Gå til innhold
 • Bli medlem

DROMEDILLA

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  367
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av DROMEDILLA

 1. Co2 er giftig i stor konsentrasjon. Hvis man hadde vært innestengt i et lite lufttett rom vil man etter hvert gå tom for oksygen siden man puster inn oksygen og erstatter dette med co2. Bloggeren jeg linker til mener kanskje at man vil gå tom for luft i dette teltet. Som skogens stønn sier vil det sannsynligvis alltid være bevegelse i luften inne i teltet så jeg tror ikke at det er et problem her, med mindre noen vet noe jeg ikke vet?
 2. Det er en annen måte å skrive at du bruker opp oksygen. Han skriver imidlertid ikke om det er i forbindelse med fyring av primus eller hvis man bare oppholder seg i teltet over lengre tid uten å ha en av dørene litt åpen.
 3. Tror kanskje jeg forklarte meg litt uklart. =) Jeg mente i tilfellet man vil ta ut innerteltet for å spare vekt. For eksempel hvis man er to stykker på tur og den ene personen bærer med seg innerteltet og plugger, mens den andre tar yttertelt og stang for eksempel. Det jeg lurer på er hvor lett det er å ta av og på innerteltet, og om det er mulig å ta det av/på når teltet er slått opp. Kjekk video 😊
 4. Det må vel tas ut og settes på plass igjen før man slår opp teltet kanskje? Ser ikke for meg at det det er så lett med stangen oppe.
 5. Sitter å vurdere ulike telt til Norgesferien. Jeg syns at Wiglo LT4 virker som er spennende telt. Jeg ble imidlertid litt urolig av å lese at eneste lufting er i taket. Hvordan er dette på vinteren i høyfjellet hvis det pakker seg snø rundt? Bilder fra: [Hidden Content]
 6. Lurer på å kjøpe meg en Helsport Finnmark lavvo til årets norgesferie. Sitter innerteltet i Finnmark fast eller kan det tas ut for å spare vekt ved behov?
 7. Riktig... Helinox stolen hadde mye dårligere komfort enn E.P. stolen. Både meg og min bedre halvdel testet stolen hjemme i stuen. Stolen var ikke like stiv og flekset mer. Stolen oppleves som mer ustabil. Det var vanskeligere å komme seg ned og opp fordi den var så myk og veltet lett. Trekket strammet sånn rund baken at det var ubehagelig. Samboeren min er tynn og lett og opplevde akkurat det samme. Hun har ikke noe forkunnskap når det gjelder vekt, pris, og merke, så hun valgte helt ut i fra sine egne opplevelser. Helinox stolen vinner klart på vekt, men den har langt nær den samme komforten.
 8. Det kan godt hende. Jeg har vært å hentet Helinox Zero stolene nå. Skal pakke ut og teste senere. Litt lavere maksvekt på Helinox Zero har kanskje ikke noe å si, med mindre vekt grense også betyr at de blir fortere ødelagt. Jeg kan ikke finne noe vektgrense på Eagle Products sin stol. Helinox One sin, som er mest lik er oppgitt til 145 kilo mot Zero på 120. Jeg veier godt under begge maks vektene.
 9. Siden ikke noen hadde erfaring med Eagle Products sin stol bestilte jeg like godt et par av den og et par Helinox Zero. Jeg har ikke fått Helinox stolene ennå, men jeg har fått testet Eagle Products sine. Jeg syns de virker ganske komfortable så langt. Pluss for at det følger med truge i pakken. Håpet er at denne også passer Helinox stolene hvis jeg beholder alle sammen. Minuset med Eagle Products sine stoler i forhold til Helinox Zero er vekten. De veier nesten dobbelt så mye som Helinox Zero med sine 1150 gram på min vekt med trekk og truge, men stolene er også litt høyere. De er også laget
 10. Noen erfaring med helinox stol eller annet i Wiglo LT4?
 11. Jeg prøvde noen billige stoler på Jysk. Syns ryggen var litt rar. Er det slik på de andre også?
 12. Planlegger bilferie i sommer med overnatting i Lavvo. Siden min bedre halvdel skal være med ønsker hun litt større "glamping faktor". Tenkte derfor å kjøpe noen turstoler som vi kan sitte i og et campingbord. Har sett litt på de her: [Hidden Content] De minner veldig om Helinox stolene, bare til mye lavere pris. Jeg finner imidlertid ikke noe omtale av de. Noen som har erfaring med aktuelle stoler eller har andre tips til rimelig og kompakt utstyr som kan gi litt mer komfort på camping turen? Helinox type stoler passer vel ikke rundt et campingbord?
 13. Noen som har Dagbladet og vet resultatet av denne testen? [Hidden Content]
 14. Jeg har pratet litt med min bedre halvdel og hun var ikke like giret på taktelt som meg. Jeg får prøve å overbevise henne. Største problemet et egentlig at det er en utfordring med å få det av og på. Det er og en utfordring med lagring. Vi kommer ikke inn i garasjen med det på taket, og vi ha ikke lov til å parkere i gaten i nærheten. Vi kan eventuelt ta det av før vi skal i garasjen, men mangler fortsatt plass til lagring. Tror derfor et vanlig telt blir lettere til vi eventuelt flytter en ny plass. Gir ikke opp
 15. Hva tror dere om de her? Står det er en kombi sko som skal passe til klassisk og litt skøyting. [Hidden Content]
 16. Denne ser ut til å ha ganske god støtte? Fungerer den på bildet som en tursko eller vil det bli kaldt? Går i hovedsak på ski med sekk og pleier å finne oss et fint sted å raste.
 17. Jeg har begynt å gå mer på tur i vanlige skiløyper i det siste. Jeg har derfor begynt å bruke mine gamle langrennsski igjen i stedet for fjellskiene mine. Jeg måtte også kjøpe meg nye støvler, og valget falt på de her [Hidden Content]. Nå vet ikke jeg om jeg begynner å bli rusten når det gjelder å gå i preparerte løyper, eller om jeg har valgt feile sko. Problemet er imidlertid at jeg føler skoene gir liten respons og det er vanskelig å kontrollere skiene. Hadde det hatt noe for seg å gått for noen stivere skisko? For eksempel mer mosjonist/racing støvler?
 18. Gode tips. Takk. Skal prøves.
 19. Hva gjør folk for å hindre at kvisbrenneren smelter ned i snøen når det ikke er mulig å finne fast underlag? Jeg pleier å bruke en plate til primusen men hva kan jeg bruke til denne som er større?
 20. Hadde dere teltet på hele tiden ellers tok dere det av? Har 100 kilo på taket.
 21. Det ser ut som det blir norgesferie igjen i år. Min bedre halvdel er ikke så glad i telt, men vi skal prøve å overnatte mest mulig i telt på turen når vi reiser rundt i landet. Jeg har sett litt på taktelt. Noen som har erfaring med å bruke dette? Minuset med taktelt er at jeg ikke har noe sted å oppbevare det når det ikke er i bruk. Det er også relativt tungt. Veie 60-80 kilo, så det er ikke så lett å ta av og på. Fordelen er at vi kan slå opp teltet så lenge det er plass til bilen.
 22. Det er akkurat samme der. Alt som har salt eller syre i seg skal helst unngås. Problemet er at nesten ikke noe fås uten. Da må man i så fall holde seg til rene råvarer og nøytral olje.
 23. I den senere tid har jeg blitt obs på at mange advarer mot å lage mat med panner og gryter laget av aluminium i forhold til helsefare. Er det derfor trygt å bruke trangia sitt vanlige stormkjøkken?
 24. Den luken hvor tanken og brenneren er festet har løsnet. Hvorfan kan jeg ordne den igjen? Ser på YouTube at en har sandblåst og lodder den fast igjen. Jeg har ikke utstyr eller kompetanse, og vil helst beholde primusen mest mulig original. Bilde for illustrasjon hva som er løsnet. Videoen viser hvordan den kan loddes. Tror dere det går an å bruke supersterk epoxy?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.