Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  173
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Storveis !!!! Og planene er.......... (vi er nysgjerrige må du vite...)
 2. I dag ble det postene som ligger i Kjekstadmarka i forbindelse med Asker Turlag sine "Topp er Toppers". Strålende vær hele dagen og flott tur
 3. Ellers er jo Bergans Helium 55 et alternativ også, på 1kg. Har bruke denne som lettvektssekk i mange år og er veldig fornøyd. Så fornøyd at jeg i høst kjøpte en ny fordi den gamle var så mye brukt over mange år at den var totalt utslitt. Ligger fortsatt ute på gsport til 989: https://www.gsport.no/188333-bergans-of-norw-helium-55-tursekk?#758=347915&761=79732
 4. Beklager et teit spørsmål @varmtvann, men hva er n i n+1 formelen? Ligger sikkert på forumet, men får ikke søkt det opp fordi systemet tolker + som eller.
 5. Kanskje litt "over the hill" "å være aleine" i områdene her. Jeg er kjent i Asker, og erfaringen er at det er en og annen person nesten "overalt", og det kan dukke opp folk der du minst aner det. Ville tippe det samme i Drammensmarka og på Konnerud-siden av Drammensdalen der jeg er litt kjent. Jeg ville foreslå å saumfare kartet og finne steder som er langt fra hytter/bebyggelse, langt fra stier og langt fra utsiktspunkter og fine topper. Dra på tur utenom ferier, helger og helligdager. Jeg jobber turnus og er derfor på tur på slike dager da folk flest jobber. Selv da treffer man på pensjonister og andre som har anledning til å gå på slike tidspunkt. Det fine med pensjonister er at man sjelden treffer dem utenom stien, de kommer gjerne i i små grupper på 2-5 personer og skravler hele tiden slik at man hører dem på lag avstand og kan unngå dem hvis man ønsker det ved å gå ut av stien. Man hører folk, men man trenger ikke nødvendigvis å se dem om en ikke ønsker. Du kan stå 5m fra stien og folk som skravler senser deg ikke. Jeg har selv ett elg som står 5m fra stien, og skravlebøttene som går forbi ser ikke en tøddel av elgen, men den står jo da helt i ro. Selv bruker jeg å følge stier til et område jeg finner interessant og soser rundt der utenom stier i skrenter og kratt. Da føler jeg meg ganske alene. Rådene mine er altså som følger: 1. Saumfar kartet og let frem steder langt fra hytter/bebyggelse, stier, utsiktspunkter, populære utfartsområder og fine topper 2. Dra på tur utenom ferier, helger og helligdager 3. Allikevel, vær forberedt på å møte folk overalt der du minst aner det
 6. Men greia, @Fotogubbe er at Fjellsport har kronisk høye priser, så da blir ikke rabatten så stor allikevel..... Ja, @Bjørn J, vi bli alle lurt - de har tross alt tilbud for å tjene penger.
 7. Hva er dette? Pose stein (D) 88 Hva skal du med denne? + dørmatte 150
 8. @zimwalker, er det jo større kjelediameter jo mer effektiv? Eller er det et optilmalt forhold mellom flammens diameter og kjelens? Det virker som om pocket rocket koker opp fortest i alle kjeletestene i Randulf sitt forsøk, eller gir pocket rocket mer energi pr tidsenhet enn primus gravity? @Memento mori nevner lengre opp i tråden at "Kjelen bør være tynnvegget og helst like stor som kjelestøttene, og med lokk." Er dette den optimale kjelestørrelsen?
 9. Hei, disse har noe juving i Leirdøla i Jostedalen. https://www.fjordactive.com/juving Kan høre med de, og som @Gittiamo er inne på er respekt nøkkelordet.
 10. fjellkaren

  Rab quilt

  Hei, kjøpte meg denne quilten forleden og den skal snart i bruk. https://www.fjellsport.no/rab-neutrino-quilt-200-firecracker-left-zip.html?q=rab qui Men jeg forstår ikke helt hvordan den skal brukes. Greit nok hvis den brukes kun som et enkelt teppe, men jeg trodde den var mer enn et teppe. Den skal vel spennes fast i eller rundt liggeunderlaget på noen måte for å ikke "forsvinne" ila natten, eller at det lekker varme ut pga glipper o.l. Ser det er noen feste hemper lang siden. Er det meningen å bruke tau for å holde quiten sammen slik det kanskje er antydet på bildet i venstremenyen i denne linken: https://www.alpinetrek.co.uk/rab-neutrino-sl-quilt-blanket/ ? I tilfelle under underlaget? Noen med brukererfaring eller vet hva som er "best practice" her?
 11. Nei, fortsatt plastsmak.... blir en email til Nalgene nå ila helgen. Ellers får det bli pisseflaske eller flaske med tur-skrot i ... 😀
 12. Har vært på tur i helga (uten flaska), skal ta en sjekk i morgen.... Fylt flaska med vann i kveld og sjekker smaken i morgen tidlig.
 13. Takk @Walle og @Marius Engelsen, ser an hvordan det går i morgen etter bakepulvervannet. Er fortsatt luka/smaken der, skriver jeg til Nalgene.
 14. Ja @Gittiamo, tror ikke jeg drikker mer av den flaska hvis jeg ikke får bort bismaken. Smaken er rett og slett for ille. Kan være noe galt med den batchen også.
 15. Satte flaska i bakepulvervann nå 🙂.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.