Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Bulin Multifuel wish


Anbefalte innlegg

Multi-fuel brännare från Wish

Gas,Benzin,Fotogen med  500 ml Al flaska och reservdelar och verktyg och kraftig förvaringspåse

Pris ca 650 Skr med moms och frakt  Märkes kök kostar ca 3 ggr detta

Fungerar ok bäst med gas men bensin ok ej testat fotogen med rätt munstycke det satt inklämt i verktyget och verkade fattas vid köp nålar hadde nog blandats ihop jag satt den med minst kona på fotogen tror detta är rätt men ej provat med det andra.

Största nackdel är att det är special gänga på flaska och pump som är i plast och att det ej var extra plåt till att sprida lågan med som reservdel,enbart instruktioner på kinesiska.

Jag följt MSR inst bok vid anv.

För en del väsen men bara jfr med brännare av hatt modell och min gamla Toppbrännare Super bleuet från Frankrike till gas.

Jag har köpt det som reserv till Kap Artic som ej är klar för drift i fält.

Gas anslutning till standard gänga,vindskydd behövs löst eller ombyggd trianglia.

Bild  Bensindrift lös brännare troligt rätt nål,bild 2 lös brännare fotogen med bensin munstycke och ev fel nål.

Provat värma vatten 1l lilla kastrull trianglia brännare full effekt med rätt munstycke och oklart om rätt nål stabil låga och inga ljud variationer.

start ca 20 gr till kokning med stekpanna som lock ca 10 min enligt uppgift ska det gå på 3-4 min från tillverkare.

Jag kan ej bedömma var ev säkerhets risker är med detta kök testat 1 gång nära sjö på grillplats och ev användning av detta sker på egen risk jag har endast anv mitt Kap Artic på fotogen med svenska delar till 100% tidigare utomhus och ej i tält.

Kopplingar läcker ej och 2 oringar och gängor i koppling av slang till flaska.

Synpunkter på Var risker finns med detta kök av er som är erfarna anv av märkes kök motages gärna. 

WP_20200827_18_51_07_Smart.jpg

WP_20200827_18_50_56_Pro.jpg

WP_20200827_18_21_25_Pro.jpg

WP_20200817_20_59_39_Pro.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...

Alocs wish kastrull med ˋvärmeväxlare´utan Trianglia vindskydd går fortast 1l vatten från ca15 gr till kokning ca 12 min på vinskydd ca 14 min med bensin brännaren med T 1L kastrull ca 20 min ska kolla excact om bildvisn progr kan se foto tid.

Jag provade utan neoprenskydd och lite längretid om man har ett mycket tjockare borde det gå snabbare,kastrull blir ej så varm att skydd blir skadat.

Vilken effekt som brännare har är oklart(3000 w enl tillv) men vindskyddet blir varmt så det knappt går att flytta utan att bränna sig fast ej värmer på utan låga går upp i hålet däremot verkar det bli lite material förändringar runt hålen runt brännren men ej så farligt.

Jag har ett gammalt kan tänka mig att material tjocklek minskats för minska vikt och tillverknings kostnad och att nya kök ej klarar att ha en bensinbrännare inne i vindskyddet?

Vad uppgifter om koktid på 3-4 min kommer från kan man undra finns något märke och brännare som har test från verkligheten och ej inne på Lab.

Funderar på om trimning av kök och att höja effekt finns.

T-sprit org borde ta närmare 30 min ute i vind ska ta 10 min enl tillverkare

Ska prova med löst ställbart vinskydd har för inverkan på tiden har ett som är ca250 mm högt

Än så länge verkar brännare och reglering fungera säkert och lite bensin för förvärmning går lätt att dosera med vred.

Och med Akrylat bensin ej lukt vid avlufning av flaskan men ska prova att anv tills tryck gått ned helt om går att demontera utan tryck måste luftas ut.Nu har jag testat koktid och haft högt tryck i flaskan.

WP_20200912_19_24_24_Pro.jpg

WP_20200912_19_14_09_Pro.jpg

WP_20200912_18_24_49_Pro.jpg

WP_20200912_18_54_53_Pro.jpg

WP_20200912_18_57_56_Pro.jpg

WP_20200912_19_01_36_Pro.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Diger Jotne
   Prøver å finne meg et kokesystem som kan brukes året rundt over "alt". Nå drar ikke jeg på polar turer og slikt. Ikke flere ukers turer på vinter eller sommer, men det blir en del turer og ei natt her og der.`Lager gjerne mat som krever litt mere enn å koke vann.
   Så langt har jeg prøvd kvistbrenner, sprit brenner, vanlig bål og skru på gassboksen brennere. Fordeler og bakdeler er det med alt.
   Kunne tenke meg å kjøpe inn 1 multifuel brenner. Da har jeg uansett årstid og tempratur et system som funker. Så kommer jo da det store spørsmålet. Hvilken skal jeg da invistere i?
   For om jeg ser på Optimus så er det jo Nova, Nova+ og Polaris å velge mellom. MSR har et par Whisperlite og XD. Primus har også et par. Aliexpress har også osv.
   Noen som har noen innspill
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hvilken type fuel bruker folk til primusene nå som vinteren kommer?  Jeg er mest vant med gass, men har brukt primus powerfuel og colemanfuel da dette
   har vært det de har hatt på sportsbutikkene. Jeg ser folk handler både på biltema, felleskjøpet og bensinstasjon? Er alt dette 4 takts alkylatbensin, eller er det
   forskjeller? jeg prøvde å finne litt om det på forumet. Jeg leste at noen hadde dårlig erfaring med Cirkle K sin alkylatbensin.
   Prisforskjellen er jo betydelig mellom de forskjellige produsentene. Jeg ser at powerfuel kostet 119,- pr liter sammenlignet med biltema sin til 34,90,- ?! 😮
    
  • Av Stian86
   Hei
   Jeg har en ca 10 år gammel Omnifuel, har byttet O-ringer og vedlikeholdt den etter behov. Tenkte jeg skulle ta en grundig service på den nå pga dårlig effekt og pumpe som lader trykk dårlig. Så jeg demonterte alt som kunne demonteres , men jeg åpnet den "bittelille" skruen på den "metallvinkelen" tok løs den og dro ut den svarte "plastmutteren" som man skrur slangen på brenneren til. Når jeg dro ut den så fant jeg bare rester av blå gummi vet ikke om det er en pakning eller o-ring som har sittet der. Noen som kan hjelpe meg, nå lekker ihvertfall pumpa/flaska som ei sil. Hvilken pakning/O-ring. På de "sprengskissene" jeg har sett er ikke denne delen demontert. Legger ved et bilde så dere skjønner hvor jeg mener.

   Er det forresten noen som har eller har link til manual/tegninger på Onifuel v1, kan ikke finne den på primus sine hjemmesider. 
    
  • Av Truls Bjerkmo
   Jeg kjøpte nettopp en splitter ny Optimus Polaris Optifuel. 
   Første gang jeg startet den brukte jeg parfin (Shell Premium til oljefyr). Etter god forvarming ville den ikke gi enn konstant blå flamme, bare gul og lite varm flamme. Jeg prøvde så med Diesel, til akkurat samme resultat. Derimot gir brenneren en fin og blå flamme ved bruk av gass. 
   Jeg har ikke brukt lyddemper på brenneren.
   Som relativt ny i primusmiljøet, sitter jeg nå fast. Jeg vil sette pris på all hjelp til feilsøking.
   (Kan legge ved video om ønskelig.)
         -Truls
    
  • Gjest fightingfalcon
   Av Gjest fightingfalcon
   Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.
   setter stor pris på delte erfaringer og tips!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.