Jump to content

frwe

Aktiv medlem
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by frwe

 1. Absolutt ikke. Men, jeg tar veldig gjerne med meg noe 'medbrakt' i felt. Så, akkurat som jeg sa, så er man litt for sliten og tar en ekstra skvett - det gav meg én enkelthendelse som la lista på feil sted.
 2. Hengekøye i all ære men derimot; når man er sliten etter en lang dag, og tar litt for mange skvetter av det medbrakte... DA - er det et helvete å legge seg i noe som gynger... :-! Jeg prøvde nettopp dette, og har hatt aversjon mot hengekøye siden. Men kompisen min (hvis hengekøye jeg da holdt på å spy ned) er superfornøyd med sin Exped Hammock. Kanskje jeg også vil like hengekøye den dagen jeg bytter ut alkoholen med reisesyketabletter...
 3. Så må jeg jo bare nevne at jeg idag kjøpte meg en Marmot Nano på outlet...
 4. Forresten: Du får stikke bortom Lørenskog og klemme på min sekk, hvis du er i nærheten!
 5. Nei du har jo rett i det... jeg beklager at jeg ikke fikk med meg den detaljen! Men jeg opplevde aldri noen problemer da jeg kjøpte min roberts-pose - men jeg fikk jo ikke klemt på den før den var min. Man kjøper jo katta i pos..unnskyld; i sekken
 6. Men skal vi først nevne både bra og prisverdte soveposer så må vi vel si noe om Roberts (www.roberts.pl)... Høy kvalitet, bra priser og fantastisk kundeservice! /F. (",)
 7. @Omnilite : Hvor mye veier 'mat cover pro'? Har tenkt tanken på å bytte til SynMat 7LW UL for å spare vekt fra mitt nåværende Synmat 7LW - men hvis jeg i tillegg må ha overtrekk for å være trygg så må det overtrekket jaggu være lett, skal det være vits i...
 8. Jeg kan vel da også vedlegge den første artikkelen som ledet meg til Kirkpatricks innlegg... svært informativt om hva som er vanntett og hvordan det faktisk funker, om enn litt kronglete setninger noen ganger. [Hidden Content] /F, som i våres var sikker på at han måtte kjøpe en ny skalljakke men som nå NEIMEN ikke er sikker lenger...
 9. Dette her er interessant lesestoff.. [Hidden Content]
 10. Leste et sted at 'det nye' er å ha lette luftige sko og heller ha sealskins-strømper... altså å flytte fuktsperra et hakk inn. Billigvarianten av det er å ha ullstrømper og en plastpose over, skal også funke bra. Angivelig - har ikke prøvd noen av delene. men jeg liker tanken!
 11. Jeg kjøpte det till fullpris (2795sek), så bestilte jeg det hjem til en kollega som pendler fra Sverige så frakten ble 0kr... det var for øvrig første gang som teltet var på tilbud, så du blir nok ventende en god stund før det skjer igjen :-/ jeg mener nå uansett at originalprisen også er et røverkjøp... Og nei, foreløpig har jeg bare opplevd godvær, så blafring kan jeg ikke uttale meg om - men jeg vet at det er ganske lett å sette opp teltet tight og fint, så det burde ikke være noe større problem der enn med andre telt. Bare jeg kommer meg på pc'n hjemme så kan jeg poste noen bilder på en stram oppsetning. /F.
 12. Jeg har ikke hund, men jeg har teltet...
 13. frwe

  Telt med en stang

  Vel, som jeg har svart i de fleste andre tråder om telt på denne størrelsen: Arctic Alpine Design Veloce. Selges på www.northstar.se til 2795sek. Men igjen, det er i utlandet da... Men det er et jækla bra telt for de pengene. /F.
 14. Ppm = parts per million, altså milliondeler... så ja jo færre milliondeler CO jo mindre CO
 15. Ok, let's go... I bought my Arctic Alpine Design Veloce about a month ago so I've only slept in it for a few nights, but my first thoughts are that I'm more than satisfied with it! Like every other tent it has its up- and downsides, but all in all it fits my needs and demands very well. PROS: - Light weight (weighs in at aprx 1,7kg - rep.kit and all pegs). - Easy to pitch (I pitch it easily, all pegs and guy lines, in <5min alone). - Fly sheet and inner pitched together. - Small pack volume (I pack mine in a 8L stuff sack without effort, it could probably fit in to a 5-6L with more compression (I pack the pole and pegs separately)). - Tent foot end leans outwards making it easier to avoid pressing your sleeping bag against. The tent 'head end' is pretty steep as well, so I didn't experience any trouble lying comfortably. -Spacious inside - I'm 186cm with a tall back and I use a thick sleeping mat, but I can still sit upright inside the tent without problem. -Inner tent door in mesh, providing good ventilation. CONS: - The vent in the foot end of the inner tent has no mosquito net - you can only have it open in the non-mosquito season. - Only one vestibule, a vestibule that some people could find a bit too small. - Low water proof specs - floor only has 2000mm PU Nylon. (But, from what I've read on other forums there's nothing to worry about - it's more a matter of different ways to measure the 'xx millimeter water proofness'. - The small poles at the foot end of the tent are hard to remove - I used several minutes the first time I 'unpitched' it (what's it called in English?!?) just to get those short poles out... - The tent is delivered with only 6 v-pegs and 8 titanium skewer pegs. That's all you need to pitch the tent, ok, but I would have liked more of them to give me some more choices. Well, those are my conclusions so far. I admit that I have fallen in love with the the Veloce, so I guessyou should go easy on my answer since I Iook at the tent with coloured eyes... You wrote btw that it's ok for us to answer in norwegian - if you're just as comfortable in reading Swedish I recommend you to read this post on the Swedish forum 'Utsidan': [Hidden Content] Well, that was my 5 øre. Feel free to ask some questions if there's anything you're wondering of. /F. (",)
 16. Lurer på om ikke Fjellheimen 4camp er litt for lite til 2 voksne og 3 barn..? Spørs jo hvor store både barn og voksne er, og hvor store liggeunderlag dere bruker... Når jeg er ute med barna (10 og 5 år) så bruker jeg forsåvidt et SynMat LW (63cm), mens barna bruker 'vanlige' liggeunderlag (50cm) - men da syns jeg at det er nok... kunne ha hatt en voksen til hvis alle hadde vanlige liggeunderlag, men 2+3? Njaa... Men det er MIN mening, det kan nok være mange som syns at jeg er veldig plasskrevende /F. (",)
 17. Hi, I'm at work right now, but I'll give you a rather thorough review on the Arctic Alpine Design Veloce soon... short version is that is has a few issues, but I am still very satisfied with the tent. I'll give you my pros and cons in a while! /F.
 18. Tja Johan, kanske du ska mjukstarta med tarp/presenning? Så har du en mjuk övergång..? Men jag känner igen det där - även om jag har en stor och fin tarp så har jag alltid någon sorts tält att sova i, lik förbannat. Kanske det är genetiskt? Det där grundläggande bobyggandet som har drivit mänskligheten framåt? Nu är ju jag också svensk, men det är ju inte specifikt svenskt att vilja sova under tak...
 19. Jeg ville ikke ha hatt et telt som kun er 90cm i takhøyde som vintertelt... man har ofte mer klær og tykkere liggeunderlag, syns fort at det blir veldig trangt... Men det er mine fem øre. (",)
 20. Her er en annen video lastet opp av en annen Utsidanbruker: Ja, det er bare Northstar som selger Veloce (hva jeg vet). Men, vet flere som har lastet ned appen uten problemer, så ikke nøl med å bestille derfra
 21. For å gjøre som torese også har gjort - dvs å dreie tråden tilbake til å handle om Bergans Alpinist - så er den på salg hos Sportshuset Outlet på Lørenskog til 2499,-... det er en litt bortglemt/bortgjemt butikk som kan være vel verdt et besøk. Det er jo en outlet så de har ikke alle størrelser (de har det de har), men med bare litt flaks så gjør man et kupp!
 22. Eller bestille fra polske Robert's (www.roberts.pl)... De tilpasser den sekken du trenger, fantastisk kundeservice, god kvalitet og etter forholdene veldig billig... levert på døra av dhl.
 23. Ja, borgern har allerede gitt deg bra svar Bergansteltet er altfor lavt for deg. Er man ikke så vant i telt så er lav takhøyde et kompromiss som man fort blir irritert over. McKinley kan nok funke, men at det i produktbeskrivelsen står 'lett' uten at det faktisk er oppgitt noen vekt....det kan fort bety mange kg. Jeg ser heller ikke på bildet hvor skrå endeveggene er, noe som kan stjele mye av plassen innvendig. Så spørs det jo hvor gammelt barnet er (hvor stor plass det tar), og ikke minst hvor stor plass du tar? Jeg har akkurat kjøpt meg et solotelt hvor jeg også kan ta med meg 5-åringen på enkeltnetter. Arctic Alpine Design Veloce er for tiden på salg på www.northstar.se til 1900SEK - ikke så bredt som de dere har nevnt, men lett (1,7 kg), tar liten plass, veldig lett å sette opp, fotende som lener utover, og ikke minst kvalitet som jeg hadde tørt å ta med på fjellet. Kan virkelig anbefale! Mine fem øre, /F. (",)
 24. Ok, hmm... har inga planer att åka till Sandvika närmaste tiden. Xxl Strømmen är min närmaste, där har de endast Helsport Nordmarka uppsatt - och det är _inte_ ett tält jag har tänkt att köpa...
 25. Kikket litt på Reinsfjell på helsport sine sider - ser ut som om 'buesidene' på teltet er ganske skrå? Har opplevd på andre telt med lignende konstruksjon at man ikke får utnyttet den oppgitte liggelengden, siden de heller så skrått inn. Noen som har vært inne i Reinsfjell og kan si noe om det? @Johan2000: vilken xxl var det du var inne på? Oslo-området..?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy