Jump to content

Helsport Ringstind Light 2... noen bedre?


haage
 Share

Recommended Posts

Vurderer sterkt å svi av litt feriepenger på et nytt 3-sesongs telt, og valget peker i retning av Helsport sitt Ringstind Light 2.

Mine krav/tanker er:

- det skal være nokså lett, dvs ikke særlig over 2kg men helst under.

- det skal være noenlunde billig, helst ikke mye over 2k men har litt slingringsmonn for det rette teltet.

- det skal kunne tåle litt juling, i tilfelle man blir uheldig med været.

- størrelsesmessig synes jeg det skal kunne romme 2 personer med litt bagasje, så da blir et vel et litt romslig 2pers eller litt lite 3pers.

- kan helst kjøpes på en fysisk butikk i Oslo-området, eventuelt en norsk nettbutikk, siden jeg er for utålmodig til å skulle vente lenge fra jeg har kjøpt til jeg har det i hus og klart til tur, foruten av eventuell reklamasjon med sinte utbrudd i retningen av "teltet er defekt, gi meg et nytt" blir enklere/raskere enn hvis butikken ligger langt over havet.

Forvillet meg så inn på XXL sine sider for et par dager siden og så at de hadde Ringsting Light 2 til 2200kr og det skal på papiret oppfylle alle mine krav. Når jeg så sjekket på Helsport sine sider og hos noen flere nettbutikker, så begynte det å bli litt variasjoner i tallene de oppgir.

Helsport sier at mål pakket er 12x42cm og vekt ca 1,70kg, XXL sier også at mål pakket er 12x42 men at vekten er 1,6kg. Skittfiske og Amfibi er enige med XXL, men Outnorth sier at mål pakket er 11x42 og vekt 1,4kg. XXL oppgir at det er 2011 versjonen og de bruker de samme produktbildene som er å se på Helsport siden og vektforskjellen er innenfor 10%, mens de andre ikke oppgir hvilken årsmodell det er snakk om.

Har Helsport gjort teltet tyngre i 2012 modellen?

Er det ingen 2012 modell og XXL/Skittfiske/Amfibi har funnet ut at Helsport overdriver tyngden?

Er teltet hos Outnorth 2012 modellen og der har Helsport kuttet 2-300gr?

Burde jeg slutte å tenke så hardt på sånt pirk og spart meg 1300kr og bare kjøpt Nordmarka 2 selvom det veier et sted mellom 600-900gr mer (pluss 240gr i plugger), er litt lavere og smalere, tar litt mer plass pakket, har ikke like fancy navn på stoffene i ytter- og innerteltet, er ikke med i Pro-serien til Helsport og er derfor ikke like bra bankers bra telt som Ringstind?

Burde jeg bare løpt og kjøpt Ringstind Light 2 fordi det er et superfantastiskkongebra telt og til bare litt over to lapper så er det et særdeles godt kjøp?

Er Outnorth på bærtur når det gjelder vekt og mål pakket, mens XXL, skittfiske og amfibi har de riktige tallene og Helsport sine sider bare oppgir litt for mye vekt slik at folk blir gledelig overrasket når de oppdager at teltet er lettere enn forventet?

Finnes det andre bedre telt? Da enten bedre kvalitet, lavere vekt, lavere pris, eller andre slike kjekke egenskaper, uten at det blir nevneverdig mer av de kjipe egenskapene (dårligere kvalitet, høyere vekt, høyere pris, etc).

Link to comment
Share on other sites

Sjekket vekt på en haug med Helsport telt på XXL da jeg skulle kjøpe telt, alle veide mer en angitt (optill 2-300g)

Endte opp med å kjøpe Nordheim TY-2 på G-sport, veier 2100g(som angitt) koster 3000, men fik prutet ned til 2500.

Veldig fornøyd med teltet bortsett fra lite yttertelt, men det er det på Ringstind teltene også. Dette er ikke noe problem når man er alene, men er man 2 kan det nok bli litt lite.

Link to comment
Share on other sites

Til den prisen du har fått oppgitt vil du neppe angre mye på et Helsporttelt. Jeg har nylig tatt i bruk mitt Ringstind Light 2 i vår. Er godt fornøyd. Jeg er 190cm høy og 100+ kroppsmasse. God plass og god høyde i innerteltet var viktige kriterier for meg. Vekten på min kjøkkenvekt viser ca. 1,9kg med plugger og alt som er i posan.

:)

Link to comment
Share on other sites

Vekt på det er vel 1,7 plugg plugger og repkit så vidt jeg husker. 1,4 høres ut som vekt for en manns versjon. Så vidt jeg husker ble det gjort noen endringer på lufting til 2012 modell så det skulle være noe bedre egnet for helårsbruk. Mulig det da veier litt mer enn forgående år.

Til 2 pers er det nok litt trangt, ihvertfall over mange dager. Fin takhøyde på midten men det skrår jo mye ellers. Med bare en bue er det lit mindre vindstabilt enn f.eks Fjellheimen 2, men det tåler ganske mye.

Pris og vektmessig er det dog av de beste lettvektsvalg. Det finnes ikke så mange alternativer til dette her hjemme som ikke er vesentlig dyrere F.eks Hilleberg Anjan 2 eller Akto.

Da må man se på sider i USA f.eks. Men da er det jo vanskelig å se på telt fysisk så klart. (Få det kjapt i hus går fint. UPS Express så har du det på døra innen 2 døgn.)

Link to comment
Share on other sites

Om du skal ha plass til 2 personer + bagasje og samtidig ikke ha vekt over 2 kilo er dette er godt alternativ

http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Pro/Fjellheimen_Superlight_3_Camp

Prisen er jo selvsagt skyhøyt over det du la som krav. Fikk mitt til 4999 på XXL.

Oppgitt vekt i følge helsport er 1950 gram.

Da jeg tok nøyaktig kontrollmål viste vekten 1951 gram. Ikke verst :D

Link to comment
Share on other sites

Om du ønsker mye telt i forhold til pris anbefaler jeg deg å ta en titt på

http://www.xxl.no/vi...-2-telt-1037133

Brukte selv dette teltet på hardangervidden i fjor sommer.

Teltet er litt smalt for 2 personer, men det går greit. Takhøyden er også litt lav.

Hadde teltet slått opp flere netter da det blåste stiv kuling uten antydninger til problemer.

Opplevde også store mengder nedbør, men teltet holdt seg helt tørt invendig.

Så kort opsumert.

Litt liten plass

Tåler vind

Tåler regn

2,3 kilo

BILLIG

Link to comment
Share on other sites

1,992kg veier mitt 2011 Ringstind 2 Light.

Det inkluderer repp.sett, alle plugger, pakkposer og reservedeler til teltstang som er med ved kjøp.

Til mine korte soloturer med hund så er det helt perfekt.

Skal du "vandre" over flere dager å telte for å sove om natten så er Ringstind perfekt, lav vekt og lite pakkvolum er da viktig...

Skal du derimot gå et lite stykke for å slå opp telt ved et vann eller noe for å være der noen dager, så vil det være mer fornuft/comfort å kjøpe noe med mer takhøyde, fortelt og litt mer vekt...

Al til sin bruk.

Mener også at Ringstind 2 Light er i minste laget for to voksne personer, det går, men kjedelig trangt å bli værfast i styrt-regn i 10timer vil jeg tro..

