Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Trangt i 4-mannstelt med 4 personer (Helsport Fjellheimen)?


Anbefalte innlegg

Er det bare meg/vi som syns det blir for trangt i et 4-mannstelt med 4 personer. Syns det gikk greit da ungene var mindre enn de er nå (8 og 11 nå) og nå kan en sove i forteltet om sommeren. Men vinterstid syns jeg det blir altfor skrått og dermed vått for de to som ligger ytterst.

Får lyst til å kjøpe 5 eller 6-mannstelt, spesielt til vinterbruk.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har per nå valgt å løse det med å endre liggeretningen i telt som har rette endevegger på innertelt. (Helsport Spitsbergen 4 camp, Keron 4 / 4 GT)  Kommer selvsagt ann på hvor lang lengste person er, om han/hun nærmer seg 2 meter så mister man noen cm i liggeretning på denne måten. 

Illustrajon fra produsent på Keron 4 GT:

image.png.d8901b6fb6805b96dfe5f98d132b4921.png

Slik vi har brukt vårt telt med 2 voksne og mine to halvstore barn: (Jeg har Spitsbergen Xtrem 4 camp)

image.png.40cc0259516d3d8758e2796386429e00.png

 

Sommerstid er det som du skriver ikke så stort plassbehov. Likefullt luksus med plass om teltet brukes til basecamp.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
23 minutes ago, ÅshildS said:

Er det bare meg/vi som syns det blir for trangt i et 4-mannstelt med 4 personer. Syns det gikk greit da ungene var mindre enn de er nå (8 og 11 nå) og nå kan en sove i forteltet om sommeren. Men vinterstid syns jeg det blir altfor skrått og dermed vått for de to som ligger ytterst.

Får lyst til å kjøpe 5 eller 6-mannstelt, spesielt til vinterbruk.

Generelt er det slik at du bør trekke fra en person av det produsenten oppgir - altså er et 4-persons telt greit egnet for 3 personer. Dette gjelder spesielt for vinterbruk da man gjerne trenger mer plass enn om sommeren. I tillegg høres det ut for at teltet ditt er av typen som skrår i taket og veggene bakover, da blir det enda trangere, som du har opplevd. Et telt med rette vegger og to innganger/fortelt vil virke mye romsligere. Kan det være en idé å bruke to telt - la barna sove i ett, og de voksne i det andre. Eller en av hver i hvert telt? Kanskje ett vanlig lite tomannstelt og et litt større?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har sagt det før. Produsentenes kallenavn på teltene mtp n-manns. Her gjelder  n-1 om sommeren og n-2 om vinteren. 

Dette gjelder gjerne voksne. Det pleier gå av å snike inn en unge eller hund i tillegg. 

 

Noe utover dette = unødig trangt. 

 

Det blir en del bagasje og rot om vinteren...

 

20200404_191156.thumb.jpg.9f4e4f2bff2b2f89a6ec04ab531e5715.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, altså. Jeg og mannen var på kjærestetur i 4-mannsteltet nå i helga på nærfjellet (det må presiseres) og vi lå inntil hverandre med litt bagasje ved siden av oss og da var det ikke kjempemasse plass til overs. En til hadde gått fint, men ikke mer enn det. 

Da ungene var mindre lå vi vi på tvers i teltet, men da ble det til at den som lå innerst fikk litt klaus og ble mer våt siden taket skråner veldig.

Kan legge til at vi kjøpte oss et Bastion 4 i fjor som er veldig komfortabelt med 4 inne i teltet, men det er litt mer arbeid å sette opp med flere stenger og yttertelt og innertelt hver for seg. Det har også mindre fortelt som gjør det vanskelig å lage mat i forteltet. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har både Keron 4 GT og Bergans Wiglo LT4.

Med 2 voksne og 2 barn går det helt greit i Keron 4GT. 

Bergans Wiglo LT4 har vi god plass. Begge er 4 mannstelt men LT4 har 2,6m bredde i innerteltet mot 2.1m i Keron 4 GT. Det hjelper god del. Pluss at du har god plass i fotenden.

 

 

image.jpeg

 

 

Endret av Dortase
Lenke til innlegg
Del på andre sider
ÅshildS skrev (3 timer siden):

Får lyst til å kjøpe 5 eller 6-mannstelt, spesielt til vinterbruk.

Jeg syns mye av problemet med 4 manns Fjellheimen forsvant når vi byttet til 4 manns Svea. Den ekstra utgangen er gull verdt syns jeg. Det blir da Spitsbergen som overtok etter Svea.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av tone*
   Hei. Jeg skal investere i et telt som jeg og min mann skal bruke på korte turer i den norske fjellheimen (turer på maks en uke). Etter en del research har jeg bestemt meg for å kjøpe Helsport sitt Fjellheimen Superlight-telt, men jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal kjøpe 2- eller 3-mannsutgaven. Jeg skulle gjerne hørt litt om andres erfaringer med disse teltene. Det er bare mannen min og jeg som kommer til å bruke teltet så det gjør ikke noe om man ligger tett, men vi ønsker jo ikke at det skal bli ukomfortabelt ved at man f.eks. ligger helt inntil teltduken osv. Pr. i dag skiller det 1000 kr mellom teltene hos XXL, og jeg bruker gjerne 1000 kr ekstra hvis det gjør at vi får et telt vi vil være mer fornøyde med enn om vi sparte den tusenlappen. Jeg har lest en del tester og omtaler, og selv om jeg har inntrykk av at det kun er størrelsen som fysisk skiller de to teltene er det alltid 3-mannsutgaven som blir trukket frem som testvinner. Dette forundrer meg litt. Er det noe jeg overser? I tillegg registrerer jeg at på XXLs nettsider blir 2-mannsutgaven omtalt som 3-sesongstelt mens 3-mannsutgaven blir omtalt som helårstelt.
   Noen som har erfaring med disse teltene og kan hjelpe meg å velge riktig?
   På forhånd tusen takk for hjelpen.
  • Av Snytitingen
   Hei,
    
   Jeg lurte på om noen kunne komme med tips til et basecamp/vintertelt som ligger på under 8kg, kan brukes året runt i skog og fjell, bæres med i sekk og pulk og med plass til minimum 4 personer. Ståhøyde eller i hvertfall rundt 1,5m innvendig høyde er et must. Pris opp mot 7000,-.
   Teltet tenkes brukt på familietur for fire, basecamp under høstjakta og med i pulken på isfisketurer.
    
    
   Noen som har brukererfaring med Bergans Wiglo 4LT, Holmeslet Riverside/Explorer? Er telt som ser ut til å oppfylle kriteriene. Tradisjonell enstangslavvo er jeg ikke interessert i.
    
    
   Håper på gode tips og erfaringer fra dere
    
   Ps: Har planlagt tur til indre Troms i april så hadde håpet på nytt telt til da
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.