Jump to content

Erin

Aktiv medlem
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Erin

 1. Takk for mange gode svar. Det høres ut som det er Ally som gjelder, og jeg lurer på om jeg like greit går for 16,5 fot. Det er ikke noe særlig forskjell i vekt mot de litt mindre og virker som den er grei å padle alene. Det er fint å ha mulighet til å være to personer pluss hundene også uten at det blir altfor trangt.
 2. Jeg liker veldig godt å padle Sølna i Rendalen, det er litt stryk det øvre partiet ovenfor Sølenkroken (om du er godt kjent). Vet ikke noen bedre måte å forklare det på.
 3. Det er mulig dette er spurt om tidligere, tips i så fall gjerne om lignende tråder... Jeg vurderer å kjøpe kano, men er veldig usikker på hvilken jeg skal gå for. Nå heller jeg mest mot en 15 eller 16,5 Ally. Jeg skal padle mest alene på elv med litt stryk, ikke så mye på flatt vann. Det må være plass til meg, dagsturutstyr og to store hunder (samojeder), som for øvrig er godt kanovant og rolige ombord. Jeg kunne også tenke meg å ha muligheten til å ha med en person til. Fins det noen oppblåsbare eller lettere varianter enn Allyen som er stor nok? Jeg syns det er tungt å bære en Ally alene, men kvaliteten blir kanskje for dårlig om jeg velger noe som er lettere. Jeg har sett litt på oppblåsbare varianter, men de ser ut til å være for små.
 4. Jeg har laget en oversikt over hva slags etiske hensyn ulike produsenter av friluftsutstyr tar, blant annet i forhold til dun. Her er de produsentene jeg har sett nærmere på som bare bruker dun fra døde dyr som er et biprodukt fra matindustrien: http://friluftsnett.net/etikk.php?lang=no&materiale=1
 5. Jeg har brukt en variant av Husky ski 75 mm fra Lundhags med Ranger skaft siden 2009 og er veldig godt fornøyd! Veldig varme sko og god plass foran til tærne. Spesielt bra på telttur når man kan tørke og varme innerskoene i soveposen under natten og ta på varme sko neste morgen Jeg bestilte direkte fra Lundhags og hentet skoene i Järpen. Eneste ulempen for min del er at de lettere gir gnagsår fordi passformen ikke blir like bra som i sko med fór. Jeg bruker skoene med Riva III binding, tror de passer i alle typer 75 mm binding, bare pass på at du bestiller riktig såle!
 6. Jeg har selv gått rundt Sølen og ellers vært mye på tur i området. Som jeg husker det er stien rundt den delen av Sølen veldig grei å følge og er rødmerket. Det er lettgått terreng uten veldig bratte partier. Som sagt over er det mye ur i Skardet, så der må dere regne god tid. Toppturen er selvsagt bratt, men tror stien opp er grei å følge (har faktisk ikke vært på toppen selv ennå). Her i Rendalen er det vanlig at skoleelever, tror det er 7. klasse, er på tur til toppen fra Grøndalen. Helt enig i at nordsiden er "baksiden" av Sølen (om jeg forsto deg riktig). Jeg er vant med å se Sølen fra nær Jotheim, der vi har hytte, og er ikke enig med folk her at nordsiden er den "riktige" siden...
 7. Vi bruker Troll ekstrem til våre to samojeder og blander i litt våtfór (v&h) iblant for å variere. Vi begynte med Specific til Mistra som vi har hatt fra hun var valp, siden oppdretteren brukte det. Etter den første sommeren med varme og lite matlyst slet vi i et halvt år med å få henne opp i vekt igjen og byttet derfor til Troll ekstrem, som har dobbelt så mye fett (20 mot 10 %). På sommeren bærer de kløv og på vinteren trekker de oss på ski, så de trenger derfor et fór som gir dem mye energi. Vi skulle egentlig likt å fóre bare på v&h, men vil at de skal være vant med tørrfór slik at vi kan gi dem det på tur.
 8. På friluftsbloggen vår skriver vi om turer, naturfotografering og diverse utstyr: http://friluftsnett.net/friluftsblogg.php
 9. Erin

  La Sportivia

  Jeg kjøpte meg et par LS Elk for omtrent en måned siden og er også veldig fornøyd. Tidligere har jeg hatt mye problemer med gnagsår, men har foreløpig ikke kjent noe gnaging med disse. De er lette, har god flex i ankelen slik at de ikke er stive å gå med og sitter utrolig godt på mine føtter. De er smale i lesten og ganske små i størrelsen. Jeg gikk faktisk opp 3 størrelser, men har en ganske høy innleggssåle og to par sokker.
 10. Jeg har en hund som er noen kg lettere enn din (samojed på 23 kg). Når hun er i røyteperioden og det er kaldt eller mye mygg tar jeg henne inn i innerteltet. Det er ikke plass for henne å ligge i hjørnet (midt på teltet) uten å også ligge på liggeunderlaget, som ikke er et problem med mindre man er redd for et oppblåsbart liggeunderlag. Iblant foretrekker hun istedet å ligge ved fotenden av liggeunderlaget med mine føtter over henne.
 11. Det brøytes (plogas) inn til Veslesetra og derfra kjøres det opp skiløype inn til Stonga, like før Horndalen. Jeg tror ikke Sølenhytta er åpen, men det er en åpen bu sør for Tannvorda. Vil anbefale deg å kjøpe turkartet for Rendalen som kom ut i høst, der ligger alle skiløyper, åpne buer og gapahuker inne. Du får kjøpt det på matbutikker i kommunen og i kommunehuset (på Bergset i Øvre Rendal) samt enkelte bokhandler i nærheten.
 12. Det var ikke meningen å drepe lysten din Som vi skriver på Friluftsnett er friluftstips veldig personlig, så du har sikkert en annen vinkel på dette enn det vi har. Og så kan du jo gjøre som Bjarnehs skriver og lage en annen vri på det, for eksempel en personlig blogg. Blogger er mye lettere å sette opp med feks Wordpress og lettere å oppdatere.
 13. Du er ikke alene om å gå med slike tanker: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=11305&highlight=. I 2008 så jeg etter en slik side og endte opp med å lage den selv: www.friluftsnett.net Nå er vi oppe i 76 artikler på norsk og svensk om alt fra hvordan man lager bål til tips om hvilket telt man skal kjøpe, hvordan man syr skallvotter og tester av utstyret vi bruker. Jeg er ganske kresen på hvordan siden skal se ut og fungere og endte opp med å kode alt fra bunnen av. Man får sikkert til det samme med Wordpress, Joomla eller tilsvarende løsninger (som generer underliggende koding automatisk), men jeg syns det var mer oversiktlig å lære koding enn å finne ut hvordan jeg skulle tilpasse slike løsninger. Om du vil kode fra bunnen av har jeg skrevet litt om det på www.lag-en-hjemmeside.com, helt fra hva et webhotell er og hvordan man skaffer seg det, til php og databaser. Etter egne erfaringer med hvor vanskelig det kan virke å komme i gang med å lage en hjemmeside har jeg prøvd å skrive så detaljert og enkelt som mulig og artiklene er rettet mot sider som Friluftsnett som først og fremst inneholder artikler.
 14. På senorge.no kan du se på snømengde/-tilstand for hele Norge helt tilbake til 1957. Dataene er basert på observert nedbør og temperatur og pleier å stemme ganske bra. Du kan velge dato og zoome inn på området du skal på tur til.
 15. Jeg har ikke vært der selv, men jeg tror man kan kjøre inn til Tegningfallet med personbil, i hvert fall. Den skal visstnok absolutt være verdt et besøk. På godtur.no ser det ut som det går bilvei enda lenger inn, men det er vel ingen garanti for at man kan kjøre der med personbil.
 16. Om du skal sy dunbukse finner du i hvert fall instruksjoner her: Sy dunbukser
 17. Jeg har også brukt Sole i noen år og har mye mindre vondt i føttene etter lange dagsmarsjer nå, men det er nok først og fremst fordi den gir god støtte under fotbuen. Om du vil ha en såle med god demping vil jeg ikke anbefale den, da er det bedre med noen av de andre som foreslås her. Jeg skal selv kjøpe Conformable som gir både støtte og demping og formes etter foten i butikken. Den selges i enkelte Intersport- og G-sportbutikker. Sole er allerede formet når man kjøper den og vil derfor ikke formes like bra etter foten når den varmes opp som de som er helt flate før man former dem.
 18. I tillegg til extremtextil som er nevnt over her selger Shelby.fi også mye utstyr for å sy ting selv.
 19. Erin

  Vintervotter

  Jeg tover selv, de i butikken koster gjerne flere hundrelapper, mens garn for å strikke og tove selv koster under 100 kr. Eskimo-garnet til Drops tover veldig bra. Strikk vottene noen størrelser for stort (søk på tove votter, så finner du oppskrift) og kjør dem i vaskemaskinen på 40 grader, evt to ganger eller 60 grader om de ikke tover nok.
 20. En ulempe med å ha innvendige stangkanaler som ikke er laget av vanntett stoff på vinteren er at det kan bli kondens som fryser i kobligene i teltstengene. Da kan det bli vanskelig å løsne delene fra hverandre når man skal ta ned teltet og man må ofte bruke hendene for å varme dem opp.
 21. Foreløpig er det ikke særlig tegn til skareføre i skogen i hvert fall her i Rendalen (som nevnt over), men på fjellet er det kanskje bedre. Temperaturen har steget noen grader over null hver dag en ukes tid nå.
 22. Om det spesielt er føttene du fryser på, kan du prøve med et par dunsokker utenpå ullsokkene. Åhlens har pleid å ha noen rimelige dunsokker til salgs. De har ikke like mye dun sammenlignet med de du finner i sportsbutikker, men så er de mye billigere også. Har du en dunjakke kan den også legges rundt føttene på natten inni soveposen. Mye kulde kommer fra bakken der soveposen er klemt mot underlaget og derfor ikke varmer noe særlig. På vinteren bruker jeg alltid to liggeunderlag. Etter min mening skal man ikke måtte venne seg til å være kald for å takle kulde på vinterturer, men det er klart at rutinene har mye å si, og de blir jo bedre når erfaringen øker. På natten tror jeg likevel det handler mest om å ha det rette utstyret. Det er kanskje uvant å sove med lue, votter og skjerf på natten i begynnelsen, men når det er -15 er det ofte helt nødvendig.
 23. Erin

  Siberian husky

  Kennel Vinterborgen planlegger et SH kull i vinter. Vi kjøpte samojedvalp av dem for et drøyt år siden og er veldig fornøyd, både med hunden og oppfølgingen De holder til ved Steinkjer. Edit: Regner med du har tatt en titt på Siberian-husky.net, raseklubben for Siberian Husky? Der har de valpeformidling.
 24. Jeg har hørt at man i forsvaret bruker skisko med løse innersko, lignende de jeg bruker og beskriver nærmere i skisko-artikkelen på Friluftsnett. Om du ikke har prøvd det før og de har det i forsvaret vil du merke stor forskjell. Med løse innersko lar man bare skallet (selve skiskoen uten fór) ligge ute i kulda på natten, mens innerskoene blir gode og varme i soveposen. Neste morgen er det faktisk en fryd å ta på seg skiskoene På Friluftsnett har jeg også skrevet en generell artikkel om å holde varmen på tur på vinteren. Ellers henger jeg meg på "ni liv" og anbefaler dunjakke
 25. Går man av på Majavatn stasjon er det ikke lange veien inn i Børgefjell. Man må riktignok gå noen kilometer langs vei, men om man krysser Tomasvatn i stedet for å følge veien er det ikke lange biten å gå på vei.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy