Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor mange telter på vinteren?


Erin

Anbefalte innlegg

blir vel ca 25-35 døgn ute pr vinter.

virke som det e mange som droppe overnatting ute om vinteren, e vel en terskel som helst må brytes tidlig, ellers så bygges den bare større å større? (min dype psykologiske analyse av mildværsfantaster).

men det e jo en del som ikke lar sæ stoppe av været uansett type.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er ute så ofte som mulig :wink:

Enten det er i Nordmarka eller i fjellheiemen er det uansett en fin opplevelse for meg.

Telt om vinteren er etter min mening nesten lettere og mer komfortabelt enn sommerstid:

- Du kan grave grop inne i teltet (såkalt "kuldegrop"), som har som hovedfunksjon å få (nesten) ståhøyde ved inngangen

- Enkelt å få et jevnt underlag

- Lett å feste plugger

- Enkel tilgang på drikke (smelte snø)

Det at det er snø på bakken bør absolutt ikke være en hindring for telting, tror den største sperren sitter i hodet på folk ("du kan da ikke telte om vinteren!")

Hvorfor kan man ikke det? Det er selvsagt noe mer styr siden man har mer utstyr, har på tykkere klær, kanskje har votter på under etablering etc, men sett bort fra dette er det å være ute en fin vinternatt alltid en fin opplevelse!

Det er for meg også noe med å føle at man mestrer alle forhold. Følelsen av å få opp teltet i vind og kulde, når du fyrer primusen og sitter på underlaget er virkelig god-følelsen. Å kunne ta en tur utenfor i 20 blå og se opp på en flott stjernehimmel gir mye tilbake...

Utstyr er forøvrig svært viktig- en sovepose som gir deg en kald natt frister ikke til gjentakelse...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en kompis skal nå snart ut på første vinterturen med telt. Blir et par dager nå i romjula. Så tar vi med oss hagla og satser på å få oss ei rype eller to, eller kanskje en hare. Ser veldig fram til å komme meg ut og prøve det.

La hagla bli hjemme. Dyrene er "fredet" fra og med julaften. God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fortsatt lite erfaring med telt på vinteren,men det kommer seg. Kom nettopp fra teltur i Nordmarka idag. Mitt problem foreløpig er at jeg fryser om natten,noe som gjør opplevelsen litt mer laber enn hva den kunne ha vært. I natt lå jeg med to par ullsokker,netting longs,samt fleec longs. Tjukk ulltrøye samt fleec trøye,og lue. Dette var desidert bedre enn sist gang jeg var ute,da var det ned mot 20-,nå var det vel 15-. Småvakner fortsatt på natten av a jeg fryses,spesielt på beina. Sover i Nanok Peroformance -30.

Regner uansett med at det er en tilvenningssak å ligge i telt,ville tro man blir mer vant til det jo fler døgn man har i teltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kimmy

Det er mange faktorer som kan påvirke hvor varmt eller kaldt det er i soveposen. Liggeunderlag, hel glidelås o.l. Det står også litt om det om du søker på linken under. Men det kan være at posen rett og slett er for kald for deg i det temperaturområdet du fryser. Det kan la seg løse med en fleecepose eller tynn sommerpose i tillegg. Det som er temmelig sikkert er at ved temperaturer ned mot - 25 -30, så vil du fryse mye i den posen siden du fryser ved -15.

En viktig ting, det er at nakkekraven er helt omsluttet rundt nakken. Ligger du urolig i soveposen med glippe der, så byttes mye avden oppvarmede lufta ut til stadighet.

http://www.nanok.no/page0/page18/page19/page19.html

http://www.nanok.no/page1/page5/page5.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det spesielt er føttene du fryser på, kan du prøve med et par dunsokker utenpå ullsokkene. Åhlens har pleid å ha noen rimelige dunsokker til salgs. De har ikke like mye dun sammenlignet med de du finner i sportsbutikker, men så er de mye billigere også. Har du en dunjakke kan den også legges rundt føttene på natten inni soveposen. Mye kulde kommer fra bakken der soveposen er klemt mot underlaget og derfor ikke varmer noe særlig. På vinteren bruker jeg alltid to liggeunderlag. Etter min mening skal man ikke måtte venne seg til å være kald for å takle kulde på vinterturer, men det er klart at rutinene har mye å si, og de blir jo bedre når erfaringen øker. På natten tror jeg likevel det handler mest om å ha det rette utstyret. Det er kanskje uvant å sove med lue, votter og skjerf på natten i begynnelsen, men når det er -15 er det ofte helt nødvendig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.