Jump to content

Kristian den ukristne

Aktiv medlem
 • Posts

  125
 • Joined

 • Last visited

About Kristian den ukristne

 • Birthday 06/10/1982

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bergen

Recent Profile Visitors

1,439 profile views

Kristian den ukristne's Achievements

 1. Ustaoset er en grei plass å reise med unger. Relativt kort vei fra Bergen med bil å toget stopper også der om dere ikke vil kjøre. Milesvis med skiløyper rett utenfor døren, kort vei til Geilo (10-12min) om dere ønsker å gå ut å spise, handle eller en tur i slalombakken.
 2. Fant ut at OutdoorBergen hadde Talon 33 inne, fikk prøvd den i butikken med 5kg i (usikker på om det var 5kg+ sekk eller inkl) og kunne knapt kjenne at det var noe på ryggen så ble en slik. Måtte prøvepakke så snart jeg kom hjem, alt på pakkelisten gikk rett nedi uten stress, totalvekt på 9,3kg inkl full vannflaske og mat for 2 døgn. Føles meget god ut på ryggen, men nærmer seg nok vektgrensen sin. 12kg tror jeg kan bli drøyt, men 10kg+ tror jeg den passer fint til, vekten synker jo også etter vært som man spiser så skulle gå bra å klare 3-5 overnattinger med den.
 3. Takker for svar. Tempest er vel bare dame mod av Talon så vidt jeg kan se. Finner ikke 35, nærmeste er 30 eller 40, mulig det er en eldre mod? Om du er fornøyd etter 10-12timer med 8kg lover det godt
 4. Nå har jo sekken jeg alt har ramme, men det hjelper lite på komforten syns jeg. Heller tvert i mot, hindrer bevegelser føler jeg. Liker godt luftingen i ryggen som den kan ha pga rammen, men flytter også vekten flere cm bakover som sannsynligvis også påvirker i negativ retning etter hvert som vekten øker.
 5. Har klart å få ned pakkvolum nok til at det lar seg gjøre å bruke Bergans Skarstind 32L sekken jeg tidligere har brukt på dagsturer/flyturer, til helgetur på fjellet(sommer. Men selv om Bergans oppgir maksvekt på 12kg, syns jeg den takler vekt over ca 7-8kg dårlig. Sekken holder formen fint, men skuldereimer og hoftebelte fungerer da dårlig. Totalvekten pr nå er ca 9,7kg. Etter å ha prøvd samboer sin Osprey Talon 11L med 6+kg i(fantastisk god) vurderer jeg sterkt en Talon 33L. Denne sekken er oppgitt til maks 15kg så vil tro den takler vekten langt bedre. Noen som har prøvd den skikkelig med 10-12kg i? Som en bonus, er sekken 200+ gram lettere også siden jeg har den gamle mod av Skarstind 32
 6. Klarer deg fint uten gps, men om du føler behov for å ha det for å gjennomføre turen har jeg en Garmin gpsmap 64st som du kan låne. Bare ikke spør hvordan den fungerer, for den blir lite brukt
 7. Stod lite om klær på listen din. Har du en dunjakke + god ull så kan du finte øke komfortempen på soveposen betraktlig. Gode dunvotter er kjekt å ha i camp, hanskene du går i blir fort litt fuktige og varmer sjelden nok når du sitter i ro. Ta gjerne toget til Finse når det er meldt kaldt vær og ta en testovernatting. Da har du DNT hytte like i nærheten om du finner ut at det blir for kaldt.
 8. Noen som vet hvor mye snø det er på toppen av Skåla nå? Greit å gå enda?
 9. Litt info for de som kan komme til å lese denne tråden senere. Sendte Helsport mail like etter denne tråden ble startet, fikk raskt svar og adressen til serviceavdelingen deres for reklamasjon. Vært mye på reise/jobb etc i det siste så tok litt tid før jeg rotet meg til å sende avgårde innerteltet. For 1,5 uke siden fikk jeg postet det og i dag kom innerteltet i retur, meget fornøyd med hvor raskt de jobber. Helsport har byttet ut hele døren der borrelåsen hadde skadet stoffet og montert på andre del av borrelås slik at den kan beskyttes så den ikke gjør skade igjen. (Burde vært slik fra første stund så håper og regner med de endrer design etterhvert) Terningkast 6 på service
 10. Har ikke problem med å betale for fiskekort så lenge det er greit å finne ut hvor/hvordan det kan kjøpes. Massevis av billige fiskekort å få kjøpt, og en del gratisvann også om man ikke kan/vil betale. Men hadde gjerne sett at det var mulig å betale en årlig sum for ett kort som dekket alle vann i norge, bare for å gjøre det enkelt for de som beveger seg over større områder.
 11. Ikke noe å si på kundeservice når en får nye ski når de gamle ser så "velbrukt" ut Har gått å vurdert fjellski en stund, men ikke klart å bestemme meg delvis pga problemene med knekte stålkanter som en del rapporterer. Nå blir det nok ett par Åsnes ski.
 12. 3-Camp er perfekt for 2, og langt mer en OK. Kan ikke se for meg 1,87 skal være noe problem, er selv kun 1,73 men har masser av plass til overs.
 13. Skalljakke uten tett bukse resulterer jo som oftest I å bli gjennomvåt fra der jakken slutter, går jo greit sommerstid om du har tid til å vente på at buksen tørker eller kan ligge I teltet å vente på bedre vær, men ville ikke vært uten en vanntett bukse på 7-10 dagers tur. Vet ikke hva du legger I billig regnbukse, men en av min beste investeringer har vært Bergans Superlett buksen min. Kostet 900kr, veier ca 300g, har holdt meg tørr selv etter flere timer og tar ikke mye plass I sekken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy