Gå til innhold

kimare

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg fikk nettopp denne i 700g utgave. https://a.aliexpress.com/_dXbe3zM Sammenligning BlackSnow x700 Lengde 210 cm Bredde 80 - 50 cm Vekt 1100g Dun 700g FP 850 Komfort 0 Limit -5 Ekstrem -10 Pris $95 Produsent Anxin https://responsibledown.org/for-business/find-certified-companies/all-companies-certified-to-the-responsible-down-standard/ Aegismax G2L Lengde 216 cm Bredde 82 cm Vekt 1078g Dun 700g FP 800 Komfort -2 Limit -8 Ekstrem -26 Pris $160 Naturehike ULG700 Lengde 210 cm Bredde 80 cm Vekt 1170g Dun 700g FP 850 Komfort -10 Limit -16 Ekstrem -26 Pris $220 Førsteinntrykk uten å ha prøvd å sove i den. 1. Levering tok litt over 1 måned. 2. Rødfargen er er grusom. 3. Kvaliteten virker grei. Ingen dun viste seg. YKK glidelås. Skulle passe opptil 185cm. Jeg er 185 cm og 100kg. Jeg synes plassen var bedre enn i en Helsport Compact som passer opptil 188cm. 4. Levert med kompresjons- og oppvevaringspose 5. Tross at jeg bestilte venstresidig glidelås fikk jeg høyresidig, det er litt upraktisk. 6. Veier ca 150g mer enn oppgitt. Greit nok da jukser de nok ikke på mengden dun. 7. Selvom jeg aldri ville utsatt meg for ekstrem grensa med denne, virker den mer realistisk enn konkurrentene.
 2. Er på jakt etter et par lave tursko til dagturer i fjellet. Budsjett ca 1000,- (Har flere par halvhøye slik at jeg forsåvidt kan vente på neste tilbud). Har et par Alfa Walk King som passer fint. Var innom de lokale sportsbutikkene (Intersport, MX-Sport, Coop, Sportoutlet), men fant ingenting som falt i smak. Enten var det langt utenfor budsjett eller var skoene for stive. Prøvde bl.a. Zamberlan 152 Yeren Low, men synes disse var for stive, og kanskje litt smale. Blir nok å handle på nettet og lurer på om noen kan si noe om passform, stivhet, grep og holdbarhet på noen av disse. Alfa Knaus GTX Scarpa Zen Pro La Sportiva Ultra Raptor GTX Salomon Ultra 3 GTX Salewa Wildfire GTX Merrell Moab GTX Legger til et par andre etter å ha surret på fjellsport sine sider. Haglöfs Vertigo Proof Eco Haglöfs Trail Fuse GT Hanwag Makra Low GTX Arc'teryx Aerios FL GTX Kom gjerne med andre forslag, det er ingen grunn til å brenne inne med et godt tips
 3. Er det noen som har erfaring med disse? Finnes såvidt jeg kan se i 3 størrelser. Fjellsport har fine priser på disse. Det lille som finnes av tester er på tysk. De positive til slitestyrke og bærekomfort, men trekker litt tyngde. Noen som har brukererfaringer eller kjennskap til disse?
 4. Crc sine førpriser er ikke alltid helt å stole på. Ofte er både wiggle.co.uk og probikekit.com billigere enn tilsynelatende supertilbud på crc. Jeg bruker crc mye selv, men greit å vite at før prisene deres ikke er til å stole på.
 5. Du oppsummerer mine ønsker og tanker ganske bra her. Jeg har hatt en kjapp runde for å se og prøve mtp størrelser og få en følelse av konstruksjonen. Prøvd et par Packlite jakker Norrøna Nansen 999,- (L) som var kort på armene og Haglöfs Lim II 1499,- (L) som var lang og god på armene. Begge var meget tynne noe som gjør meg skeptisk mtp holdbarhet (hundeklør og kvister/ kratt i skogen). Uansett var Norrøna jakka uaktuell, Haglöfs er ikke 100% utelukket. Gore Tex Active i Salomon Balmaz 1499,- (L) var bedre og føltes akseptabel mtp holdbarhet, men jakka var kanskje ørlite smal og skulle helst dekket mer av baken. Bergans Eidfjord 2000,- (L) så ut til å sitte bra og virket robust. Arcteryx Beta LT 4000,- (L) var litt vid, dersom jeg hadde gått ned en størrelse ville ikke den dekket for lite av baken og hatt korte armer. Så ut til å ha grei holdbarhet. Missing Link Helium og Nano 1700,- (L) satt bra og Packlite men virket mer solide enn Norrøna og Haglöfs. Mulig jeg var litt kjapp i butikken da. Mountain Hardware 5000,- (L) hadde en merkelig fasong hvor den var kort på armene og fortsatt veldig vid, så ingen grunn til å prøve XL. Har også prøvd Icepeak 2000,- (XL) som var i største laget, 24 1500,- (XL) som passet bra. Ukjente modeller her. Dersom jeg skulle kjøpt i dag hadde jeg antakelig gått for enten Salomon i XL (fikk ikke prøvd det) eller Bergans i L. De eneste som er helt utelukket er Norrøna og Mountain Hardware, Haglöfs er nesten utelukket også, eller? Uansett skal det ikke være et problem å finne en jakke jeg er fornøyd med når jeg kjøper, utfordringen er evt å være fornøyd om et par år. Er det noen som tør å si noen ord om jakkene som er foreslått av dere andre mtp holdbarhet/ robusthet i skogen med kvister/ kratt og hundeklør. Det er fortsatt lov å komme med forslag. En jakke på 500-600g er ganske uproblematisk
 6. Ser det er mulig å få Spark jakka til ca 1200,- Når jeg sammenligner størrelsesguidene til Rab og Arcteryx oppgir Rab en livvidde på 34" for L og Arcteryx 36", kan man da konkludere med at Rab har smalere modeller? Vil uansett se hva de har lokalt i løpet av uka, mulig jeg ender opp med noe standard fra XXL eller G-sport.
 7. Supert, takk for svar. hvordan er Arc størrelser? Jeg hadde definitivt gått ned minst en størrelse på Bergans jakka i dag. Muligens to (usikker på armlengden). Ser det er mulig å finne Rab Neo til samme pris som Arc jakka? Noen som kjenner begge disse og kan si et par ord om forskjellene.
 8. Trenger en litt lettere skalljakke. Har i dag en Bergans Sirdal (XL) som brukes i snøen, og en Columbia (L) som den nye jakka skal erstatte. Har gått noe ned i vekt slik at jakkene jeg når har er romslige. Er 185/85, med veldig lange armer. Bruken er byturer i ruskevær, jobbsykling (kort avstand), tur i skogen med hund, lette fjellturer. Bor i Haugesund så den vil vel brukes mer eller mindre hele året, mtp at det vanligvis er regn og en termeratur mellom 5 og 15 grader. Er ikke kritisk å kjøpe nå mtp at Columbia jakka fortsatt holder det meste av vannet ute. iom at jeg skal til Tyskland om et par uker plukker jeg gjerne med meg en jakke om jeg finner noe dugende til en ok pris. Vil helst ikke betale mer enn 1500,- kr. Er det noen som kjenner tyske merker? Jack Wolfskin, Löffler, Schöffel og andre, hvilke som er bra og ikke? Ser jeg får en Arc'teryx Theta SL for 2200,- dette er en del over budsjett, men ser at dette er en jakke som koster det dobbelte hjemme. Er det verdt å gå opp i pris, evt hvorfor? Dog finnes det flere utgaver av Theta SL, SV, SVX, AR, hva er forskjellene? Trenger selvsagt ikke kjøpe noen av disse, tar gjerne tips til andre jeg kan og kikke etter.
 9. Skal på interrail i sommer og kona ønsker seg en ny sekk i til jul. Reiser også på helgeturer i fjellet på turistforeningens hytter. Foretok et panikk/hastekjøp på min lokale Intersport-butikk på en Berghaus Verden 60+10. Var det dumt? Betalte 1000,-. Egentlig var butikkprisen 1499,-, men siden Intersport selger disse for 700,- på nettet gikk de ned 500,- på prisen. http://www.intersport.no/Kategorier/Friluft/RyggsekkerBager/Tursekk/
 10. Nå har jeg importert myyye fra USA og har stålkontroll på det. Faktisk er prisene satt høyere enn de reelt antakeligvis blir (jeg bestiller ikke bare dette). Men jeg ser at Helsport Nordmarka kan være et godt alternativ, og skal lese meg opp på det. Kom gjerne med andre alternativer også. Etter å ha rotet litt på loftet har jeg funnet 3 soveposer og dropper definitivt Lafuma posen jeg lenket til, da den ikke vil gi meg annet enn en halvkilo lavere vekt. Men, det hadde vært fint å få noen til å fortelle meg mer om posene jeg har (se bilder)
 11. Jeg har aldri vært spesielt aktiv med overnatting på fjellet eller i skogen, men har en gutt på 10 år som har spurt flere ganger om vi ikke kan sove i telt i skogen. Og som en altoppofrende far i 2010, vil jeg selvsagt gi han dette. Jeg vil anta vi har det meste av utstyr, da dette er utstyr vi bruker daglig eller på søndagsturer. Dvs vi har begge skalljakker og bukser, gode tursko og ullundertøy. Jeg har også et rødspritbasert stormkjøkken, en 80L Bergans sekk som er ca 10 år, soveposer en nobrand og en McKinley, King Camp oppblåsbare underlag. I tillegg har vi et 4-manns telt på 8 kg. Mao håper jeg å klare meg med det meste vi har av utstyr, det mest opplagte er et lettere telt og muligens en sovepose, vi har som sagt to, den ene passer fint, den andre er muligens noe tykk. Jeg har snust litt rundt på nettet og funnet et par billige produkter som jeg håper holder vann: En svært lett sovepose (ca 650g) til 600,- kr ferdig importert. Glidelås er av YKK. klassifisert til 4 grader tilbakemeldingene ser ut til å være ok http://www.backcountry.com/outdoorgear/LAF0156/Lafuma-Warmn-Light-600G-Sleeping-Bag-40-Degree-Down.html http://www.sierratradingpost.com/p/319,2014D_Lafuma-40-F-Warm-N%E2%80%99-Light-Sleeping-Bag-600-Fill-Power-Down-Mummy.html Ett lett 3-manntelt (ca 2,5 kg) til 900,- kr ferdig importert (zenith og zephyr skal være samme telt) To åpninger med to fortelt mye netting i innertelt for innsektfri soving under åpen himmel kritikk for konstruksjonen ved åpning når det regner (fint om noen kan forklare hvorfor), da jeg ikke helt klarer å se det for meg. i forhold til prisen ser tilbakemeldingene ut til å være gode. http://www.alpsmountaineering.com/ALPSMountaineeringZephyr.htm http://www.sierratradingpost.com/p/,1480C_Alps-Mountaineering-Zenith-3-AL-Tent-3-Person-3-Season.html http://www.rei.com/product/782936#customerReview Jeg regner ikke med noen har erfaringer med disse produktene, men dersom det er noen produkter på det norske markedet som klarer å levere omtrent det samme til samme pris ser jeg selvsagt ingen grunn til å importere, derfor tar jeg gjerne mot tips på tilsvarende. Legg gjerne til andre ting jeg bør tenke på.
 12. Jeg har buksa, som jeg er svært fornøyd med. Tynn lett og grei. Forøvrig ser det ut til at denne Norrøna modellen kun selges gjennom Gresvig systemet (G-sport og Intersport), slik at jeg antar det er enten en utgått modell eller en modifisert utgave av en annen Norrøna bukse.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.