Gå til innhold
  • Bli medlem

Tor-Kjell

Passivt medlem
  • Innlegg

    248
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

46 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Forsøk å trippelkikk (venstre) på ønsket punkt. Som nevnt, det er ikke helt presis dybdeangivelse. Skrimområdet som jeg har vært i flere ganger siste uka har hatt betydelig med snø selv om det var markert som barmark. Nå har det kommet mye snø siste uka, men det er kun markert med ca 25cm. I store områder er det over 60 cm.
  2. Hei Tom42! Innlegget jeg skrev er fra 2012. I år har jeg ikke vært der. Her er bl.a. link til snødybder, jeg er imidlertid ikke sikker på at den er helt presis. Klikk på snø, så snødybde og zoom deg inn Det er nær sagt umulig å vite hvor mye snø det ligger i juni. Jeg tror det kommer til å ligge partier med snø i alle fall. Men, som regel er snøen fast. Tidligste jeg har gått på beina er midt i juni, riktignok i et annet område (Store Grønenuten området) Det har variert fra en god del snø til nesten bart. Du får en ide ved å se på bilder fra Statens Vegvesen`s webkamera. Zoom inn til nærmeste aktuelle kamera i liken, eksempelvis Dagali og Dyranut. Normalt mer på Dyranut, men du får en pekepinn. https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiAs7jUrcrTAhVChywKHf9tAIgQFggiMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.vegvesen.no%2Ftrafikkinformasjon%2FReiseinformasjon%2FTrafikkmeldinger%2FWebkamera&usg=AFQjCNHs7QjUJT0wU9NXoRFyPoMoM_9jGQ http://www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow
  3. Hei der! Ja, det er flott å oppleve Hardangervidda i godvær på vinteren. Var på vidda midt i mars i flott vær og observerte flere reinsdyrflokker. Som du opplevde er ikke steinbuene lett tilgjengelig vinterstid, og det er som du skriver en selvfølge å ha med telt. Knutsbu har ogsåjeg passert når kun toppen av pipa var synlig for noen år siden. Det hadde vært en skikkelig "bummer" å komme dit uten telt med en liten snøspade og basere seg på overnatting der:-( Muran og Bakkehytta er ofte føyket igjen og det må en skikkelig innsats med spade for å komme inn. Den eneste som jeg alltid har registrert er greit tilgjengelig er Vegarehovdlægret litt nord for Lågaros. Nå skal det nevnes at jeg kun har passert hyttene da jeg alltid ligger i telt. Øvre Numedal Fjellstyre`s Sekretær Hans-Jørgen Jahren er en trivelig kar som kan gi litt info om forholdene når det gjelder fiske, jakt og hytter/steinbuer. http://www.numedal.net/fjellstyre/default.aspx?MenuID=16326
  4. Hei! Sjøørret er morsomt å fiske og det tar seg gjerne opp når temperaturen i sjøen passerer 5-6 grader. Det er mulig å få en rekke forskjellige fiskeslag avhengig av metode. Nettsiden jeg har linket til har en rekke gode tips. Asgeir Alvestad kan sine saker. https://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.eu.purefishing.com%2Fblogs%2Fno%2Fasgeir-alvestad%2F&ei=f-kiVZ3qLsensAHG14LwBQ&usg=AFQjCNGFNGeD2SpHhshTPl_oitcHd_5_pg Havtemperatur i fjorden ved Tønsberg, klikk på lenke:http://www.klubbinfo.no/tonsbergtri/sjotemperaturen.html
  5. VÅPEN PEST & STÅL er en bok jeg også vil anbefale. Jeg har en bok til jeg vil anbefal. Den er nok den mest interessante boka jeg har lest noen gang. "Tenke Fort og Langsomt" av Daniel Kahneman. Professor i psykologi, og nobelprisvinner i økonomi. Fikk prisen fordi han har forsket på hvorfor hjernen så lett tar snareveier. Ikke la dere lure av at det var nobelpris innen økonomi! Boka er en forholdsvis lettlest, videreutviklet og mer tverrfaglig versjon og oppleves ikke først og fremst som en bok om økonomi. Link til beskrivelse av boka: http://psykologisk.no/2014/01/tenk-fort-eller-langsomt/ Dette er en kritikerrost bok som samler mye tverrfaglig forskning fra de siste 30-40 åra om hvordan vi mennesker trekker beslutninger! Ofte feilaktig. Det er en rekke små og store morsomme tankenøtter i boken som beviser at han har rett. Usedvanlig fascinerende og lærerik. Litt ubehagelig også, da jeg støtt avslører meg selv i å ta feil. Forskningen han med kolleger har utført har resultert i nye rutiner innen beslutningstaking på flere fagfelt i bl.a. USA og Storbritania, innen helse, jus, etteretning, militærstrategi m.m.
  6. Hei! Noen som vet om det er rabatt hos Fjellsport fortsatt? Fant ut av det
  7. Hei! Drar opp denne tråden da jeg lurer på snøforholdene på østvidda nå. Starter fra Solheimstulen og ender opp i nærheten av Lågaros. Går inn i morgen og lurer på om det er så fast snø, som det jo ofte er der, at jeg kan bruke racingstaver med stor trinse? De er litt lengre enn fjellskistavene og derfor bedre å periodevis skøyte med om det skulle være fast nok snødekke.
  8. Fjellbokken og afe Ser jeg misforsto formuleringen i Fjellbokkens innlegg 25 oktober og tolket det som at det føyket inn under teltduken og la seg på innertelt. Forstår at det legger seg på ytterduk og klemmer ned både den og innerduk. Beklager
  9. Dette er svært sjelden et problem på høyfjellet hvor det vanligvis er fast snø. Jeg fyller opp med snø inntil teltduken så den kommer i klem mot underlaget rundt hele teltet, og så lenge snøen er fast er det bra nok. Det føyker ikke inn under duken da og teltet står fast. Tror bare det har skjedd meg en gang siste femten åra på Hardangervidda at det har vært for lite/løs snø. Da blir bardunering svært viktig. Nomina sunt odiosa: Jeg har et Keron 4 GT uten matter og et Staika. Det var opprinnelig stormmatter på mitt Staikatelt, men de klipte jeg av da jeg ikke anser det som tvingende nødvendig på det teltet som tåler mye vær når det er godt bardunert. Dessuten bruker jeg teltet også på sommeren og da er vekt, volum og bedre ventilasjon årsaken til at jeg fjernet de. Oppsummert er det er vel særlig fire punkter som bør være med i vurderingen om du skal ha stormmatter. 1 sikkerhet: Noe større trygghet med stormmatter ved spesielle forhold. 2 vekt: Stormmatter veier ca 250 - 350 gram mer på et 3-4 mannstelt med kraftig duk. 3 ventilasjon: Må gjøre noen tiltak på sommeren for å få bra lufting med matter. 4 volum: Noe større pakkevolum.
  10. Hei! Her står det om mange underlag, også litt om det du henviser til. http://www.fjellforum.no/topic/32421-test-av-liggeunderlag/?view=findpost&p=300555&hl=expeed
  11. Hei Viggo! Vi var 5 dager på Dovrefjell for en drøy uke siden og så moskus hver dag. Ved to anledninger la de seg til i underkant 100 meter fra teltet. Sikkerhetsavstand er beskrevet til 200 m, men det skjer hele tiden at folk kommer nærmere nå om sommeren hvor det er svært mange som går Stroplsjødalen (Kongsvoll til Reinheim). De er godt vant til folk hele sommeren og det er ikke ofte de gjør utfall mot mennesker. Tror du skal komme rimelig brått på før det skjer. Jeg vet det har skjedd når noen har kommet litt brått på over bakketopp, men da har det hovedsakelig vært skinnangrep så langt jeg vet. Er man er litt oppmerksom over bakketopper og eventuelt trekker seg tilbake og tar en litt vid bue rundt er det liten sjanse for angrep. Du bør glede deg til å se disse flotte dyra;-)
  12. Ja, jeg blander deg og Lindap ser jeg, beklager det Jeg har også mange turer i dårlig vær på fjellet, men da har jeg ikke hatt med vindmåler og da blir vurderingene upresise. Men husker jeg gikk inn mot Rauhelleren fra Solheimstulen i mars 2012 i sterk kuling imot 7 timer med pulk. Sandhaug målestasjon som jo ikke er så langt unna hadde opptil storm i kastene da. Grunn til at jeg blander inn vindsurfing er at jeg da har mange erfaringer fra å bevege meg i storm til fots også. Vi må jo rigge opp og gå til vannet med utstyret som jo har endel vindfang. Forøvrig er vinden nær sagt aldri helt stabil. Hovedpoenget er uansett at det lar seg gjøre å gå oppreist i full storm om enn svært ustøtt enten det er ved sjøen eller på fjellet.
  13. REJOHN At det ikke blåser så mye særlig ofte i innlandet er sikkert riktig, men når Lindap beskriver at hun må krabbe for å komme fram er det sannsynlig at det blåser minst full storm Dette blir litt off topic, men for å underbygge mine argumenter at det er mulig å bevege seg i full storm så bruker jeg mine erfaringer som vindsurfer i over 30 år Jeg tar derfor utgangspunkt i vind som vi opplever en sjelden gang, og vi klarer altså på et vis å gå med brett og rigg til vannet og seile i vindkast opptil full storm. Det blir mye knall og fall i slike forhold, men det er altså mulig. 16 oktober 1987 var en dag som fortsatt huskes av mange brettseilere. Det blåste orkan i ytre oslofjord og andre steder i landet. Vi var noen som vindsurfet den dagen og det ble målt 29 m/s der vedkommende turde å stå for å måle. Jeg skal innrømme at det ikke var mye kontroll på seilingen min den dagen, men vi var nå utpå og fikk noen høye hopp. Her er en link til noen meget gode vindsurfere som seiler i storm i Irland tidligere i år. Det skal nevnes at jeg ikke er i den klassen de er )
  14. Lindap! Om du ikke klarer å gå men må krype kan jeg garantere deg at det blåser mye mer enn stiv kuling. Antagelig full storm muligens opptil orkan. Det er mulig å gå (på et vis) om enn nærmest fall innimellom og mye vingling om vinden bikker over i orkan som starter ved 32.6 m/s.
  15. Hei! Har du mulighet til å legge ut bilde av sprekkene?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.