Jump to content
IGNORED

Forslag til lett og lang sovepose


Recommended Posts

Jeg har lett en stund etter en sovepose med personlengde på minst 200cm. Har tenkt å bruke den sommerstid så det er viktigere at den har lite pakkvolum og er lett, enn at den har lav komforttemperatur. Noen som har noen gode forslag?

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo høre med Cumulus om de kan lage en lang versjon. De er rimelige og lager lettvektsposer med god isolasjon av den beste dunen.

 

Hidden Content

 

Har selv kun førsteinntrykk av en Cumulus Quilt, men har kun hørt bra ting om dem fra de som har testet produktene. Førsteinntrykket av quilten er også meget bra.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner en som har kjøpt pose fra roberts. Han er fornøyd. Har selv kjøpt quilt fra cumulus. Fikk den litt lengre. Veldig imøtekommende service. Kun de beste materialer og den beste duna. Langt under prisen til noe tilsvarende i Norge.

Jeg anbefaler at du ber om ytterstoff av pertex endurance. Da tåler posen litt mer fukt.

Link to comment
Share on other sites

Kjøper du lignende poser fra polen, som ikke holder noe igjen på kvalitet, slipper du med halve prisen. Kompis av meg kjøpte råeste vinterposen til cumulus og det var til under 5000. Etter momspåslaget. Selv har jeg en quilt med 450gram 850+ cuin dun. Pertex quantum tekstil. Bestilt ekstra lang. Tror jeg betalte mellom 2000 og 2500. Den veier 750 gram og er posen min når det er ned til ca -8 grader.

Link to comment
Share on other sites

Takk for mange forslag, dog syntes jeg de fleste forslagene er litt dyre. Finnes det ingen litt rimeligere poser til sommerbruk med lavt pakkvolum? Jeg var innom gsport på fredag og de hadde en billig pose som kunne pakkes ned på størrelse med en liten håndball, den var dessverre 185cm personlengde. Husker ikke prisen, men tror den lå rundt 700.

Link to comment
Share on other sites

Når det kjem til lett sovepose med lite pakkvolum, er det veldig stort utvalg av kortare posar. Desverre er utvalget så godt som ikkjeeksisterande for oss som er lenger enn gjennomsnittet. Det vart nevnt ein sovepose i ein annan tråd på dette forumet for ei tid attende, men det var med ein prislapp som var fleire gonger større enn kva eg er viljug til å betale for ein sovepose.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvd den selv, men vurderer sterkt å gå til innkjøp av denne:

Hidden Content

Veier 780g i lang utgave og ikke så ille pris heller.

Denne så veldig fin ut. Ikke altfor dyr og fin vekt. Vurderer den ved neste lønning. Jeg har allerede en helsport alta long, men vekta den er 2100gram inkludert komprimeringstrekk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • By Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • By linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy