Jump to content

Skaaningen

Aktiv medlem
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Skaaningen

 1. Da kan vi lukke denne tråden Litt info som kan være brukendes for andre, info insamlet i Feb 2021: Klattermusen Njord er ikke lengre i produksjon, men erstattet av Vidar. Vidar rakk vi ikke å se på. Bra pris hos Pyramiden på de størrelsene som var kvar Klattermusen Freke Dam modell fungerer veldig bra, men er kraftig. Dette er go-to-bukse for litt tøffere bruk. Av kolleksjonene til Norrøna er Svalbard litt mer romslig. Fikk tips å gå opp en størrelse av Norrøna. Norrøna Lofoten er å romslig, men er i passform tenkt mest for Snowboard. Mammut nordwand pro hs pant, dame, fungerte knallbra. Den er litt høyre der bak, men ikke like høy eller kraftig som Freke. Passede bra på curvy ung dame. Per igår hadde Milrab tilbud på noen størrelser. Prøve en Archteryx, tror det var alpha dame. Denne gikk ok, men damen her ville ha en bukse som var litt høyre bak. Hagløfs hadde en bib som jeg tror hette Visir. Denne passet bra, men Nordwand passed bedre. Nordwand hade litt kraftigere tyg, men Hagløs hade en ripstopp-variante. Tenker ripstop er bra mot viss type slitasje, medan kraftigere materiale er bra mot annen type slitasje. Via Internet lært att det som har passform "klatring" ofte er litt smalere i formen. Håper det kan være til hjelp for andre damer med samme form som dattra
 2. Har hatt litt kontakt med Limmer: Det finnes i hvert fall to stykk Limmer. De ligger nære hverandre, men jeg er litt usikker på hvor mye de egentlig snakker sammen. Hint hint finn riktig Limmer. Prisen ved den tiden var høyere enn det du skriver, så det blev ikke slike boots De har å et 'målekit', der man teiner fotens omkrets, og, måler høyden på forskjellige sted. Tror uansett at personlig besøk er bedre. Beligenheten er slik at man kan kjøre dit dersom man kommer till, feks, New York. Ett par riktig fine naturområden på veien/i nærheten. Lykke til ! /Skaaningen
 3. Dette var en uvanlig, og spennende tråd! Min bedre halvdel har veldig kalle føtter, og grunnet det ekstremt mye sokk og dermed tidvis kokende føtter. Hun har løst utfordringen slik: Nermest fot, en tunn ullsokk. Deretter en 5liter plast brødpose. Deretter valgfritt antall ullsokk. Ved kokende sokk, så skifter hun kunn innerste laget sokk, og de svette får tørke på utsiden av ryggsekken. Dette virker for henne. I forhold til uvanlig formet føtter, så finnes mer eller mindre uvanlig form. Bruker selv ortopedisk såle. Men, dersom jeg hadde hatt aldeles spesielle føtter, så hadde jeg undersøkt disse : [Hidden Content] Det finnes å noen butikker i New York som lager bespoke custom boots. Har å lest om en i Europa, men husker ikke navn. Kanskje kan noen der lage noe veldig spesielt? Lurer å på om Dolomites, en skotilverker jeg tror er fra Italia kan ha noe. Tross alt, Italia er et varmt land.
 4. Noen dame som har erfaring av Klättermusen Durin som skal være unisex?
 5. Takk Fenrisfrøya! Hun har bibs fra Klättermusen Knallbra sak. Skal se på Njård
 6. Undersøkt litt mer selv: * Dette var ikke helt enkelt! (Normalt er det mange svar her på FF, men mangel på svar her, på Internætet, og fra ymse leverandører gjør at jeg tror dette ikke var så enkelt...) * Freeride og Snowboard bukser er ofte litt romsligere * Ting rettet mot klatring og mountainering er ofte mindre romsligt * Se mot bukser som enten har hemper i livet, eller, som har fast velcro i livet for stramming. Ellers ping på denne - noen som har testet og vet?
 7. Hei, min kone har en vinterpose fra Rab som er ekstra romslig. Fungerer fint, men husker dessverre ikke modell navn. Posen er ekstra bred opptil, og smalere nedtil.
 8. Dersom posen er mye lenger enn deg, så kan du stenge av nederste delen med en reim. Da vil du fryse mindre om føttene siden det blir mindre volum å varme opp. God tur!
 9. Hei, kjenner ikke de spesifikke posene, men deler noen trikk: 1. Ved kaldt vær er kulde nedifra verst, fordi soveposen blir komprimert. Enklest mulig cellplast liggeunderlag nermest bakken og en Downmat oppe på er fantastisk. 2. Har en Jerven isolert stor duk. Denne kan jeg legge som en ekstra teppe over flere poser, eller to soveposer inne i den. Hjelper mye om ekstra varme trengs. 3. Enkle ull otter (Magasinet pleier å ha til lav pris) og en ulllue og bøff er deilig når kaldt ute. 4. Unnvik fuktig tøy i soveposen. Det er din kropp som skal tørke ut fuktighet
 10. Hei, familien har flere ganske ekstreme poser - alle kjøpt på tilbud. De ekstreme posene er stort sydde med god konstruksjon, så der er det ikke så store forskjeller. Ting å tenke på : Dersom dun blir fuktig eller verre bløtt, så faller det sammen. Dersom risk for det, vurdere synet. Rab finner du ibland på ganske kraftig prisreduksjon. Søk å i England. Xcsports og Piteraq her i Norge har ibland tilbud på ekstreme poser. To eller tre av våre kommer derifra.
 11. Hei, Datteren har vokst ur sina Norrøna Svalbard dame GTX bukser: Hun har fått lår og høfter. Er ellers en slim ung dame, men hun trenger noe som passer en kurvigare proporsjoner på kroppen. Noen som kjenner til bra GTX bukse, ikke for tynn gtxtype, som kan passe? Feks passer Fjellreven curvy keb bra, men den er ju ikke GTX. Skall heller ikke være bibs; det har hun. Tenk regnvær og skog og ryggsekk.
 12. Takk. Ikke lett å prøve å kjøpe sekk uten å prøve. Noen kjøpere på Finn vil gjøre et godt kjøp
 13. OK, til orientering: Siden denne Bergans ALpinist V6 110 sort passet litt dårlig min (korte) datter, og andre liker den godt, så legger jeg ut denne ubrukt til salg på Finn. Vi skal prøve finne annen sekk til henne. Ikke videre reklame her, da det er feil forum.
 14. Har fortsatt en recon etter barnetiden. Fordeler: De gangene jeg ønsker volum, fortrinnsvis ved glamping (bedre mat, kortere distanser, kona mi ønsker bære mindre vekt og jeg tar tunge ting), er stor sekk gull. Sekken gir sterke positive minner og assosiasjoner. Aldri urolig for skade fra grener eller 'rough handling'. Negativt : Man bærer alltid et kilo mer. Har funnet ut at med alderen har mitt turmønster forandret seg. Fler korte dagsturer med liten sekk, og noen få til DNT hytte der jeg bærer kilo for min kone. Bruker derfor min storsekk eller liten lett sekk, men aldri min gamle 60L.
 15. Riktig, takk for korreksjon!👍 Datters rygglengde er samme som sekkens minimum.
 16. Legger til litt info: Modellen, å kallet for dattra mi, har rygglengde 34. Jeans kjøper hun i strl W26L32. Både hun og jeg (174cm, jeans W33) opplevde att beltet på sekken hamner litt høyt opp på magen. På meg, som skall ha beltet under den der irriterende myke delen av magen som stikker ut mer enn jeg var ung, hamnar beltet på det myke, ikke under, med mindre jeg jobber litt med det. Vi jamførte litt med andre sekker vi har. Vi opplevde at: Beltet på Bergans 110L V6 går litt mer oppover på fremsiden jamført med Recon, Deva (WSX) og Deuter Aircontact SL. For dattra blir det den brukte Deutern, så får min kona, som er en del større, ta den nye Alpinisten. Datakvalitet: Synnerligen subjektivt og ingen dobbelkontroller, men testet med kanske totalvekt 15 kilo.
