Jump to content

agno

Aktiv medlem
 • Posts

  655
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by agno

 1. På hjemmesida til Gausdal fjellstyre finnes det oversikt over diverse hytter og buer som kan brukes/leies.
 2. Der hvor Surtningssubekken kommer ned i dalen er det en fin teltplass
 3. Foreslår at du prøver å ringe Maurvangen, Gjendesheim eller Memurubu. Der er det folk som kan svare.
 4. http://www.beitostolen.no/media.html
 5. På Valdresflya er det strålende forhold og nysnø
 6. Tyin/Fondsbu/Eidsbugarden/Olavsbu. Her er det gode snøforhold om dagen, og mere er meldt. Mange flotte skibestigningstopper i området, og ikke altfor langt fra Oslo. Parkering på Tyin. Sjekk ut http://www.fondsbu.no
 7. Kjørte Valdresflya på lørdag, og på Høgdebrotet var det tilnærmet snøfritt. Folk syklet oppover mot Rasletind !
 8. Strømmen av folk går normalt opp mot Rasletind. Leirungsdalen er også et populært turmål, men det er ikke så mange som går der. De fleste som går mot Rasletind/Kalvehøgde er nok dagsturister.
 9. Det går bra å parkere bilen langs fv 51 på toppen av Valdresflya i området rundt Vandrerhjemmet, altså på det høyeste punktet. Det står tett i tett med biler der på godværsdager, og det brøytes opp parkeringsplasser enkelte steder langs vegen hvis det er gunstige snøforhold. Det er plass til alle.
 10. Så er det bestemt at fv 51 over Valdresflya åpner lørdag 31.3.12
 11. Veldig mange av fjellhyttene trenger ekstrahjelp i høysesongen. Prøv på hjemmesiden til Den norske Turistforening, eller prøv direkte på hyttene, Fondsbu, Glitterheim, Memurubu, Skogadalsbøen, Gjendebu eller andre.
 12. Enkleste måte er å gå til Torfinnsbu og så ta båten derfra til Fondsbu. Svartdalen ned til Gjendebu er stupbratt ned mot Gjendebu. Hivs det skulle ligge snø der, (hvilket er lite sannsynlig i begynnelsen av juli) så kan det være ubehagelig å gå ned. Et tips er å ringe Lars Åge på Gjendebu, så har han oversikten. Gjendebu-Fondsbu er ei grei etappe, men ikke spesielt spennende.
 13. Kun positive erfaringer både med netthandel og i butikken. Flinke fagfolk som kan jobben sin
 14. Til orientering så er fv 51 over Valdresflya vinterstengt, og åpner vanligvis ikke igjen før 15.4. eller til påske derson snøforholdene gjør det mulig. Det er ikke spesielt mye snø i Øst-Jotunheimen nå.
 15. Hei, Brage. Jeg skjønner hva du mener, og respekterer deg for det. Jeg synes imidlertid at å sammenligne Vinjerock med Hells Angels og Bandidos, det blir vel friskt. Rent juridisk er det også vanskelig å nekte noen å oppholde seg på bestemte plasser, uansett hvem det måtte være. Jeg skjønner hva du sikter til, men er ikke enig med deg. Ha en fortsatt god jul, og nyt turene i fjellet.
 16. Hei Brage. jeg registerer at du ikke er enig i mine synspunkter,og det skulle bare mangle. Jeg har vært på Eidsbugarden selv mange ganger, vinter som sommer, og tør påstå at jeg kjenner området, folka der, og forholdene rundt det nevnte hotellet rimelig godt. Hvem de "dedikerte fjellvandrerne" er, som du nevner, vet jeg ikke. I likhet med det som er nevnt tidligere i denne tråden; og i tidligere tråder om samme tema, er at det faktisk ER flere fotturister som har hatt Vinjerock som sitt mål. De har til og med gått langt i fjellet for å komme dit. Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at Fondsbu skulle stenges under festivalen. Der er du og jeg helt uenige, men det kan vi leve med. Fjellet er fortsatt for alle, og slik skal det være. Helt greit, Brage vi er sterkt uenige, men det lever vi nok godt med, både du og jeg.
 17. Kjolesenterer Lillo på Lena i Østre Toten, tlf. 61160860 har mange typer goretex-stoffer som metervare. Ta en telefon dit, så får du ihvertfall tak i stoff, og kanskje hjelp til sying.
 18. Dere har flere tilhenger enn motstandere, Eirich. Noen har sitt syn på saker og ting basert på at "jeg tror nok" og "jeg antar" - "det vil sikkert" osv, uten å vite fakta. Jeg er ikke med på komersialiseringsdebatten som enkelte drar fram. Det har vært drevet turisme på Eidsbugarden i over hundre år. Det at noen bedrifter tjener penger er faktisk nødvendig for at folk skal kunne ferdes der. Pengene blir i stor grad pløyd tilbake til bedriftene, med utbedring av bygninger, renseanlegg, isolering mm. Å se for seg Eidsbugarden med urbane briller blir helt feil. Nei, stå på Eirich og dere andre. Noen ganger har det også hendt at disse forferdelig turistbedriftene har bidratt til å redde menneskeliv, med sin blotte tilstedeværelse. Det må vi heller ikke glemme.
 19. Fra Oppland og Gjøvik. Har alltid vært og vil bli fortsatt.
 20. Fra Fjellsetra kan du gå rimelig rett opp, når du kommer fra Bakkobygda. Drar du til Hugulia må du gå tilbake og får en lengre tur over Elgmyra og Høgkampvatnet. Gled deg. Det er en flott tur i flott vær !
 21. http://www.kajakkogfjell.com/Utleie/leie_kajakk.html Her var´n
 22. Det er et firma på Lillehammer som driver med salg og utleie av kajakker. Jeg husker ikke navnet på firmaet, men de leier ut nettopp fordi at du skal få prøve ut kajakken før du evt. kjøper.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy