Jump to content

strebus85

Aktiv medlem
 • Posts

  726
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by strebus85

 1. Det høres ut som en fantastisk tur. Sykler du slepene over Hardangervidda?
 2. God kveld, godtfolk. Noen som har gått inn i Børgefjell fra Sverige? Jeg ser på kartet at det er en fjellovergang mellom Store Blåsjö og Klimpfjäll. Noen som har starta fra den? https://kso.etjanster.lantmateriet.se/#
 3. Takk. Det kan gå, men jeg så for meg noe som bandt de tettere sammen slik at det andre ikke tok igjen det første. Men om jeg hindrer at skrukarabinen sklir på førstepulken vil det kanskje fungere bedre. tenke tenke
 4. Når jeg går inn til hytta blir det ofte for høgt pakka på den ene parispulken. Til jul fikk jeg da en parispulk nr 2, og jeg har nå tenkt å koble disse to pulkene mine sammen slik at jeg kan fordele ymist shait på to pulker i stedet for å laste i høgden på den ene. Jeg har fiksa en kobling ved hjelp av en drill og et taustump, men er det noen som har fikse løsninger de vil dele? Kjører taudrag siden jeg er for gjerrig til å kjøpe ekstradrag.
 5. Om du er på fjellet ev. i skogen kan du nok drikke fra bekken, ikke så mye på flate Østlandet. Jeg ville ikke drukket av Glomma gjennom Fredrikstad, FÅSDS.
 6. Hei, godfolk Jeg ser meg om etter en dunjakke til sjuåringen. Kriteriene er at den må være så varm som mulig og utstyrt med hette. Noen som har noen tips/erfaringer?
 7. Hei Noen som har erfaringer med kortfellsystemet til Fischer? Ser at det likner veldig på Åsnes' opplegg, men fint om noen har erfaringer de vil dele. Funker det bra? Er det glatt/"festete"?
 8. @Phaser Ser poenget i å ha noe varig, men jeg er litt skeptisk til det å hele tiden ha noe originalt og fancy for å gjøre enkle oppgaver. Simplify. Simplify. Dessuten er en pose lettere enn mye annet foreslått over. Bruk heller ekstratida til å jobbe overtid slik at du får råd til å kjøpe en lettvektssovepose til 6000. Da begynner en å få tak i utstyr som vil gjøre en forskjell på turen, ikke bare ulike statements for hvor "bushcraft" en er.
 9. ta et steg opp. Hva med en spar-pose? Seriøst. Hva er galt med en plastpose?
 10. Det skulle egentlig være med en kartreferanse, men den dukket ikke opp, gitt. Ser at forumskillsa burde brynes litt.
 11. Bra opplegg! Du må legge ut rapport etterpå. Jeg er fusen på Dynafit Feline-skoa nettopp til slik bruk, men jeg er usikker på om ura blir for hard. (Mye stein her jeg bor.) Men de over som nevner Hardangervidda er nok inne på noe. Flatt og fint + godt hyttenettverk og tørt.
 12. DNT-hytte med god standard og alpine omgivelser. Turen er på 3 km når en går gå fra fellesbeitet øvst i Langdalen vest for Vistdalen hvor en parkerer på anvist plass. 50 kr i bompenger so betales nede i Langdalen. Veien opp til fellesbeitet er i god stand og passer fint for personbiler. Flere fine topper rundt hytta. Husk fiskesaker og redningsvest.
 13. Som torø sa ovenfor, det er lurt å være defensiv. Ikke ta sjanser, er du usikker er du sikker og dropper det. Det er trolig også lurt å være obs på situasjoner som er farlige og skru opp konsentrasjonen i i disse. Faremomenter er - som alle vet - kryssing av elv, bratt terreng, mørkegåing uten lykt, fyring i telt, streng kulde, skred + + +
 14. Alfa Skarvet er også en bra skisko i dette segmentet. Stetind har en smal lest - den passer ikke meg - så jeg måtte selge disse og kjøpe Skarvet fra Alfa. Disse passet foten min bedre.
 15. Kjøpt på Anton sport sommeren 09 (kjøpt på salg til 1500 - fullpris var 3500) og brukt på noen overnattinger og mange dagsturer. Med barn er 60L en dagsturstørrelse når alt skal med.Jeg har et ambivalent forhold til denne sekken. I all hovedsak har jeg vært kjempefornøyd, men likevel er dette den sekken som har gitt meg mest vondt i ryggen på tur. Bæresystemet er formet som en x med en tverrkobling øverst. på min sekk gikk denne x-en i stykker under en tur. Bæresystemet gikk da fra å være bra til å være fra helvete. Rørene som utgjør x-en løsnet i senterfestet og formet seg etter sekkens innhold (sovepose), ikke ryggen min. Dette gjorde vondt og etter turen satt jeg med korsryggvondt og blåmerker. Anton sport må premieres for god kundeservice. Jeg klaga ett år og ni måneder etter kjøp og fikk tilsendt en flekk ny sekk etter at de hadde sett på den gamle. Denne fungerer perfekt. Likevel ville jeg ikke ha kjøpt sekken på nytt. Bæresystemet er svært bra, men for skrøpelig. Click here to view the article
 16. Det virket der og da som full kollaps av hele pumpesystemet. Spruten sto helt uten motstand ut av det hullet pumpehåndtaket - det elementet en holder i når en pumper - forsvinner inn i når en pumper. Pumpa var godt nok skrudd fast i flaska. Det kan være at den lille kula helt nederst i pumpa ikke "slo tilbake" når luftstrømmen inn i flaska stoppet opp mellom hvert pump. Jeg gadd ikke se på pumpa for å forstå hvordan jeg skulle fikse dette. Den var relativt ny (2004), men blei hivd da jeg kom hjem og den nye som jeg kjøpte fungerer toppers. MSR er stort sett veldig bra, så jeg kan likevel anbefale det videre.
 17. Jeg har en stygg erfaring med msr-pumpe. Vinter, snø og ca -8. Vi skal steke pølser ute. Jeg rigger opp whisperliten min og begynner å pumpe (uten at brenneren er koblet på pumpa). Etter litt pumping står bensinspruten ut av det hullet pumpa sitter i. Det var litt trykk i flaska, så det spruta ganske mye. Heldigvis var ikke brenneren tent. Pumpa blei hivd og ny blei kjøpt. Backuppumpe er nok lurt på msr, men ellers er brennerene ganske robuste.
 18. strebus85

  MAXPEDITION

  Jeg vurderer å kjøpe en av de sekkene en kan ha hengende på låret. Dette må være en genial liten fiskeveske som en kan finne fram når en har kommet fram til vannet en skal fiske i. Da trenger en ikke å fylle lommene med mark og angler.
 19. Burde nok skru litt ned, ja. Nå er vel samlinga av turstæsj komplett på enkelte felt, men jeg har blitt litt mer fokusert på å kjøpe lettere når det jeg har, tar kvelden. Jeg bør nok fokusere mer på å komme meg ut på tur enn å kjøpe nytt utstyr. Det er tid som er det jeg burde "kjøpe mer av", men uvisst hvordan.
 20. Arcteryx har noen funky hansker. Prisen er litt stiv, men de har virkelig satt lista for meg. Et skikkelig aggressivt grep og bra lær i grepsflate er fint når en går litt fort/sykler/jakter osv. Med tynne ullinere under blir de litt halvvarme også.
 21. Artig å høre slikt. Vi er flere som har vasa rundt i Pasvik som grensejegere. Topp tjeneste for folk som trives ute. Tung bæring var det og.
 22. Fin tekst. Det høres ut som om dere virkelig har hatt det topp i Øst-Finnmark. Det er en ting jeg lurer på. Du/dere skriver et sted at "ingen GPS får være med oss på tur". Kunne du/dere begrunne dette valget? Lykke til med resten av året på Øytun.
 23. De ser supertøffe ut. Godt mulig det blir en slik en i husstanden.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy