Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  163
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. @zimwalker, er det jo større kjelediameter jo mer effektiv? Eller er det et optilmalt forhold mellom flammens diameter og kjelens? Det virker som om pocket rocket koker opp fortest i alle kjeletestene i Randulf sitt forsøk, eller gir pocket rocket mer energi pr tidsenhet enn primus gravity? @Memento mori nevner lengre opp i tråden at "Kjelen bør være tynnvegget og helst like stor som kjelestøttene, og med lokk." Er dette den optimale kjelestørrelsen?
 2. Hei, disse har noe juving i Leirdøla i Jostedalen. https://www.fjordactive.com/juving Kan høre med de, og som @Gittiamo er inne på er respekt nøkkelordet.
 3. fjellkaren

  Rab quilt

  Hei, kjøpte meg denne quilten forleden og den skal snart i bruk. https://www.fjellsport.no/rab-neutrino-quilt-200-firecracker-left-zip.html?q=rab qui Men jeg forstår ikke helt hvordan den skal brukes. Greit nok hvis den brukes kun som et enkelt teppe, men jeg trodde den var mer enn et teppe. Den skal vel spennes fast i eller rundt liggeunderlaget på noen måte for å ikke "forsvinne" ila natten, eller at det lekker varme ut pga glipper o.l. Ser det er noen feste hemper lang siden. Er det meningen å bruke tau for å holde quiten sammen slik det kanskje er antydet på bildet i venstremenyen i denne linken: https://www.alpinetrek.co.uk/rab-neutrino-sl-quilt-blanket/ ? I tilfelle under underlaget? Noen med brukererfaring eller vet hva som er "best practice" her?
 4. Nei, fortsatt plastsmak.... blir en email til Nalgene nå ila helgen. Ellers får det bli pisseflaske eller flaske med tur-skrot i ... 😀
 5. Har vært på tur i helga (uten flaska), skal ta en sjekk i morgen.... Fylt flaska med vann i kveld og sjekker smaken i morgen tidlig.
 6. Takk @Walle og @Marius Engelsen, ser an hvordan det går i morgen etter bakepulvervannet. Er fortsatt luka/smaken der, skriver jeg til Nalgene.
 7. Ja @Gittiamo, tror ikke jeg drikker mer av den flaska hvis jeg ikke får bort bismaken. Smaken er rett og slett for ille. Kan være noe galt med den batchen også.
 8. Satte flaska i bakepulvervann nå 🙂.
 9. Takk @KS10, skal prøve det over natta i dag. Ja, @tubbs, litt merkelig, for jeg har en eldre en som er helt clean.
 10. Sist jeg var på tur drakk jeg vann etter ca 4 timer - med besk plastsmak. Lukter det også tydelig hvis en stikker nesa borti flaska, så jeg tror det neppe er fra lokket.
 11. Hei, har en Nalgene flaske som setter kraftig plastsmak på vannet. Har aldri brukt annet enn reint vann i den, men prøvde med eddik for å forsøke å fjerne plastlukta uten hell. Noen som har hatt samme problemet og/eller har tips til hvordan få plastsmaken bort?
 12. Lager dere fortom selv av litt mono? Eller kjøper man det? Hvor lang bør en fortom være? Jeg fisker ørret opp mot kanskje halvkiloen i skog og på fjell, også i bekker og elver. Kjørte mono tidligere, men kjøpte nå multi og var ikke klar over slitesvakheten ved multi og at man bør bruke mono fortom for å kompensere for denne svakheten.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.