Gå til innhold
 • Bli medlem

NIH

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om NIH

Nylige profilbesøk

893 profilvisninger
 1. Er det nokon som har vore i Jotunheimen siste veka eller så? Vurderer Olavsbu frå Leirdalen neste helg, men ser det er varierande føreforhold i fjellet for tida
 2. Er det nokon som kjenner ruta frå Kandal via Botnafjellet, Blåegga og nord for Trollekupa til Longevasshytta? Vurderer denne turen neste helg.
 3. Turen til Hurrungane er sikkert over. Men, om du ikkje var der, så er Vestre Austanbottind luftig og lettgått tur til neste gang.
 4. Godværsvinduet til fruen i huset! Det var fin formulering 😀 Håpe du hadde ein fin tur! Ein skal på ingen måte vere redd for å gå aleine, det er ei eiga oppleving om er verdifull. Men som fleire har kommentert, bør ein ha med utstyr til ei ufrivillig overnatting. Etter eit upassande ankelbrudd i fjellheimen for nokre år sidan, har eg for min del lova husfruen å ha med stavar på aleineturar. Snusar også på nødsendar som kan ligge i sekken.
 5. Takkar. Nå fekk eg melding om flaumstor Sponga ved Torsbu. Hadde tenkt oss den vegen. Med den varmen som er meldt reknar eg med fleire elvar kan bli ei utfordring. Utfordrande, men fin tid denne brytingstida i fjellheimen.
 6. Nokon som har kjennskap til snøforholda i Reinheimen nå? Ser det er er snøfritt rundt Grotli. Usikker på muligheter for skiføre høgare oppe.
 7. Hm.., hundespann har eg null erfaring med, så kva dei klarer eller ikkje, skal eg ikkje meine noko om. Med tanke på stigning og tilkomst i starten, trur eg at sørsida av Store Frøysa er best. Dei første 2-300 høgdemeterane er brattast, men så slakkar det gradvis meir og meir på. Men som sagt, kva som er eigna for eit hundespann veit ikkje eg. Om eg skulle dra pulk sjølv ville eg nok gått sørsida, men det hadde blitt heitt opp lia, ja.
 8. Så lenge du følgjer kvistaløyper og ser ver og føre ann, samt kjenner deg trygg på kart og kompass, bør du klare deg godt utan gps. Vindpose har eg heilt ærleg nesten aldri hatt bruk for, men det er ein ekstra trygghet. Og så kan du bruke den til vindsegl. I god vind og godt føre erdet ei flott oppleving. Det er ikkje eit turlag du kan låne av? Friluftsliv er etterkvart blitt reine utstyrshysteriet, og vi lar oss alle påvirke. Første gang eg gjekk vidda vinterstid var det i sjølvsydd anorakk i dunlerret og natoplank. Ikkje mykje hightec. Gjekk fint det og! God tur!
 9. Søk på Hardangervidda gav 524 000 treff ! Ta utgangspunt i det området som er nærast utgangspunktet ditt, eller bestem deg for austvidda, og sjekk f.eks ut.no. Fiskekort finn du på inatur.no Parkering finn du alltids når du kjem til eit naturleg startpunkt. Ta med kontanter i tilfelle bomveg eller parkeringsavgift i klingande mynt. Skitt fiske! Vidda er vakker same kvar du går!
 10. Planlegg å gå Utladalen i nær framtid. Er det nokon som har gått der nyleg og kjenner snøforholda mellom Sognefjellshytta/Krossbu og Skogadalsbøen?
 11. Er det nokon som har erfaring med lading av rx-100 frå powerbank? Er kunnskapslaus på den slags, men ser det er mykje ulikt å få.
 12. Midnatt og fullmåne på veg til Danskehytta.
 13. Enig med Imp at musikk på øyra kan vere ok på trening. På vanlig tur, derimot, er naturen sine lydar for min del ein svært viktig del av naturopplevelsen. Men, forøvrig er det vel slik at så lenge folk kjem seg ut, så er det mindre viktig kva og korleis dei gjer det. Vi er alle ulike. Interessant det med gamle folk og forståelse. Min besteforeldregenerasjon var nok mykje ute i utmark og fjell, men aldri utan æred. Turen måtte ha eit nytteformål. Anna var uforståelig. Ikkje for det, eg trur mange var glad for unnskyldninga at dei måtte sjå etter sauene, f.eks. Bestemor mi som vaks opp med s
 14. Vanlegvis brukar det å vere to parkeringsmuligheter på Billingen. Ved setra brukar det å vere plass til eit par bilar, men vegvesenet (reknar eg med) brukar også å brøyte nokre meter inn på gamlevegen, til høgre for riksvegen like etter brua (når du køyrer vestover).
 15. Flott tiltak. Brukte sjølv heimesydd anorakk og vindbukse i dunlerret i 15-20 år. Såg nokså herpa ut etterkvart, og kuløren blei noko ubestemmeleg men den var kvit som ny! Syns det er veldig bra at nokon viser at ein framleis kan lage seg utstyr som duger sjølv. Det er i grunnen eit hysteri at alle tekstiler er "teknsike" nå for tida. Ok, vi har tilgang på mykje bra utstyr, men funksjon kan vere absolutt god nok med heimelaga. Og så får du gleda over å lage noko nyttig på kjøpet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.