Gå til innhold

GuttPåTur

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  119
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. En kan gjerne tørke kjøttet uten å bruke ovn. Kjøp magert biffkjøtt, skær det i 1cm tykke skiver og krydre det med salt/peppermix etter eget ønske og la det tørke ca. 14 dager under taket i ute-boden eller på loftet e.l. Er du smart tar du en hyssing og trer igjennom kjøtt-skivene, dermed er du sikker på at det henger skikkelig. Så enkelt at det er rent komisk.
 2. ...bare unngå klister på sprayboks, det er som regel en kortvarig glede. Det går av før det har gått 1km... Ta deg tid til å smøre på klister fra tube, og helst varme det inn om du kan. Det beste er å la dette stå natten over, men det er ofte vanskelig å få til. Men forsøk hvertfall å la klisteret få stå en time før du begynner å bruke det. Da fester det seg bedre til skia.
 3. Vær smart og kjøp deg en skikkelig vinterpose først som sist, du kommer garantert til å være enig i at det var riktig valg når du ligger ute om vintern i 25 kuldegrader under åpen himmel og hører det smelle i trærne Jeg husker selv når jeg første gang kjøpte nye vinterposer til meg og sønnene mine, det var ganske tomt i lommeboka etterpå huhhh.... Jeg hadde ei hjemme som jeg måtte ta en diskusjonsrunde med etterpå. Men der og da føltes det bare riktig. MEEN Vi er alle enige i dag om at det var det eneste riktige valget. Småguttene har etterhvert vokst seg til og kan vel snart ikke karakteriseres som 'smågutter' lengre. Mitt inntrykk er at dette er noe dem vil ta med seg senere i livet og at det var verdt investeringen jeg gjorde. Jeg hører gjerne at dem prater positivt og svært billedlig om disse kalde vinterturene vi har hatt de siste åra. Dem har fått lære seg å overleve utendørs under tøffe forhold. Jeg har sjeldent hørt dem klage, dem har kontinuerlig vokst på dette og syntes det er greit å lære seg hvordan man kan ha det komfortabelt under tøffe forhold. I tillegg har jeg hatt utrooolig mange fete opplevelser med mange gode venner. Jeg har også fått nye venner etterhvert som har invitert til nye turer/steder. Når dem hører at jeg har bra utstyr og erfaring så har vi plutselig felles interresser også. Så det ene drar med seg det andre... Når jeg ser det i ettertid så hadde vinterposene egentlig vært verdt 100x det jeg betalte for dem, sånn målt i hva jeg har fått tilbake Så ikke vent til våren med neste tur, kjøp deg en skikkelig vinterpose asap og kom deg ut og få testa den snarest og så får du fortelle oss om du angrer Og til sist, vær veldig forsiktig med å varme opp skoene over primus eller bål, det er mange som har driti på draget der med å hatt uhell og mista skoen ned i flammene. Og vinterstid kan dette selvsagt få fatale konsekvenser.... Personlig synes jeg egentlig dette er et dårlig råd og bør frarådes dersom konsekvensene kan bli fatale. Om jeg husker riktig så nevnte vel også Lars Monsen akkurat det.
 4. Husker selv min første tur med pulk. Vi hadde lånt hytta til bedriften og jeg hadde med hele fæm oppover på fjellet. Vel framme måtte vi gå på ski frem til hytta og plukke opp pulken og deretter måtte far selv returnere til parkeringa og plukke opp resten av bagasjen. Kona hadde deltatt aktivt med pakkinga så det ble 3 turer frem og tilbake for far.... Hvertfall, jeg traff en hyggelig villmarksgjeng med Huskys i alle slag på parkeringa og ble stående og prate litt med dem før jeg drog avgårde med fullt oppakka pulk. Men ok, jeg husker hvertfall at jeg lærte hvordan jeg IKKE skulle pakke pulken. Jeg dro oppover bakkene som en gærning og tok meg fullstendig ut på første turen, det var endel oppoverbakker. Jeg hadde alt for mye i pulken og den fungerte vel snarere som plog istedet for pulk..... Når jeg tok meg en pust i bakken visste det seg at villmarksgjengen hadde kommet frem allerede, pakket ut og satt bikkjene i bånd og satt utenfor hytta nå og nøyt finværet. Når dem fikk øye på meg, knallrød i ansiktet og fullstendig utkjørt, så holdt dem på å le seg helt forderved Sjelden har jeg følt meg så flau. Jeg bare hilste og kjørte på videre i bakken. Neste tur sørget jeg for å få pakket litt mere normalt slik at jeg kunne holde en verdig stil oppover...
 5. GuttPåTur

  Mygg tips

  jhpf, godt mulig du har rett, det hørtes bare så groteskt ut slik det ble lagt fram. Men dersom du feks. skal avle på bikkja, er det ikke viktig at den ikke har hatt kreft i skrotten sin underveis slik at valpene ikke arver dette?
 6. GuttPåTur

  Mygg tips

  Ikke så nøye med dyrene tydeligvis hos Eilert... Får ikke bikkjene kreft av dette da?
 7. Dette r da ganske opplagt. Det er nyere tider med SMS, e-mail og x antall chatte programmer. Dette er ikke akkurat med på å høyne nivået.... Enhver norsk-lærers mareritt dersom han kunne sett inn i fremtiden for 20 år siden. Skulle vært interressant å høre om alderen på dere som gidder å sitte og irritere seg over dette (jada, jeg er ikke noen ungutt)
 8. En forening er til for medlemmenes skyld. Den dagen en forening ikke er i takt med medlemmenes ønsker har den et problem. Det er vel nettopp derfor DNT skaper mye bølger. Med blårussen ved roret må det nødvendigvis bli slik også. En blåruss hentet rett fra næringslivet er opplært til å tenke $$$. Jeg er ikke i tvil om at også DNT må forholde seg til ett budsjett hvert år. Men det er ikke et mål i seg selv å vokse, slik det er for en mange bedrifter. Tror neppe medlemmene har noe stort ønske om masse reklame og masse-turisme i fjellheimen. Helt greit med en og annen turist i fjellheimen, da går det ennå an å være hyggelig mot dem. Men hvem gidder å være hyggelig med bøttevis av turister som okkuperer fjellheimen og hyttene 'våre'??? Jeg opplevde selv ett ganske så surt ektepar i en av DNT hyttene en gang for noen år siden. Jeg hadde med en hel gjeng med ungdommer som jeg hadde bestillt senger til på hytta på forhånd. Turen var en stor sukksess, ungdommen fikk masse frisk luft og bra trening. Problemet var bare at vi hadde bestillt alle sengene på forhånd, noe ekteparet aldri hadde opplevd før. Vi sa at det var helt greit om dem lå på gulvet. Liggeunderlag o.l. kunne dem låne hos oss... Dem reiste før det var gått en time, pottesur. Og det var ikke fordi vi ikke var greie mot dem, de fikk tilbud om sjokolade og middag osv. Men det er nå en gang slik at en er vant med og har forventninger til hva en slik tur skal gi deg. Man har gjerne planlagt turen i lang tid osv. Og så kommer det en fremmed gjeng og ødelegger hele morroa Til og med jeg klarer å se poenget. Så hva er det medlemmene egentlig ønsker med DNT? Er det juridisk riktig å 'selge ut' DNT dersom medlemmene ikke ønsker det? Hvor ofte foretar DNT noen form for medlemsundersøkelser, slik enhver seriøs bedrift gjør med sine ansatte?
 9. Goretex' problem er at de smører på så fælt at det blir helt useriøst. Dersom de hadde smørt på halvparten så kunne dem overlatt resten til brukerne så hadde det antagelig vært lettere å ta dem seriøst. En får nesten følelsen av at det følger med komplett klimaanlegg for hvert Goretex produkt... Jeg blir dryppende våt ved bruk av Goretex jakke/bukse når jeg går på ski eller på beina over fjellet, uansett vær. Grunnen er selvsagt at jeg svetter som en gris med full oppakning på ryggen. Jada, jeg har forsøkt å kle av meg flere klær men svett blir jeg læll! Når en ser alle reklamebildene av fjellfolk som går med full oppakning og har kledd seg med Goretex, ja da MÅ jeg bare trekke på smilebåndet Jeg vil påstå at en regnjakke og Goretex jakke er sidestillt her, jeg blir like våt av begge delene, like ubrukelig begge deler. Det er ikke målbart for meg at Goretex lufter bedre under slikt bruk. Derfor foretrekker jeg å gå uten Goretex eller regn -jakke/-bukse dersom det ikke regner ute. Når jeg er på slike turer må jeg likevel ha en jakke og bukse, det hender selvfølgelig at jeg slår leir og fyrer opp bål innimellom Dvs. at jeg er tvunget til å ha med bukse og jakke i bagasjen. DA kan en kanskje diskutere type; Goretex eller regn klær. Under slike rolige forhold kommer Goretex mere til sin rett etter min mening. Det komiske er at jeg har gjordt meg opp en mening om at Goretex er perfekt for hverdagsbruk. Når jeg skal til og fra jobben og venter på bussen o.l. og regnet dukker opp så er det kjekt å ha på Goretexn. Dessuten lufter den såpass at det er tilstrekkelig for slike rolige aktiviteter. Til dette bruk er det et meget bra produkt. Hvorfor forsøker ikke produsentene heller å fokusere på denne type bruk istedet for å pakke det inn som ett produkt som løser alle utfordringene for ekstremt bruk???
 10. Grattis, du har gjordt ett bra valg av skistøvler!!! Har selv gått en sesong med dem og er kjempefornøyd. Bare husk å behandle dem godt slik at dem ikke tørker ut. Jeg hadde samme valget som deg (men litt større fot) og valgte å gå opp en str. Det har jeg ikke angret på. Selgeren anbefalte det motsatte, jeg er glad jeg ikke hørte på ham. Men nå er heller ikke jeg den som har mest tå-svette. Jeg går alltid med litt ekstra i ski støvlene når jeg går på fjelltur, men jeg svetter aldri på bena uansett, og kona sier jeg ikke har tå-jam heller. Men dersom noen sliter med det så får en jo vurdere dette opp mot frysing på tærne. Det er heller ikke noe særlig å gå med skistøvler som normalt er for store pga. at en ikke kan gå med ullsokkene på pga. svette problematikk. Da får du vondt oppå rista, anbefales ikke pga. knekken på støvlene på midten. Så altså; går du opp en str for å få plass til ekstra tjukksokker så må du alltid gå med tjukksokkene i. Det er hvertfall det jeg selv må gjøre, og for meg fungerer det helt utmerket.
 11. Nå er det vel stor sjanse for at du har kjøpt ski allerede. Og gode tips var det nok av over her. Har selv brukt Fischer e99 en sesong, helt grei så langt jeg har erfart. Kjøpte Alfa skistøvler (Goretex), disse var helt fabelaktig bra!!! Disse anbefales på det sterkeste. Kjøpte en str. større enn jeg trengte, sliter selv med kalde føtter Så en gang noen diskusjoner om at produksjonen av disse skulle legges ned, men det kom kontramelding etterpå, bare gjør noen søk på forumet så finner du nok info om dette. Beit meg merke i at du skrev at skia også skulle brukes i løype. Min erfaring er at fjellski IKKE egner seg i trikkespor i det hele tatt. Dette er viktig å være klar over når du skal på tur. Fjellski er bra til sitt bruk. Men fy faen så sliten jeg var på en skitur jeg var med på med noen kammerater, de hadde vanlige langrennsski (bomma totalt med det vi hadde avtalt om å gå UTENOM skiløypene), vi måtte legge om planen etter noen mil og velge trikkesporene slik at byfolka klarte å gjennomføre. Og dermed var det jeg som måtte lide De brede fjellskia passer selvsagt ikke ned i de vanlige skisporene, friksjon blir omtrent tredeoblet. Men god trening er det gitt! Jeg vet at det finnes endel slankere fjellski som jeg personlig gjerne skulle hatt, tror bl.a. Fisher har type. Disse leveres med stålkant og er mere solid enn vanlige langrennski. Disse kan selvsagt ikke brukes til skikkelige toppturer, men er altså en mellomting...
 12. Jepp, måtte gjøre dette selv. Jeg brukte godt med ren bensin. Demonterte først de fleste delene og gjorde dem rene, men fant ut at dette ikke var godt nok, tok derfor ALLE delene fra hverandre og skyllte dem med ren bensin. Dette fungerte meget bra, etter det har jeg bare brukt ren bensin til Novaen og er meget fornøyd, det fungerer!
 13. Nittedalen, langs toglinjen, må være optimalt for en som virkelig setter pris på naturen og som ikke vil bruke hele fritiden på å sitte i bilkø dersom en skal ut på skitur, sykkeltur e.l. Dersom du bosetter deg nærmere Oslo og samtidig får tilgang til marka, så er du gjerne drittlei samme skiløypa etter første sesong (hvis det er snø da ). Nordmarka bruker du litt lengre tid på å bli lei. Dessuten kan du ta toget ned til Oslo gryta dersom du jobber der, og sitte med bok, laptop eller lukke øynene underveis. Så slipper du å føle at du har kastet bort tiden på å stå i bilkø... Er du virkelig sprek tar du sykkelen nedover til jobben! Ulempen er selvsagt at det er minimalt med trendy cafe-liv der oppe... Til folk som ønsker å flytte inn til Oslo så er det ganske greit å se ut av diskusjonen over hvilke områder en burde styre unna. Lykke til med flyttinga da.
 14. Jeg tror ikke svaret er å gi tillatelse til mere utmarkskjøring. For dem som ikke klarer å forflytte seg over lange avstander finnes det likevel mange muligheter. Det er vel snarere et spørsmål om å klare å orinentere seg i alle mulighetene i den flotte naturen som Norge har å by på. Litt Googling så er det utrolig hvilke tips en kan finne Istedet for å bruke millioner på å bygge ut veier/stier i uberørt natur så burde det heller bygges opp internett sider som beskriver tur-tips for alle nivå. Det er viktig at alle får muligheter som passer til hans nivå. Foreldre med små barn kan ikke gå 3 dagsmarsjer. Folk med kne-skade kan heller ikke det osv. Men selvsagt finnes det muligheter for dem også.
 15. Helt klart enig med deg, Etsvends. Deler samme erfaring med deg. Brrr. Personlig har jeg ikke opplevd mere enn -23 grader utendørs, skjønner at jeg er nybegynner når jeg leser alle svarene over Men det var forsåvidt kaldt nok for meg. Jeg skjønner meget godt at folk som er glad i naturen blir fasinert av å overvinne naturkrefter som feks. kulde. Er det noen som kan skrive litt om forskjellen på -23 og -40? Pleier å ha med vindtette klær og en haug med ullklær. Fungerer dette i -40 også? Eller må jeg satse mere på tykk dun jakke e.l.? Hva med votter og lue? Og ski støvler da? Fryser på tærne bare av å tenke på det
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.