Gå til innhold
 • Bli medlem

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  238
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. De som er korte vet hva det betyr å unngå å få våt fotende på posen 😃😃😀. Noe de lange kanskje ikke har opplevd???? Fra spøk til side, har erfart både tørr og våt/klam fotende og jeg fryser lettere på beina og det er hazzell å tørke en pose med våt fotende. Det blir alltid vanndråper på innsiden av ytterteltet i mine telt, og kommer posen i kontakt med ytterteltduken, vil det gå vann igjennom og inn i posen. Innerteltduken vil ikke stoppe vanngjennomgangen fra ytterteltduken. Det samme gjelder selvf om andre deler av posen når vanndråpene på innsiden av ytterteltet. Om sommeren er det ikk
 2. Tusen takk for at du bringer dette på banen @HåkonNB, jeg tenkte ikke engang at det var noe risiko inne i bildet her siden det gikk bra for meg. Tydelig at man bør tenke seg litt mer om enn det jeg gjorde før de begir seg ut på noe slikt. Jeg deler ikke råd av denne kategori igjen.
 3. @HåkonNB, ja, men jeg tror (NB TROR) ikke det er nødvendig å ha antioksidantene oppløst i fettet, men det kan være at de fettløselige vil fungere bedre. Tenkte at siden det fungerer fint med bladkrydder så har det kanskje en overføringsverdi. Jeg har egenerfaring med bladkrydder i olivenolje, noe som bevarer oljen god i lang tid, særlig jomfruolje (kaldpresset olivenolje) som harskner relativt fort, men krydderet setter smak.
 4. For lang holdbarhet på smør ville jeg laget klarnet smør og samtidig puttet oppi antioksidanter mens det klarnede smøret er flytende. Dette kan f.eks være bladkrydder, som inneholder mye antioksidanter, som oregano, basilikum, timian..... Men det vi sette smak på smøret. Antioksidantene hindrer oksidering, altså harskning. En kan også bytte ut krydderet med å løse opp C-vitaminer eller andre antioksidanter i pilleform i smøret under tillagingen av klarnet smør. Oppe i denne posten nevner @HåkonNB A, D og E - vitamin og melange. Ville da knust pillene til pulver og rørt det inn. C-vitamin er og
 5. Godt tips med Injinji sokkene @ketilring, skal prøve med slike.
 6. @ketilring fra pakklista ser jeg at du brukte Altra Lone Peak. Har også et par av disse, men jeg har ikke brukt de på langtur pga de lekker vann og jeg ser for meg at jeg da vil gå konstant med våte føtter. Men jeg liker skoene godt. Hva er din erfaring med disse fra turen din?
 7. @ketilring, flott turrapport fra et sted jeg aldri har vært.
 8. Står noe i denne tråden om glid: Ellers er det også linket til andre tråder på FF i den tråden.
 9. Har prøvd meg med "synes prisen var litt drøy, har du noe å gå på?" type spørsmål, men får like ofte at de ikke har noe å gå på som ca 10% avslag. Dette er da på varer som ikke er på tilbud eller nedsatt fra før.
 10. Vet ikke om du ser etter ren ull, men jeg har en bambus trøye som er kjølig (bambus er et kaldt stoff, men kan bli noe klamt). Tror det har komme noe undertøy i blanding ull/bambus som skal være ganske svalt, men har ingen egenerfaring. Fant ikke noe ved et kjapt søk på nett, men du kan evt søke litt om det er av interesse.
 11. Kjøpte en Andersson PD/QC 3.0, men oppdaget at det ikke er lader med i pakka. Dere som har denne, lader dere fra usb port på pc/mac eller bruker dere en separat lader for å den fulladet på et par timer?
 12. Her er en nyere test sist oppdatert i går - samleartikkel over de 5 til enhver tid best-i-test nødladere: [Hidden Content] "I denne saken er det ingen nye testede nødladere, men vi vil holde den oppdatert med våre topp 5 beste nødladere vi til enhver tid har testet, slik at du ikke trenger å lete gjennom alle de 73 ulike laderne for å finne ut hvilken du burde kjøpe."
 13. Mulig jeg ikke har gode nok rutiner, men det går på at matlaging er rolige og kjedelige aktiviteter. For å passe på at maten ikke svir seg må en røre hele tiden (derfor bruker jeg kun poser av typen real på tur), eller vente på oppkok av vann og så vente at den står i 15 min for trekking. Jeg synes det er mye bedre å unngå dette hvis man kan, for matlaging er det traurigste jeg gjør på tur. Ofte har jeg med ferdiglagd mat hjemmefra for de 1-2 første dagene, som da spises kald. Eller jeg kan dra på noen få bokser Snurring, som i tilfelle også spises kald. Sorry @Bjørn J, but I just hate cooking
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.