Link to comment
Share on other sites

Det teltet du har valgt ut er et veldig godt telt til den prisen, men kunne du heller tenke deg ett nytt helsport ringstind superlight 1-2 telt kan du sende meg en pm

Hei! Kom over dette forumet siden jeg er på utkikk etter telt jeg også. Hadde funnet et Ringstind Superlight på Finn.no, men så gikk det før jeg fikk sukk for meg. Så hvis du selger et Ringstind Superlight 1- 2 så er jeg kjempeinteressert i å kjøpe det. Ta kontakt på 908 39 226, da internettilgangen min er veldig ustabil. På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By DFM62
   En liten rapport etter 3 netter i mitt nye Big Agnes Copper Spur HV2 Expedtion. Turen gikk på Hardangervidda, fra Haugastøl til Mogen. Må si jeg var litt spent på et amerikansk 3-sesongers med løs ytterduk. Har et Staika fra før so for meg blir referansen for et 2-manns fjelltelt.
   Med en god del vind de 3 første dagene, anslagsvis i området opp til nominelt 8-9-10 ms, ble det grei test på vindegenskaper og jeg har vel fått bekreftet at valget av Expedition utgaven var det riktige - for meg. Forskjellen mellom Expedition og non-expedition utgavene (foruten en vektforskjell på ca 1 kg) ligger i at Expedition bruker hel duk i innertelt, har kraftigere stenger, kraftigere duk osv. I tillegg er altså innerteltet i Expedition "hel ved" og ikke kun mesh. På Expedition kan du heller ikke bruke yttertelsdøren som "Baldakin". Det blir litt vektforskjeller mellom disse versjonene, Expedition til venstre. Mitt eksemplar veier inn på akkurat 2.4kg:

    
   Det skulle fort vise seg at akkurat tett innertelt var lurt - med ventilasjonspanelene helt åpne trakk det merkbart når det blåste som mest. Med litt justering av åpningene ble det etterhvert riktig så lunt og fint inne i teltet. Argumentet om at "det er greit å ha god sovepose, for det trekker mye i innerteltet" (klarer ikke å finne igjen den kommentaren fra en annen tråd) ble viktig for mitt valg av modell.
   Teltet takler vind forbløffende bra! Litt positivt overrasket - konservativ som jeg er, har jeg nok vært noe skeptisk til "rakkelverket" av et stangskjelett, men innså ikke at "edderkoppen" med stangkryss i midten faktisk utgjør to relativt avstivede trekanter, med den stivheten det innebærer, kontra tradisjonelle buer som krysser. Innerteltets innfesting, med klips over stengene, bidrar også til avstivningen. Resultatet er at teltet leer seg knapt i vindkasta, ihvertfall i de styrkene jeg opplevde disse dagene.
   Oppsett i vind gikk greit: jeg plugget ned innertelt først, med fotenden opp mot vinden (hodeenden er den halvdelen av innerteltet som innerteltsdørene åpner for). Teltet har grå og røde koder for fot- og hodeende. Sett opp stangskjellettet og tre de på plass i maljene sine. Hekt på klips til innertelt og fest tverrstanga til slutt.
   Så kneppes de grå klipsa på ytterteltet i fotenden fast. Hold duken samlet og fest borrelåsene som sitter under hvert bardunfeste rundt stengene. Dette er viktig, ihvertfall i vind - du forankrer bardunen til stanga på denne måten, slik at bardunen ikke bare er festet i ytterteltsduken. Fortsett "medvinds" til du har kneppet fast duken i de røde klipsene. Stram så opp ytterduken i hvert av de fire klips-festene. Deretter barduner.
   Av en eller annen uforståelig grunn har BA valgt å sende med 10 plugger, riktignok av god kvalitet, mens du egentlig trenger 12. Merkelig sted å spare penger - det kan kanskje diskuteres om du egentlig trenger de siste 2 - for utspenning midt på endeveggene, men allikevel... Jeg valgte å ta med Hillebergpluggene mine - i hovedsak fordi de er noe lettere.
   Som det skulle framgå av bilder er det grei plass - til 1. Hvordan noen ser for seg at dette skal være et 2-manns telt er litt uklart for meg. Det finnes ikke mindre enn 12 +1 små og store lommer i innerteltet. +1 er dekslet for lufteluka rett over hodeposisjon -hvis den er lukket, dobler den fint som lomme, men hvis luka er åpen, forsvinner den muligheten. Kjempedigg med så mange lommer! Her har Hilleberg noe å lære! I tillegg finnes det hemper for tørkesnorer "overalt". 
   Sømkvaliteter og generell finish er bra. Innerhøyden er ok, men ikke mer. litt lavt til å stå på kne på underlaget og ta av og på klær, men det går.
   Har ikke fått testet teltet i regnvær, så jeg skal ikke si så mye om hvordan det vil arte seg, men jeg er kanskje noe overrasket over mengden kondens på innsiden av yttertelt på morgenen når jeg skal leggge sammen teltet. På en teltkonstruksjon av denne arten, med åpne skjørt hele veien rundt, og med masse vind og luftbevegelse, hadde jeg forventet mye mindre av denslags. Innerteltet var helt tørt alle dagene. Den løse ytterduken har jo også den fordelen at jeg ka ta av duken og riste den nesten tørr før jeg pakker den ned. det er litt verre med Staikaen - det kan gjøres, men det blir mer fomlete...
   Ellers er det grei plass for Jetboil'en - ingen angst for å komme for nær telduken. Lite og ingen effekt av oppvarming i teltet fra matlaging, antar den varmen bare er for kråka. Jeg hadde nok ikke stastet på dette teltet på tidspunkter hvor oppvarming ble viktig - da ville jeg hatt noe med duk helt ned til bakken, tror jeg.
   Alt i alt har dette teltet vært i overkant av hva jeg ventet - veldig godt fornøyd! 

   På morgenkvisten ved Lågaros

   Ved Ørteren


   Grei plass for å fyre opp en liten Jetboil


   Tomannstelt? Neppe!

   Sittehøyde med et chairkit er ok

   Ved Lågaros


    
  • By Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: https://kart.finn.no/?lng=23.84218&lat=70.26285&zoom=12&mapType=normap

   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • By erles
   Ser etter en 2p telt - noen med gode tips? 

   Kriteriene er: 
   - vekt under 2kg
   - må tåle mye vind (høyfjell i skikkelig ruskevær!), og føles trygt. 
   - Aller helst 2 innganger og plass nok til sekk og primus i yttertelt. 
  • By sturela
   Er på jakt etter et telt til meg og mine to hunder. Har en husky og en stor vorsteh  og jeg er en mann på litt under 180 cm.Jeg  vil ha et telt som har bra bunnduk. Må ha insektnett i dør, være lunt. Blir brukt mest på vår og høst. Har i dag et tunneltelt( bjørgefjell 3 camp ) frå ca 1990.  Jeg er egentlig kanske fornøyd med det , men bunnduken er kanske slitt og det er litt stort.Klarer meg med et 2 mannstelt . Blir mest brukt i skogstereng, mulig fjelltur på sommer. Dør til innertelt bør være slik at det ikke blir tråkket på når dør er åpen.( dør må ikke ligge på bakken ) . Lite pakkvolum er viktigere en vekt da den ene hunden skal bære det og ikke jeg. Men vekten bør ikke være så mye over 3kg.Har lurt om Hilleberg kaitum 2 kan være et lurt valg. Kan sikker være lurt med kuppeltelt også da det kan være dårlig med pluggfester også i skogsterng. Viktige er også at det er bra avstand mellom innerduk og ytterduk slik at ikke sovepose blir bløt av kondens. Tar i mot forslag med stor takk
  • By rusleape
   Jeg trenger tips til telt og liggeunderlag til familie på fire.
    
   Skal hovedsakelig brukes i nærmiljø, camping og steder som er tilgjengelige med bil To voksne og to barn under 12 år Pris er viktig Helst et stort fortelt Takhøyde tror jeg er viktig
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy