Gå til innhold
 • Bli medlem

FranzJosef

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  264
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om FranzJosef

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hvilke liggeunderlag er det som passer til Hennessy? Det er ikke noe spor som i Amoken, så det meste går sånn noenlunde? Bestilte nå to forskjellige fra Outnorth, men får ikke testa de i felt, bare åpnet pakken og knapt nok det for å bevare returrett. Ingen av de het XL, det måtte jeg kanskje ha? De har XXL også, men det går kanskje mer på bredden, tror ikke vi skal prøve å ligge to i samme.. Det følger med komplett av oppheng/tau og slikt? Utrolig lite informasjon om dette hos outnorth. Hvis en sover greit i begge så kan en komme med masse andre krav ja. Men å sove godt utendørs
 2. Interessant, så du foretrekker faktisk Hennesy! Hvilken modell har du? Hvilken passer til 189 cm? Ser det er en del forskjellige, store prisforskjeller også. Men bildene ser veldig like ut. Amok har jo fordelen nå at det er gratis 60 dagers prøve, antar som ganske sikkert at jeg returnerer amoken for min del. Har en til som kona har brukt, beholder kanskje den. Spurte Amok-gjengen om dette, det var ingen løsning for å bardunere mer og de ønsket ikke det for å unngå drag i materialet.
 3. Hei. Min erfaring etter et par netter i en amok draumr er at jeg blir sjøsyk. Det er spesielt etter entring, da svaier det godt noen minutter. I løpet av natta går det brukbart og jeg får faktisk en ok natt søvn. Men da må en ligge helt urørlig! På morgenen når en beveger seg litt igjen så svaier det og en blir passe småkvalm før frokost. Det hjelper hvis noen kan stoppe svaien, men det klarer en ikke selv. Det jeg tenker hadde hjulpet veldig godt, var å bardunere med ei snor fra fotenden og en fra hodeenden.Men det er ikke så mye å binde i. Det eneste måtte være pinnen, men da rykker n v
 4. Noe liknende skjedde for 7 år siden. Jeg kjøpte da en Primus Eta Solo, hadde den gang også primus gassboks mener jeg. Vi var i Rondane. Koblet brenner og boks, tente på. Det begynner å ta kraftig fyr på siden, det begynte å smelte langs vannbeholderen. Fikk slukket dette ganske raskt. Men hva skjedde? Må vel ha lekket gass fra koblingen, som tok fyr og så tok tak i plast og fikk skikkelig fyr. Jeg reklamerte til butikken. De var svært avvisende, sa naturligvis at noe sånt hadde aldri forekommet noen gang noe sted, de antydet ganske klart at jeg hadde gjort noe feil. Likevel fikk jeg en ny, de
 5. Takk for tips. Vi testa Helsport alta pro lady igjen i dag. Personlengde 175 max. Nå med fullt fokus på lengde for å se hvor mye som var overflødig, viste seg...ikke en cm! Forsøkte å strekke ut posen så rett som mulig med frua i, da ble det litt til overs. Men det er jo helt urealistisk, en klarer ikke ligge slik. Så vi gikk for den.
 6. Du lyg ikke så gæli, Marmot har også 168: [Hidden Content] Hvilken MW har du?
 7. Har dun selv, det er greit det. Men tenkte på syntetisk til henne, er jo mange fordeler med det. Helsport Alta har 20% dun, så den virker jo grei.
 8. Vi ser etter en litt varmere sovepose til frua. Få soveposer til voksne som er så korte. Ser på Helsport Alta Lady Left til 1900 kr på xxl, ulempen er at den er 175, dermed kanskje litt mye dødrom å varme opp sånn ideelt sett? Noen tips til noen poser med litt kortere lengde og bra varmeegenskaper, men ikke noe svindyre greier?
 9. Det var nok helt sikkert Styggemann og de andre Skrimfjella rundt som jeg antok.
 10. Er også 189 cm og har i en del år vært på akkurat samme jakt som trådstarter, gjort meg en god del erfaringer. Helst vil de fleste ha kuppeltelt med 2 innganger, det er rett og slett så utrolig mye enklere å stå opp, tilgang til teltet osv osv. Men utfordringen er å få teltet langt nok, det er nesten umulig. Den lengden som er oppgitt må være på helt rett gulv (noe du ikke finner i naturen) og maksimalt strukket (som du aldri får til selv i naturen), allerede her har det gått bort en del cm. Så er problemet om veggene skrår, med høye oppblåsbare liggeunderlag på oppunder 10 cm (har Exped 9 cm)
 11. På senvinteren kunne vi tydelig se to områder med snø i høyere fjell og jeg tippet da det var henholdsvis Skrim og Blefjell. Men vanskelig å vite. Kanskje Norefjell og Høgevarde er en vel så aktuell kandidat. Forøvrig er det veldig mye lettere å skille fjelltopper mot himmelen enn et snev av flatt vann nedi mellom annet landskap.
 12. Se vedlagte bilder. Dette er horisonten mot vest sett fra Jeløy ved Moss. Spm er om noen kan identifisere hvilke fjell vi ser. Ut fra kartet så er aktuelle fjellområder Skrim og Blefjell på den siden av fjorden. Er det noen som kan for eksempel plukke ut Styggemann, høyeste toppen i Skrimfjella? Kan det være i senter av bildet jeg har zoomet litt inn?
 13. Ønsker: - være enkel batteriløsning, helst AA eller AAA - kunne vare lenge på batterier, gjerne en modus for sparebluss og en til å virkelig lyse opp skogsveier el.l. - gi litt bedre lys enn bare å bli sett av andre, kunne lyse opp noenlunde selv også Lykter med egne batteripakker og slikt som gir bra lys men må lades etter hver tur er helt uaktuelt.
 14. [Hidden Content] SLF anbefaler her navgir, dette er spesielt at mange så direkte advarer mot navgir mens mange anbefaler det. Det er kjekt å anbefale noe man ikke har prøvd selv. Og dem som jobber på verksted får jo inn sykler som skal fikses og ser problemet.
 15. Nå har akkurat disse aktørene sånne 3-års service avtaler. Men hva hjelper egentlig det at de har eget verksted? Ser man på hva disse serviceavtalene så inkluderer det kun en gang i året og det som er inkl er så enkle ting at det er mye mer jobb å frakte sykkelen dit enn å bare gjøre det selv. Det er type pumpe opp dekket, smøre kjedet o.l. Og de skal ha betalt for delene. Høres bra og trygt ut men inkluderer i praksis svært lite. Dessuten så risikerer man at de setter en 16-åring til å fikse sykkelen din. Min erfaring er gjerne at folk på dedikerte sykkelforretninger aldri er helt blåst, men
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.