Jump to content

jarmol

Aktiv medlem
 • Posts

  380
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jarmol

 1. Normalt sett godt og varmt nede i dalen. Kan være flere og tjue grader på et par tusen meter når været er bra. På toppene +/- 4000 moh er det stort sett minusgrader om natta og noen plussgrader om dagen. Hvis det er sol og vindstille, så er det varmt også på toppene, men det kan være behov for både ullundertøy og vindjakke hvis været ikke er helt medgjørlig, så det kan sammenlignes med norske 2K-topper. Et lite poeng er at det ofte er lurt å være tidlig ute om morgenen, da det ofte klarner opp om natta, mens det kommer inn tordenskyer på ettermiddagen. Dette er selvsagt ikke tilfellet hver dag, men det kan skje relativt ofte i juli. Jeg har opplevd akkurat dette flere dager på rad der nede. Hvis du må krysse breer for å komme deg på toppene (som er tilfellet med de fleste 4000 meters toppene i området), så er det også en fordel å være tidlig ute for at du ikke skal gå for mye igjennom snøen, jf frost om natta. Dette var veldig generaliserende, men det er i alle fall min erfaring.
 2. jarmol

  muztagh ata

  Eg snakka med Anneli nokre gonger mens eg var der oppe i sommar. Tøff dame det, og med ein litt annerledes taktikk enn oss andre. Ho akklimatiserte seg ved å tilbringe mange dagar i strekk oppe på fjellet, mens me andre gjekk mykje meir opp og ned. Det medførte at ho sleit seg oppover med ein sekk som var sikkert borti 50% av hennar eigen kroppsvekt når ho fyrst flytta camp oppover. Men ho måtte dessverre snu ned att frå fjellet pga dårleg vær ho også, slik som oss.
 3. Mulig jeg er litt treg, men jeg skjønte ikke helt spørsmålet. Uansett, var i Kambodsja for to år siden. Krysset da grensen med fly fra Thailand. Da fikk vi visum på flyplassen i SR. Trengte ikke søke noe i forkant.
 4. Støttes. Har hatt denne skoen (eller dvs en tidligere versjon av den som er helt svart) i et par år. Har vært mye brukt, og jeg er godt fornøyd.
 5. Ikke jeg heller. Selv om jeg er logget inn på fjelltopper.no
 6. Klarte å rive av den dingsen man åpner og lukker glidelåsen med (hva kaller man sånne?) på den ene siden. Problemet mitt er at dette er en av fire, og at alle fire er på en vanntett glidelås som er sydd og limt inn i begge ender, slik at jeg ikke kan dra dingsene helt av. Se på bildet, for jeg dette var kanskje ikke så lett å skjønne... Er det noen som vet om noen i Oslo som er flinke til å fikse sånne ting?
 7. Tja, nå hadde jo denne "overklasseungen" betydelig mer erfaring...
 8. Enig i at det ble litt uklart, Petter. Som du tydeligvis skjønte, så mente jeg bare at det ikke var behov for "veggklatring", siden spørsmålet var stilt så spesifikt ift akkurat det, men takk for at du presiserte
 9. Dagens normalrute (West Buttress) krever ikke klatreefaring i det hele tatt.
 10. Hvis du ikkje har anna å gjere i helga, så ta deg ein tur til byen. Heming har bruktsalget sitt i helga. Der kan ein ofte finne mykje bra og billeg treningsutstyr: http://heming.no/fileadmin/Heming/dokumenter/Heming_elektronisk.pdf
 11. Jeg bruker av og til snowboardskoene mine når jeg går med truger. Supervarme, og designet for å være snørt fast i en binding. Dette gjelder riktig nok bare når jeg går på snø hele veien. Skoene er ikke like behagelige å gå med på vei eller sti. Da blir de for stive.
 12. Veldig godt poeng. Jeg har også prøvd noen billigversjoner som ikke er verdt plastikken de er laget av. Jeg har for øvrig også dårlig erfaring med MSR Denali, selv om det normalt sett er et veldig bra merke. Tubbs har jeg ikke prøvd, men ser de gjør det bra på mange tester.
 13. Har også veldig gode erfaringer med Atlas1230. Spesielt etter større snøfall med dyp løssnø. Brukte dem for øvrig på Muztagh Ata i over 7000 meters høyde i sommer. Syns ikke de er spesielt tunge å gå med, selv om de store, og de kan tas av og på selv med dunvotter. Men de er jo ganske dyre...
 14. Nokon som kjenner til dette klippet og veit når det vart filma?
 15. Ser vel ikkje vekk frå at det er så enkelt som grønnstein. trudde ikkje den var vanleg i jotunheimen, men den kan jo ha blitt frakta eit stykke i ein isbre... Omtrent sånn farge? http://www.reiseveska.uib.no/Bilder/fyllingsdalen_bilder/image003.jpg
 16. Ville sett på det som Gregory har av damemodellar. http://www.gregorypacks.com/products/womens
 17. Det betyr at det er flere luringer som har seg en treningsøkt på toppen, for den jeg har bilde av fra 2008 er knall gul (dog med rødt håndtak)
 18. Flotte bilder som gir gode minner. Ligger den gule kettlebell'en (jernkule med håndtak) fortsatt på toppen?
 19. Det ville ikkje vore galskap no mens me var der. Det var såpass mykje snø i år at me gjekk faktisk ikkje i taulag i det heile tatt. Og eg såg vel berre to grupper som gjekk i tau på heile turen. Det var også eit par personar, blant anna ei svensk jente, som var på fjellet åleine. Så det er ikkje heilt uvanleg. Det var to faste tau som var lagt ut. Det eine gjekk over nokre sprekkar. Det brukte me eit par gonger etter at det hadde vore snøfall slik at det var vanskeleg å sjå sprekkane. Dei andre gongene, når sprekkane var tydelege, så stega me berre over. Det andre tauet var i ei skråning over eit "isjuv". Hvis ein er vant med å gå litt i snøskråningar (slik som du heilt sikkert er, Lyngve) så var det totalt unødvendig å bruke det. Trur ikkje nokon i mi gruppe tok det i bruk i alle fall, og personleg så skjønte eg strengt tatt ikkje hensikten med å sette det opp. Med det sagt, så veit eg at personar har forsvunne i sprekkar der oppe tidlegare år under andre forhold, så 100% trygt er det ikkje. For øvrig veldig enig i at Kongur er eit fascinerande fjellmassiv. Berre synd det er så utsatt ift sprekkar og ras. Så vidt eg veit, så er det vel berre eit par ekspedisjonar som har nådd toppen etter at Bonington var der som fyrstemann i 1982. Meiner eg har høyrt at det var rundt 25 påfølgande forsøk som ikkje nådde toppen.
 20. jarmol

  Gregory Whitney 95

  Har hatt den sekken i 2-3 år og er superfornøyd. Har også en bora 65 og en gregory Z55. Er helt klart best fornøyd med gregorysekkene, da de passer ryggen min best. bæresystemet er veldig bra på whitney'en. Pass eventuelt på å få prøvd riktig størrelse, da de har forskjellige lengder.
 21. Det er nok kombinasjonen "høgt oppe" og "langt frå sivilisasjonen" som gir den gode effekten, ja. Hadde det ikkje vore så forbaska kaldt, så skulle eg ha teke meg tid til å ta eit bilde rett opp i himmelen med lang lukkartid. Men det var rett og slett ekstremt lite fristande å ta av seg dunvottane oppi der...
 22. Sikker på at dere var helt bortpå selve toppen, og ikke bare på fortoppen? Det ville overrasket meg veldig hvis den hadde falt ned...
 23. jarmol

  Telt

  Hadde aldri høyrt om merket, så måtte google det... Ser i alle fall ut til at det er rundt kiloen tyngre enn Ringsting Light 2. Det er vel ikkje langt frå 1,9 med pluggar og rep.sett, mens Doite sitt er 2,9 i følge nettsida deira.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy