Jump to content

FranzJosef

Aktiv medlem
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

About FranzJosef

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FranzJosef's Achievements

 1. Hvilke liggeunderlag er det som passer til Hennessy? Det er ikke noe spor som i Amoken, så det meste går sånn noenlunde? Bestilte nå to forskjellige fra Outnorth, men får ikke testa de i felt, bare åpnet pakken og knapt nok det for å bevare returrett. Ingen av de het XL, det måtte jeg kanskje ha? De har XXL også, men det går kanskje mer på bredden, tror ikke vi skal prøve å ligge to i samme.. Det følger med komplett av oppheng/tau og slikt? Utrolig lite informasjon om dette hos outnorth. Hvis en sover greit i begge så kan en komme med masse andre krav ja. Men å sove godt utendørs skal så mye til, med så mye lyder, sol, lys, kulde og div...så å sove best mulig må være pri 1.
 2. Interessant, så du foretrekker faktisk Hennesy! Hvilken modell har du? Hvilken passer til 189 cm? Ser det er en del forskjellige, store prisforskjeller også. Men bildene ser veldig like ut. Amok har jo fordelen nå at det er gratis 60 dagers prøve, antar som ganske sikkert at jeg returnerer amoken for min del. Har en til som kona har brukt, beholder kanskje den. Spurte Amok-gjengen om dette, det var ingen løsning for å bardunere mer og de ønsket ikke det for å unngå drag i materialet.
 3. Hei. Min erfaring etter et par netter i en amok draumr er at jeg blir sjøsyk. Det er spesielt etter entring, da svaier det godt noen minutter. I løpet av natta går det brukbart og jeg får faktisk en ok natt søvn. Men da må en ligge helt urørlig! På morgenen når en beveger seg litt igjen så svaier det og en blir passe småkvalm før frokost. Det hjelper hvis noen kan stoppe svaien, men det klarer en ikke selv. Det jeg tenker hadde hjulpet veldig godt, var å bardunere med ei snor fra fotenden og en fra hodeenden.Men det er ikke så mye å binde i. Det eneste måtte være pinnen, men da rykker n vel bare ut denne. Hvis en bruker trepinner, så er det ikke så farlig om de knekker. Men bruker en alupinnene, så vil en jo heller ikke at disse bøyer seg. Ser f.eks. denne har noe på hver side for å stabilisere svai. [Hidden Content] Er det generelt slik at amok-designet, der en ligger på tvers, vil svaie mer enn den klassiske hengekøyeformen? Hvordan svaier en vanlig?
 4. Noe liknende skjedde for 7 år siden. Jeg kjøpte da en Primus Eta Solo, hadde den gang også primus gassboks mener jeg. Vi var i Rondane. Koblet brenner og boks, tente på. Det begynner å ta kraftig fyr på siden, det begynte å smelte langs vannbeholderen. Fikk slukket dette ganske raskt. Men hva skjedde? Må vel ha lekket gass fra koblingen, som tok fyr og så tok tak i plast og fikk skikkelig fyr. Jeg reklamerte til butikken. De var svært avvisende, sa naturligvis at noe sånt hadde aldri forekommet noen gang noe sted, de antydet ganske klart at jeg hadde gjort noe feil. Likevel fikk jeg en ny, de tilbød en ny Eta Solo, men siden den tok fyr så ville jeg helst prøve noe annet (selv om den sikkert ikke alltid tar fyr, skjønner det). Fikk da en Jetboil Zip. Den har jeg så brukt i noen år, gått greit hver gang, inntil nå. Har brukt den med en Biltema boks i sommer. Boksen hadde helt klart litt igjen, men nærmet seg slutten. Plutselig ser jeg at plasten begynner å smelte og drypper. Selve vrideren tok også fyr, dermed ganske vanskelig å å få slukket dette. Siden vi var nærm skog, så måtte vi bare få slukket det så fort som mulig. Hadde en vanndunk og kastet vann på den, det slukket og vi fikk stengt av gassen, selv om vrideren nå var smeltet. Ganske nifs opplevelse. Husker jeg var ekstra nøye med å skru til godt. Ikke så hardt at en ødelegger gjengene. Siden den gangen for 7 år siden så har jeg vært nøye. Så hva skjedde denne gangen? Også lekkasje? Det er ikke sånn at noen gasstyper endrer egenskaper mot slutten, sånn at det kan komme en slags boost når den holder på å gå tom? Leser en tidligere tråd om noen som tenker at Biltema-bokser har lavere sikkerhet da de kan passe dårligere til brennere. Synes i alle fall det er mystisk at det er så mye plast i konstruksjonen, dette må jo være helt idiotisk? Hadde det vært noe som ikke brenner ville jo sikkerheten vært mye høyere. Så, nå må jeg kjøpe nytt da. Hva skal jeg gå for, for å maksimere sikkerheten? Noe med minimalt med plast er ønskelig. Har stort sett bare behov for å varme opp begrenset mengde vann. Dvs type liknende jetboil er å foretrekke, lav vekt og volum. Må jeg ha samme merke på gassboksen og brenner for å være sikker?
