Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  220
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Mulig jeg ikke har gode nok rutiner, men det går på at matlaging er rolige og kjedelige aktiviteter. For å passe på at maten ikke svir seg må en røre hele tiden (derfor bruker jeg kun poser av typen real på tur), eller vente på oppkok av vann og så vente at den står i 15 min for trekking. Jeg synes det er mye bedre å unngå dette hvis man kan, for matlaging er det traurigste jeg gjør på tur. Ofte har jeg med ferdiglagd mat hjemmefra for de 1-2 første dagene, som da spises kald. Eller jeg kan dra på noen få bokser Snurring, som i tilfelle også spises kald. Sorry @Bjørn J, but I just hate cooking. Irriterer meg grønn hver gang jeg tar frem den helv... kokeren og må begynne den fa.. matlagingen. Jeg har ikke det forholdet til matlaging hjemme da :-) Vil bruke minst mulig tid på dette (u)nødvendige onde.
 2. Fikk visst katalogisert denne under Turrapporter ved en feil. Hvordan endre dette?
 3. Er det noen som har prøvd å tilberede turmat av type tilsvarende Real etc på kaldt vann? kanskje går det hvis man tar (kaldt) vann i posen på morgen slik at det får mange timer i bløt? Det er litt pes å varme opp vann til koking for så å helle oppi posen og vente noen minutter, spesielt ved dårlig vær etc. Tenkte å gjøre noen tester på dette snart, men hvis noen har erfaringer trengs ikke det.
 4. Jeg ville kappet det der korrosjonen starter, slik at det ikke sprer seg innover. Da går det muligens i 12 nye år.
 5. @Terka, du har rett i det, det blir nok tungt og Allak 1 ville kanskje vært bedre. Tenkte i utgangspunktet på muligheten av å speilvende dør-siden på soulo over på den dør-løse siden med rektangulært innertelt-areal. Men da er vi vel kanskje på en nedskalert Allak (Allak 1).
 6. Hvorfor kan de ikke lage et telt tilsvarende Soulo med dør på hver side istedenfor det trekantforma innertelt-arealet. Da har man et lite beinsolid 1-manns med 2 dører of 2 vestibuler
 7. På mitt Soulo er stengene bøyd orginalt. @storol, sikker på at de ikke var bøyd før vindkula?
 8. Hatt alpinlite i mange år nå og den funker som gull - kjempefornøyd. Om vinteren bruker jeg den inni en halite overbag, om høsten og våren som vanlig pose, om sommeren som dyne. Helt grei i fjellet på sommeren som dyne, men kan bli litt varm i lavlandet på sommeren, selv som dyne. Bruker den i også i Amok køye på skauen og det går greit, både som dyne, pose og i overbag'en. Synes posen funker bra som dyne til mitt bruk, har da glidelåsen et stykke nedpå slik at den danner en pose rundt beina og dyne i øvre del, og regulerer glidelåsen iht varmen. For de varmeste sommernettene og i dnt hytter etc blir den for varm og da har jeg en syltynn pose til det formålet.
 9. Tenkte på Helsport Spitsbergen Pro Camp. Kan denne være et alternativ til Keron GT? Den kan fåes betydelig billigere, men er usikker på om den vil være på høyde med Keron vinterstid? https://www.helsport.no/spitsbergen-pro-camp
 10. Ja, klart, brukes boksen rett veg brukes i hovedsak propanen når det er kaldt, og forvarming må til vinterstid. Det må med i beregningen. Tenkte selv jeg skulle teste litt med gass i vinter for å se det i praktisk bruk.
 11. Men @Freebird, er det ikke dette en unngår hvis en brenner fra gassboksen opp-ned. Da vil man tappe fra væskefasen og såsant tettheten på de ulike gassene (i væskefasen) er lik slik at en unngår at den tyngste væskefasen legger seg nederst og dermed tappes først. Risikoen for å få forskyvninger i %-ballansen mellom gassene er da minimalisert. Ved fyring rett veg på boksen vil en under kalde forhold stort sett forbruke propan i gassfase. Etterhvert som boksen kjøles ytterligere ved fyring vil mer av gassen (Iso-/N-butan) kondenseres til væskefase. Både ved at butan kondenseres ved avkjøling pga fyring og at propan forbrennes, gjør at gassen over væsken består av mer og mer propan etterhvert som temp minker og boksen tømmes. Og en kommer i den situasjonen du beskriver. I tillegg vil trykket avta med fallende temp.
 12. Såvidt jeg kan forstå med min begrensede kunnskap, så er kurvenes tale klar. Kurvene i Randulf sin artikkel (linket over) viser klart at vinter gas gir bedre effekt enn power gas. Om dette skyldes at gassblandingen evt er ulik eller papiret eller andre ting vet jeg ikke. Men resultatene er vel tydelige nok? Opp-ned brenning gir betydelig mer effekt enn "rett veg"-brenning, og winter gas bedre effekt enn power gas (de to kurvene lengst mot høyre). Det er i alle fall slik jeg leser kurvene.
 13. fjellkaren

  fjellkaren

 14. Likte også skillet mellom turnetter og utenetter. Turnetter tenker jeg blir utenfor bopelen (dvs i hytte, campingvogn, bobil etc, men ikke overnattigsbesøk hjemme hos onkel og tante eller venninna osv). Utenetter blir telt, tarp, gapahuk, åpen himmel, hengekøye osv. Formålet med overnattingen må være friluftsliv. F. eks koie uten oppvarming grenser til å bli utenatt, avh av standarden - vurderes fra tilfelle til tilfelle. Er standarden god er det vel turnatt.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.