpningstider av selvbetjente DNThytter har vært diskutert på forumet for andre hytter, men da jeg har ikke funnet noe om Kljåen lurer jeg på om noen har vært der utenfor "sesong" og kan bekrefte at den er åpen? Mat tar jeg uansett med selv så om det er litt tynt i hyllene gjør ikke noe.. Andreas
 3. Hehe, tror vi mener det samme, men for ordens skyld. Valdresflya er ikke brøytet, men RV51 fra nordsiden er vel brøytet frem til Maurvangen (i hvert fall frem til Bessheim).
 4. Snømengder ved Loen-Stryn ?

  Joda, gir et ok generelt bilde av snømengde, men sier ikke så mye om lokale forhold og lite om hvordan snøen er.
 5. Besshø i dag, 13.12, alene

  Fine bilder! I overkant flatt for rando sier du, jeg har tenkt på hva som er best selv. Det er jo lang anmarsj, men et alternativ kan kanskje være å kjøre ned rennene på sydsiden, også gå Bessegen tilbake?
 6. Snømengder ved Loen-Stryn ?

  Dette er jeg nyssgjerrig på også, noen oppdatering?
 7. Et alternativ kan være nord-øst Jotunheimen: Jeg gikk inn til Russvatnet fra Russtangen i Sjoadalen i januar for et par år siden og campet ved Russvassbue, tar bare et par timer i lett pulkterreng fra parkering. Derfra har du lett tilgang til alle toppene i Nautgardsmassivet i nord, Besshøe i sør og Surtningssue i vest. Området er litt snillere og mindre alpint enn resten av Jotunheimen, men gir en veldig fin turopplevelse for det, føles som om du går i Jotunheimens bakgård. Garantert ikke kø på toppene .. -- Et annet alternativ kan være Hurrungane fra sør: Tindevegen mellom Årdal og Turtagrø er naturlig nok vinterstengt, men den er brøytet et stykke opp til skisenteret i Fardalen. Derfra er det oppkjørt skiløyper videre innover, så Austabotnmassivet burde være innenfor rekkevidde. Jeg har ikke rukket å prøve dette selv ennå, men vurderer det sterkt en av de kommende helgene. Se link til skisenteret i Fardalen: http://www.ardal.no/eway/default.aspx?pid=270&trg=MainContent_5542&MainContent_5542=5010:17966::0:5568:1:::0:0 -- Jeg går ut i fra at veien opp til Turtagrø fra Fortun ikke er brøytet om vinteren?
 8. Tynt pannebånd (i ull)?

  Buff har pannebånd i ull som er gode! (Og da mener jeg ikke halsen/den tradisjonelle Buff'en, men altså pannebånd i ordets rette forstand).
 9. Nissedal - spm om graderinger

  Takk for gode svar! Fikk tilsammen to knallfine helger ved Hægefjell i høst!
 10. Snørapport Valdresflya

  Ifølge Yr har det jo snødd en del denne uka, og det ser tilogmed ut til å at det skal lette litt mot helgen... hm.. Var forresten knallfint oppover Fanaråkbreen forrige helg.
 11. Snørapport Valdresflya

  Så du om det lå ok med snø i bekkefarene sydover fra Raslet?
 12. Falketind via falkungen, info

  PTG: Finnes den progresjonsføreren elektronisk noe sted?
 13. Nissedal - spm om graderinger

  Heisann! Skal til Nissedal i helgen, og tenkte jeg skulle spørre dere om et par tips. Er nogenlunde fersk på naturlige men ledet Via Lara for to uker siden, og det var langt innenfor komfortsonen. Forstår at 4+ graden stammer fra tysk gradering, kan neppe ha vært vanskeligere enn norsk 4-. Gjelder dette for rutene som ligger rundt 5 på Hægefjell også, eller følger disse norsk gradering? Over til noe mykere - hvor er den hyggeligste campingen? Mvh Andreas
 14. Trenger solbriller.

  Kunne ikke vært mer enig! Tar jeg på meg et par billig bensinstasjonbriller får jeg vondt i hodet ila ti minutter pga de elendige glassene.
 15. Trenger solbriller.

  Jeg har hatt disse fire-fem år nå, og er meget fornøyd! Beste glassene jeg noengang har prøvd, sitter som et skudd, tåler alt mulig etcetc, kan sterkt anbefales.
×