 5. Takk for tips. Vi testa Helsport alta pro lady igjen i dag. Personlengde 175 max. Nå med fullt fokus på lengde for å se hvor mye som var overflødig, viste seg...ikke en cm! Forsøkte å strekke ut posen så rett som mulig med frua i, da ble det litt til overs. Men det er jo helt urealistisk, en klarer ikke ligge slik. Så vi gikk for den.
 6. Du lyg ikke så gæli, Marmot har også 168: [Hidden Content] Hvilken MW har du?
 7. Har dun selv, det er greit det. Men tenkte på syntetisk til henne, er jo mange fordeler med det. Helsport Alta har 20% dun, så den virker jo grei.
 8. Vi ser etter en litt varmere sovepose til frua. Få soveposer til voksne som er så korte. Ser på Helsport Alta Lady Left til 1900 kr på xxl, ulempen er at den er 175, dermed kanskje litt mye dødrom å varme opp sånn ideelt sett? Noen tips til noen poser med litt kortere lengde og bra varmeegenskaper, men ikke noe svindyre greier?
 9. Det var nok helt sikkert Styggemann og de andre Skrimfjella rundt som jeg antok.
 10. Er også 189 cm og har i en del år vært på akkurat samme jakt som trådstarter, gjort meg en god del erfaringer. Helst vil de fleste ha kuppeltelt med 2 innganger, det er rett og slett så utrolig mye enklere å stå opp, tilgang til teltet osv osv. Men utfordringen er å få teltet langt nok, det er nesten umulig. Den lengden som er oppgitt må være på helt rett gulv (noe du ikke finner i naturen) og maksimalt strukket (som du aldri får til selv i naturen), allerede her har det gått bort en del cm. Så er problemet om veggene skrår, med høye oppblåsbare liggeunderlag på oppunder 10 cm (har Exped 9 cm) så stanger en jo litt fortere i veggen. Har en del netter i dette:[Hidden Content] Oppgitt til 234 og innerteltet går faktisk lenger enn ytterduken så det er nok det som skal gjelde. Det er altså 45 cm å gå på til å bøte på ovenstående problematikk, konklusjon: alt for kort. Det er ikke mulig å strekke seg ut og en må sove med litt bøyde knær. Samt ha hodet klistret oppetter veggen. Et annet problem er innerduken, som det er nevnt her; myggnetting går ikke i taket. En ting er om en må sette opp i regnvær. Men det legger seg dråper og kondens oppunder ytterduken. Så litt vind eller et lite rist i teltet så får en seg noen iskalde små dråper midt i nepa, det er ikke behagelig midt på natta. Så myggnetting kan evt være på sidene, men i taket MÅ det være noe annet. Det vil hjelpe noe om veggene har en konstruksjon som gjør at de er rettet opp tilnærmet vertikalt. Som f.eks. [Hidden Content] En kan i hvertfall glemme å kjøpe et telt basert på oppgitt lengde, det må pakkes opp, settes opp og helst testes med et liggeunderlag. Har satt opp en del slike i butikk. Mye jobb og styr.
 11. På senvinteren kunne vi tydelig se to områder med snø i høyere fjell og jeg tippet da det var henholdsvis Skrim og Blefjell. Men vanskelig å vite. Kanskje Norefjell og Høgevarde er en vel så aktuell kandidat. Forøvrig er det veldig mye lettere å skille fjelltopper mot himmelen enn et snev av flatt vann nedi mellom annet landskap.
 12. Se vedlagte bilder. Dette er horisonten mot vest sett fra Jeløy ved Moss. Spm er om noen kan identifisere hvilke fjell vi ser. Ut fra kartet så er aktuelle fjellområder Skrim og Blefjell på den siden av fjorden. Er det noen som kan for eksempel plukke ut Styggemann, høyeste toppen i Skrimfjella? Kan det være i senter av bildet jeg har zoomet litt inn?
 13. Ønsker: - være enkel batteriløsning, helst AA eller AAA - kunne vare lenge på batterier, gjerne en modus for sparebluss og en til å virkelig lyse opp skogsveier el.l. - gi litt bedre lys enn bare å bli sett av andre, kunne lyse opp noenlunde selv også Lykter med egne batteripakker og slikt som gir bra lys men må lades etter hver tur er helt uaktuelt.
 14. [Hidden Content] SLF anbefaler her navgir, dette er spesielt at mange så direkte advarer mot navgir mens mange anbefaler det. Det er kjekt å anbefale noe man ikke har prøvd selv. Og dem som jobber på verksted får jo inn sykler som skal fikses og ser problemet.
 15. Nå har akkurat disse aktørene sånne 3-års service avtaler. Men hva hjelper egentlig det at de har eget verksted? Ser man på hva disse serviceavtalene så inkluderer det kun en gang i året og det som er inkl er så enkle ting at det er mye mer jobb å frakte sykkelen dit enn å bare gjøre det selv. Det er type pumpe opp dekket, smøre kjedet o.l. Og de skal ha betalt for delene. Høres bra og trygt ut men inkluderer i praksis svært lite. Dessuten så risikerer man at de setter en 16-åring til å fikse sykkelen din. Min erfaring er gjerne at folk på dedikerte sykkelforretninger aldri er helt blåst, men her i byen finnes ikke lenger den slags. Kun XXL og G max.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy