Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  136
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fjellkaren

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  Det var i forlengelsen av denne uttalelsen jeg stusset litt (men uttalelsen er riktig, for all del): I tabellen over som @Anders_G lagde er CO høyere for XGK uten kjele enn med EtaPot kjelen, mens den er lavest uten kjele for alle andre brennere i tabellen. Det jeg lurte på var om dette kan forklares (altså hvorfor XGK ikke har lavest CO uten kjele). Beklager at jeg var litt uklar i mitt forrige innlegg.
 2. fjellkaren

  Kullosdiskusjon - Splittet fra Gass vs flytende

  Forstår ikke logikken her. At kjelen ikke er for nærme brenneren er viktig for å redusere CO produksjonen (temperaturgradienten blir for bratt og alt brennstoff blir ikke fullstendig forbrent før temperaturen er under forbrenningstemperaturen?), men fravær av kjele produserer ennå mer CO. Rik tilgang på O2 er viktig for fullstendig forbrenning og reduksjon av CO (for lite O2 i brenningen gir CO istedenfor CO2 - logisk). Hva er det da som gir den høye CO når kjelen fjernes? (kjele for tett på flammen gir for rask avkjøling, greit, men det skulle da være nok O2 tilgjengelig når kjelen fjernes?). Ref branntrekanten: brennstoff+varme+O2=forbrenning
 3. fjellkaren

  Foredrag om turer med barn

  I'll be there...
 4. fjellkaren

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Hva skjer når man jammer en drone? Faller den ned eller hva?
 5. Tøft. Gudd løkk, og hold oss oppdatert - spennende å høre hva som nå skjer.....
 6. fjellkaren

  Dronesalget tar av - hipp, hipp hurra.

  Som for alt nytt, så er det noen som ikke vil ha det der. Når bilen var ny var det helt sikkert noen som forbannet det, men i dag vil de fleste ha bil. Jeg hadde en gang en nabo som til min store irritasjon røykte på kvelden slik at det sev inn på mitt soverom. Han kunne til og med røyke kl 03 om natta, så røykesuget var stort. Jeg ble sjeleglad når røykeloven kom og håpet han ville slutte å røyke. Men det skjedde ikke. Jeg kontaktet advokat for å høre om jeg hadde noen rettigheter. Det hadde jeg ikke. Han kunne røyke så mye han ville på sin veranda. Selv om jeg kunne holde meg unna restauranter etc før røykeloven kom, var jeg rettsløs når det kom til steder jeg ikke kunne holde meg unna (et sted må jeg jo sove). Som på de fleste arenaer i livet må det være høyde for flere aktiviteter og man må akseptere at man ikke kan skyte ned en drone fordi man ikke liker at den er der. Men respekten er gjensidig, så dronepiloten må også ta hensyn.
 7. fjellkaren

  Hvor finner jeg Turistproviant?

  Er det noen som vet om denne ennå er å oppspore? (Altså Trondhems Turistproviant)
 8. fjellkaren

  Ringstind med to innganger

  Aller kjekkest er det å kunne velge hvilken av de 2 inngangene man vil bruke.
 9. fjellkaren

  Trenger man egentlig multiverktøy?

  Helt avhengig av type tur - vinter overnatting: definitivt ja. Jeg har den med på overnatting sommer der det er over en dagsmasj ned til sivilisasjonen, da en lett versjon.
 10. fjellkaren

  Ringstind med to innganger

  Synes at det er bra med kun en stang på SL 1-2, Ser den med økt vindstabilitet og uten rette vegger som nevnes over her av @Memento mori. 2 innganger på SL 2 er flott. Blir spennende å se på Camp Villmark om de har løst problemet med at dukene i hodeenden klistrer seg sammen når det blir vått. Savner definitivt en SL1 med 2 innganger med tilhørende 2 fortelt og kun en stang, evt med 2 gåstaver som @ketilring nevner. Sparer en del vekt på det. Hadde Unna hatt 2 store innganger hadde jeg gått for den, men fortelt hadde blitt et savn. Eller Soulo med 2 like innganger med den som er nå.
 11. fjellkaren

  Prosjekt: litt lettpakking

  Appropo @tubbs, et ordtak går omtrent slik: "mannen som løftet en okse begynte med daglige løft av kalven".
 12. fjellkaren

  Utstyrsliste LW/UL

  just-in-case: andre kan selvfølgelig også anbefale (ref forrige post)
 13. fjellkaren

  Utstyrsliste LW/UL

  @Memento mori siden du har erfaring med ee quilt, hvilken temperatur-grense ville du anbefale for fjellturer opp til ca 1100m i juli og august i sørnorge? Er altså ute etter en sommerquilt. Vår og høst er dekket med en WM pose.
 14. fjellkaren

  Utstyrsliste LW/UL

  Hei, jeg tenker på soveposen - er den varm nok til fjellet vår og høst? Har du noen overnattinger med den slik at du har erfart den?
 15. fjellkaren

  Addnature?

  Har handlet noe derfra. Aldri hatt noe problemer, så derfor ingen erfaringer med retur jeg heller.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.