Epletre Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 (endret) Jeg hadde på tur nylig, en rist med meg, men fikk ikke brukt denne rista, i hovedsak for at jeg ikke ville ende opp med en grisete grillrist som må rengjøres. I butikker har jeg sett bålpinne for kjøttbiter tror jeg, men det ser litt tvilsomt ut. Kom gjerne med tips her for å steke koteletter på bålet. Endret 11. april 2018 av Epletre Siter
Jan Erik Hansen Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 Y formet grein, gjerne med et par tynne pinner på tvers for å holde fast. Flat stein over flammene blir varm som en steikepanne. Eller steikepanne/grillrist som tørkes med mose/sand/lyng/einer. 2 Siter
+Tom42 Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 3 minutter siden, Epletre skrev: Jeg hadde på tur nylig, en rist med meg, men fikk ikke brukt denne rista, i hovedsak for at jeg ikke ville ende opp med en grisete grillrist som må rengjøres. I butikker har jeg sett bålpinne for kjøttbiter tror jeg, men det ser litt tvilsomt ut. Kom gjerne med tips her for å steke koteletter på bålet. Ofte når jeg skal ha med meg slik snadder steker jeg dem hjemme og pakker dem i alufolie. Da kan du legge hele stasen på bålet og varme opp. En bonuseffekt er også at kjøttet overlever lengre tid enn i rå tilstand 1 Siter
+Espen Ørud Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 F.eks slik som vi gjør flere ganger i året under laksefiske: 2 Siter
Elisabethsk Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 Alufolie er kjekt. Bruker det hjemme på grillen - letter rengjøringen mye. Har du tenkt å fyre bål en god stund og har god tid på matlagingen er også langtidsstekt kjøtt som pakkes inni folie og legges litt utenfor den sterkeste varmen også både enkelt og med godt resultat. Siter
Øyvind Hellenes Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 Kan anbefale sjusteinsovn: Kan få skikkeleg bra temperatur dersom ein har gode steinar tilgjengeleg. Ellers har eg også hatt suksess med å steike kjøtt i vatn på tur: https://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide Legg steika i ein ziplock-pose med litt marinade og sug ut lufta mens du lukkar den. La posen ligge i varmt vatn (60-80 grader) i 1-2 timar. 2 Siter
KimH Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 Som Ingrid Espelid Hovig sa : " så har me juksa litt" 😀 Stek hjemme og pakk i alufolie er fint . Har ei på 7 som får med seg diverse snadder som elgkarbonader osv da de har uteskole en dag i uken med bål osv , grilling eller få stekt maten er de ikke så tålmodig på disse små så greit det kun trengs varmes . Siter
meliis Skrevet 11. april 2018 Skrevet 11. april 2018 Prøv å hiv det rett på glørne? Funker 100% på Biff, blir helt fantastisk!! Ha litt alufolie å la kjøttet hvile litt før servering. 1 Siter
Johanks Skrevet 14. april 2018 Skrevet 14. april 2018 Grillrista kan du brenne ren/la ligge i glørne etter du er ferdig så skrape/børste av etterpå eller du kan legge koteletten rett på kullet når det er klart. Siter
REs Skrevet 14. april 2018 Skrevet 14. april 2018 Både fisk og kjøtt kan stekes ved bruk av strålevarmen fra bålet. Maten trenger ikke nødvendigvis stekes over bålet, men på siden. Fisk eller kjøtt kan festes på en trefjøl, plankebit, en delt vedkubbe eller en Y formet kvist. Så settes den vertikalt på siden av bålet og da vil strålevarmen fra bålet steke maten. Det fine med denne metoden er at du kan fyre bål med høye flammer uten at maten blir brent. Siter
esphojo Skrevet 14. april 2018 Skrevet 14. april 2018 Om du kombinerer de to løsningene som du IKKE ville ha får du denne 😉 https://www.skittfiske.no/light-my-fire/178672/light-my-fire-grandpas-firegrill-super-grillrist-for-aktive-turfolk?gclid=EAIaIQobChMIr_jpto252gIVEsayCh2yQABxEAQYAiABEgJI9PD_BwE Har benyttet selv (med suksess!) over bålet.... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.