Jump to content

Erik

Aktiv medlem
 • Posts

  894
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Erik

 1. Ja, takk for arbeidet og all info'n som jeg har benyttet meg av. Vi skjønner at ikke alt varer evig. Jeg har vært redaktør for noen medlemsblader og ymse andre blekker, og fikk da forespørsel fra en eller annet offentlig institusjon i Nord-Norge om å sende 7 eksemplarer til dem. Dette for å bevare informasjonen for ettertiden. Mulig dere burde vurdere det samme. etojm.com har tross alt vært et av de sentrale nettstedene om Jotunheimen under internettets barndom.
 2. Jeg sjekket nettopp prisene på på en randoneepakke fra Oslo Sportslager i forhold til en liknende pakke fra Telemark Pyrenees. Med de tilbudene de har om dagen (samt med 10-15 % DNT-rabatt på andre ting) og basert på sammenlignbare varer (de har ikke helt likt utvalg) ligger prisene hos Sportslageret omtrent på samme nivå som å bestille fra Telemark Pyrenees. Det er artig at Sportlageret klarer å konkurrere på pris med utenlandske nettbutikker. I tillegg gruser man nettbutikkene på "prøve støvlene før man kjøper"-faktoren. Blir også litt enklere med reklamasjoner o.s.v.
 3. Problemet med Lenin fra Tajikistan er den sykt lange innmarsjen. I Kirgistan derimot kan man kjøre til foten av fjellet. Når det gjelder organisering i Kirgistan kan dette gjøres ved å bare møte opp i BC. Jeg var i landsbyen før BC i sommer og kom i prat med en turoperatør som kunne fikse alt av mat og transport. Var bare å pakke sekken og bli med. Altså et skikkelig seven-summitsaktig fjell - på godt og vondt. Kjetil - jeg mistenker at kompisen din er en viss herr Corax (?) I så fall har vi med en person å gjøre som har et litt annet forhold til hva som er lett tilgjengelig enn det vi vanlig dødelige har. Fyren har gjennomført noen av de lengste og sykeste (les: kuleste) unsupported turer jeg kan tenke meg. Artig fyr.
 4. Fordi byunger som ikke er herdet av det daglige slitet i kulden har slikt sart hud som må beskyttes når man en sjelden gang er ute i bushen. Jeg har også hørt om enkelte som liker å vaske ansiktet på daglig basis. Klart det blir problemer av slikt.
 5. Smell på nasen? Neppe. Tror nok heller dama bekreftet veldig mye om programmet og forklarte hvorfor det skal være slik - på godt og vondt. For noen blir det som er diskutert "product faults", for andre blir akkurat de samme tingene "product facts".
 6. Problemet med programmet, og dette sier jeg uten å ha sett et sekund av det , er at det skal favne bredt. Både trivelige friluftsinteresserte herrer og barn skal like det. Jeg tror dette er for ambisiøst og vil ikke lykkes. Dette er ikke noe kritikk av programlederne for jobben deres er tross alt å prøve å lage et programmer som SKAL favne bredt. Men når dere skal lage noe for enhver smak så er det alltids noen som ikke liker det. Ikke alle vil være like fornøyde med samtlige innslag, og av en eller annen grunn ser det ut til at det er de over gjennomsnittlig friluftsinteresserte menn som er mest misfornøyde. Jeg bruker ikke tid på TV-programmer som må ta hensyn til samtlige befolkningsgrupper og har nesten ikke sett på NRK de siste 10-15 år. Selve marerittet for meg er å sitte fast foran TV'n en hel kveld og måtte lide meg gjennom Dagsrevyen og gullrekka eller hva den nå heter. Rene torturen.
 7. Men hvorfor selger de den hos DNT? Prøver DNT å konkurrerre med NAF/KNA/NCC? Eller er flørtingen med småfeite avdankede alkiser med førerkortet i behold et forsøk på å ikke virke FOR statsfeministisk?
 8. Artig med turrapport fra Lesotho. Skulle ønske du kunne legge ut litt flere bilder fra Sani Pass. Jeg har vært der 3 ganger men har dårlig med bilder derfra. Som en herdet fjellman tåler du sikkert litt pepper for å velge nasjonstoppsamling fremfor de mer artige topper. Jeg skal passe meg for ikke å være for eplekjekk (for jeg gjør som regel det samme som deg i utlandet ), men er man først i Sani Pass vil jeg heller anbefale folk en tur oppom Giant's Cup fremfor en ås som tilfeldigvis er høyeste punkt i Lesotho.
 9. Sånne sendere har sikkert en misjon dersom noen blir tatt av ras rett ved disse skianlegg. Redningsmannskapene bør heller ikke bruke for lang tid fra raset går til de er fremme med utstyret. Kjører man offpiste, og det gjør man gjerne dersom man blir tatt av ras, kan det gå veldig lang tid før utstyret er på plass. Deretter må vedkommende faktisk lokaliseres og så graves frem. Jeg husker ikke sannsynligheten for å overleve ettersom minuttene går, men dersom ikke utstyret er på plass relativt raskt vil det nok dessverre være game over for de fleste. Det er fælt å si det men den kanskje mest praktiske bruken av disse brikker her i Norge er til å finne liket.
 10. Askogvoll - det hender at begrensninger i et system medfører at systemet er ubrukelig for enkelte formål. Akkurat nå melder yr.no om -15 på Norefjell skisenter 750 m.o.h. Samtidig melder skiinfo.no om -7 på Norefjell 750 m.o.h. Dette er sannsynligvis 3. dag på rad med inversjon uten at systemet som yr.no benytter fanger det opp og retter det. Dette har uansett vært veldig oppklarende. Det er tydelig at under forhold der det kan forekomme inversjon er ikke yr.no til å stole på.
 11. Merkelig at modellene ikke tar hensyn til eller klarer å fange opp inversjon. Dette er jo ikke akkurat noe ukjent værfenomen. Er det flere helt vanlige værfenomener som faller utenom modellene til yr.no? Det er jo greit å vite hvor ubrukelig systemet er.
 12. Derimot griner jeg på nesen av ikke å ha dratt til Jotunheimen fordi det var meldt sykt kaldt vær, noe som ikke stemte...
 13. Det var kanskje -12 i Noresund etter at solen hadde gått ned, men der var det varierende skydekke så det er ikke overaskende at det var lavere temperatur. Uansett var det langt unna -17/18. Værmeldingen jeg så var et sted kalt Norefjell med knallsol og likevel -17/18. Hvor var det knallsol hele dagen på lørdag og likevel så kaldt? Pengene tilbake takk.
 14. Værmeldingen for Norefjell i går var 1,2 m/s vind, knallsol og -17/18 grader. Virkeligheten derimot var: ca. 1,2 m/s vind, knallsol men kun -7 grader. Selv om det var termometeret på bilen min som viste -7 og her kan det være rom for feil, var jeg også kledd for denne temperaturen noe som var helt ok. Jeg gikk faktisk halve turen uten lue, noe jeg sjeldent gjør når det er under -5. Hvordan er det mulig å bomme så mye på temperaturen? Jeg skjønner det skydekket hadde forskjøvet seg noe lenger nord og dermed dekket fjellet. Men dette skjedde ikke. Det har vært snakk om å kreve betalt for å bruke yr.no. Hadde dette vært innført ville jeg ha krevd pengene tilbake!
 15. Jeg har en Arcteryx Gamma sofshell bukse. Kjøpte den for 3 år siden og vasker den etter hver helg den har vært brukt. Antageligvis har den blitt vasket 30 ganger og den er like sort som før. Jeg ser ingen tegn til at fargene falmer. Jeg bruker OMO colour og vasker den på et snilt program. Jakken din høres ut som en klar reklamasjonssak - enten overfor butikken eller Milo. En jakke til 3 høvdinger må tåle å bli vasket - særlig når det fremgår av vaskelappen at den kan vaskes! Den skal heller ikke falme etter så kort tid. Har du vurdert å ta kontakt med ditt lokale Forbrukerådskontor?
 16. Hvordan har forholdene utviklet seg i Sunnmørsalpene? Jeg skal dit i slutten av mars (ja, jeg vet det er et stykke frem i tid men hvis det er skikkelig dårlige forhold så er det greit å begynne å innrette seg ).
 17. Værmeldingen ser foreløpig bra ut
 18. Det står ikke noe sted hva slags materialer som lages. Noen som vet dette? Problemet med nisjeprodukter som denne er at det ikke er spesiellt mange som egentlig har bruk for dem. Men dette har aldri hindret folk i å kjøpe overkill-utstyr før. Skal bli artig å se hvem som faktisk kjøper dem og hvor mange wannabes som trasker i Ousland-kolleksjonen fra Sognsvann til Ullevålseter. Jeg kan heller ikke begripe hvordan enkelte skal overleve de 10 metrene fra der man parkerer SUV'n og inn i hytta i Hemsedal UTEN Ousland-kolleksjonen. Men kommer man derimot inn på toget på Finse slepende på en pulk så er det heeelt greit. Jeg er litt enig med Ouslands kommentarer om at tradisjonelle fjellanorakker nesten ikke er å få tak i lenger. De aller aller fleste trenger ikke mer enn en tradisjonell rød bomullsanorakk til bruk vinterstid. Antageligvis trenger man heller ikke Ousland-kolleksjonen.
 19. Jeg har heller ingen problem med storebror, men så er det lenge siden jeg leste "1984" . Hadde jeg bodd i et land med atskillig dårligere rettsikkerhet enn Norge (eks. nabolandet vårt i øst) hadde jeg vært mer betenkt. Overvåkningskameraer er uansett strengt lovregulerte og opptakene slettes etter relativt kort tid. Dessuten er de ikke tilgjengelige for hvem som helst på nettet, så jeg ser heller ingen problemer med disse. Jeg er imidlertid mer betenkt over alle som prøver å leke storebror. Det er nok av damer der ute som sliter med eks'er som ikke vil gi slipp på henne, eller det er tvist om barnefordelingen. Man kan ha meget gode grunner for å ønske at informasjon om en selv, hva slags ferievaner, forbruksmønster og hvem man omgås ikke er lett tilgjengelig på nettet.
 20. Sant. Men tidligere var den ikke googlebar. Dette er en meget stor forskjell. Folk som tidligere har skrevet navnet sitt i boken får nå, uten å vite det og uten å ha godkjent det, navnet sitt m.v. ut på nettet. Ha ha. Vet nesten ikke om jeg skal ta deg seriøst. Henvisning til kollegaer som har jobbet i HR var søtt. Uansett, hvis du leser innleggene over på nytt vil du se at de fleste snakker de lege ferenda, ikke de lege lata. (Tipper HR-kompisen din vil gladelig dekode dette for deg ). Ja, god tur. Husk å skrive deg inn i boken og dermed inn i evigheten.
 21. Uenig. Det er i såfall ufrivillig og ihvertfall ikke gladelig. Det meste av info'n man legger igjen kan ikke spores av hvem som helst ved et googlesøk. Dessuten blir den også slettet etter en tid. Det er imidlertid verre med toppbøker og hyttebøker som nå legges ut på nettet. Denne info'n blir der for alltid og et tilgjengelig for hvem som helst. Hva skal en stakkars tindebestiger gjøre nå? Skrive seg inn i hyttebøker under pseudonym? Det er ikke bare toppbøker. Alle konkurranser man er med på legges nå ut. Mulig jeg må skaffe meg et navn til..
 22. Bra dere tenker skred for det gikk ihvertfall 6 skred i Hemsedal nå i helgen. Det ryktes at grunnet det spesielle været i desember blir skredfaren vedvarende hele sesongen
 23. Betenkeligheter? Hvor skal jeg begynne .. Et teoretisk eksempel er i forhold til likningsmyndighetene. Dersom man har fast bopel eller pendleradresse like ved fjellet og det oppstår tvist med likningsmyndighetene om man oppfyller vilkårene for fradrag for reise, kost og losji, vil likningsfunksjonæren ved et googlesøk kunne finne opplysninger om når du var på fjelltur i området. Likningskontoret vil da kunne skape tilstrekklig tvil om man oppfyller vilkårene og man vil måtte fremskaffe atskillig mer dokumentasjon for det motsatte. Uansett har man ett problem mer enn dersom toppboken ikke er online. Et annet eksempel er når man treffer ny potensiell livsledsager. Det naturlige i dag (og dette gjør ALLE) er å foreta et googlesøk på vedkommende. Det som da fremkommer er hvem man var på fjelltur med og hvilke kommentarer man skrev i toppboken. Det er nemlig ikke sikkert man vil utbrodere alle man har vært borti, på hvilke tidspunkter og hvilken relasjon man hadde til vedkommende. Her kan det uansett oppstå mange misforståelser og særlig dersom man er litt uheldig med kommentaren i toppboken. Et tredje eksempel er dersom man kommer borti folk som ikke er mentalt stabile. Har man et yrke som er litt utsatt (eks. psykiatrien) vil man gjerne beskytte ens privatliv og også forhindre slike personer i å finne ut hvem som er i ens omgangskrets. Disse risikerer igjen å oppsøkt eller utsatt for telefonoppringninger. Et annet eksempel er damer med litt voldelig eks'er som har blitt ilagt besøksforbud, eller at man har fått hemmelig adresse. Ved et googlesøk kan eks'n finne ut hvem hun er på fjelltur med, deretter hvor disse bor og dermed hennes nye adresse.
 24. Dette er sikkert veldig artig for de aller fleste som har vært på toppen, men etter dette kommer jeg ikke til på skrive meg inn i flere toppbøker. Jeg føler ikke at jeg har noe å skjule, men ser litt for mange betenkeligheter ved slike online-toppbøker.
 25. Riktig det, Alek. Holder med Golsfjellet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy