Gå til innhold

Storli

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  148
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Storli

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Dikemark

Nylige profilbesøk

680 profilvisninger
 1. Jeg var vitne til en selger på en G-sport i Bergen sentrum, som hadde en utenlandsk kunde som skulle ha "full pakke" til tur. Sovepose, liggeunderlag, ullundertøy, vindtett/vanntett bekledning, sekk osv. Jeg ble stående å observere en stund, den unge gutten som var selger, gjorde sikkert det beste han kunne. Men du verden som den stakkars turisten skulle bære, i den lille sekken. Jeg holdt nesten på å bryte inn, men lot det være. Håper det kun ble bra vær på turen og at ikke turen var lang.
 2. Jeg har en "gammel" Term-A-Rest ProLite som er relativt "ru", men når jeg var på jakt etter nytt (og større), så synes jeg at de ultralette til Term-A-Rest var vesentlig glattere enn Exped, og knatret og knitret noe vakent. Jeg snur og vender meg en del om natten og sover relativt lett (selv om madammen mener noe annet) og synes de noe tykkere pølsene ytterst på exped'n passer på at jeg holder meg på "matta" og sklir utafor.
 3. Jeg har Exped Downmat UL 9 LW og angrer ikke et sekund og synes ikke den er noe glatt, nesten som å sove hjemme i sengen. Madammaen kjøpte UL 7 M etter mye mas fra meg (og etter mye mas fra henne om at bamse ikke er noe god å ligge på, og hun angrer heller ikke et sekund... De er ikke de letteste i klassen, men i motsetning til en del av termarestene som vekker opp halve skogen vær gang du snur deg så er downmat'n lydløs.
 4. Jeg har gått en del turorientering i det siste og var med på Marka24, og må si det er skremmende hvor mye ødeleggeser det er med løypekjøringen til skiforeningen. Spesielt i utsatte/flate områder hvor det i utgangspunktet er noe bløtt, så blir det ekstremt bløtt når telen går og problemet vedvarer lenge og det blir stygge sår i naturen. Jeg er av den mening at man ikke får bedre folkehelse av trikkeskinner, trikkeskinner med skøytespor ved siden av osv. det holder leeeenge med enkle spor kjørt med snøskuter og sporkalv. Bruk heller grusveiene som allerede eksisterer til dobbelspor og skøytespor, det er mangenok kilometer med grusveier til dette, og det trengs ikke legges enda mer til rette i "uberørt" natur for at kondomdressene skal tilfredstilles.
 5. Nye fjellstøvler. Crispi Skarven! Samme som jeg hadde fra før. Beste fjellskoa jeg har hatt.
 6. Vanntette pakksekker har jeg ikke tenkt på, supert og genialt tips. Men igjen, hvis det skulle blåse opp såpass at man risikerer at bølger fyller kanoen med vann, ville jeg snudd for lengst og seilt i trygt i land og ventet på at vinden løyer. Med en egenvekt på 18 kilo og bæreevne på 380 kilo, sier det seg selv at dette er en kano som ligger svært høyt i vannet og er svært utsatt for avdrift, og det skal ikke mye vind til før det må jobbes hardt for å holde noenlunde framdrift. Men du verden, når vinden er liten og farten ikke spiller noe rolle, så er det ikke en bedre kano en Ally der den flyter nesten 100% lydløst, og det eneste du hører er din egen pust, åretakene og naturen…
 7. Jeg bruker stein til å få ned springet forran, det er ikke snakk om å "fylle" på med stein, men stein er ofte det som er lettest tilgjengelig. Allykanoene har "liggeunderlag"/celleplast i bunnen og har svært god bæreevne, så at den synker forde man har lagt to tre steiner i tviler jeg sterk på, Ser ikke hvordan man skal klare å få så mye vann i en kano at den til slutt synker uten at man begynner å bekymre seg for andre ting først. Går man rundt faller steinene ut og "synkeproblematikken" er eliminert. Skal jeg på overnatting blir alt pakket i vanntette pakksekker som forrankres i kanoen, og disse vil fungere som flyteelementer.
 8. Skal du ha to unger og bikkje med deg så blir 15" for liten. Jeg har selv "monsenversjonen" som er akkurat passe. Vi har vært to voksne og 2 barn i den med utstyr til en overnatting. Fordelen med "monsenversjonen" er at den er bred og svært stabil og svært god bæreevne. Ulempen er at den ligger høyt i vannet, som betyr mye vindfang om det skulle blåse opp og at den er lite rettningsstabil grunnet springet. 17 DR er slankere og mer "ustabil" men er mer rettningsstabil og vil være raskere i vannet. Men også denne flyter høyt i vannet og vil være utsatt for vind. På lettere turer med lite oppakning kan det være en fordel med litt ballast i form av noen steiner el. for å få kanoen litt ned i vannet. Jeg har padlet min mest i sjø og opplever den som svært trygg, i og med at dette ikke er en 100% stiv konstruksjon så flekser den litt over bølgene og gir en myk gange, samtidig som den er omtrent helt lydløs, ingen bølger som lager lyd mot kanoen i motsetning til f.eks alu-kanoer som du hører vær minste klunk, som forplanter seg i hele kanoen. Dette med vinden er derimot et større problem, hvis du har tenkt å bruke den mye på sjøen, men hvis det stor sett er i innlandet og på småvann, kanaler (vann med generelt lite vind) så er ikke 16,5-versjonen et dumt alternativ, selv om den ikke er like rettningsstabil som 17" Jeg vurderer å selge min Ally 16,5 DR med to årer, tre seter og pakksekk til fordel for kajakk.
 9. Hei du! Klatreverket har ledige plasser på Fjellklatring som tar for seg akkurat dette og har ledige plasser på flere av kursene sine. http://klatreverket.no/klatrekurs/voksne/utekurs/kurs-i-fjellklatring/ Jeg har akkurat tatt kurset "nybegynner ute" og skulle gjerne hatt en klatrepartner til å øve med, men er altså HELT fersk. Du sier ikke noe om hvor du holder til bortsett fra at du studerer på Ås.
 10. Jeg må slutte å titte i butikker, men det lønner jo seg i det lange løp håper jeg. Fjällreven Akka Dome 2, sistede hadde på magasinet i Oslo til 3300,-. 2500 spart.
 11. Var uheldig og ramlett inn i Tøft terreng på Sandvika storsenter og kom over jakken Norrøna Trollveggen Gore-Tex Pro shell, årets modell, til halv pris. KUPP!
 12. Er det noen som har prøvd å impregnere ryggsekken sin? Jeg har ofte ting (som tåler vann, type liggeunderlag osv.) på utsiden av sekken og dermed er det ikke alltid at et regntrekk passer spesielt godt. Det finnes jo flere forskjellige typer impregneringer, og jeg tenkte som så at jeg skulle teste båtkalesjeimpregnering på utsatte stederpå Reconsekken sin, men er det noen som har gjort noe lignene slikt før? Jeg var med å impregnerte en båtkalesje og la det utover belegningsstenene, og smurte godt på, etter vi var ferdige og neste regnskyll kom, så vi at også belegningsstenene var blitt impregnert og vannet prellet av som bare det, moro!
 13. Storli

  Suppe

  Ha ha ha "Alt" var kanskje feilt ord, og retter til "det meste". Ett sted går grensen, også for meg. Når det er sagt så er blåskimmelost også noe som hever smaken på både supper og andre retter, men altså ikke på/i alt!
 14. Storli

  Suppe

  Ikke suppe, men pasta: First Price Pasta formaggio. I utgangspunktet ikke den mest spennende pastaretten, men med litt stekt bacon i, så løfter du den maaange hakk. Det meste blir egentlig bedre med bacon når jeg tenker meg om. Ordentlig røkt bacon tåler også litt transport uten alt for god kjøling uten å bli dårlig. Hvis det er supper som trenger melk, så finnes det tørrmelk å få kjøpt i de aller fleste matvarebutikkene, heter Viking Tørrmelk. I verstefall kan man kjøpe coffewhitner… jeg har brukt begge deler med godt hell. Skulle du være virkelig i nøden for "melkeerstatning" så har de fleste matbutikker OG bensinstasjoner morsmelkserstatning (ikke prøvd selv).
 15. Kjøpte dette settet fra IKEA for en stund siden, passer perfekt i sekken, og billig var det også! http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20239425/ En tur innom magasinet førte til følgende innkjøp (mens tarpen jeg egentlig skulle kjøpe der ble glemt): Nytt ullundertøy fra Aclima (wollnett trøye og longs) Ull-linere fra Aclima Light my Fire DinnerKit (angrer allerede, tar alt for stor plass i sekken, og teit form, selv om gaffelen og koppen var fin!)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.