Gå til innhold
 • Bli medlem

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  267
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. @tshansen, ja, det kan sikkert stemme. Hvis jeg husker rett var dette rådet fra exped ang downmat (som jeg fulgte "for å være sikker"). Enklere å lagre det sammenrullet i pose.
 2. Oppbevarer min med ventil åpen og liggende utrullet åppå et skap (såvidt jeg husker fant jeg ikke noe på amok om dette da jeg lette etter slik info, så jeg bare følger exped sitt råd om opppbevaring - utrullet med åpne ventiler).
 3. @Forsakencowboy, skal du bære en del og bruke køya mye, ville jeg gått for skjold, uten tvil, først som sist. Hovedsakelig pga vekt. Betyr ikke vekt noe ville jeg gått for 11'eren (NB jeg vet ikke noe om kvaliteten på denne ift skjold annet enn det du skriver).
 4. Gjør som @Omnilite, og det har fungert i årevis og limet er fortatt like bra. For meg går nylon'et på fellene før limet blir for dårlig.
 5. Har 3.0. Jeg bruker samme pose som på telttur. Myggnettet gir litt mer varme. Litt kondens har jeg opplevt uten tarp og totalt vindstille. Med tarp legger fuktigheten seg på tarpen hvis den ikke er for høyt oppe (og vindstille). Men jeg opplever ikke kondensen som noe problem, bare at det varierer noe - variablene er +/- tarp, +/- myggnett og +/- vind. Bruker ingen ytterpose. Vanligvis bruker jeg soveposen som en slags "quilt med fotpose" ved at jeg har glidelåsen et stykke ned og bruker øvre del som dyne og beina i "posen" i nedre del. Det jeg opplever som største "problem" er at de
 6. Ja, det var en hårreisende pris! Det gjør den uaktuell for min del i alle fall.
 7. @KS10, så kult! Hvordan fyrer du opp primusen (på bensin hvis du bruker det)? Jeg har en tendens til å få store flammer i oppstarten som er lite egnet i et lite Solulo. Men når brenneren har kommet skikkelig i gang brenner den veldig bra.
 8. @Marius Engelsen, takk for svar. Hvor finner man forvarmingsveke? Jeg prøvde med vanlig veke for parafinlampe på XGK-II på bensin, men det var bare aske igjen av veka etter få minutter/sekunder med XGK'en. Den "svampen" eller hva det nå heter som orginalt ligger i bunn for forvarming er borte på brenneren min.
 9. Kjapt nettsøk gav svaret i grunn. Ca det samme energiinnholdet pr 100g som Fjordland, men holder seg nok noe bedre og er nok mer tur-vennlig.
 10. @Kjell Iver, hvordan er dette i forhold til Fjorland ferdigmat? Energimessig og vektmessig? Hender jeg tar med Fjorland på småturer.
 11. Synes det er en del fornuftige tips i denne tråden, og det har blitt noen innkjøp pga tråden, men tråden er jo ikke akkurat handlelista mi.
 12. Litt mer off-topic: fyrer noen med primus inne i et Soulo? Tenker da på at teltet er ganske lite. Har ikke gjort det på mitt, men kanskje noen har erfaringer eller meninger om dette?
 13. Kun for vindskjermen fant jeg det rimeligere med Biltema sitt stormkjøkken: [Hidden Content] Bruker kun vindskjermen med annen brenner oppi + annen kjele.
 14. Prøvd litt med en soto stormlighter. Men den er veldig ømfintlig for vind og i kulde funker det ikke så bra. Såvidt jeg fikk fyr på XGK'en i helga.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.