Jump to content

FranzJosef

Aktiv medlem
 • Posts

  264
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FranzJosef

 1. Hvilke liggeunderlag er det som passer til Hennessy? Det er ikke noe spor som i Amoken, så det meste går sånn noenlunde? Bestilte nå to forskjellige fra Outnorth, men får ikke testa de i felt, bare åpnet pakken og knapt nok det for å bevare returrett. Ingen av de het XL, det måtte jeg kanskje ha? De har XXL også, men det går kanskje mer på bredden, tror ikke vi skal prøve å ligge to i samme.. Det følger med komplett av oppheng/tau og slikt? Utrolig lite informasjon om dette hos outnorth. Hvis en sover greit i begge så kan en komme med masse andre krav ja. Men å sove godt utendørs skal så mye til, med så mye lyder, sol, lys, kulde og div...så å sove best mulig må være pri 1.
 2. Interessant, så du foretrekker faktisk Hennesy! Hvilken modell har du? Hvilken passer til 189 cm? Ser det er en del forskjellige, store prisforskjeller også. Men bildene ser veldig like ut. Amok har jo fordelen nå at det er gratis 60 dagers prøve, antar som ganske sikkert at jeg returnerer amoken for min del. Har en til som kona har brukt, beholder kanskje den. Spurte Amok-gjengen om dette, det var ingen løsning for å bardunere mer og de ønsket ikke det for å unngå drag i materialet.
 3. Hei. Min erfaring etter et par netter i en amok draumr er at jeg blir sjøsyk. Det er spesielt etter entring, da svaier det godt noen minutter. I løpet av natta går det brukbart og jeg får faktisk en ok natt søvn. Men da må en ligge helt urørlig! På morgenen når en beveger seg litt igjen så svaier det og en blir passe småkvalm før frokost. Det hjelper hvis noen kan stoppe svaien, men det klarer en ikke selv. Det jeg tenker hadde hjulpet veldig godt, var å bardunere med ei snor fra fotenden og en fra hodeenden.Men det er ikke så mye å binde i. Det eneste måtte være pinnen, men da rykker n vel bare ut denne. Hvis en bruker trepinner, så er det ikke så farlig om de knekker. Men bruker en alupinnene, så vil en jo heller ikke at disse bøyer seg. Ser f.eks. denne har noe på hver side for å stabilisere svai. [Hidden Content] Er det generelt slik at amok-designet, der en ligger på tvers, vil svaie mer enn den klassiske hengekøyeformen? Hvordan svaier en vanlig?
 4. Noe liknende skjedde for 7 år siden. Jeg kjøpte da en Primus Eta Solo, hadde den gang også primus gassboks mener jeg. Vi var i Rondane. Koblet brenner og boks, tente på. Det begynner å ta kraftig fyr på siden, det begynte å smelte langs vannbeholderen. Fikk slukket dette ganske raskt. Men hva skjedde? Må vel ha lekket gass fra koblingen, som tok fyr og så tok tak i plast og fikk skikkelig fyr. Jeg reklamerte til butikken. De var svært avvisende, sa naturligvis at noe sånt hadde aldri forekommet noen gang noe sted, de antydet ganske klart at jeg hadde gjort noe feil. Likevel fikk jeg en ny, de tilbød en ny Eta Solo, men siden den tok fyr så ville jeg helst prøve noe annet (selv om den sikkert ikke alltid tar fyr, skjønner det). Fikk da en Jetboil Zip. Den har jeg så brukt i noen år, gått greit hver gang, inntil nå. Har brukt den med en Biltema boks i sommer. Boksen hadde helt klart litt igjen, men nærmet seg slutten. Plutselig ser jeg at plasten begynner å smelte og drypper. Selve vrideren tok også fyr, dermed ganske vanskelig å å få slukket dette. Siden vi var nærm skog, så måtte vi bare få slukket det så fort som mulig. Hadde en vanndunk og kastet vann på den, det slukket og vi fikk stengt av gassen, selv om vrideren nå var smeltet. Ganske nifs opplevelse. Husker jeg var ekstra nøye med å skru til godt. Ikke så hardt at en ødelegger gjengene. Siden den gangen for 7 år siden så har jeg vært nøye. Så hva skjedde denne gangen? Også lekkasje? Det er ikke sånn at noen gasstyper endrer egenskaper mot slutten, sånn at det kan komme en slags boost når den holder på å gå tom? Leser en tidligere tråd om noen som tenker at Biltema-bokser har lavere sikkerhet da de kan passe dårligere til brennere. Synes i alle fall det er mystisk at det er så mye plast i konstruksjonen, dette må jo være helt idiotisk? Hadde det vært noe som ikke brenner ville jo sikkerheten vært mye høyere. Så, nå må jeg kjøpe nytt da. Hva skal jeg gå for, for å maksimere sikkerheten? Noe med minimalt med plast er ønskelig. Har stort sett bare behov for å varme opp begrenset mengde vann. Dvs type liknende jetboil er å foretrekke, lav vekt og volum. Må jeg ha samme merke på gassboksen og brenner for å være sikker?
 5. Takk for tips. Vi testa Helsport alta pro lady igjen i dag. Personlengde 175 max. Nå med fullt fokus på lengde for å se hvor mye som var overflødig, viste seg...ikke en cm! Forsøkte å strekke ut posen så rett som mulig med frua i, da ble det litt til overs. Men det er jo helt urealistisk, en klarer ikke ligge slik. Så vi gikk for den.
 6. Du lyg ikke så gæli, Marmot har også 168: [Hidden Content] Hvilken MW har du?
 7. Har dun selv, det er greit det. Men tenkte på syntetisk til henne, er jo mange fordeler med det. Helsport Alta har 20% dun, så den virker jo grei.
 8. Vi ser etter en litt varmere sovepose til frua. Få soveposer til voksne som er så korte. Ser på Helsport Alta Lady Left til 1900 kr på xxl, ulempen er at den er 175, dermed kanskje litt mye dødrom å varme opp sånn ideelt sett? Noen tips til noen poser med litt kortere lengde og bra varmeegenskaper, men ikke noe svindyre greier?
 9. Det var nok helt sikkert Styggemann og de andre Skrimfjella rundt som jeg antok.
 10. Er også 189 cm og har i en del år vært på akkurat samme jakt som trådstarter, gjort meg en god del erfaringer. Helst vil de fleste ha kuppeltelt med 2 innganger, det er rett og slett så utrolig mye enklere å stå opp, tilgang til teltet osv osv. Men utfordringen er å få teltet langt nok, det er nesten umulig. Den lengden som er oppgitt må være på helt rett gulv (noe du ikke finner i naturen) og maksimalt strukket (som du aldri får til selv i naturen), allerede her har det gått bort en del cm. Så er problemet om veggene skrår, med høye oppblåsbare liggeunderlag på oppunder 10 cm (har Exped 9 cm) så stanger en jo litt fortere i veggen. Har en del netter i dette:[Hidden Content] Oppgitt til 234 og innerteltet går faktisk lenger enn ytterduken så det er nok det som skal gjelde. Det er altså 45 cm å gå på til å bøte på ovenstående problematikk, konklusjon: alt for kort. Det er ikke mulig å strekke seg ut og en må sove med litt bøyde knær. Samt ha hodet klistret oppetter veggen. Et annet problem er innerduken, som det er nevnt her; myggnetting går ikke i taket. En ting er om en må sette opp i regnvær. Men det legger seg dråper og kondens oppunder ytterduken. Så litt vind eller et lite rist i teltet så får en seg noen iskalde små dråper midt i nepa, det er ikke behagelig midt på natta. Så myggnetting kan evt være på sidene, men i taket MÅ det være noe annet. Det vil hjelpe noe om veggene har en konstruksjon som gjør at de er rettet opp tilnærmet vertikalt. Som f.eks. [Hidden Content] En kan i hvertfall glemme å kjøpe et telt basert på oppgitt lengde, det må pakkes opp, settes opp og helst testes med et liggeunderlag. Har satt opp en del slike i butikk. Mye jobb og styr.
 11. På senvinteren kunne vi tydelig se to områder med snø i høyere fjell og jeg tippet da det var henholdsvis Skrim og Blefjell. Men vanskelig å vite. Kanskje Norefjell og Høgevarde er en vel så aktuell kandidat. Forøvrig er det veldig mye lettere å skille fjelltopper mot himmelen enn et snev av flatt vann nedi mellom annet landskap.
 12. Se vedlagte bilder. Dette er horisonten mot vest sett fra Jeløy ved Moss. Spm er om noen kan identifisere hvilke fjell vi ser. Ut fra kartet så er aktuelle fjellområder Skrim og Blefjell på den siden av fjorden. Er det noen som kan for eksempel plukke ut Styggemann, høyeste toppen i Skrimfjella? Kan det være i senter av bildet jeg har zoomet litt inn?
 13. Ønsker: - være enkel batteriløsning, helst AA eller AAA - kunne vare lenge på batterier, gjerne en modus for sparebluss og en til å virkelig lyse opp skogsveier el.l. - gi litt bedre lys enn bare å bli sett av andre, kunne lyse opp noenlunde selv også Lykter med egne batteripakker og slikt som gir bra lys men må lades etter hver tur er helt uaktuelt.
 14. [Hidden Content] SLF anbefaler her navgir, dette er spesielt at mange så direkte advarer mot navgir mens mange anbefaler det. Det er kjekt å anbefale noe man ikke har prøvd selv. Og dem som jobber på verksted får jo inn sykler som skal fikses og ser problemet.
 15. Nå har akkurat disse aktørene sånne 3-års service avtaler. Men hva hjelper egentlig det at de har eget verksted? Ser man på hva disse serviceavtalene så inkluderer det kun en gang i året og det som er inkl er så enkle ting at det er mye mer jobb å frakte sykkelen dit enn å bare gjøre det selv. Det er type pumpe opp dekket, smøre kjedet o.l. Og de skal ha betalt for delene. Høres bra og trygt ut men inkluderer i praksis svært lite. Dessuten så risikerer man at de setter en 16-åring til å fikse sykkelen din. Min erfaring er gjerne at folk på dedikerte sykkelforretninger aldri er helt blåst, men her i byen finnes ikke lenger den slags. Kun XXL og G max.
 16. Var innom to sportsbutikker i går (GMAX og XXL, de virket til å ha bra peiling selv om disse har ikke de beste rykte). De mener at navgir ikke er noe å satse på, vedlikeholdsfritt ja, men det er helt det er noe som helst galt med det. Da koster delene flere tusen og det tar veldig arbeidstid å sette sammen sånt. Ofte mer enn en ny sykkel. Dessuten var de svært skeptiske til hvordan dette ville fungere i kulde, det vil fort være veldig tregt. De mente faktisk at det beste var et helt åpent girsystem, en må bare ta jobben med å rengjøre og vedlikeholde det og når det går i stykker så er det ikke en formue å få det byttet. I så fall er jeg over på en mer "vanlig" sykkel med: - skjermer - hydraulisk skivebrems Spm er om jeg skal ha en offroader (26"?, 29"?) eller en hybrid til vinterbruk. Tenker å ha sommerdekk bak, to komplette hjul foran (sommer/vinter) som jeg bytter på gjennom vinteren etter føret.
 17. Ja, tror du kanskje er inne på noe her. Trommelbremser, er det når du tråkker pedalen bakover for å bruke bakbremsa? Nå vet jeg at XXL er fy-fy. Men hva med denne? [Hidden Content] Hva er det egentlig å vedlikeholde på noe sånt i forhold til bremser og gir? Smøre kjedet og forsøke å holde den noenlunde ren så er en godt på vei?
 18. Veldig mange fine råd om vasking og olje her, men hadde kanskje håpet på å få litt mer konkrete forslag på type sykkel som kan være aktuell til spec-en også. Leser om dette innvendige giret Alfine og hydrauliske skivebremser som høres ut som er tingen her, selv om det første kanskje fordyrer mye? Er det kanskje også perler for svin å bruke mye penger på en vintersykkel? Tenker enten at en investerer i slike ting eller så kan man tenke at sykkelen ruster og blir full av søle og dritt etter relativt kort tid likevel og da går får en rimelig løsning. Har mulighet for å spyle på jobb innendørs, men ikke hjemme. Men ellers er jeg ikke flink med å pusse og fikse på sykkel, mest pga tilgjengeligheten/tid/interesse. Bor i blokk og det er egentlig ikke noe sted det passer å ha sykkelverksted. Hvilke steder har kvalitet? I Moss ser det ut som sykkelboden har flagget ut, så jeg finner ingen rene sykkelbutikker. Da er det kun sportsbutikker, XXL og Gmax o.l. Birksport i Vestby, er det noe å satse på?
 19. Etter å ha lest en del foruminnlegg om vintersykling tror jeg at jeg er enig med deg, den sikkerheten en får med pigg er verdt det. Uansett hvor forsiktig man sykler kan man fort ende i bakken og da kan man skade seg ganske stygt selv i lav fart. Min bror gjorde akkurat det du nevner, han valgte å kjøre piggfritt bak hele året. Men han hadde to felger til forhjulet og byttet mellom to komplette sett felg/dekk i vintermånedene. For min del er hybriden jeg har såpass uegnet som vintersykkel at jeg tror jeg bør ha en mer dedikert sykkel til dette formålet.
 20. Ser etter en sykkel til bruk om vinteren og i ruskevær (høst/vår med regn), dvs. kanskje 75% av året. Jeg har en lett hybrid uten skjermer til 10' og bruker nok den også til jobb på dager med tørre og isfrie veier. Siden det er såpass kort vei er hastighet fullstendig underprioritert på farkosten. Det som er viktig er: - skjermer for søle/sprut (antar jeg må sykle med et ytre skall-lag, men det er mye jobb å få av slik søle) - enklest mulig vedlikehold (er dårlig på å skru og mekke og det vil føre til at sykkelen droppes om den krever for mye), kan godt ha enklere gir Problemet med piggdekk er at jeg vil fort sykle mye i plussgrader på vinteren. Dette er i Moss og selv om denne vinteren har vært knallharde minus og mye is på vegen så blir nok det mest av 1-10 pluss og fuktige/sølete veger i løpet av vinteren. Da sliter man vel kanskje bare fort ut piggene? Siden jeg tross alt vil sykle ganske mye på sykkelen selv om det er veldig kort avstand er jeg ikke redd for å legge litt kroner i det. 5-10' kanskje? Vil absolutt ikke kaste bort penger på noe design-citybike-greier.
 21. Fant ikke andre passende kategorier. Har flyttet til Moss og leker litt med tanken på å anskaffe en liten fjellhytte. Spm er hvilke områder som bør anses som gunstigst i forhold til reiseavstand herfra. Antar at det er mest aktuelt å ta ferja over til Horten og så se på de nærmeste områdene. Bør helst være under 2 timer fra Horten, gjerne mindre hvis mulig. - Behøver ikke ha en endeløs snøsesong, men bør være såpass at en får gått på ski i løpet av vinteren. - Liker veldig godt å gå fjellturer, helst toppturer om sommeren. (Inneforstått med at en ikke får Jotunheimen-topper, så en del småtopper må være akseptabelt)
 22. Kom på en ting, et svært dumt spm, men et svært viktig et! Når min sykkelpumpe sier 14 psi...(den har 0 og går ganske langt oppover), snakker den da om faktisk trykk eller er dette det den legger til atmosfærisk trykk? Nei, jeg får ikke nobelprisen i fysikk. Det får så være. Kom til å tenke på dette når jeg leste at tennisballer skulle være 10-13 psi OVER atm. Når jeg forsøker å presse inn luft i denne trykkposen ser den ut som den holder på å eksplodere når jeg nærmer meg 14 psi, og når jeg konverterer og forsøker å finne ut av hvor mye 14 psi faktisk er så skal gjennomsnittlig atm være ca 14,6 psi. En ganske vesentlig forskjell og ikke så lett å forstå uten videre med alle trykk-enheter som er der ute. Det er lov å le behersket og diskre, gapskratting derimot er forbudt. Men jeg får tallene på pumpa til å måtte være det man legger til atm, så altså om jeg måler trykket med pumpa og den sier 14 psi så betyr det 28,6 psi. Spurte bikeshop.no, de sa alle sykkelpumper målte spesielt unøyaktig på slikt trykk fordi det ikke var noe man syklet på.. Den trykkmåleren var jo i hvertfall en billig løsning. Men enda bedre hadde jo vært om den var koblet til ei pumpe så en kunne bare pumpe inn det som manglet og tappe det som var for mye. I stedet for å gjette, skru av pumpa og på med måleren osv... Og Arve, i følge Oslo Sportslager sykkelavdelingen så anbefalte de Micro floor drive pumpe fra Lezyne som skulle gi mindre lekkasje ved frakobling.
 23. Har et spm vedr sykkelpumpe. Skal pumpe inn luft i en trykkpose til tennisballer, [Hidden Content]. Den har bilventil. Sykkelpumpa jeg har viser trykkregisteret ganske upresist. Skal pumpe inn 14 psi, maksimalt 20. Det er gunstig med ei pumpe som har trykkmåler som kan vise relativt nøyaktig enkelt-streker per hele psi i dette registeret 14-20psi. Et annet problem er at når en løsner ved frakobling slippes en del luft ut som vanlig er ved sykkeldekk også. Hvordan kan man minimere dette trykktapet ved frakobling?
 24. Jetboil har vel flere modeller, men antar det er av tilsvarende type som ZIP, SOL o.l.? Kjøpte en tilsvarende modell Eta solo fra primus, selgeren sa at stekeadapter burde en ikke bruke da det ikke ville fungere og en risikerte at det ikke ble nok luft. Vet ikke om det er helt tilsvarende til det du har.
 25. Skal sjekke det enda nøyere, men i så fall er det bare å kaste den? Sånt får en ikke fikset?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy