Jump to content

runegutt123

Aktiv medlem
 • Posts

  2,690
 • Joined

 • Last visited

About runegutt123

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

runegutt123's Achievements

 1. Duraluminiumstenger er et pluss. Disse har tålt alt, inklusive meg i fritt fall oppå teltet. To fortelt, gjør at man slipper å bli vekket av pissatrengte samboere.[Hidden Content] Forteltene er store nok til primusbruk. Innertelt i mesh gir super lufting. Lite behov for bardunering. Har tålt rimelig frisk vind, over tregrensa. Nordnorsk sydvest, med noen liter vann, har heller ikke vært problematisk. Click here to view the article
 2. Har du problemer med å kroke fisken, så kan det være for dårlige kroker. Etter at jeg gikk over til de grommeste krokene til Mustad, ble alt så meget bedre.
 3. Du får også Da 50-200 WR. Den 100mm macroen er D Fa WR, så den er i en litt annen klasse enn de to Da zoomene.
 4. Hvis vannet har oppgang av anadrome fiskeslag, så er det fredningsbestemmelser . Når det er åpent for fiske skal stå på fiskekortet. I vann uten oppgang av anadrome fiskearter (les med egen ørretstamme) kan du fiske hele året, så lenge dette er tillatt av grunneier. Du må uansett ha grunneiers tillatelse (fiskekort e.l) Isfiske med våtflue fungerer måtelig. Maggot fanger langt bedre. Ellers fisker man helt fint ørret fra isen begynner å gå. Hvis du er fersk i fluefiskefaget, er det ganske viktig at du får dine første fisk. Glem kastelengde osv. Du må flytte deg dit fisken er, og servere den noe den tror den vil spise. Min favoritt er Red Tag. Jeg fisker den både som tørr og våtflue. Ellers har jeg endel marflo i farver som passer til mine favorittvann. Du kan også prøve fluefiske i en fjord hele året. Kaldt som p... og, du får endel sei, torsk og lyr, men gøy. Til fjordfiske er streamer i størelse 10 rimelig kurant. Farver som børstemark eller stingsild. OBS. Vask alltid utstyr som har vært i saltvann. Zalo er din venn. Binner du fluer selv? Hva slags vektklasse er utstyret? Lengde på stanga?
 5. Du må nesten på skiskobutikk en tur, og prøve. Min far har noe av samme fottypen, dog i størrelse hangarskip. Alpina passer hans fot. Disse har også vesentlig bedre for enn Chrispiskoene. Så BC. BCbindingen gir vesentlig mindre helbelastning, fordi du har mindre friksjon fremme på skoen.
 6. Både ja og nei. Det forekommer endel metallspon fra produksjonen som kan legge seg på NRV. Løsning: La tanklokket være åpent. Fyll på med WD40 el. i pumpa Pump ivei. Gjenta mange ganger. Så stenger du tanken, og ser om alt fungerer som det skal.
 7. SLR, bør pakkes skikkelig. Bruk en liten fotobag, e.l og legg det på trygt sted i sekken. Alternativet er bæreløsning som monteres på brystet. For mitt vedkommende har jeg gitt opp å drasse med meg alt jeg eier og har på langtur. Har en G-12 til den bruken. Fukt: Stabil temperatur er gunstig. Kaldt kamera inn i varmt telt er å be om bråk. Du får objektivposer i neopren. Ellers kan jeg anbefale deg Pentax K-5 og objektiv enten av Da* eller WR Dermed har du en fukttett løsning. Jeg har kjøpt meg et Slik Sprint II til bruk på tur. Ikke akkurat verdens beste stativ, men det er lett og kompakt. Skal du bruke stor tele, så holder det ikke.
 8. Ja, pumpa bør smøres før første gangs bruk. CRC5-56 eller WD40 er fint. Så lenge du ikke fyller mer enn helt opp, når primusen står i vater er alt ok. Nei, ingen fare med å snu opp ned. Er du i tvil om pumpepakninga, så ta ut pumpestemplet og sjekk den. (Litt krøkkete men du finner bruksanvisning hos coleman)
 9. Plassering av pumpa. Ikke spes. god på bensin (blir fælsleg varm) Vekt. Volum. Ja, du må nesten være ingeniør for å finne på dette produktet. I tillegg er finishen slett.
 10. Loke har jeg. Fullstendig ubrukelig greie, men gøy å eie
 11. Sitter dtysa fast, forsøk å varme den. Skru feil vei bruk wd40 i noen døgn Til slutt løsner den, du må bare ha tålmodighet.
 12. Tror målene ligger på spiritburner. Har du fått deg en som har vært fyrt på tungolje?
 13. Gå opp i fiskefjorden, retning Håkonsbu. Ser ut som det står fin ørret i flere av vannene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy