Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Anbefalinger av ullundertøy?


Anbefalte innlegg

Janus på Coop hypermarked, fikk settet for 300kr forrige uka. Bakdelen er at det ikke er høy hals. Holder bra

Devoid expedition, 600per del ca. Trøya holder bra. Longsen blir tynnslitt på utsatte steder, men dette kan ha noe med vekt, og låromkrets og gjøre :P 

Woolpower, den tykkeste av de, husker ikke vekta. I alle fall frotté. Dyr, varm, holder dårlig pga av løsstrikk. men det må til for og fange luft...

Bråtens fabrikker eskimo, du finner den der de selger forsvarets ullsokker da det er de som lager den og. Denne er tykk som woolpoweren men med høyere slitestyrke. Har ikke brukt min så mye enda. Betalte 300kr på en sånt overskudds materiell utsalg butikk.

Forsvarets  bukse under vinter  lang, og tilhørende skjorte..  vel her må du være i systemet. Har i alle fall ikke funnet den til salgs enda.. Denne holder bra, omtrent som devold tenker jeg. 

Jobber som forskalingsssnekker, så bruker ull undertøy 38,5 time i uka alle vinter uker.. Det holder ikke med ett sett, man må ha minst et par i forskjellig tykkelse.

Endret av Lar5
Hh
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg synes Brynje Super Thermo er det beste undertøyet. Det er ikke ull, men fungerer like bra for det. En stor fordel er at det ikke krymper i vask eller slites merkbart over tid. Jeg har noen t-skjorter som jeg har brukt daglig i 7 år og ingen av dem viser tegn til slitasje! I det lange løp er dette derfor det billigste undertøyet du kan få, og det holder i alle fall meg like varm og faktisk tørrere enn med rene ull undertøy. Når det er skikkelig kaldt bruker jeg et lag ullundertøy over Brynje. Ytterst har jeg vanlig skallplagg.

Billigste ull undertøy tror jeg du finner på militærets utsalg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har litt forskjellig ullundertøy.

eskimo som noen nevner over har vært billig og bra. Jeg kjøpte det på et utsalg på hvalsmoen for et par år siden men det er lagt ned. Vet ikke hvor man får tak i nå, skulle gjerne hatt et sett til. Det er ullfrotte og da ikke 100% ull men godt og varmt.

så har jeg devold expedition polo. Denne er veldig fin. Den koster jo litt i utgangspunket men jeg kjøpte i devold sin butikk i outlet i Vestby. Da var det vel 40% av på vanlig pris. 

så har jeg et sett Monsen sitt som Aclima produserer. Var noe tilbud på det i desember. Trøye er ikke så ulik devold expedition men den er litt tynnere og lettere. Buksa liker jeg veldig godt da den er dobbel en del utsatte steder.

på magasinet.no har de et merke som heter Røros som er rimelig, ofte på tilbud.  Har en tynn longs fra de, dog såpass ny at den er for lite brukt til å vurdere den.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har flere typer ullundertøy, og bruker ull både sommer og vinter, til turer og til sykling. Når jeg bruker ull under sykkelklærne så blir det mye vasking og  det er ikke tvil om at Janus tåler mye vask uten å miste fasongen. Jeg har også noen billige ulltrøyer fra IRIS Sport som jeg kjøpte på XXL kun for å bruke til sykling. Disse trøyene er litt tynnere enn Janus, men ser faktisk ut til å tåle mye vask uten å miste fasongen. 

Jeg har også en ulltrøye fra Aclima med hette og lomme på magen. Dette er den trøya jeg liker best å bruke på tur. Det er ofte nok med bare denne trøya under skalljakken på de fleste turene både vår og høst, men jeg har ikke prøvd den i skikkelig kalt vintervær enda. 

Det er viktig å vaske ull riktig. Det kan være nok med et vask med feil vaskemiddel og så er tøyet ødelagt. 

Endret av REs
Lenke til innlegg
Del på andre sider
57 minutes ago, REs said:

Det er viktig å vaske ull riktig. Det kan være nok med et vask med feil vaskemiddel og så er tøyet ødelagt

VIKTIG!

Har også litt forskjellig ull. Det som er mest holdbart er iallfall å velge et blandingsmateriale for klær der man vet det blir gnissepunkter og høy slitasje. Ellers synes jeg at ullskuffen skal ha et variert innhold sånn at man alltid finner noe som kan fungere. Selv savner jeg noe "opp fra janus". Ser etter tynn ullfrotte -

(Logg inn for å se skjult innhold)

, med tilhørende stilongs for de dagene da janus blir litt lite.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, smgj skrev:

VIKTIG!

Har også litt forskjellig ull. Det som er mest holdbart er iallfall å velge et blandingsmateriale for klær der man vet det blir gnissepunkter og høy slitasje. Ellers synes jeg at ullskuffen skal ha et variert innhold sånn at man alltid finner noe som kan fungere. Selv savner jeg noe "opp fra janus". Ser etter tynn ullfrotte -

(Logg inn for å se skjult innhold)

, med tilhørende stilongs for de dagene da janus blir litt lite.

Ikke ullfrotte, men den er ganske tynn, faktisk den tynneste ulltrøya jeg har. 

(Logg inn for å se skjult innhold)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Friluftsnoob
   Hei,
   Er det noen som har prøvd tekstiler lagd av trær?
   Egenskapene til tekstiler lagd av klær er: 
   Mykere enn silke, transporterer fuktighet veldig effektivt og derfor er det lite bakterier som avgir vond lukt. I tillegg er den veldig temperaturregulerende. 
   Har virkelig lyst å teste produktet men lurer først på om andre har noen mening om det er virkelig eller bedrageri. 

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av Fjellamatøren
   Er det andre enn meg som klør av merinoull?
   Jeg har prøvd det meste av merinoull, og alt har klødd. Det siste jeg prøvde, før jeg fant løsningen, var merinoull fra Norrøna. De skulle visst være kjent for å ikke klø dersom alt annet klør. Jeg tok det på meg og det gikk ikke mer enn et minutt før jeg absolutt måtte ta det av meg. Jeg søkte og søkte på nett, men fant rett og slett ikke noen med samme utfordring. Tenkte derfor rett og slett å lage et eget innlegg om akkurat denne problemstillingen for andre som har det som meg. Det eneste alternativet for meg var tidligere å ha polyester innerst og merino over det. Ikke en optimal løsning. Så kom jeg over denne fra Vrtbr: (T2 Zip Neck)

   (Logg inn for å se skjult innhold)
    
   Denne løste alle problemene mine! Endelig noe som ikke klør! Jeg prøvde det på jobb fredag for å sjekke om det også klødde. Skulle på telttur samme dag. Det var så behagelig at jeg brukte det hele jobbdagen, hele turen opp til 971 moh, om natten og fjellturen dagen etter! Det var fantastisk. Jeg hadde bare det under, og Norrøna Trollveggen over. Med god lufting ble jeg heller ikke våt av svette!
   Er det andre som sliter med kløing av merinoull, eller er det bare meg?
    
   Hilsen en lettet turgåer.
  • Av LilleH
   Hei,
   Jeg har et par Hestra fjellvotten som jeg har kjøpt nylig da jeg ønsket vann- og vindtette votter. Liker også veldig godt muligheten for å ta ut foret på Hestra Fjellvotten slik at trekket kan brukes på vindfulle dager på sommeren også. Etter å ha brukt de på tur i helgen var de klissvåte rett gjennom, og forstår ikke dette helt da de oppgis å være vanntette. Er dette noe man må forvente etter et par timer regn? Er det evt. noen som har andre tips til vanntette allround votter? 
   På forhånd takk for svar! 
    
  • Av SivSK
   Hei! 
   Er det nokon har noko erfaringar med ulike ull-bher? 
   Skulle gjerne hatt ein med litt hold i, men også mest mulig ull. Er det mulig? 
  • Av Kleppeliten
   Hva slags ullgenser bruker dere på teltur ? Hvillket merke er den, vekt, etc.? Det er snakk om i selve leiren, ikke under vandring.
   Samboeren og jeg skal som vanlig på fjellet i sommer, og denne gangen blir det ren telttur uten stopp på hytter. Jeg synes det er nødvending å ha med en ordentlig varm ullgenser, da jeg er skikkelig frysepinne. Men jeg er lei av den gamle mariusgenseren som er tung og tar plass i sekken.
   XXL har jo hatt den ullgenseren fra Ulvang i salg en stund nå, som "alle" har,  og den står på vurderingslisten min, men den tar jo også plass i sekken.
   Er veldig vektbevisst, men det kan jo hende jeg må kaste inn håndkle på finne en lettere god ullgenser...
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.