 17. Da kom Alpinist V6 110 I huset. Obs man kan ikke ta av sidelommer! Smale ski går in bakom sidelommer, samt ski uten for høye bindinger, men høyere bindningar, typ slalom, må sannsynligvis gå utenpå lommer om ski skal bæres på siden av sekken. Beltet er kraftig, men fungerte dårlig på kort rygg og ung rompa tyngdekraften ikke flyttet nedover enn. Sekken setter seg for lavt, rett ner på rompa. Se en bilde der jeg med nesten ingen trykk flytter beltet oppover, slik at nedre del av sekk hamnar langt ned. Går å løse gjennom at stoppe in en tykk lur bakom puten som er mot ryggslut og øvre delen av rompa. Ellers fremstår det som en solid sekk. I reklame står det at rygglengde 34 er minste mål, men jeg tror at unge damer med ungdomlig form med kort rygg kanskje skal se etter annen sekk. For eksempel fungerte en Deuter 75SL bra på samme dame.
 18. Har hatt. Osprey Jib til begge mine barn, og vært fornøyd med dem. Konstruksjon ligner på dem for voksne, men grad av spinkelhet i materialet. Dette er null problem : barn bærer mindre vekt, og går ikke like langt som voksne. Jobben er lett å justere. Eneste nedsida har vært at barnen vokste ur den Kjøpe da en mindre voksenstørrelse Osprey som vart god nokk. Denne var god nokk gjennom voksefasen. For turglede kan de være lurt at barnet bærer volum, men ikke så mye vekt. Skaffet selv en skikkelig storsekk slik at jeg bar mye tungt når barna skulle lære seg elske friluftsliv
 19. Har en 110L V6 sort på gang inn .Jeg har ingen tidligere erfaring av Alpinisten; er det noe spesielt dere skulle ønske jeg skrev noe om her? Min referensramme er Synkroflexen, og denne nye er på vei til min datter (kort rygglengde; sirka 44 cm). Siden jeg ikke har noen erfaring/tilgang på forrige gen Alpinist, og det er en julegave, så kan det ikke bli en 'test i bruk'
 20. Fikk svar fra Bergans Norge igår (ja, søndag :) ) Bergans Alpinist Lady kommer ikke in. Anbefaler Alpinist V6 110L til dame.
 21. Jeg har en Norrøna Syncroflex, som jeg bruker fordi den har et fantastisk bæresystem når det blir litt vekt. Spesielt liker jeg at høftbeltet rør seg så godt når jeg skall gå oppover i litt terræng. Så til vekt: Jeg har permanent tatt av sidolommene. Der forsvinner et kilo gjetter jeg, og tenker at sekken fortsatt rymmer mange liter. Bruker denne sen når jeg skal på glamping med familie, og har hatt stor nytte av sekken når barnen var små og jeg bar mye. God bærkomfort, god lasteevne, og sekken tåler en gren eller to som beslutter seg for å pirke i sekken.
 22. Noen dam som har testat Bergans Alpinist V6? Datter trenger ny stor sekk (miminum 70L). Ser at Alpinist V6 finnes i en medium størrelse (110 L), men man kanskje kan ta av noe? All erfaring er bra. Har lite lyst å dra i butikk i disse dagene...
 23. Da er jeg på buksejakt til min kone Hun er bredere enn mange damer om lårene og rompa. Hun er skikkelig frossen, og svetter bra når hun går på ski. Det gjør de meste av klær for ski/vinter til en utfordring. For overkroppen varierer hun ullnetting, flere lager ull, og deretter et vindlag (enten bomullsanorakk eller tex). Det jeg tror hun burde ha for beina er: * Variasjoner av ull/netting nærmest kroppen * Plass for en ANNA fra forsvaret INNENFOR vindlag (hun går ikke så fort på ski) * En vid bukse i bomull(s-blandning) som vindlag Noen forslag på slik vid bukse, i størrelse dame XL eller XXL? Vill ikke ha en for tynne ungdomer
 24. Nei, kansje kunne prøvd (om jeg tenkt tanken). Hullet blev på innsiden av den bøyle som holder beinet intill tanken. Dessverre avlivet jeg det skade dyret
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy