Gå til innhold
 • Bli medlem

Erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  894
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja, takk for arbeidet og all info'n som jeg har benyttet meg av. Vi skjønner at ikke alt varer evig. Jeg har vært redaktør for noen medlemsblader og ymse andre blekker, og fikk da forespørsel fra en eller annet offentlig institusjon i Nord-Norge om å sende 7 eksemplarer til dem. Dette for å bevare informasjonen for ettertiden. Mulig dere burde vurdere det samme. etojm.com har tross alt vært et av de sentrale nettstedene om Jotunheimen under internettets barndom.
 2. Jeg sjekket nettopp prisene på på en randoneepakke fra Oslo Sportslager i forhold til en liknende pakke fra Telemark Pyrenees. Med de tilbudene de har om dagen (samt med 10-15 % DNT-rabatt på andre ting) og basert på sammenlignbare varer (de har ikke helt likt utvalg) ligger prisene hos Sportslageret omtrent på samme nivå som å bestille fra Telemark Pyrenees. Det er artig at Sportlageret klarer å konkurrere på pris med utenlandske nettbutikker. I tillegg gruser man nettbutikkene på "prøve støvlene før man kjøper"-faktoren. Blir også litt enklere med reklamasjoner o.s.v.
 3. Problemet med Lenin fra Tajikistan er den sykt lange innmarsjen. I Kirgistan derimot kan man kjøre til foten av fjellet. Når det gjelder organisering i Kirgistan kan dette gjøres ved å bare møte opp i BC. Jeg var i landsbyen før BC i sommer og kom i prat med en turoperatør som kunne fikse alt av mat og transport. Var bare å pakke sekken og bli med. Altså et skikkelig seven-summitsaktig fjell - på godt og vondt. Kjetil - jeg mistenker at kompisen din er en viss herr Corax (?) I så fall har vi med en person å gjøre som har et litt annet forhold til hva som er lett tilgjengelig enn d
 4. Fordi byunger som ikke er herdet av det daglige slitet i kulden har slikt sart hud som må beskyttes når man en sjelden gang er ute i bushen. Jeg har også hørt om enkelte som liker å vaske ansiktet på daglig basis. Klart det blir problemer av slikt.
 5. Smell på nasen? Neppe. Tror nok heller dama bekreftet veldig mye om programmet og forklarte hvorfor det skal være slik - på godt og vondt. For noen blir det som er diskutert "product faults", for andre blir akkurat de samme tingene "product facts".
 6. Problemet med programmet, og dette sier jeg uten å ha sett et sekund av det , er at det skal favne bredt. Både trivelige friluftsinteresserte herrer og barn skal like det. Jeg tror dette er for ambisiøst og vil ikke lykkes. Dette er ikke noe kritikk av programlederne for jobben deres er tross alt å prøve å lage et programmer som SKAL favne bredt. Men når dere skal lage noe for enhver smak så er det alltids noen som ikke liker det. Ikke alle vil være like fornøyde med samtlige innslag, og av en eller annen grunn ser det ut til at det er de over gjennomsnittlig friluftsinteresserte menn som er
 7. Men hvorfor selger de den hos DNT? Prøver DNT å konkurrerre med NAF/KNA/NCC? Eller er flørtingen med småfeite avdankede alkiser med førerkortet i behold et forsøk på å ikke virke FOR statsfeministisk?
 8. Artig med turrapport fra Lesotho. Skulle ønske du kunne legge ut litt flere bilder fra Sani Pass. Jeg har vært der 3 ganger men har dårlig med bilder derfra. Som en herdet fjellman tåler du sikkert litt pepper for å velge nasjonstoppsamling fremfor de mer artige topper. Jeg skal passe meg for ikke å være for eplekjekk (for jeg gjør som regel det samme som deg i utlandet ), men er man først i Sani Pass vil jeg heller anbefale folk en tur oppom Giant's Cup fremfor en ås som tilfeldigvis er høyeste punkt i Lesotho.
 9. Sånne sendere har sikkert en misjon dersom noen blir tatt av ras rett ved disse skianlegg. Redningsmannskapene bør heller ikke bruke for lang tid fra raset går til de er fremme med utstyret. Kjører man offpiste, og det gjør man gjerne dersom man blir tatt av ras, kan det gå veldig lang tid før utstyret er på plass. Deretter må vedkommende faktisk lokaliseres og så graves frem. Jeg husker ikke sannsynligheten for å overleve ettersom minuttene går, men dersom ikke utstyret er på plass relativt raskt vil det nok dessverre være game over for de fleste. Det er fælt å si det men den kanskje mes
 10. Askogvoll - det hender at begrensninger i et system medfører at systemet er ubrukelig for enkelte formål. Akkurat nå melder yr.no om -15 på Norefjell skisenter 750 m.o.h. Samtidig melder skiinfo.no om -7 på Norefjell 750 m.o.h. Dette er sannsynligvis 3. dag på rad med inversjon uten at systemet som yr.no benytter fanger det opp og retter det. Dette har uansett vært veldig oppklarende. Det er tydelig at under forhold der det kan forekomme inversjon er ikke yr.no til å stole på.
 11. Merkelig at modellene ikke tar hensyn til eller klarer å fange opp inversjon. Dette er jo ikke akkurat noe ukjent værfenomen. Er det flere helt vanlige værfenomener som faller utenom modellene til yr.no? Det er jo greit å vite hvor ubrukelig systemet er.
 12. Derimot griner jeg på nesen av ikke å ha dratt til Jotunheimen fordi det var meldt sykt kaldt vær, noe som ikke stemte...
 13. Det var kanskje -12 i Noresund etter at solen hadde gått ned, men der var det varierende skydekke så det er ikke overaskende at det var lavere temperatur. Uansett var det langt unna -17/18. Værmeldingen jeg så var et sted kalt Norefjell med knallsol og likevel -17/18. Hvor var det knallsol hele dagen på lørdag og likevel så kaldt? Pengene tilbake takk.
 14. Værmeldingen for Norefjell i går var 1,2 m/s vind, knallsol og -17/18 grader. Virkeligheten derimot var: ca. 1,2 m/s vind, knallsol men kun -7 grader. Selv om det var termometeret på bilen min som viste -7 og her kan det være rom for feil, var jeg også kledd for denne temperaturen noe som var helt ok. Jeg gikk faktisk halve turen uten lue, noe jeg sjeldent gjør når det er under -5. Hvordan er det mulig å bomme så mye på temperaturen? Jeg skjønner det skydekket hadde forskjøvet seg noe lenger nord og dermed dekket fjellet. Men dette skjedde ikke. Det har vært snakk om å kreve
 15. Jeg har en Arcteryx Gamma sofshell bukse. Kjøpte den for 3 år siden og vasker den etter hver helg den har vært brukt. Antageligvis har den blitt vasket 30 ganger og den er like sort som før. Jeg ser ingen tegn til at fargene falmer. Jeg bruker OMO colour og vasker den på et snilt program. Jakken din høres ut som en klar reklamasjonssak - enten overfor butikken eller Milo. En jakke til 3 høvdinger må tåle å bli vasket - særlig når det fremgår av vaskelappen at den kan vaskes! Den skal heller ikke falme etter så kort tid. Har du vurdert å ta kontakt med ditt lokale Forbrukerådskon
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.