Jump to content

Sette opp Ringstind i forhold til vind?


DROMEDILLA

Recommended Posts

Har kjøpt meg et Ringstind SL 2 telt som solo telt. Siden det har en litt annen konstruksjon enn et vanlig tunelltelt lurer jeg på hvordan man best setter det opp i forhold til vinden? Skal det settes opp med fotenden slik om et tunelltelt eller med siden mot vinden?

Edited by DROMEDILLA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Har ett vanlig Ringstind, og setter det opp med fotenden mot vinden. Har bestandig teltet nedpakket i posen slik at fotenden kan draes ut, og plugges fast, uten å ta ut resten av teltet. Men når jeg tenker meg om, har det stått fint med hodeenden mot vinden også:-)

Link to comment
Share on other sites

Det er litt delte meninger om dette, men det virker som de fleste her setter opp fotenden først ved stek vind. Jeg har Ringstind SL 1-2 og fester to plugger ved fotenden uansett vind styrke, så strekker jeg ut teltet og så trer jeg i stanga og så i med to plugger ved hode enden

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har Ringstind 1 og Ringstind SL 1-2 og setter dem alltid opp med hodeenden mot vinden. På den måten kommer inngangen i le for vinden. Hodeenden har best barduneringsmuligheter, og mengden teltduk - dvs. avstanden fra teltstang til bakken - er mindre, så det blir mindre blafring i vinden der.

Edited by ketilring
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke gjort det med vilje men har jo opplevd at vinden har snudd. Riktig nok ikke noe ekstrem vind det jeg har opplevd fra siden men akkurat ringstind konstruksjonen er nok litt dårlig på sidevind. Nå har jeg modifisert mitt telt med endel ekstra pluggfester på sidene slik at det med normal vind ikke er noe problem fra siden heller. Men om du ikke har ekstra plugger i de to side dukene så blir det vanvittig blafring forestiller jeg meg :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy