Gå til innhold
zimwalker

sykkelvogn - for frakt av utstyr

Anbefalte innlegg

Trenger ei sykkelvogn for å frakte ryggsekk/utstyr for meg selv ut til fotturomåder (fra ei til tre mil). For ustødig å sykle med tung sekk på ryggen langs sterkt traffikert vei uten veiskulder/sykkelfelt.

 

Ser at XXL.no har ei vogn til en tusenlapp som er beregnet til varetransport, max lastevekt 30kg står det, Vogna veier litt ca 13kg. Skjult lenke - logg inn for å se den.

 

De har også ein vogn som er beregnet på transport av to barn til halve prisen, og der er max lastevekt  45 kg og vogna veier 17kg.  Skjult lenke - logg inn for å se den

 

Kan den sistnevnte vogna også kan brukes til formålet (transport av sekk/utstyr)? Greit å noe å gå på ad lastevekt, eller?

 

Noen som har efaring med disse, eller med slike vogner generelt - som kan anbefale noe her? Er som antydet ikke lange biten jeg tenker å sykle med vogn på slep, så hadde jo da helst sett at jeg slapp billig fra det. Har sett at det finnes en del fint og dyrt der ute, bl.a. hos Skjult lenke - logg inn for å se den , men som da ligger et stykke over mitt budsjettt her for å si det slik.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har den siste du linker til på xxl   Eller ihvertfall så og si lik.  Skulle gå fint å ha noe utstyr i den også. Syns den virker overraskende grei til prisen men hvor bruk den tåler er ikke godt å si. Er sikkert ikke de dyreste hjullagrene på denne.   Har syklet litt med to barn i den på grei vei og den har tålt det ihvertfall.   Forøvrig så er det vell ett poeng å ikke ha den for bred om hovedbruken er å sykle etter mye trafikkert vei så personlig ville jeg sett på en av de andre til slik bruk. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har den siste du linket til fra xxl. Har syklet på overnattingstur gjennom nordmarka med ca 30 kg i den og det gikk fint. Vogna har tålt overraskende mye og ruller helt greit.

Edit: Forresten god plass i vogna. Stor sekk er ikke noe problem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøp heller en sykkel som har bagasjebrett og kanskje med kurv forran. Det er lettere å ha vekten på sykklen, enn å ha noe slepende etter sykklen. Og i tilegg får du vekten av vogna. Ikke særlig rasjonelt, etter min mening.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for input dere! "Jula" har ingen butikk i umiddelbar nærhet, men den vogna de selgere ser nå helt grei ut.

 

Da heller jeg mot Skjult lenke - logg inn for å se den, den som egentlig er beregnet for transport av to unger (og som koster bare halvparten).

Siden bredden ble nevnt her, så begynte jeg å se nærmere på målene her, og denSkjult lenke - logg inn for å se denser kanskje litt liten ut  om man skal ha en stor sekk med seg og vil ha den (lasten) i ly for regnet(?) .

 

Lengde: 67cm (selve vogna ex. staget)
Bredde: 49cm
Høyde:  58cm

 

Den andre som er laget for transport av to barn og som er den dere har erfaring med (eller tilsvarende) måler

 

Lengde - 79cm (selve vogna ex.staget)
Bredde - 89cm
Høyde - 88cm

 

Tror dere bredden blir et problem? Tenker selv at bredden kanskje heller blir en fordel i denne sammenheng (traffikert vei uten veiskulder)? Dette fordi om man har litt bredde på fremkostmidlet og må benytte veibanen - så må jo bilene svinge litt ut når de skal forbi.  Er man selv "for smal" så er det noen som har en lei tendens til kjøre veldig tett på, nesten "sneie deg." Har bl.a. av den grunn brukt å legge en vandrestav på tvers under sekkelokket når jeg har syklet med sekk på ryggen. Har da festet en bit av en plastpose eller noe annet synlig flagrende i den enden som vender ut i bilbanen...nettopp for å gi bilførerne (spesielt vogntogene) noe annet "å sikte etter" enn meg og sykkelen. (Bruker ikke hele stavens lengde da, har teleskopstaver, men lar staven stikke ca 50 cm ut på siden, ut i kjørebanen altså. Gjør meg selv breiere på den måten)

 

Innvendinger mot logikken her? :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er denne jeg har  med mulighet til å bruke som barnevogn.  Men de ser helt like ut bortsett fra tilleggsutstyret. Men det er noe rart med tallene om man sammeligner de på xxl  :P  Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har brukt sykkelvogn en del på tur. Jeg opplever det som tungt (=tyngre en utstyr på sykkelen), men praktisk til å få med volum.

