Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Det er mange gode vinterposar ute på marknaden. Sjølv har eg ein dunpose som er suveren, så lenge den er tørr vel og merke. Det er ein rein vinterpose, og lite brukande i milde sommarnetter. Alternativ til eigen vinterpose kan vere ein tre-sesongars pose suplert med fleece innerpose. Det kan auke komfortgrensa med mange grader, i følgje produsentane.  Yttertrtekk er greit i ei snøhole  og det vil også gi eit lite bidrag. Pluss sjølvsagt eit godt underlag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I en snøhule blir temperaturen rundt 0 grader hvis man lager kuldegrop hele veien ut, og ligger på platå innerst i hula.

Snøhule er varmere enn telt uansett, så noen ekstrempose trenger du ikke.

 

Dermed burde en god 3-sesongs sovepose fungere fint, så slipper du å kjøpe dedikert vinterpose.

Kikk litt på XXL, GSPORT, INTERSPORT, eller på nett for å finne gode tilbud.

 

Anbefaler for eksempel Ajungilak/Mammut Kompakt 3-sesong til begge, da har du pose til vår/sommer/høst turene også.

Eventuelt sove i ull/flis i tillegg hvis det blir for kaldt.

Det viktigste er at oppgitt komforttemperatur på posen ligger rundt 0 grader, så får du ei fin natt med sønnen din inni hula.

 

 

 

 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helsport Alta, tåler greit ned mot 10 minus. Har sovet i telt i 15 minus i den, det var temmelig kaldt, men med ekstra fleecepose og litt klær på så gikk det greit. Snøhule takler den finfint. Du får den i juniorlengde eller short til poden om det skulle være av interesse

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helsport Alta, tåler greit ned mot 10 minus. Har sovet i telt i 15 minus i den, det var temmelig kaldt, men med ekstra fleecepose og litt klær på så gikk det greit. Snøhule takler den finfint. Du får den i juniorlengde eller short til poden om det skulle være av interesse

Enig. Mye pose for pengene, og god margin for temperaturen i snøhula.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

husk att barn fryser en del mere enn voksne.

er litt info om emne her Skjult lenke - logg inn for å se den får og være ærlig så er det ikke så farlig med deg,du kan jo alltid kle på deg en dunjakke eller andre ting og du får kanskje en kjip natt men junior vil du nok ødlege en del mere får vil jeg tro.

 

selv bestilte jeg en pose fra Skjult lenke - logg inn for å se den kostet 1800 kr ink frakt da var posen lagen får en person som er 130cm dvs total legde på 170cm (går vel bort noen cm her og der) den fungere nok fint ned til -15.

Hadde før det en Skjult lenke - logg inn for å se den som vi sov i sammen (han er nå snart 6 år og er får stor får det) du kan jo kjøpe en slik Skjult lenke - logg inn for å se denSkjult lenke - logg inn for å se den

 

vi sover i telt på vinteren så er klar over att det er overkill de soveposene her,me da kan du reise på telt tur på vintern og :)
 

 

da har du soveposer som er til vinter bruk :)

 

til sommer turer ville jeg kjøpt noe lette soveposer og der har du kanskje alt fra før?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg ville valgt en skikkelig vinterpose jeg. Det er viktig å ikke fryse de første gangene ute på tur. Man har forskjellig kuldegrense, så jeg ville heller kjøpt en litt for varm pose enn motsatt. For meg er det for kaldt å sove ute i 0 grader i en sovepose som har komforttemp ned til 0. Det går ja, men behagelig er det ikke. Barn har lettere for å fryse enn voksene og får neppe lyst til å bli med på overnattingstur ute igjen hvis de fryser første gangen. 

 

Husk også ett skikkelig liggeunderlag. Det er minst like viktig som soveposen :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har selv Helsport Alta, med en sommerpose inni og ullundertøy, så har jeg brukt denne under åpen himmel i ÷25°c så ja Alta klarer fint en snøhuletur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Guttungen på 7 har Helsport Alta Junior, på telttur i helga (litt under null på natta) virket det som om posen var god nok i massevis men han frøs mot bakken. Følgelig blir det oppgradert underlag før neste vintertur, men posen tror jeg duger.  Vi er fornøyde med posen, han har en god del døgn i den og den har fungert veldig bra. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For 27 år siden hadde jeg friluftsliv som valgfag på skolen. Dette innebar en snøhuletur i fjellet. Hjemme hos oss hadde vi ikke annet enn vanlige dyneposer, og kan ikke huske det var snakk om å kjøpe noe annet eller at jeg hadde med annet enn den.
Kan heller ikke huske at jeg frøs, men som 1 av 2 jenter blandt 12 gutter, lå vi tett i tett for å holde på varmen. DET husker jeg :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • Av Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • Av ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: Skjult lenke - logg inn for å se den?
   Fjellsport har vårsalg, hva med denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Hekta på tur har jo denne: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
  • Av StorHans
   Hei!. 
   Jeg planlegger tur fra Skien til Eidfjord/omegn. Og jeg skal gå over vidda. Jeg skal starte turen fra Skien i midten av August. 
   Jeg vurderer både dun og fiber. Men ettersom jeg skal sove i telt, og har mulighet til å tørke utstyr på hyttene. Så vurderer jeg sterkt og prøve ut en dunpose for første gang. 
   Jeg håpte med dette innlegget at noen kunne gi meg noen innspill til valget av sovepose. Jeg har sett meg ut 3 alternativer. 
   -Takker for alle svar!!! 
   Enten Helsport Alta. t-limit - 6.           1.6kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Marmot never winter dun. t-limit - 1.7. 850g.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Eller Mammut nordic dun. t-limit - 5. 1kg.
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   I vedlegget under så har jeg lagt til været som var ved Sandhaug hytta midt på Hardangervidda. Fra midten av August i fjor.

  • Av klyts
   Hei, har god erfaring med tørking av ullundertøy,  sokker osv i syntetisk sovepose, men vurderer å kjøpe dunpose for å spare volumet/vekt i sekken. 
   Siden du dunposer er mere ømfintlig for fukt lurer jeg på om noen har erfaring med det? Går det greit å tørke klær i dunpose på 8-9 dagers telttur på høsten? 
   På forhånd takk.
    
   Klyts
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.