Gå til innhold
  • Bli medlem

NIH

Aktiv medlem
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Neutral

Om NIH

Nylige profilbesøk

1 262 profilvisninger
  1. NIH

    Hestbrepiggane

    Har lenge tenkt at Lomsegga og Hestbrepiggane må vere ein flott fottur. Er det nokon som har erfaring med å gå Hestbrepiggane på denne årstida? Tenker på snø-/isforhold, er det sprekkeområder? Eller fast fonn?
  2. Mange gode innspel her. Det er nok mange faktorar som spelar inn. Både Åsnes og Fischer har jo klassiske fjellskimodellar kjent for god kvalitet gjennom mange år. Mine første Åsnes MT54 brukte eg i 25 år, utan at dei var utslitne. Sålen bar naturlig nok preg av mange års bruk. Kanskje det har med materialkvaltet, vektreduksjon og spenn å gjere. Reklamasjonspraksis er ei interessant side av problemet. Ting tydar på ulik praksis her. Uansett går eg tilbake til Åsnes. Smørefri ( som har imponert meg ) Ingstad trur eg. Så får vi sjå kor mykje dei toler.
  3. Har brukt Fischer traverse 78 smørefri fjellski i tre sesongar. Normalt bruk. Gode ski, men i vår oppstod det brudd i begge stålkantane på eine skia like bak hælen. Kjenner til eit liknande tilfelle på eit anna par fischer smørefrie fjellski etter to sesongar. Lurer på om det er ein svakhet med skia, kanskje knytta til smørefri og mindre spenn. Er det andre som har tilsvarande erfaring med fischer sine smørefrie fjellski? Ei anna sak er at butikken antydar at Fischer neppe tar dette på garantien. I så fall er skia ikkje lagde med utruleg kort levetid.
  4. Er det nokon som har vore i Jotunheimen siste veka eller så? Vurderer Olavsbu frå Leirdalen neste helg, men ser det er varierande føreforhold i fjellet for tida
  5. Er det nokon som kjenner ruta frå Kandal via Botnafjellet, Blåegga og nord for Trollekupa til Longevasshytta? Vurderer denne turen neste helg.
  6. Turen til Hurrungane er sikkert over. Men, om du ikkje var der, så er Vestre Austanbottind luftig og lettgått tur til neste gang.
  7. Godværsvinduet til fruen i huset! Det var fin formulering 😀 Håpe du hadde ein fin tur! Ein skal på ingen måte vere redd for å gå aleine, det er ei eiga oppleving om er verdifull. Men som fleire har kommentert, bør ein ha med utstyr til ei ufrivillig overnatting. Etter eit upassande ankelbrudd i fjellheimen for nokre år sidan, har eg for min del lova husfruen å ha med stavar på aleineturar. Snusar også på nødsendar som kan ligge i sekken.
  8. Takkar. Nå fekk eg melding om flaumstor Sponga ved Torsbu. Hadde tenkt oss den vegen. Med den varmen som er meldt reknar eg med fleire elvar kan bli ei utfordring. Utfordrande, men fin tid denne brytingstida i fjellheimen.
  9. Nokon som har kjennskap til snøforholda i Reinheimen nå? Ser det er er snøfritt rundt Grotli. Usikker på muligheter for skiføre høgare oppe.
  10. Hm.., hundespann har eg null erfaring med, så kva dei klarer eller ikkje, skal eg ikkje meine noko om. Med tanke på stigning og tilkomst i starten, trur eg at sørsida av Store Frøysa er best. Dei første 2-300 høgdemeterane er brattast, men så slakkar det gradvis meir og meir på. Men som sagt, kva som er eigna for eit hundespann veit ikkje eg. Om eg skulle dra pulk sjølv ville eg nok gått sørsida, men det hadde blitt heitt opp lia, ja.
  11. Så lenge du følgjer kvistaløyper og ser ver og føre ann, samt kjenner deg trygg på kart og kompass, bør du klare deg godt utan gps. Vindpose har eg heilt ærleg nesten aldri hatt bruk for, men det er ein ekstra trygghet. Og så kan du bruke den til vindsegl. I god vind og godt føre erdet ei flott oppleving. Det er ikkje eit turlag du kan låne av? Friluftsliv er etterkvart blitt reine utstyrshysteriet, og vi lar oss alle påvirke. Første gang eg gjekk vidda vinterstid var det i sjølvsydd anorakk i dunlerret og natoplank. Ikkje mykje hightec. Gjekk fint det og! God tur!
  12. Søk på Hardangervidda gav 524 000 treff ! Ta utgangspunt i det området som er nærast utgangspunktet ditt, eller bestem deg for austvidda, og sjekk f.eks ut.no. Fiskekort finn du på inatur.no Parkering finn du alltids når du kjem til eit naturleg startpunkt. Ta med kontanter i tilfelle bomveg eller parkeringsavgift i klingande mynt. Skitt fiske! Vidda er vakker same kvar du går!
  13. Planlegg å gå Utladalen i nær framtid. Er det nokon som har gått der nyleg og kjenner snøforholda mellom Sognefjellshytta/Krossbu og Skogadalsbøen?
  14. Er det nokon som har erfaring med lading av rx-100 frå powerbank? Er kunnskapslaus på den slags, men ser det er mykje ulikt å få.
  15. Midnatt og fullmåne på veg til Danskehytta.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.