Gå til innhold

fjellkaren

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  60
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellkaren

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fjellkaren

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Håper det blir noe fisk snart - traurig at det ikke biter, særlig i lengden. Skitt fiske!
 2. fjellkaren

  Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag

  Digg turrapport, følger deg
 3. fjellkaren

  Sveising av stålkant

  Hei, har hatt samme problemet på mine nansen som er mer enn 5-6 år, men under 10 år gamle. Dette skjedde på tur og jeg så ingen annen utvei enn å rive av hele stålkanten - kanten som stod ut fra skien skrapte ned i snøen og stod mer og mer ut fra skien. Etter dette tullet har jeg i grunn avskrevet Åsnes ski. Nå har jeg ikke noen kvittering på kjøpet. Er det sjans å få reklamert og få nye med å sende inn bilder eller må man gå via forhandler? Noen som har gjort noen erfaringer med reklamasjon?
 4. Ja, har du vinterstøvler slipper du å kjøpe sandaler til sommerbruk.....
 5. fjellkaren

  Turkart på mobiltelefon

  Har testa NaVida litt nå og ser ut som en grei app. Laster kart ned for bruk offline funker bra. Fortsatt problemer med at .gpx filene må konverters for å lastes inn i Garmins basecamp som jeg bruker som base. http://www.gpsvisualizer.com/convert?output (fra @Tor-Erik-L-77). Blir litt tungvin arbeidsflyt, noen som har funnet noe bedre?
 6. fjellkaren

  126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Takk @Epletre. Kanskje litt kort stang ja. Kan kanskje kombinere med et tynt rør for å forlenge stanga. Er det mulig å ta av håndtaket slik at diameteren på røret kan reduseres?
 7. fjellkaren

  126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Se der ja @Terka - nå snakker vi!!! Genialt! Den var jo skikkelig kul Den er dyr, men man kan jo mekke til noe slikt relativt greit selv også ville jeg tro. @KimH, kjempemessig med festesystem, kanskje den kan festes på sekken også? Eller i magebeltet med en strips som støtte ved skuldra. Kult @Kjell Iver, bra når en har med stativ. Sant, en blir ikke flau av den.. Med den brede paraplyen fra Clas og selvmekka festesystem ala Alpin-Basis baner dette vei for et sukessprosjekt 1000takk for tipsene.
 8. fjellkaren

  126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Utrolig mange bra ideer her, takk for det. Likte ideen til @Gittiamo - noen som melder seg? Den var ny for meg @Terka, men ser ganske tung ut til å dra innover fjellheimen... en lightversjon kunne vært fint. Tenker at det må bli en løsning med et tynt rør langs ryggen som en setter paraplyen oppi. Vel, får tenke litt på det... vanskelig å finne gode løsninger på dette.
 9. fjellkaren

  126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Takk for alle gode innspill. Ja, den "paraplyhatten" har jeg tenkt på, men jeg prøvde den for noen år siden, og den var ikke så praktisk. Og såvidt meg bekjent er de også ganske små i diameter. Et annet problem med den er at den svinger seg rundt ettersom hodet beveger seg og det blir lett mye spruting, og da hjelper den ikke så mye mot regnet. Tror det må bli et slags rør som går langsetter sekken som paraplyen settes oppi, noe ala et tynt fiskestangrør. Litt upraktisk å ha det på sekken også når sekken skal tas av (som ofte skjer ved fotografering, man setter fra seg sekken og rusler litt rundt). Eller noe i retning av et reimsystem som jeg spenner rundt skulder og bryst, men man må sørge for at armene og hendene ikke blir hemmet av "systemet".
 10. fjellkaren

  126 cm bred foldbar paraply (sort)

  Dette var et bra tips - tusen takk. Jeg har lett etter en bred paraply lenge, men tenkte ikke på Clas..... Jeg bruker paraply når det regner på tur fordi jeg er så ultralei av klamme, våte klær. Nå skal det legges til at jeg ikke ferdes på autostradaer i Jotunheimen etc, så jeg blir sjelden observert, og det er kanskje best Hadde nok tenkt meg om et par ganger før jeg slår opp paraplyen over Besseggen eller utenfor Olavsbu. I fjor syklet jeg med paraply innover en skogsbilveg, og til min overraskelse traff jeg på folk .... som stirret som om de ikke hadde sett folk før... og sannelig kom det ikke en spydig kommentar når jeg hadde passert Vel vel, dem om det. En annen ting er at det er praktisk med paraply når en fotograferer for de med kamera som ikke tåler vann og for de som ikke vil ha vanndråper på frontelementet. Nå gjenstår det bare å finne en løsning slik at jeg slipper å holde paraplyen under fotografering - jeg trenger en hånd til kamera og den andre til den manuelle fokuseringen. Noen som har gode ideer på om det finnes festeanordninger for paraply til sekk?
 11. fjellkaren

  Snøplugger av brøytestikker

  Jeg finner ikke den nevnte universalline fra Clas. Har du en link?
 12. Flott! Der skulle je ha vøri . Topp inspirasjon.
 13. fjellkaren

  Hva har du IKKE kjøpt nå?

  Jeg har avmeldt meg masse nyhetsbrev nylig, så da vet jeg ikke om alle gode tilbud, og jeg unngår dermed å bli minnet om kjøpebehov på ting jeg egentlig ikke har bruk for. Funker som bare rakker'n.
 14. fjellkaren

  Sort uke?

  Jeg har avmeldt meg mange nyhetsbrev nå nylig. Full innboks av tilbud-tilbud-tilbud. Har hatt en razzia over siste uka hvor jeg avmeldte meg masse nyhetsbrev. Går sikkert glipp av gode tilbud, men det spiller liten rolle når jeg ikke vet det :-). Man blir til og med et litt lykkeligere menneske fordi man slipper å ergre seg over alle tilbud man ikke har råd til å slå til på .
×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.