 

Læringer

 • Soveposer og annet som tar volum på vogna. Vekt på sykkel dersom mulig. Helst bak. Vann (=volym plus vekt) plasserer jeg ovenpå sykkelvognens hjulaksel.
 • Enklere og rimeligere med en brukt to-barns sykkelvogn enn en dedikert transportvogn. Barn-vognene er ofte ganske godt værbeskyddet, men større i sammenvikt tilstand. De er ofte dimensjonerte før å tåle mer vekt enn transportvognene.
 • Hold vekten nede på pakkingen. Vekt dreper bein dreper humør. Lav vekt gir å større aksjonsradius.

 

Jeg har ikke brukt én-hjuls (dvs smale) transportvogner. Rullemotstanden er angivelig mindre en for tohjuling, og enhjulinger kan være bedre på smale stier. Samtidig er de mer negativt følsomme for høy tyngdepunkt, og er ikke alltid lett sammenleggbare. For eksempel er IBEX Skjult lenke - logg inn for å se den (som ellers ser veldig hyggelig ut) ikke sammenleggbar.

 

Dersom jeg hadde hatt penger hadde jeg vurdert en Burley Nomad Skjult lenke - logg inn for å se den . Den er dyr, men var for ett år sen en ganske fin kompromisse for 'touring'. Konkurrentene tenderer å være noe tyngre i forhold til lastekaapsitet, men å rimeligere. Den går fint å vike sammen. Jeg har aldrig hørt om noen som sier seg lykkeligere av denne jamført med en tyngre vogn.

 

Dersom man begynner med vekt på sykkel/vogn, og i tillegg har mye vekt, så blir slanger og dekk på sykkelen et nytt tema. Søk på 'touring bike tube' og 'touring bike tires'. Det finns masse skrivet her. Jeg har selv valgt et kompromi-dekk: Det har litt mere 'puncture protection' en de fleste 'road tires', men mønstre for 'i første hand vei'. Det gir meg mange mil for minst utslitte bein for mitt bruk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har veldig god erfaring med å bruke den billige xxl vogna beregnet til to barn - den ligner på vår i hvert fall. Går fint med 2 sekker oppi - den ene 100 liter - den andre 65 liter. For å beholde dybden i vogna bruker vi å ha sidevangene oppe, men uten horisontalstøttestag. Da kan man legge sekkene helt i bunnen. Kan lese om en slik tur her

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg leste opp og ned i mente før vi handlet - og den vogna der er svært lett (i forhold til mange andre). Vi har brukt den mye - og den holder enda, men ungene sitter ikke særlig godt i den - og det er på grensen til barnemishandling om de sovner i de setene der med hjelmen på, men det er en annen historie :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk igjen alle sammen her for tips og erfaringer!! Har besilt ei slik Skjult lenke - logg inn for å se den vogn til 499 nå. Ble 738 med frakt. Tenker at denne får holde til primærformålet, transportetappen frem til der fotturene starter. Får jeg "blod på tann", med tanke på langtur med sykkel og vogn, så kanskje jeg oppgraderer til en av de fine/lette modellene som dere ga linker til her. Takk også for gode råd om pakking/vektfordeling! Er notert! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av sronnevik
   Hei dere,
   Er det noen som har erfaringer med multivogner slik som Thule Chariot CX 1? 
   Vi venter en liten i januar og er godt over middels avhengige av tur og friluftsliv både sommer som vinter. 
   Tenker å kjøpe en hovedvogn som duger til det meste - så får vi heller ha en liten byvogn i tillegg. Vi løper mye og går mye på ski - så har lest oss frem til Chariot CX 1.
   Setter stor pris på erfaringer og annet generelle tips for baby på tur
   Stian
  • Av Vestavind83
   Er det noen som har tips hvis jeg vil på sykkeltur med barn i sykkelvogna, og jeg ikke ønsker å ta Rallarvegen?
    
   Ja, det stemmer at vi har stier i nærområdet, men nå er dette sommerferien og man vil komme seg noen mil unna for turen sin skyld
    
   Alle tips mottas med takk. Om du ikke har tid til en avhandling holder det med et stikkord som kan googles.
    
   Jeg tenker i første omgang på turer som tar 2-5 dager (inkl lange pauser hver 90min slik at far kan ta en pust i bakken og barn kan strekke på beina og herje litt)
    
   Det er snakk om siste uken i juni eller en av de siste to i juli/begynnelsen av august
  • Av Gone to the dogs
   Hei!
    
   Vi planlegger tur i Huldreheimen til sommeren. Vi er to voksne, en 1-åring og to huskier. Lurte på om det er noen som har vært i området som vet om det vil funke greit å ha med sykkelvogn med hundedrag (Nordic Cab)? Har hørt at det skal være ganske flatt terreng i området, og tenkte derfor at det kan fungere bra, men hadde vært greit å få det bekreftet før vi drar.
    
   Bjørn Ove
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.