Jump to content

svingen

Aktiv medlem
 • Posts

  814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by svingen

 1. Kjørt mye med Marker Alpinist aldri sett på de som risiko,jeg har "tau feste" til skia mine... men de er mest pga topptur og inne ønsker og gå hele veie ned ved fall
 2. Mulig de her forandre seg men i 2021 er hverfall de meste fint og drikke av vann i Norge. Var selv på vinter tur med barna (9 og 12) over 3 dager og trikset var,smelt snø på kvelden (i telte hadde med kjele på 5 liter) hadde de så i nagle drikke flaske på natta (som varme flaske 1 til hver) og 1 liter termos. Lot så 3-4 liter stå I den store kjelen på natta så de Frøys i løp av natta. Da har man kaldt vann til og drikke og kan varme vann til frokost. Drikke flaskene var lunka og var fine og drikke av i løpet av dagen. Og man hadde da drikke til ski turen og termos til lunsj. (Dry tech) men brukte vel fort 2 timer på middag/snø smeltingen hver dag vil tro vi brukte 6-8 liter med vann hver dag. (Ink middag) brukte ca 0.7 liter bensin per dag så litt bedre enn og bære vann (var daog kose fyring)
 3. Heisan! ville tenkt veldig på hva man skal bruke telte til,var i samme sitvasjon som deg og kjøpte en Nallo 4gt nå 8 år senere og (og barn på 12 og 9 år) er ikke akuratt det telte brukt stort. Det ente med att fruen ikke ble med på så mange turer men eller jeg og barna var på tur,da ble det nallo 4gr så stort att det ikke ble tatt med (både pga vekt men nesten umulig og finne sted og slå det opp) har kjøpt en 3 mans tunnel telt (det er 165cm ved hode og 135 ved beina ble kjøpt inn nå vi var 3 stk) ligner på "gammle" Fjellheimen Superlight. (mitt veier 2.5kg og har stormatter) perfekt til vintertur med begge ungene (ligger da på 3 liggunderlag og så i en jerven duk) brukt det her telt masse. Fint og til tur med 1 av barna på vinter tur. Videre så har jeg et Helsport Ringstind Superlight 1-2 (det her passer perfekt med et Exped SynMat HL Duo M ([Hidden Content] SynMat HL Duo M) genialt telt når man skal på tur og ikke har lyst til og bære tungt eller alltid få plass på en camping plass (sykklet fra oslo til lillesand med junior i sommer og brukte det telte her) har og brukt det her samme med begge barna på tur når dem var mindre [Hidden Content] (kjøprt på finn for 1500 kr) ekstremt lett og sette opp,passer og fint på dagsturer på vinteren hvis man må skifte blei osv (kan da varme opp telte og sjeke om barne er kaldt osv) ulempen er att i det minste mitt telt er ikke 100% vantett så regner det mye over tid kommer det inn. (så definisjonen av god værs telt) man tenker man skal på fjellet og treneger fjelltelt osv,erfaring min med barn som ikke kan bære selv og alt stash man skal ha med seg blir det fort ikke mange "fjellturer" men eller sykkel turer med telt eventuelt i omerådet rundt hvor man bor (hvis man ikke er instilt på og bære med seg en sekk på 120liter som veier 25kg på fjelltur det var ikke noe for meg) Hvis man kjøper lett utstur og tar lite plass har jeg klart og reise på tur med en 60liter sekk som ca veier 12kg får par dager og da blir det koselig tur, men somregel ble det eller en sykkel tur med sykkel vogn så tenkt igjenom hva du skal bruke telte til,vi reiser ikke på telt tur hvis det er meldt mye nedbør alle 4 hverfall (jeg kan gjøre det med gutta da de ikke bryr seg så mye) her er og 2 fine telt for alle 4 [Hidden Content] [Hidden Content]
 4. Hvis du har med en isolert jerven duk så kan du sikkert ha soveposen rimelig åpen uten og fryse,duken er hverfall stor men vet ikke om man fremdeles få Klaus da?
 5. Tidligere slukte de strøm og ha på mobil uten dekning... så greit og ikke ha den på hele tiden uten dekning er mange som låner ut inreach på leiting.no (2 veis kan sende sms og) kan være greit og ha hvis man ønsker og oppdatert folk underveis,har en selv og sender ok melding når jeg har slått opp telte. Rimelig kjekt (får da mail/sms med forhåds definert melding med link til kart)
 6. Som folk er innpå er de avhengig av hvor ofte du kan fylle på med mat. Og hvor mye "unødvendig" du har med. Vei alt og se hva du trenger. Trenger du kamera når du har mobil? Trenger du mere enn jakke? Kan du klare deg med liten primus og ikke satse på 3 retter mat? Trenger du ha med stekepanne? Holder de med 1 liten kjele?. Var på sykkel tur i sommer og klarte meg med 2 vesker på 35liter til alt SV stash til meg og junior på 11. Måtte kutte ned til minimum men savna ikke og sykkle på tung sykkel men måtte jo ta bort ting tok jo ikke med drone osv Anbefaler og lese ultra light pakking mye bra tips som ikke koster så mye.
 7. Har bare prøvd mitt på solo tur veldig fornøgd. Tenkte de var kjekt med 2 innganger men kun brukt 1. Må være hvis man skal lagre ting. Eller mulig man går på do her hvis man er flere i telte kjempe fornøgd fikk mitt til 6700 på xxl så kan finne de her rimelig hvis man følger med.
 8. Interessant og lese om erfaring i regn kjøpte ringstind 1-2 pga var red får et telt hvor man tok på ytertduken som coper spurv tenkte jeg ble våt før man fikk på ytertduken. Har vært på flere turer i regn og kan skrive under på att telte blit våt/tungt men har aldri vært plaget av de inne i telte. Men fikk veldig lyst på et nytt telt etter lest om erfaring i regn
 9. Vet ikke hvor mange flasker du har med deg,men holder med 2 og resten i en 5 liters kane,er jo ikke krise med 1 eller. Personlig har jeg med 2 brennere og 2 flasker på vinter turer men bruker alltid 1 flaske og 1 brenner fyller den alltid etter bruk. (Andre er reserve)
 10. Har de samme selv veldig bra, hvis man ønsker og oppgradere dem er de og mulig
 11. Jeg graver en liten grop inne i telte . Tømmer da tiss nede i den her hvis de er behov (åpner bare innertelte og strekker hånda ut og tømmer de i gropa) og hvis behov for nr 2 gjør jeg de her i samme plass. Så tar jeg bare snø over etterhvert som behovet melder seg for nr 2 veldig behagelig vs gjøre de ute.
 12. Jeg har festet en pulk på utsiden av takboks de fungerte hverfall fint brukte bare jekke stropper. Ville eller gjort de. Samme pulk som du har
 13. Hmmm 50 dager holdbarhet? Askorbinsyre linken var ikke de lite?
 14. Da fant jeg alt sammen send adresse på melding så skal jeg få sent de til uka eneste du trenger er nagle pop maskin slik som de her kanskje [Hidden Content] følger med nagler hverfall
 15. Kjøpte beslag men ble aldri brukt, skal innrømme att jeg ikke vet hvor jeg har den og om jeg har alle delene men kan få kjøpt den for 500? Holder til i oslo/nittedal
 16. Kjøpte mitt Spitsbergen for 7700 kr ,(xxl) når de er sagt ville jeg tenkt meg om 2 ganger før jeg kjøpte helsport igjen. De har kutte ut service i Norge på telt og var vanskelig og få tak i reserve deler (,på Spitsbergen telte) er ikke som de en gang var helsport.
 17. Har nallo 4gt telt men brukt minimalt (2 voksne og 8 og 11 åring) ofte pga vanskelig og slå opp pga tar mye plass. Og dama er skjelden med på tur. Tar eller med 2 mindre telt på tur da finner man rett plass til og slå de opp. Har et 3 mans tunnel telt jeg og gutta bruker. Ville tenkt meg om litt før du kjøper et 4 mans telt. Har vel brukt mitt helsport ringstind 1-2 superlight mere på 1 år enn nallo 4gt på 10 år.
 18. nå er det på lager hos heslsport igjen [Hidden Content] gjelder og bestille fort @Mayen
 19. Spørs om man får tak i reservedeler til helsport etterhvert. Leiter etter samme stang men tror jeg bare venter og bruke nallo 4gt stanga i mens de er 328 så tror de skal gå fint (har de telte og der får man tak i reservedeler og)
 20. Og veldig fornøgd med Nido enkel og rimelig frokost. Brukt bare lunka vann med havregryn og nido (fra varmeflaska som jeg hadde på natta) må innrømme att de blir en del sukker før jeg er fornøgd med har samme "problem " med vanlig melk
 21. Fikk brudd på telt stang på tur og nå selger de ikke stangledd lengre (sendt mail og spurt) eller andre rep saker til telt virker de som. Forøvrig er hele teltstanger utsolgt til mitt telt. Vet hverfall hvilket merke jeg ikke skal kjøpe neste gang. Norrøna skal vel starte med telt snart de har service avdelinger så mulig de tar på seg andre rep telt? Helsport må du sende telte til Nederland for og få de repart om dagen
 22. Hvis man kan "tovede" en ekstra tykk sokk og ha en ekstra ull såle og kjøpe litt store sko er nok mye gjort. Personlig har jeg hatt med 2 telt på vinterferie med små barn. Et bd firslight som settes opp på 2 min hvor jeg har fyrt med primus og fått varma opp telte skifta blei osv. Ofte har barna vært kalde ute og si noe. Har og spist mat osv i de telte her. Så har jeg hat 1 telt som er mye større hvor man sover i. Viktig og få god varme i telte og minimalt med "vente tid" når man river leir .
 23. [Hidden Content] Har noe lignende til junior fryser ikke da (gamlere modell)
 24. Brukt kjøtsuppe med tykke pølser oppi. Har og potetmos oppi. Fungere gull. (Blir tykkere men gjør ingen ting. Til frokost havregryn og tør melk. Til lunsj har jeg real turmat fra termos enkelt og greit. Nalgene Termotrekk er vel anbefalt koke vann på kvelden og flaska er varm i 6 timer. Perfekt temp til havregryn Spekepølse som snaks i telte er gull Trangia Camp Pot 4.5L til snø smelting er og kjek.
 25. Brukt radioen 2 dager i fjellet stor fornøgd så langt. Kan og ha den i lomma når man går på ski.(med bra dab dekning) Tur blir bedre med radio ja (alene på tur)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy