Jump to content

Teltplugger - hva hører til hvilke forhold?


FranzJosef

Recommended Posts

Finnes jo mange typer teltplugger. Trenger et grunnkurs i plugger! Hvilke plugger finnes? De jeg vet om er de helt tynne som jeg antar er best egnet til jord(?) som kommer med de fleste billigtelt(.f.eks Biltema), så de på en måte V-formete (best egnet til sand?) og så noe jeg tror kalles spikerplugger som jeg ser følger med mitt telt på vei nå fra USA (aner ikke hva de er best på?? kan det være for å dunke de ekstra godt ned i bakken så de har mest mulig stabilt feste?). Så er det vinterplugger som må være lange? Fint om noen kan liste opp hvilke typer som finnes og hvor de er best, gjerne også kommentarer på hvilke som passer best for "allround".

Link to comment
Share on other sites

Annonse
  • 2 weeks later...

Du har jo fått konstruktive svar, selv om du ikke har fått akkurat den avhandlingen du ba om?

I min erfaring er de aller tynneste (spikerfasong) uegnet til annet enn perfekt fast gresslettejord. De V-formede egner seg brukbart til generelt bruk på fjellet, der det ofte er løsere og dårligere feste. Vinterstid har jeg brukt alt mulig rart, fra isøkser og ski (utmerket, men man trenger det gjerne underveis) og staver (fort gjort å miste en holke) til hjemmelagde vinterplugger i finer (ikke noe særlig). Jeg tror det beste bortsett fra ski og isøkser er lange aluminiums vinterplugger, uten at jeg har prøvd sjøl.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det beste bortsett fra ski og isøkser er lange aluminiums vinterplugger, uten at jeg har prøvd sjøl.

For ikke å snakke om forankring i "fast grunn" f.eks trær/busker/røtter om det er tilgjengelig/mulig. Ved hvilke forhold, nytten er overproposjonalt stigende ved økende vind :x

Link to comment
Share on other sites

V - formede plugger er typen du må ha nå til vinterstid, selvsagt, ikke spiker pluggene.

Men det beste er nesten å bruke andre ting som beskrevet over. Selv forsøker jeg å bruke en enkel presenning istedet for telt, det gir meg mere nærhet til naturen og det den måtte ha å by på :arrow:

Men det nytter selvsagt ikke i feks. snøstorm, bøttevær o.l.

Ofte er jeg på tur med andre kammerater. Da pleier vi å feste teltene sammen, altså de sidene som vender mot hverandre. Da slipper vi å lete etter flere festepunkter enn nødvendig. Lenge leve latskapen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er mest glad i V-formede plugger. De funker godt i det meste av mykt underlag. De tynne runde pluggene tror jeg er ment for hvis det er mye stein i bakken og det er vanskelig å stikke inn en V-formet plugg. Ofte gir det ikke så godt feste og legger jeg i tillegg en stein på bardunen. Den solide runde pluggen med hode er for å kunne slå på med en hammer. Den er vel også ment til steinete underlag. Kan også brukes til å reparere deler av en pakkerammesekk :lol:.

Min pose med plugger (til sommerbruk) inneholder en blanding av V-formede (mesteparten), noen tynne runde og 1-2 tykke runde med hode.

Hilsen

Linda

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy