Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  94
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fjellkaren

  For deg som klør av merinoull

  @Larix, ja bomull innerst er ikke noe om en blir våt. Det er om natta denne kløingen er verst og som gjør at jeg ikke kan sove skikkelig med ull innerst. Derfor har jeg denne tynne bomullen under ullen om natta. Om dagen byttes bomullen med Brynje syntnetting. Bomullen må holdes tørr ellers faller hele systemet sammen.
 2. fjellkaren

  Perfekte turbil ?

  Takk @Bjørn J. Sjekket litt rundt på nett nå - tror neppe et nykjøp kan forsvares. Må nok se meg om etter noe bukt og fikle til ting selv.
 3. fjellkaren

  Perfekte turbil ?

  @Jan Erik Hansen, flott innlegg. Hva gjør du for å sikre god ventilasjon når du sover i bakrommet? Vurderer å skaffe meg noe slikt til sommeren. @SteinarL, ser skikkelig bra ut med en slik doning. Hvor kjøpte du bybobilen?
 4. fjellkaren

  Erfaring Åsnes Ingstad

  edit forrige post: det jeg skriver gjelder Nansen, så nå at du spør om Ingstad. Usiker på hvor stor overføringsverdi det har til Ingstad. Jeg blingsa på type ski, beklager.
 5. fjellkaren

  Erfaring Åsnes Ingstad

  Støtter det @Hammer sier. Brukt Nansen i 6-7 år nå og fikk stålkantbrudd på begge skia omtrent samtidig (materialtretthet). Dette er nok rettet på de nyere modeller, så trolig ikke aktuelt lengre. Men føler de er alround ski som ikke er knall på noen ting, men kan brukes til det meste. Smøring slites fort bort og kortfellene bremser for mye. Hvis du vet hva du skal bruke skia til, ville jeg heller gått for en mer spesialisert ski. Ville ikke kjøpt de igjen, men nå har også skipreferansene mine endret seg noe side da jeg kjøpte de.
 6. fjellkaren

  For deg som klør av merinoull

  Jeg har dette problemet, selv med ullsilke klør det (selv houdini airborne merinoull-silke serien klør). Men jeg kjøpte en syltynn bomull longs og skjorte på ebay fra India til å ha under (kalles Kurta), noe som trolig vil fungerer bra. Har ikke veldig mye erfaring med det ennå, men det ser lovende ut etter å ha prøvet det innomhus. Meget tynt og veier lite. Poenget er å få noe tynt naturmateriale (ikke kunststoff av ulike slag) mellom huden og ullen. Kommer til å prøve dette ut mer nå utover, så får vi se om det funker greit eller ikke.
 7. fjellkaren

  Røverkjøp og gode tilbud

  Høstsalg hos sportsnett 30-50%: https://www.sportsnett.no/tilbud/hostsalg-30-50-prosent
 8. fjellkaren

  Lett sekk 70-80 L

  Tusen takk for alle svar. Nå har jeg et godt utgangspunkt for å drøvtygge på hva slag sekk det til slutt blir. Satser på kjøp på forsommeren om det ikke dukker opp noen gode tilbud før den tid (f.eks fjorårsmodeller etc).
 9. fjellkaren

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg lot være å kjøpe sekk fra zpack selv om jeg har veldig lyst på en virkelig lett en. Blir for dyrt og går for noe billigere. That's life.
 10. fjellkaren

  Røverkjøp og gode tilbud

  Det er 10-kroners marked på SPAR, så jeg handlet litt turmat frokost. 2 poser Havra grøt til 10 kr, passe til en frokost. Tilsett varmt vann eller melk, rør om og la stå i 2 min. Ikke tilsatt sukker heller.
 11. fjellkaren

  Lett sekk 70-80 L

  Min meget velbrukte gamle Helium sekk gikk mer eller mindre i oppløsning i sommer etter årelang mye bruk, så da er det duket for my sekk til neste års strabaser. Erfaringene med Helium er at det er en god sekk, men den er litt for liten. Jeg kunne tenke meg en som er større, 70-80 L. Bærevekt ca 15-18 kg. Men det er et krav at den den må være lett. Helium vier ca 1 kg, så den bør ikke veie så mye mer. Behøver ikke være beinsolid, men heller ikke slaskete. Fant denne etter litt leting på nett: https://scandinavianoutdoor.com/haglofs/gear/backpacks-and-bags/large-backpacks/matrix-70/ Lett sekk, men allikevel i tyngste laget. Noen som har tips eller erfaringer?
 12. fjellkaren

  Et oppgjør med friluftsbransjen

  Ikke så mye hjelp å slutte å gi likes, det er bare å betale en likes-robot noen kroner så får du mange likes. Keiserens nye klær.
 13. fjellkaren

  Kart på nett

  Trolig ikke disse du ser etter, men allikevel mye info om natur: https://kart.naturbase.no/ https://kilden.nibio.no/
 14. fjellkaren

  Friluftsliv - truet kulturarv

  De "nye" brukerne av naturen, de som ikke hadde vært ute hvis de ikke fikk postet på Insta og FB, de gjør vel også det gamlekara og de som i sin tid praktiserte "barske glæder" hadde gjort hvis IN of FB hadde vært tilgjengelig på den tiden. Men muligheten var ikke der da. Hvor mange ganger har man ikke hørt historier om de gamle bragder og barske glæder, de frøs og de hutret, gikk i ei gammel slitt hullete ulltrøye innover Hardangervidda i storm midtvinters uten å bruke de forfrosne vottene til å fjærne isen på øynebrynene. Selv om kanskje max halvparten var sant så ble det ei god skrøne - den fortellerglade vandrer kunne bruke dikterens frihet til å dramatisere og skape teater til den beundrende gemene hop. Ingenting var etterrettelig, var det en skrøne eller ikke? Lever de gamle historiefortellerne i dag på IN og FB - 2018-versjonen av de gamle dramatikerne? Mer etterrettelig, og med bilder etc som dokumentasjon? De med besteforeldre som frøs og hutret og fortalte om sine kanskje overdrevne barske glæder, er det deres barnebarn som forteller de samme historiene, men på IN og FB, i det nye formatet? Ikke vet jeg, jeg føler ikke noen på IN og FB. Men mennesket er det samme, opportunistisk, bruker sine tilgjengelige muligheter, om det var for 150 eller 1 år siden. Han med den forfrosne bumullsanorakken som for 50 år siden tråkket innover vidda med sine slitte sko var sikkert velutrustet til å være på tur etter datidens teknologi, og han ville sikkert snakke om sin tur selv om han ikke hadde IN og FB, og ville trolig gjort det på IN of FB hvis det fantes da.
 15. fjellkaren

  Friluftsliv - truet kulturarv

  Og noen av disse bloggerne er avhengig at noen leser bloggen og insta'en istedenfor å være ute slik at de får likes og kan leve godt på det.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.