Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  55
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Takk @Epletre. Kanskje litt kort stang ja. Kan kanskje kombinere med et tynt rør for å forlenge stanga. Er det mulig å ta av håndtaket slik at diameteren på røret kan reduseres?
 2. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Se der ja @Terka - nå snakker vi!!! Genialt! Den var jo skikkelig kul Den er dyr, men man kan jo mekke til noe slikt relativt greit selv også ville jeg tro. @KimH, kjempemessig med festesystem, kanskje den kan festes på sekken også? Eller i magebeltet med en strips som støtte ved skuldra. Kult @Kjell Iver, bra når en har med stativ. Sant, en blir ikke flau av den.. Med den brede paraplyen fra Clas og selvmekka festesystem ala Alpin-Basis baner dette vei for et sukessprosjekt 1000takk for tipsene.
 3. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Utrolig mange bra ideer her, takk for det. Likte ideen til @Gittiamo - noen som melder seg? Den var ny for meg @Terka, men ser ganske tung ut til å dra innover fjellheimen... en lightversjon kunne vært fint. Tenker at det må bli en løsning med et tynt rør langs ryggen som en setter paraplyen oppi. Vel, får tenke litt på det... vanskelig å finne gode løsninger på dette.
 4. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Takk for alle gode innspill. Ja, den "paraplyhatten" har jeg tenkt på, men jeg prøvde den for noen år siden, og den var ikke så praktisk. Og såvidt meg bekjent er de også ganske små i diameter. Et annet problem med den er at den svinger seg rundt ettersom hodet beveger seg og det blir lett mye spruting, og da hjelper den ikke så mye mot regnet. Tror det må bli et slags rør som går langsetter sekken som paraplyen settes oppi, noe ala et tynt fiskestangrør. Litt upraktisk å ha det på sekken også når sekken skal tas av (som ofte skjer ved fotografering, man setter fra seg sekken og rusler litt rundt). Eller noe i retning av et reimsystem som jeg spenner rundt skulder og bryst, men man må sørge for at armene og hendene ikke blir hemmet av "systemet".
 5. 126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Dette var et bra tips - tusen takk. Jeg har lett etter en bred paraply lenge, men tenkte ikke på Clas..... Jeg bruker paraply når det regner på tur fordi jeg er så ultralei av klamme, våte klær. Nå skal det legges til at jeg ikke ferdes på autostradaer i Jotunheimen etc, så jeg blir sjelden observert, og det er kanskje best Hadde nok tenkt meg om et par ganger før jeg slår opp paraplyen over Besseggen eller utenfor Olavsbu. I fjor syklet jeg med paraply innover en skogsbilveg, og til min overraskelse traff jeg på folk .... som stirret som om de ikke hadde sett folk før... og sannelig kom det ikke en spydig kommentar når jeg hadde passert Vel vel, dem om det. En annen ting er at det er praktisk med paraply når en fotograferer for de med kamera som ikke tåler vann og for de som ikke vil ha vanndråper på frontelementet. Nå gjenstår det bare å finne en løsning slik at jeg slipper å holde paraplyen under fotografering - jeg trenger en hånd til kamera og den andre til den manuelle fokuseringen. Noen som har gode ideer på om det finnes festeanordninger for paraply til sekk?
 6. Snøplugger av brøytestikker

  Jeg finner ikke den nevnte universalline fra Clas. Har du en link?
 7. Flott! Der skulle je ha vøri . Topp inspirasjon.
 8. Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg har avmeldt meg masse nyhetsbrev nylig, så da vet jeg ikke om alle gode tilbud, og jeg unngår dermed å bli minnet om kjøpebehov på ting jeg egentlig ikke har bruk for. Funker som bare rakker'n.
 9. Sort uke?

  Jeg har avmeldt meg mange nyhetsbrev nå nylig. Full innboks av tilbud-tilbud-tilbud. Har hatt en razzia over siste uka hvor jeg avmeldte meg masse nyhetsbrev. Går sikkert glipp av gode tilbud, men det spiller liten rolle når jeg ikke vet det :-). Man blir til og med et litt lykkeligere menneske fordi man slipper å ergre seg over alle tilbud man ikke har råd til å slå til på .
 10. Gassbrenner, vinter og forvarming

  Tusen takk for informativ test @Blaser. Jeg får dessverre ikke fult opp med egne tester nå for jeg er på en jobbreise i USA nå og blir borte til ute i desember. Men det hindrer jo ikke planlegging av prosjekter når jeg kommer hjem . Skal først prøve med de tennelementene jeg har og se om de funker i kulda. Leste også artiklene @a_aa tipset om, og lærte mye av det. Virker som jeg må belage meg på en brenner der en kan snu boksen når kulda setter inn. Men det hadde vært kjekt om jeg fikk taket på Reactor'en slik at den greit kan brukes om høsten. Dette skal testen når jeg kommer him.
 11. Gassbrenner, vinter og forvarming

  Er det innebygd piezo-tenner, fyrstikker, engangslighter eller stormlighter du bruker da? Bruker innebygd piezotenner på en MSR reactor av eldre dato. Skal prøve litt utover høsten nå med lighter og se om det blir bedre da.
 12. Gassbrenner, vinter og forvarming

  Tusen takk for alle gode svar. Ser ut til at det er nødvendig med en form for forvarming før man får fres i brenneren går kvikksølvet går nedover. Nå har jeg en gammel brenner som jeg har brukt parafin på, som visstnok også skal gå på bensin. Kan være at jeg tørker støv av denne og at den gjenfinner sin nytte på de kaldeste dagene Men det er jo med gass at det er renere mhp evt væskesøl.
 13. Hei, jeg vurderer å investere i en gassbrenner for vinterbruk ala MSR Windpro etc. Dette er brennere som har forvarming av gassen ved at tilførselsrøret går gjennom flammen. Greit nok når det er full fres i brenneren, da blir gassen varmet opp på veien til brenneren. Men hva med startfasen før gassen er varm - trenger man noen form for forvarming for å få opp tempen slik at gassen antennes. Noen som har vintererfaringer med dette? Gassbrenneren jeg har nå har ikke slik forvarming og jeg har problemer på høsten med å få fyr på den selv med vintergass. Hva er deres erfaringer rundt dette med opptenning av gassbrenner om vinteren?
 14. Slangebrenner, gass. Biltema eller andre?

  Kan alle disse brukes med gassboksen opp-ned?
×