Gå til innhold
  • Bli medlem

Midtre og Store Tverråtind 18.august 2007


Atomsilda

Anbefalte innlegg

Hei! Endelig så værvarslet for lørdag brukbart ut. Vi bestemt oss på fredagskveld at vi ville stole på meldingene! Kl. 04.00 reiste vi avgårde. Mye skyer på himmelen og vi var litt usikre...Oppover dalen klarnet det opp og det så ut til å kunne bli en kjempefin dag!! :D Desverre da vi kom nærmere Lom kom skydekket tilbake. Var klar med sekkene på ryggen kl. 07.30 og langet innover mot Svellnosbreen! Det var melis på toppene og det var tåke på toppene....ikke slikt vær vi hadde håpet på. :D

Gikk forbi det lille vatnet under breen og var klare til å gå opp på snøen etter 1,5 timer. Høyde her er vel 1800m. Snøen var grei å gå på og vi kom oss opp på kanten og så renna som gikk opp til ryggen!!

Opp her var det hardere og isøks og stegjerna bla tatt i bruk! Det gikk kjempefint og ingen problemer, bare moro! Nå var det ca. 5-10 cm snø fra denne høyden og det hele så litt bustete ut. Fryktet rapellen ned fra Midtre og tenkte på dette da vi gikk videre oppover mot Midtre Tverråtind på 2302m. Ekkelt med snø på/mellom steinene, men vi kom oss greit opp på toppen. Mye enklere enn jeg forestilte meg før starten. Nå var været rimelig trasig. Litt snø i luften og mer tåke. Det så absolutt ikke moro ut da vi så stupet mot skaret mellom Midtre og Store. Vi vurderte og kikket ned på snø/isbelagte steiner. Bratt, og vi så ikke hvor rapellfestet var. Skikkelig ekkelt bare ned på hylla og vi fant ut at vi droppet det pga forholdene.

Besluttet å gjøre et forsøk på å gå en del tilbake igjen og ned i sørflanken. Vi gikk vel ca midt ned i ura og valgte så å gå bortover i flanken. Det var ingen søndagstur vil jeg bare ha sagt!!! Mye stein, klyving, kryssing av bratte snørenner, sva og ikke bra sikt!! Det gikk seint og skjønte at målet med å ta med oss Lindbergtind, Svellnosbreahesten, og de to småtoppene vest på ryggen nok ble uaktuelt idag!! Får heller ta disse på en vakker solskinnsdag på ski i april/mai. :D Det ble mye slit og klyving på snøbelagte steiner oppover på ryggen mot Store. Sekkene ble satt igjen og vi tuslet

bortover ryggen i tåka bortover mot Store Tverråtind 2309m. Endelig! Vi har vært her, men ikke i slikt vær vi hadde drømt om denne dagen! Kanskje litt greit å få bryne seg litt i dårlig vær og forhold også!

Fikk iallefall tatt noen bilder tross alt og glemmer aldri denne turen!

Etter en god matpause tok vi fatt på steinura nedover mot Tveråbreen. Skikkelig ulendt kan man si og glatt. Full konsentrasjon ned her. Herlig å komme ned på flata og gå på fine snøflater. :D Etter å ha lest her på forumet om et skummelt svaparti ved enden av breen grublet jeg litt på dette mens vi gikk nedover. Det viste seg at dette ikke var noe problem overhodet og vi kom oss greit og raskt ned på snillere terreng. Kom oss raskt over moreneryggen og skulle krysse elva! Kom fram litt nedenfor de små bruene og tok sjansen på og "kaste" oss over et par av elveløpene. Kompisen skulle hoppe over det ene og landet på en glatt stein og gikk rett på ryggen i kanten på elva!! Sekken tok av for fallet og han ble kun litt våt! :!: Siste elveløpet tok vi brua over....Godt å komme på skikkelig sti igjen! Ankom Spiterstulen kl. 18.15. En grei tur! To nye topper,-dog ikke så mange som vi hadde håpet!! Likevel fornøyde siden forholdene var vanskelige idag!

post-2015-133474485805_thumb.jpg

post-2015-133474485827_thumb.jpg

post-2015-133474485846_thumb.jpg

post-2015-13347448587_thumb.jpg

post-2015-133474485887_thumb.jpg

post-2015-133474485905_thumb.jpg

post-2015-133474485923_thumb.jpg

post-2015-133474485944_thumb.jpg

post-2015-133474485965_thumb.jpg

post-2015-133474485987_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg var på Spiterstulen samme dag, og det så ganske lovende ut på morgenkvisten. Hadde tenkt å raske med meg 6-7 stk 2000m topper i Spiterhø/Leirhø området, men det ble med Spiterhø + et par andre nabotopper. Skikkelig nitrist å traske rundt på såpeglatte steiner i tett tåke over 1800m. Utsikt ble det derfor lite av. Men det falt ikke en eneste regndråpe ihvertfall :!:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Erik! Nei, det var vel værkartet på NRK på fredag. Der så det vel ikke så verst ut med mulighet for sol i fjellet! Den gleppa i skydekket kom ikke som vi håpet på,-men innerst inne ikke regnet med...

Fikk en liten overraskelse nettopp. Vi fikk faktisk med oss 3 topper. Vestre Tverråtind 2288 moh. Topp 19.1 i boka. En timetring da, men dog :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk en liten overraskelse nettopp. Vi fikk faktisk med oss 3 topper. Vestre Tverråtind 2288 moh. Topp 19.1 i boka. En timetring da, men dog :)

Det er vel den av toppene vi har med i boka som det er størst sannsynlighet for at skal ut, dvs. reell pf < 10 meter. Vi lå også og vaket på Jotunheimværmeldingene, men de ble bare dårligere ettersom lørdagen nærmet seg, så tur utgikk. Mye god mosjon og fjelluft fikk dere i alle fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen!! Værmeldinger er vanskelige å stole på denne sommeren! For 14 dager siden var det spådd bra vær på lørdag den 4.august. Dro da inn til Torfinnsbu på fredag og det var da kjempevær. Tok da heller turen på Torfinnstindene denne dagen og angret ikke på det! Lørdag ble det dårlig vær!!

Kan også nevne at det ikke regnet en dråpe på turen nå på lørdag!! Noen små snøfnugg var det eneste innemellom!! Kunne skimte solen enkelte ganger mellom tåkelaget.....så nært men dog så fjernt!! Nei,- skulle man stole blindt på værmeldinger hadde det vel ikke blitt mange fjellturer! I år er det riktignok mer "bingo". Hvor har alle høytrykkene blitt av?? :shock:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.